kaarten maken met vlaggetjes

Washi tape-idee | Kaarten maken met vlaggetjes van tape

 • 29 juni 2021
 • 10 Reacties
Categorieën: Positiviteit
kaart met vlaggetjes

Met een grote verzameling washi tape in mijn kast en een hoofd vol creatieve ideeën stortte ik me dit weekend weer eens op een set kaarten. Een tijdje geleden kreeg ik een spontane creatieve ingeving: zelf vlaggetjeslijnen maken met washi tape. Het was even wat knipwerk, maar dan heb je wel een echt vrolijk resultaat. Ben jij ook nog op zoek naar een leuk washi tape-idee? Ik laat je zien hoe je zelf kaarten met feestelijke vlaggetjeslijnen maakt van tape.

Washi tape idee – vlaggetjeslijnen

In mijn hobbykamer liggen zeker 150 rollen washi tape. Ik ben over het algemeen verre van een hoarder, maar als het op washi tape aankomt is dat een heel ander verhaal. Er komen regelmatig “zomaar” nieuwe rolletjes bij, terwijl het niet heel vaak voorkomt dat een rolletje op is. Een goede reden om met een nieuw washi tape-idee op de proppen te komen en wel wat van de tape te gebruiken!

Wees gewaarschuwd: het knippen van de vlaggetjeslijnen is een priegelwerkje. Maar als je er wat handigheid in hebt, ben je zo klaar. Op een druilerige dag vind ik het zelf ook juist wel lekker om met de regen tikkend tegen de ramen en een serie op de achtergrond weer eens ouderwets te knippen en plakken.

kaarten met washi tape

Wat heb je nodig?

Meestal gebruik ik voor mijn kaarten een niet bepaald bescheiden benodigdhedenlijst, maar voor deze kaarten valt dat alles mee. Je hebt er alleen het volgende voor nodig:

 • Wit cardstock voor de kaarten (bijvoorbeeld van Action)
 • Paar rollen washi tape in verschillende kleuren en dessins
 • Stickers of andere versiersels
 • Zwarte fineliner
 • Dubbelzijdige tape (geen foamtape)
 • Lijm

Hoe maak je de kaarten? – stap-voor-stap-uitleg

Washi tape en andere spullen in de aanslag? Knippen en plakken maar! Ik leg hieronder uit hoe je zelf zo’n kaart met vlaggetjeslijn maakt.

creatief met washi tape

Stap 1

Kies drie of vier verschillende rollen washi tape in een mooi kleurenpalet. Rol elk van de soorten washi tape een stukje uit en plak er dubbelzijdige tape achter. Dit doe ik om te voorkomen dat de vlaggetjes op de kaart loslaten. Niet alle washi tape plakt namelijk van zichzelf even goed. Laat het “beschermfolie” nog even op de plaklaag zitten. Daardoor plakken de vlaggetjes nog niet direct en kun je er dus nog mee schuiven totdat je tevreden bent.

Stap 2

Knip vervolgens uit de diverse soorten washi tape kleine driehoekjes van ongeveer 1 centimeter hoog. Iets groter of kleiner mag natuurlijk ook. Jouw kaart, jouw feestje!

washi tape idee kaarten maken

Stap 3

Leg daarna de vlaggetjes op de kaart neer en maak er een mooie compositie mee. Schuif net zo lang totdat je helemaal happy bent met het resultaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor één of meerdere rechte vlaggetjeslijnen of juist een golvende lijn. Of je kunt meerdere vlaggetjeslijnen elkaar laten kruizen. Wederom: maak er vooral je eigen feestje van (om maar in het vlaggetjesthema te blijven).

washi tape idee kaarten maken

Stap 4

Versier de kaart daarna met diverse vrolijke stickers die passen bij de kleuren van de vlaggetjes. Plak bijvoorbeeld stickers onder de vlaggetjeslijnen, maar je kunt ook zeker stickers tussen de vlaggetjes in plakken. Laat sowieso een klein beetje ruimte over voor een tekst straks.

washi tape idee kaarten maken

Stap 5

Pak er een zwarte fineliner bij en teken daarmee een randje onderaan de kaart. Dat geeft je kaart meer diepte en laat het lijken alsof de figuurtjes op de grond staan onder de slingers. Daarnaast kun je eventueel lijntjes langs de slingers trekken of er strikjes bij tekenen. Natuurlijk kun je ook zelf een mooie tekst schrijven met fineliner. Ik koos er voor deze kaart – lekker lui – voor om de tekst er met een kant-en-klare sticker op te zetten. Maar als je handschrift een beetje kunstig (en leesbaar) is, is een handgeschreven tekst vast nog leuker en persoonlijker.

kaart met vlaggetjes

Voilà!

