“Wat ben jij bruin geworden!”. Heel wat Nederlanders komen zongebruind en wel terug van vakantie. En ik? Ik heb deze opmerking in mijn 25-jarig bestaan welgeteld nul keer gehoord. Ik behoor tot de categorie mensen bij wie ook na een week bakken op het strand nog geen greintje kleurverschil te zien is. Als geboren roodharige met een stel melkflessen onder haar rokje overwoog ook ik heus ooit een abonnement op de zonnestudio, maar inmiddels ben ik wel tevreden met mijn spierwitte huidje. Niets mis met een beetje melkfles!

ik word niet bruin in de zon witte benen

Duo penotti?

Zet je zonnebril maar op als ik en mijn bijna lichtgevende benen ons aan het zonlicht wagen! Melkflessen, spierwitte armen en een bleek gezichtje? Check, check, check! Die zijn bij mij zowel aan het begin als aan het eind van de zomer niet te missen. En nee, ik zit ’s zomers niet als een kluizenaar in huis opgesloten en mijn armen en benen krijgen ook heus genoeg zonlicht te zien. Maar zelfs na een hele week op zonvakantie kan alleen ik met het blote oog zien dat mijn hals een piepklein beetje is verkleurd. Zet een willekeurige persoon die wel ietwat gebruind is naast mij en ik garandeer je een leuk ‘duo penotti’-effect.

Het zongebruinde straatbeeld

Soms lijkt het wel alsof je “moet” passen in het zongebruinde straatbeeld. Mensen denken al snel dat ik hele dagen binnen vertoef als ik niet gebruind en wel terugkom van het weekend. Waarom? Bovendien verwacht ik dat een “net-terug-van-een maand-opde-Caribbean”-huidje bij mij wel heel onnatuurlijk zou lijken. Laat mij zelfbruiner in mijn gezicht smeren – als ik dat al zonder vlekken kan – en ik verander direct in een soort wortel. En van zonnebanken met straling die nergens voor nodig is, word ik al helemaal niet enthousiast. Nee hoor, ik houd het graag bij een flinterdunne huidkleurige panty om toch een beetje te sjoemelen en ik smeer eens in het jaar een klodder zelfbruiner op mijn benen. Maar meer dan dat ook niet!

Say yes to the melkfles!

Zelf maak ik geen punt van mijn spierwitte huidje. Net als Wil en Tien van 2WMN zeg ik inmiddels met alle liefde jaarlijks “yes to the melkfles!”. Ik vind het dan ook alleen maar mooi om te zien dat er, naast de vele mensen die vooral zo bruin mogelijk van hun vakantie willen terugkomen, ook mensen zijn die hun witte kleurtje prima vinden. Het heeft ook mij moeite gekost voordat ik mijn melkflessen en andere bleke ledematen aan de wereld durfde tentoon te stellen, maar ik ben blij dat ik me niet meer zoveel aantrek van alles en iedereen. Soms lijken zelfbruiners, spray tans en zonnebanken de normaalste zaak van de wereld te zijn geworden. En natuurlijk is het fijn dat die dingen bestaan, maar er is ook niets mis mee als je daar géén gebruik van maakt. Wat voor kleurtje je ook hebt, je bent mooi zoals je bent!

Zomersproetjes!

Nee hoor, het zijn eerder de fabrikanten van zonnebeschermingsproducten die ik rijk maak dan de leveranciers van zonnebanken en de studio’s voor spray tans. Ongetwijfeld zou ik bruiner worden als ik me een keer laat verbranden, maar dat doe ik mijn huid liever niet aan. Er hoeft maar een klein zonnetje te schijnen op mijn niet ingesmeerde rug en ik ga al knalrood door het leven. Nee, liever doen wat goed is voor mijn huid dan wat me een kleurtje bezorgt. Dan geniet ik wel gewoon van de zomersproetjes die de zon elk jaar op mijn gezicht tovert. Want een bruin huidje heb ik dan misschien niet, maar met zomersproetjes ben ik wél gezegend!

