“I wish” | 9x Wat als alles zou kunnen?

5 jul 2018 | Persoonlijk | 29 reacties

Als je alles zou kunnen kopen, waar zou je dan voor gaan? En als je overal zou kunnen zijn, waar zou je dan willen verblijven? En als je alles zou kunnen eten zonder ooit dik te worden, wat ligt er dan op jouw bord? Zomaar een paar vragen die natuurlijk niet realistisch zijn, maar waar ik met plezier mijn fantasie op loslaat. Even wegdromen kan altijd, toch?! Meestal sla ik tags over, maar de ‘I wish’-tag die ik van Esmeralda kreeg toegespeeld, vond ik te leuk om niets mee te doen. Daarom zet ik 9 dingen op een rij die me wel wat lijken als álles zou kunnen.

i wish tag wat als alles zou kunnen

 1. Mijn droombaan als ik alles zou kunnen worden? Eerlijk? De baan waar ik op 15 augustus ga beginnen, lijkt me op dit moment mijn droombaan. Ik ben aan de ene kant bezig met communicatie en aan de andere kant met onderzoek doen. En dat dan ook nog eens voor een onderwerp dat ik onwijs interessant vind: talenstudies en -onderwijs. Ik zou me zo snel niet iets leukers kunnen voorstellen. Alhoewel professioneel beddentester of theeproever me ook wel wat lijkt voor één dag.
 2. Ultieme luxe aankoop als ik alles zou kunnen aanschaffen? Een eigen auto! Niet per se een dure oldtimer of Tesla. Ik zou al blij zijn als ik in een oud koekblik door de straten kan scheuren tukken. Het zou voor mij een luxe op zich zijn wanneer ik niet kilometers om hoef te rijden en geen rekening hoef te houden met bustijden.
 3. Seriekarakter om mee op te trekken als dat zou kunnen? Ik zou met alle liefde een dag meelopen met een Disney-prinses. Al is het alleen al om stiekem haar knappe Disney-prins in te pikken en een dag lang lang een schitterende prinsessenjurk te dragen.
 4. Locatie om naartoe te teleporteren als dat zou kunnen? Romy in Rome. Dat bekt niet alleen lekker, maar ik zie dat ook wel zitten. Ik vind de Italiaanse hoofdstad een van de meest geweldige steden en zou het zeker niet erg vinden om regelmatig een dag door te brengen in de stad van de Trevifontein, de schattige terrasjes, pizzeria’s en mooie gebouwen of ruïnes onder de Italiaanse zon.
 5. Eten om te blijven eten als ik er nooit dik van zou worden? Naar mijn werk heb ik standaard boterhammen met hummus mee. Best prima, maar stiekem smaken de broodjes uit het bedrijfsrestaurant natuurlijk een stuk beter met de hele mikmak aan groenten, sla, saus, kaas of smeersels die daarop zitten. Als ik die luxe broodjes zou kunnen eten zonder dik te worden, zou ik zonder problemen mijn boterhammen met hummus thuislaten.
 6. Een angst vaarwel zeggen als ik een angst zou kunnen loslaten? Wat ik liever kwijt ben dan rijk, is mijn angst voor wat mensen van me vinden. Of nou ja, angst?! Ik durf zeker wel mijn eigen pad te volgen, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Stap 2 is dat ik in ieder geval minder nadenk over wat mensen om me heen vinden van mijn keuzes.
 7. Superkracht om te hebben als ik alles zou kunnen? Ik zou soms wel de kans willen hebben om onzichtbaar te zijn. Niet alleen op awkward momenten waarop ik door de grond wil zakken, maar ook op momenten waarop ik simpelweg het nieuwsgierige aagje wil uithangen. Af en toe ben ik wel benieuwd wat er achter gesloten deuren wordt besproken of zou ik best ergens willen zijn waar ik niet mag komen.
 8. Sprong terug in de tijd, als ik een tijdmachine had? Ik zou mijn tijd op de basisschool wel willen herbeleven. In ieder geval één dag, enkel en alleen omdat ik toen nog niet wist hoe zorgeloos die periode was en hoeveel extra taken en verantwoordelijkheden je er daarna al snel bijkrijgt. Daarom zou ik er nog weleens extra van willen genieten. Maar voor één dag, hoor! Laat mij verder maar 25 zijn!
 9. Activiteit om te doen als ik alle tijd zou hebben? Heb je even? Ik vind altijd té veel dingen leuk, dus met een overschot aan tijd weet ik wel raad. Ik zou dan een talencursus (Engels of Frans) gaan doen, véél meer boeken gaan lezen en al die blogideeën uitwerken waar ik nu niet aan toekom.