Ta da, je kaart is klaar! Ik vond het er zelf – naar mijn bescheiden mening – heel leuk en feestelijk uitzien met alle vlaggetjes bovenaan. Een typische verjaardagskaart die zowel voor kinderen als voor wat oudere mensen goed zou kunnen.

Het leuke is dat je met de washi tape die je kiest helemaal zelf je kleurenpalet kunt bepalen. Als je bijvoorbeeld meer neutrale kleuren gebruikt, kan zo’n kaartje ook prima voor je vader of opa in plaats van alleen voor je kleine nichtje of neefje. Ga je voor washi tape met hartjes en romantische teksten? Dan kun je er ook een mooie kaart voor een liefdesjubileum mee maken.

Als ik aan het kaarten maken sla, ben ik vaak al snel zo lekker op dreef dat ik maar meteen een stapeltje kaarten maak. Zo ook toen ik mijn washi tape-idee aan het uitvoeren was. Ik zal je ook mijn andere twee gemaakte kaarten laten zien die er inderdaad qua stijl en sfeer weer totaal anders uitzien.

kaart met vlaggetjes

Kaart ‘Hello’

Misschien had je deze kaart al bovenaan het artikel gespot. Deze kaart ziet er wat serieuzer en volwassener uit doordat ik voor rood en zwart heb gekozen. De stickers van het schattige beertje en vosje (van één van de stickervellen van Action – mijn hofleverancier voor stickers) wilde ik al heel lang gebruiken. Ik heb er op deze kaart eindelijk een goede bestemming voor gevonden. Verder vond ik het leuk om op de middelste vlaggetjeslijn een vogeltje te zetten. Ook een sticker van een Action-vel! Maar zelf een vogeltje tekenen kan natuurlijk ook als jij gezegend bent met tekentalent.

verjaardagskaart maken

Kaart ‘Een knuffel voor jou’

De derde kaart is een tikkeltje meisjesachtig door de vrolijke pastelkleuren. Ik stond er pas later bij stil dat de konijntjes wat sip kijken en dat vlaggetjes dan misschien geen heel goede match zijn. Maar ach, ik zie de konijntjes gewoon aan voor verliefd (en blozend van verliefdheid). Dan komt de kaart vast wel een keer goed van pas. Knuffels en liefde sturen kan ook (of juist) prima op feestelijke momenten.

kaarten met washi tape

Washi tape-idee | kaarten maken met vlaggetjeslijnen

Dus heb je nog een doos vol washi tape hebben liggen? En heb je zin in een creatief washi tape-idee om langzaam maar zeker een paar van die rolletjes te gaan gebruiken? Dan is het misschien ook wat voor jou om aan het kaarten maken te slaan en vlaggetjeslijnen te maken. Je kent vast wel een bijna-jarige die blij wordt van handgemaakte post. En zo niet, dan is het altijd handig om alvast een stapeltje kaarten te hebben liggen. Je kunt ze maar vast hebben liggen.

Zoek je nog meer leuke dingen om te doen met washi tape? Ik bedacht eerder 44 ideeën voor hoe je je washi tape kunt gebruiken. Bekijk ook eens een ander creatief washi tape-idee van mij: deze DIY voor kaarten maken met patchworks.

Ben jij ook zo verslaafd aan washi tape?

kaarten met washi tape
kaarten met washi tape
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 29 juni 2021 op 8:06 am - Beantwoord

  Ontzettend leuk is het geworden! Heel creatief.

 2. bychristiana 29 juni 2021 op 8:12 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee, en met 150 rollen op voorraad kun je voorlopig even vooruit;-)

 3. Maureen 29 juni 2021 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee! Ik heb nog een hele voorraad aan washi-tape waar ik al jaren niets meer mee doe.

 4. Johanna 29 juni 2021 op 9:08 am - Beantwoord

  Heel leuk idee. Mijn wasibitape wordt zelden en veel minder creatief gdbruikt.

 5. Audrey 29 juni 2021 op 9:48 am - Beantwoord

  Wist je dat ik gewoon helemaal geen washi tape heb? 😉 Ik vind je kaarten wel echt superleuk geworden!

 6. Daenelia 29 juni 2021 op 9:58 am - Beantwoord

  Fun fact: ik heb washi tape die zelf al een filmlaagje heeft en niet geplakt op de rol zit. En ik koop echt nooit noioit nooit meer washi tape bij de action 🙁 Ik dacht echt: nou, iedereen is er zo enthousiast over, kan best. Maar de lijm is echt Er – U – Ka. Gelukkig heb ik genoeg washi tape die super is 🙂 Ik ga ze niet tellen. Dat is te confronterend en bewijst misschien alleen maar dat ik een washi tape probleem heb…

  • Karlijn 29 juni 2021 op 2:14 pm - Beantwoord

   Mee eens! Soms plakken ze gewoon niet eens?! Zo jammer, want ze hebben vaak leuke patroontjes.
   Ik heb nu de ‘regel’, dat pas als er een rolletje op is ik een nieuwe mag kopen. Het werd echt te gek anders 😉

  • Romy 25 juli 2021 op 5:40 pm - Beantwoord

   Ja, helemaal mee eens! De Action-washi tape is qua plaklaag drie keer niks. Ik gebruik standaard dubbelzijdige tape achter de washi tape, zodat hij toch nog enigszins blijft plakken. Maar als je voor tape wilt gaan die meteen plakt, vind ik wat duurdere merken als MT veel beter.

 7. Maaike 1 juli 2021 op 2:21 pm - Beantwoord

  Oh dat is echt heel tof gedaan! 😀 Super leuk!

 8. Els 2 juli 2021 op 9:43 am - Beantwoord

  Echt super leuke kaarten :-). Vooral de kleuren passen ook zo mooi bij elkaar!

Recente blogs

Als ondernemer op vakantie? Niet bang zijn, gewoon relaxen! (7 tips)

30 juli 2021|Carrière en ondernemen|

Je eigen bedrijf draait toch altijd door? En als je het leuk vindt wat je doet, waarom zou je dan vrij nemen? En als je geen collega's hebt op wie je het werk kunt afschuiven, kun je dan eigenlijk wel ooit vrij zijn? Om die drie redenen heb ik mezelf in mijn drie jaar ondernemerschap niet eerder meer dan 4 dagen vrij achter elkaar gegeven. Ik vond het mega-spannend om mijn bedrijf los te laten en er even tussenuit te piepen. Supersuf achteraf, want ik heb net zo goed recht op vakantie als ieder ander. Gelukkig heb ik tóch een plan gemaakt en bleek als ondernemer op vakantie gaan helemaal niet zo ingewikkeld. Met deze 7 tips bleek het hartstikke haalbaar.

Review: Hygge – gezelligheid & geluk op z'n Deens

31 augustus 2017|Lifestyle|

Hygge. Oftewel een Deens woord dat nog het meest lijkt op het Nederlandse ‘gezelligheid’ en dat alles te maken heeft met geluk. Het blijkt namelijk dat Denen hele gelukkige mensen zijn. Best bijzonder als je je bedenkt dat het Deense weer te wensen overlaat en dat het er in de winter vaak hele dagen donker is. Een retourtje Kopenhagen om dat Deense geluk zelf te ervaren, leek me wat prijzig. Maar voor iets minder geld kun je je ook met het boek Hygge even in de wereld van de Deense gezelligheid begeven. Een boek vol Scandinavische plaatjes en met onderzoek uitgevoerd door het Happiness Research Institute klonk mij als muziek in de oren. Maar is Hygge echt een aanrader?

Wat staat er op mijn bucketlist?

26 februari 2017|Persoonlijk|

Wat zou ik nog graag een keer in mijn leven willen doen? Ik schreef het voor mezelf op in een boekje en besloot om mijn bucket list ook met jou te delen. Ik stel regelmatig haalbare doelen op, maar vind het ook fijn om een aantal grotere doelen te hebben zonder daar een vast tijdstip voor te hebben. Ik heb niet de behoefte om een berg te beklimmen of uit een vliegtuig te springen. Ook een wereldreis staat bij mij niet op het programma. Maar wel staan er andere mooie dingen op mijn bucketlist waarvan ik niet kan wachten om ze te realiseren. Vandaag geef ik je een kijkje in een deel van mijn bucketlist.