Krijg jij makkelijk een kleurtje van de zon?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Janne 5 augustus 2018 op 7:56 am - Beantwoord

  Ik vind het het mooiste als iemand een kleur heeft die past bij zijn huidtype en haarkleur. Dus als je rood haar hebt en een lichte huid, dan past dat toch prachtig bij elkaar? 🙂

  • Romy 6 augustus 2018 op 7:55 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! 🙂 Ik vind het zelf eigenlijk ook het mooist als je de huidtint hebt die bij je past. Zo vind ik het andersom ook niet mooi als mensen “whitener” gebruiken om juist lichter te worden. Vaak is je natuurlijke tint het mooist.

 2. Sandra 5 augustus 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Zoals je zelf al zegt: dit past gewoon bij jou. Het zou juist gek staan als je super bruin bent in combinatie met jouw mooie haarkleur! Goed voor je huid zorgen is veel belangrijker dan een bruin kleurtje. Goed ook dat je niet naar een zonnestudio gaat hoor, daar zou ik echt niet aan beginnen. Je bent zoals je bent. 🙂

  Ik ben iemand die na één keer in de zon al bruin is. Ik heb zelfs een keer meegemaakt dat mensen denken dat ik een bruine panty aan had en voelden toen aan mijn benen. Dat was overigens echt awkward. :’) Ik word gewoon mega snel bruin en ook nog eens vooral op de plekken waar veel mensen niet zo bruin worden (benen en buik). Zelf vind ik het heel fijn om lekker bruin te zijn omdat ik er dan gewoon veel gezonder uit zie vind ik zelf, maar het stomme is dat mensen denken dat ik uren in de zo spendeer en verder niks uitvoer in de zomer. Dat is totaal niet zo, het gaat nu eenmaal super snel bij mij!

  • Romy 6 augustus 2018 op 7:58 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden!
   En wat bijzonder dat jij juist supersnel bruin wordt, ook bij je benen en buik. Lijkt me soms ook héérlijk, hoor! Maar wel een beetje apart dat mensen zelfs daar soms een idee bij hebben en denken dat je de hele tijd buiten zit. Ach ja, laat ze maar denken! Gelukkig weet jij wel beter 🙂

 3. Annelies 5 augustus 2018 op 9:42 am - Beantwoord

  Ik moet met mijn rode haren ook heel erg oppassen op niet te verbranden.
  Ik heb ook heel erge melkflessen, al lukt het op mijn armen wel om een kleurtje te krijgen.

 4. Rosita 5 augustus 2018 op 9:58 am - Beantwoord

  Je bent mooi zoals je bent. En jij bent gewoon een mooie meid die niet bruin wordt. Ik word heel snel bruin. Een donkere huidskleur heb ik al. In de winter heb ik een wat gelige huid. De vader van mijn zoon wordt ook niet bruin. Mijn zoon heeft daardoor een hele lichte huid, maar in de zomer is hij binnen no time bruin.

  • Romy 6 augustus 2018 op 7:59 am - Beantwoord

   The joy of being a ginger! 😉 In ieder geval goed o er zo op te letten dat je niet verbrandt. Dat is veel belangrijker dan welk kleurtje dan ook 🙂

  • Romy 6 augustus 2018 op 8:01 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! En wat grappig dat je zoon ook met een heel lichte huid zo snel bruin wordt. Volgens mij speelt erfelijkheid daarbij ook zeker wel een rol. Mijn moeder werd “vroeger” ook nooit bruin. Nu gaat het wel iets sneller bij haar, dus wie weet verandert dat bij mij ook nog over een jaar of twintig 😉

 5. Darina 5 augustus 2018 op 10:07 am - Beantwoord

  Ik kan best bruin worden maar ik pas heel erg op met de zon gezien ik al heel wat moedervlekken heb weg laten halen. Gelukkig waren ze niet kwaadaardig maar beter voorkomen. Je bent mooi zoals je bent, goed om te lezen hoe jij er mee omgaat.

  • Romy 6 augustus 2018 op 8:03 am - Beantwoord

   Goed dat je zo oplet dat je niet te lang in de zon zit, zeker als je veel moedervlekken hebt waarvan je niet meteen weet of ze wel goed zijn. Dan maar beter goed opletten en iets ergers voorkomen dan dat je héél bruin wordt 🙂

 6. Marije 5 augustus 2018 op 10:13 am - Beantwoord

  Vroeger werd ik echt super bruin maar dat was ook omdat ik altijd op het strand rond rende. Nu is dat anders en qua benen, dat ga ik volgend jaar eens bekijken ;-). Dat zijn al jaren melkflessen.

 7. bychristiana 5 augustus 2018 op 10:13 am - Beantwoord

  Hoera voor de melkflessen hoor, want hier zit er nog één. Vroeger gedroeg ik me als een soort tosti in de zon en kon ik niet lang genoeg blijven liggen bakken. Nu weet ik gelukkig beter en houd ik mijn huid liever wit en gezond;-)

  • Romy 6 augustus 2018 op 8:05 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk vooruitzicht nu al om volgend jaar ook je benen aan de zon te kunnen blootstellen. Wie weet blijken ze wel opeens heel bruin te worden 🙂

  • Romy 6 augustus 2018 op 8:05 am - Beantwoord

   Wat goed dat je beter oplet in de zon! Een gezonde huid is veel belangrijker dan dat je altijd bruin bent 🙂

 8. Amy 5 augustus 2018 op 10:27 am - Beantwoord

  Hoera voor de melkflessen, haha! Ik word over het algemeen ook niet snel bruin, hoewel dat langzaam door de jaren heen wel ietsjes aan het veranderen is. Altijd leuk als we terugkomen van vakantie en mijn vriend een totale transformatie heeft ondergaan (want: snel bruin) en bij mij alleen de armen wat gekleurd zijn, haha!

  • Romy 6 augustus 2018 op 8:07 am - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar van dat aanzienlijke verschil in huidtint met iemand die op dezelfde vakantie is geweest 😉 Mijn moeder en ik komen ook evenveel in de zon tijdens onze vakantie in Italië, maar zij is toch echt een heel stuk bruiner dan dat ik ben. Ik weet dat zij op mijn leeftijd ook nooit bruin werd, dus wie weet verandert het inderdaad nog wel een beetje in de loop der jaren.

 9. Saskia 5 augustus 2018 op 10:35 am - Beantwoord

  Hallo mede melkfles! Ik krijg heel erg weinig een kleurtje, en dat wat het is is minimaal. Ik ben bij mijn voeten wel wat bruiner (je ziet mijn slippers erin staan) maar verder…. Een klein beetje maar, zodat als ik naast mijn collega’s sta een echt lichtgevende melkfles ben. En dat terwijl ik hele dagen buiten in de zon sta!… Ach, het is hoe het is toch? Ik maak me er ook niet zo druk om.

  • Romy 6 augustus 2018 op 8:15 am - Beantwoord

   Haha, high five mede-melkfles! Niets mis met een wit kleurtje en het is zo fijn als je je daar zelf ook helemaal oké bij voelt 🙂

 10. Hermien - KouweKleren 5 augustus 2018 op 11:14 am - Beantwoord

  Helemaal mee eens, ik zit ook in kampje melkfles en daar is niks mis mee. Sproeten krijgen wij dan weer wel en die vind ik reuzeleuk. Tof dat jij je flessen lekker laat shinen!

  • Romy 6 augustus 2018 op 9:27 am - Beantwoord

   Precies! Lang leve de sproeten die wij dan weer wel hebben! ? En die melkflessen zijn gelukkig zo erg nog niet.

 11. Evelyne 5 augustus 2018 op 1:46 pm - Beantwoord

  Als kind speelde ik vaak buiten en kreeg ik snel een bruin velletje. Nu is dat helaas heel wat anders. Bepaalde delen zijn egaal bruin, andere eerder wit. En die deeltjes krijg ik niet meer bruin 🙁 Ik kan ook niet in de zon gaan liggen, want daar kan ik helemaal niet tegen. Ik moet echt wandelen in de zon en dan nog moet ik oppassen. Ik denk dat het daardoor komt dat ik niet meer kan bruinen.. Er bestaan dan wel van die speciale tubes waarmee je je kan inwrijven om een bruin velletje te krijgen, maar daar doe ik niet aan mee. Voor mij moet het puur natuur zijn, ookal loop ik er als een bruin-wit persoon bij 😉

  • Romy 6 augustus 2018 op 9:29 am - Beantwoord

   Je hebt groot gelijk! Puur natuur is het mooist en gelukkig bestaan er ergere dingen dan niet bruin worden 🙂

 12. Sam - singlereadytomingleblog 5 augustus 2018 op 2:35 pm - Beantwoord

  Ik bruin vrij snel en iedereen vindt mij na een vakantie altijd superbruin. Grappig, want in mijn familie ben ik dan nog de bleekste, haha!

 13. Geke 5 augustus 2018 op 3:18 pm - Beantwoord

  Ik sluit me aan bij de reacties al eerder gegeven: je bent perfect zoals je bent, en sproetjes zijn leuk!

  Hier ook niet snel een bruin kleurtje. Dit jaar heb ik wel wat kleur op mijn gezicht en armen maar ben al vanaf mei heel vaak in de tuin aan het werken geweest (van schaduwplekje naar schaduwplekje) en dat heeft een beetje effect gehad. Mijn benen hebben sedert het bezoek aan zee van twee weken terug ook een niet meer spierwitte tint 🙂

  Jaren terug was ik samen met mijn man (toen nog vriend) naar Rhodos geweest. Een paar mensen vroegen waarom ik niet mee geweest was…

  • Romy 6 augustus 2018 op 9:33 am - Beantwoord

   Haha, ik moest hard lachen om het verhaal over jullie vakantie naar Rhodos. Ergens ook wel een beetje simpel gedacht door andere mensen natuurlijk dat alleen aan je kleurtje te zien zou zijn of je op vakantie bent geweest ? Wel fijn dat veel in de tuin werken je toch een beetje een kleurtje heeft gegeven. Mijn moeder is ook gek op tuinieren en is alleen al daardoor best wel bruin geworden dit jaar.

 14. noor 5 augustus 2018 op 4:20 pm - Beantwoord

  Mensen die sproeten hebben, daar word ik zo ‘jaloers’ (is er een mooier woord voor ‘jaloers’?) van. Ik vind dat echt prachtig!

  Ik begrijp de hele heisa rond ‘zonnebanken, spray tannen’ etc ook niet goed. Ik heb deze zomer wel een zelfbruiner gekocht van Lavera omdat mijn armen een klein beetje donkerder zijn dan mijn benen. Op zich valt het niet op maar wilde het gewoon eens proberen. Uiteindelijk was het nutteloos want na 1 week was de kleur toch al weg?

  Ik ben deze zomer naar Marokko geweest en daar is de lichte huid juist een ’trend’. Er zijn veel whiteners te koop en blijkbaar is een lichte huid best wel populair.

  Ik denk dat ”trends” er altijd zullen zijn maar vind het dan weer geweldig dat mensen deze niet volgen en hun eigen keuzes maken!

  • Romy 6 augustus 2018 op 9:41 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je sproeten zo mooi vindt! ? Ik vind ze zelf ook heel leuk, zowel bij anderen als bij mezelf.
   Prima toch om eens zo’n zelfbruiner te proberen. Ik heb ook een tube waarmee ik heel af en toe mijn benen insmeer.
   Gek eigenlijk hoe zoiets als een bepaalde tint hebben zelfs een trend kan zijn. Toevallig zag ik vrijdag in Venetië een Aziatisch meisje dat zich helemaal wit had gepoederd, dus ik herken wel de trend did je beschrijft. Zo zie je maar: er zijn geen maatstaven voor wat mooi en niet mooi is. Maar het mooiste is volgens mij toch wel vaak de natuurlijke tint van een persoon 🙂

 15. Johanne 5 augustus 2018 op 5:31 pm - Beantwoord

  Dit past inderdaad gewoon bij jou! Ik vind rood haar een een bleek huidje vaak zo mooi! Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Ik word voor iemand met een bleke huid aardig snel bruin. Maar ik word nooit echt bruin-bruin. Gezond kleurtje dus, zonder dat het lijkt alsof ik op de bbq heb gelegen.

  Mooi jurkje trouwens! (Ik ga je nu mailen, haha)

  • Romy 7 augustus 2018 op 6:54 am - Beantwoord

   Dankjewel! Zo leuk om te horen! 🙂
   En ideaal, zo’n gezond kleurtje! Ik vind dat zelf vaak ook mooier dan iemand die overduidelijk zonnebankbruin is ?
   Bedankt voor je mailtje trouwens! Ik ga je vandaag antwoorden ?

 16. Anja - Minimalist Dutchie 5 augustus 2018 op 5:55 pm - Beantwoord

  Wel eens Japanse toeristen gezien? Die lopen met 30+ nog met lange mouwen en paraplu’s om ‘verkleuring’ (zo noemen ze het) tegen te gaan. Dat is een teken van armoede, van werken op het land, van ongeschoold zijn. ’t Is dus maar net hoe je ’t bekijkt en wat de geldende norm is. Mooi stukje Romy, geniet van je melkflessen!

 17. Irene 5 augustus 2018 op 6:07 pm - Beantwoord

  Ik ben ook iemand die altijd wit blijft. Ben deze zomer wel voor het eerst écht bruin geworden (voor mijn doen dan 😉 Mijn slippers staan in mijn voeten gebruind maar als ik naast mijn vriend sta, reflecteer ik nog altijd) maar ik ben alsnog heel bleek ik vergelijking met andere mensen. Ik zit er ook niet mee. Krijg wel soms commentaar op mijn witte benen maar dat trek ik mij ondertussen ook niet meer aan. If you can’t beat it, join it vind ik hier wel van toepassing. In plaats van wanhopig te proberen toch wat kleur te krijgen, ben ik gewoon trots op mijn kleurtje! ^^

  • Romy 7 augustus 2018 op 6:56 am - Beantwoord

   Goed punt! Toevallig zag ik inderdaad vrijdag een paar Japanse toeristen die hun gezicht duidelijk flink wit gepoederd hadden en met paraplu’s rondliepen. Dan blijkt inderdaad maar weer dat de norm overal verschilt en dat er geen algemene norm is om bruin te “moeten” zijn ?

  • Romy 7 augustus 2018 op 6:58 am - Beantwoord

   Precies! Het is alleen maar zonde om je druk te maken over je kleurtje (of het gebrek daaraan). Zo belangrijk is het gelukkig niet! Ik herken wel wat je beschrijft trouwens van het voor jouw doen bruin zijn, haha. Ik dacht gisteren heel even een piepklein beetje verkleuring op mijn arm te zien. Vergeleken met mijn moeder ben ik nog steeds een bleekscheet, maar zelf vond ik het al heel wat ?

 18. Ivon 5 augustus 2018 op 6:34 pm - Beantwoord

  Yeaah, ik ben ook blij dat de melkfles niet langer een taboe is. Vroeg bakte ik altijd op het strand in de hoop bruin te worden, terwijl ik wist dat het toch niet ging werken haha. Maar ik had het idee bruin te moeten zijn. Nu show ik inderdaad ook gewoon mijn witte benen onder mijn rokjes! Zo fijn haha.

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:02 am - Beantwoord

   Mooi zo dat ook jij je witte benen inmiddels helemaal hebt geaccepteerd! Ook melkflessen zijn prachtig en zijn anders in ieder geval een stuk gezonder dan de hele dag bakken in de zon ?

 19. Lianne 5 augustus 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

  Ik denk ook niet dat bruin worden met jouw rode haar heel mooi uit zal zien. Jij ziet er prima uit zo! Jij mag lekker zijn zoals je bent hoor, daar is niks mis mee 🙂 Dit jaar is eigenlijk het eerste jaar dat ik echt best goed bruin ben geworden. Iedereen zegt het ook: ‘Wat ben jij bruin geworden!’ Terwijl ik niet eens veel heb liggen zonnen, maar het komt gewoon van het buiten zitten en werken. Ik heb ook Balizon gehad begin dit jaar, dat helpt ook. Ik verbrand nu ook niet meer. Op zich wel heel positief met deze warme zomer! Mijn benen en buik zijn wel altijd witter dan mijn armen, die zijn het bruinste. Mijn gezicht wordt ook niet heel bruin, daar krijg ik ook juist sproeten. Ik ben echt gezegend met een huid die en bruin wordt, en sproeten krijgt! Ik snap ook niet waarom mensen sproeten belachelijk maken, ik vind ze juist mooi! Vooral bij zo’n rood haar als wat jij hebt 🙂

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:04 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En ik ben het helemaal met je eens: sproetjes zijn leuk! ? Wat mooi dat jij sproetjes en een gebruinde huid hebt! Dat staat al helemaal prachtig bij elkaar ?

 20. Nathanella Monsaert 5 augustus 2018 op 8:07 pm - Beantwoord

  Ik heb eerder een transparante huis. Je ziet al mijn adertjes lopen. Zelf vind ik het niet meer erg. Ik ben nu vooral blij dat ik een egaal tintje heb wanneer ik mijn kleren uitdoe. 🙂

 21. Josephine 6 augustus 2018 op 7:24 am - Beantwoord

  Leuk geschreven! Ik vond mijn spierwitte huid eerst ook niet zo leuk, maar op een gegeven moment konden opmerkingen van anderen me niet zo veel meer schelen. Iets met leeftijd, denk ik? Maar toch snap ik niet waarom mensen er zo vaak een opmerking over moeten maken. If you have nothing nice to say, say nothing at all.

  Zelf vond ik het leuk om te horen dat een Engels oud woord voor mooi ‘fair’ is. Dat betekt zowel ‘mooi’ als ‘wit’. Heel middeleeuws – en victoriaans – trouwens. 😉

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:14 am - Beantwoord

   Met die uitspraak ben ik het helemaal eens. Ik snap ook niet zo goed waarom anderen opmerkingen maken over een bleek kleurtje. Alleen al zonde van je eigen tijd en energie om je bezig te houden met het kleurtje (of het gebrek daaraan) van een ander, zou je denken ?
   Wat mooi trouwend dat ‘fair’ ook die betekenis heeft! Een onbewust compliment voor ons van de Victorianen dus ?

 22. Mariska 6 augustus 2018 op 9:17 am - Beantwoord

  De enige kleur die ik krijg van de zon (ook als ik me insmeer) is rood of bijna rood. Bruin worden dat gebeurt me niet zo vaak helaas.

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:18 am - Beantwoord

   Haha, herkenbaar. Bij mij zijn er ook vaak twee opties: wit blijven of verbranden. Dan kies ik toch het liefst voor die eerste optie ?

 23. Yvonne 6 augustus 2018 op 9:35 am - Beantwoord

  Ik vraag mij af of je na een verbranding bruïner zou worden. En eerlijk gezegd zou ik die pijn er niet voor over hebben. Nee blijf maar wit. Bruin is misschien mooier maar jouw eigen kleur en niet verbrand veel gezonder.

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:20 am - Beantwoord

   Precies! Ik ga liever voor een gezonde huid die niet pijn doet door de verbranding dan dat ik op een ongezonde manier een bruin kleurtje krijg ?

 24. Anna 6 augustus 2018 op 9:08 pm - Beantwoord

  Goed artikel! Als je maar gezond bent inderdaad, je huid is zo belangrijk! Ik word zelf best wel snel bruin en dat is ook niet altijd leuk hoor, haha! Als ik in een strak kort broekje eventjes in de tuin zit heb ik al meteen zo’n streep. Ik probeer dus alleen in een bikini te zonnen als het even kan ;-). En wat ik wel altijd zo lelijk vind is dat je borsten en billen dan zo enorm wit zijn haha, echt afschuwelijk!

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:28 am - Beantwoord

   Haha, daar heb je eigenlijk wel een punt! Nooit bij stilgestaan dat snel bruin worden ook zijn nadelen heeft. Ik kan me voorstellen dat egaal bruinen dan nog best een uitdaging is ?

 25. Femke 6 augustus 2018 op 10:26 pm - Beantwoord

  Ik heb nooit het geluk gehad om bruin te worden. Tot deze voorzomer. Het was natuurlijk al vroeg zonnig dit jaar en toen heb ik er gebruik van gemaakt door mijn huid vroeg genoeg te laten wennen. Een paar zomers terug lag ik aan het strand van Vlissingen en ben ik zo verbrand op mijn rug, billen en bovenbenen dat ik een week lang niet kon slapen. Tja, gelukkig heb ik het niet meer zo erg, maar ik kan wel goed verbranden op mijn haarscheiding. En man, dat doet pijn! Nu ben ik de hitte wel een beetje zat, want er moet werk gedaan worden, dus ik heb een lange broek aangetrokken om het zomergevoel weg te stoppen. Binnen was dat lekker, maar buiten? Pfff!

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:42 am - Beantwoord

   Oh jee, wat pijnlijk moet het zijn om zo te verbranden. Verbranden bij je scheiding vind ik inderdaad ook altijd echt zeer doen. Wel fijn dat je nu makkelijker bruint! Hopelijk koelt het snel af, zodat die lange broek iets beter te doen is ?

 26. Nikita 8 augustus 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  Er is zoveel meer dan dat kleurtje op je huid. Het innerlijke is duizend keer belangrijker. Ik vind iedereen mooi. En sorry, je mag Miss Belgium voor mij zetten. Als zij een kutkarakter heeft maakt dat uiterlijk echt niks uit hoor. En trouwens, mijn zusje bruint in een halfuurtje, terwijl ik dagen moet zonnen daarvoor. Mijn vorige vrije dag lag ik zodanig te genieten in de zon dat ik thuiskwam met rode armen en handen. Whoops! Maar het was het helemaal waard want het was net wat ik nodig had. Echt waar.

  • Romy 8 augustus 2018 op 6:36 pm - Beantwoord

   Precies, daar ben ik het helemaal mee eens. Het is veel belangrijker hoe iemands karakter is dan hoe mooi hij of zij wel niet is.
   Wel heerlijk dat je op je vrije dag zo kon genieten van de zon! Verbranden is natuurlijk iets minder fijn, maar gelukkig heb je wel een heel fijne dag gehad ?

 27. Laurine 10 augustus 2018 op 11:04 am - Beantwoord

  Hier nog een roodharige met melkflessen! Maar het zoals je zegt: zonder die melkflessen ook geen zomersproetjes en die vind ik stiekem wél super tof! En daarbij is melkfles wit altijd beter dan kreeftenrood. 😉

  • Romy 11 augustus 2018 op 11:46 am - Beantwoord

   Haha, precies! Beter wit dan verbrand 😉 En je hebt helemaal gelijk: rood haar met sproetjes heeft ook wel wat. Dan nemen we de melkflessen maar voor lief 🙂

 28. zwartraafje 12 augustus 2018 op 3:45 pm - Beantwoord

  Ik zeg steeds al lachend dat ik twee huidtinten heb. Jane Austen-bleek en Kreeftenrood (meteen ook mijn sterrenbeeld dus misschien is het wel een beetje toepasselijk. Het maakt echt niet uit dat ik amper buiten kom, een hoed draag, in de schaduw zit én een