Maar even eerlijk? Toch ben ik blij dat niet alles kan. Juist doordat ik niet alle opties van de wereld heb, kan ik waarderen wat er wel op mijn pad komt en kan ik genieten van de kleine dingen. Dat maakt het leven zo mooi!

Als jij een superkracht zou mogen kiezen, welke zou dat dan zijn?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

29 Reacties

 1. Marije

  Wat een leuke tag!

  Het enige wat ik wil is een gezond maar vooral pijnvrij lichaam. Die zou ik graag ruilen voor een superkracht

  Antwoord
  • Romy

   Wat mooi dat je dat zegt en je hebt helemaal gelijk! Gezondheid is meer waard dan welke superkracht dan ook! ♥ Ik hoop dat die droom voor jou in ieder geval iets dichterbij komt door de operatie die je binnenkort ondergaat.

   Antwoord
  • Romy

   Kunnen vliegen lijkt me inderdaad ook heerlijk! Wat kun je dan opeens op veel mooie plekken komen :)

   Antwoord
 2. Janne

  Ik zou graag heel sterk willen zijn. Bij sport ben ik altijd minder sterk dan de mannen en dat begin ik wel beu te worden. Ongeacht hoe hard ik train, zal ik nooit zoveel armspieren krijgen als zij. Niet eerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Oeh, dat herken ik wel inderdaad! Voor het tillen van heel wat zware dingen heb ik de helpende hand van een man nodig. Hoewel ik blij ben dat ik geen bodybuilderarmen heb, zou een beetje meer kracht zeker niet verkeerd zijn ;)

   Antwoord
 3. Neverdullmoments

  Jaaa teleporteren, dat lijkt me ook wel wat! Milieuvriendelijk en snel :) Ik denk wel dat het dan wat chaotisch wordt als iedereen dat zou kunnen, hahaha. Zus in Australië, vriendin 1 in Italië, een ander in New York.. 1 dag zou dat wel cool zijn zeg!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat wordt dan nog een ingewikkelde bedoening inderdaad! ;) Wel grappig dat je dan tegen collega’s die naar je weekend vragen, kunt zeggen “Oh, ik was gisteren een dagje in Australië.” Alleen al daarom lijkt een teleporteermachine me wel wat ;)

   Antwoord
 4. Jenn

  Onzichtbaar zijn lijkt mij ook wel wat. Of vliegen, dat lijkt me ook fantastisch.

  Antwoord
 5. Jessica J.

  Ik wil best dezelfde superkracht – en om exact dezelfde reden, haha!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gelukkig ben ik niet het enige nieuwsgierige aagje ;)

   Antwoord
 6. Lianne

  Wat mooi om jouw antwoorden te lezen! Ik zou denk ik ook teruggaan naar de basisschool, om daar gewoon bewust nog een keer van te genieten. Maar ik zou nu in deze tijd geen kind meer willen zijn. Ik denk dat wij nog de beste tijd hadden toen wij jong waren, zonder al die iPads en smartphones! En als superkracht lijkt het me ook heel gaaf om eens onzichtbaar te kunnen zijn, precies om die redenen die jij noemt :)

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat jij ook wel onzichtbaar zou willen zijn. Dat lijkt mij best gaaf voor één dag!
   En wat betreft het kind zijn, ben ik het helemaal met je eens. Ik ben blij dat ik nog de tijd vóór social media en smartphones heb meegemaakt. Juist doordat die dingen er in mijn jeugd nog niet waren, heb ik zo’n zorgeloze kindertijd gehad :)

   Antwoord
 7. Liset - Beautydagboek

  Oh wat leuk om te lezen! Soms zou ik terug in de tijd willen om mooie momenten nog eens her te beleven. Lijkt me top!

  Antwoord
 8. Anja - Minimalist Dutchie

  Grappig om te lezen, Romy!

  Volgens mij ben je vergeten iemand te taggen / tikken dus jij bent ‘m nog steeds :D

  Antwoord
  • Romy

   Haha, klopt inderdaad! Ik vul niet zo vaak tags in en, als ik het wel doe, dan tag ik eigenlijk nooit iemand anders. Maar mocht je de tag zelf ook willen invullen, alleen maar leuk! :)

   Antwoord
 9. Nikita

  Eigenlijk bedacht ik me welke superkracht ik wilde, maar ik bedacht me ook dat ik die helemaal niet nodig heb. Ik heb die al. Ik zie mijn hoogsensitiviteit namelijk als een superkracht. Gewoon omdat het mij heel veel goeds oplevert en het mensen ook vooruit helpt. Ik hou ervan. Leuke tag Romy! Ik vind je antwoorden ook gewoon heel leuk om te lezen :)

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat je mijn antwoorden met plezier hebt gelezen :)
   En je hebt helemaal gelijk trouwens dat hoogsensitiviteit eigenlijk ook al een superkracht is. Natuurlijk heeft het soms ook nadelen voor jezelf, maar hoogsensitief zijn kan zeker mooie voordelen hebben.

   Antwoord
 10. Johanne

  Wat een leuke tag, deze kende ik nog niet! En zo gaaf dat je je droombaan gevonden hebt. En helemaal eens met alle activiteiten als ik alle tijd van de wereld had! Ik heb twee superkrachten die ik wel zou willen: onzichtbaar zijn (mensen bespioneren ;p) en gedachten kunnen horen/lezen. Heb altijd, maar dan ook altijd het idee dat mensen dingen achterhouden. Daar ben ik wel benieuwd naar. Oké, zo klinkt het alsof ik de meest achterdochtige persoon ooit ben, maar dat valt best mee hoor! :D

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gedachten lezen lijkt me in sommige situaties ook best fijn. Alhoewel ik me zo kan voorstellen dat je dan ook juist dingen hoort die je liever niet wilt horen, bijvoorbeeld als toevallige voorbijgangers zo hun mening hebben over je outfit ofzo ;)

   Antwoord
 11. Esmeralda

  Wat een leuke antwoorden, tof dat je ‘m ook gedaan hebt naar aanleiding van mijn tag. En dat nieuwsgierig zijn… ik snap het zooo erg! :P

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor de superleuke tag! ♥

   Antwoord
 12. Jessica

  Wat een leuke tag en antwoorden!
  Een dagje onzichtbaar lijkt mij wel wat. En dan allemaal mensen voor de gek houden ;P

  Antwoord
  • Romy

   Haha, mensen voor de gek houden is ook wel een leuke bezigheid als je onzichtbaar bent inderdaad ?

   Antwoord
 13. Elisabeth

  Ik zou echt minder bang en minder onzeker willen zijn. Deze houden me vaak tegen in dingen die ik eigen wel zou willen doen of proberen. Maar door de onzekerheid lukt het niet of komt het niet er uit zoals ik zou willen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat rot om te horen dat je veel last hebt van angst en onzekerheid en dat dat je ook flink kan belemmeren bij dingen. Het is zo zonde als je om die reden bepaalde mooie stappen niet durft te zetten. Ik hoop dat je dat misschien toch stapje voor stapje en ook door het “ouder” worden meer durft los te laten. Dat maakt het leven zo veel fijner.

   Antwoord
 14. Lilian

  Wel een leuke tag om voor jezelf te bepalen wat je écht belangrijk vindt. Ook al kan je niet alles doen, het is altijd goed om te kijken waar je passies vandaan komen.

  Qua superkracht lijkt me het heel erg fijn om te kunnen vliegen :-)

  Antwoord
  • Romy

   Vliegen lijkt me ook geweldig inderdaad. Wat zal het mooi zijn om de hele wereld vanuit de lucht te bekijken én elke dag aan het drukke verkeer te ontsnappen ;)

   Antwoord
 15. Saskia

  Wat een leuke tag, ik kende hem nog niet :-)
  Welke superkracht ik zou willen hebben? Ik zou wel eens onzichtbaar willen zijn en bij mensen koekeloeren.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs