287

Wat doe ik anders sinds ik blog?

 • 7 juni 2018
 • 39 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mijn blog heeft me in sommige opzichten veranderd. Of nou ja, ik ben nog altijd dezelfde Romy. Met hetzelfde rode haar, dezelfde kleurrijke jurkjes en dezelfde kat-uit-de-boom-kijktaferelen als voordat ik Vaker Vrolijk begon. Toch zijn er wel dingen die ik anders doe sinds ik mijn eigen plekje op het wereldwijde web heb. Dat varieert van een tikkeltje meer idealisme en een extra dosis zelfspot tot een nieuwe ochtendroutine. Deze 10 dingen doe ik anders sinds ik ben begonnen met bloggen.

dit doe ik anders sinds ik blog

 • Altijd alert! Het is alsof een blog je extra voelsprieten geeft voor alles om je heen. Sinds ik mijn blog heb, houd ik mijn oren en ogen open. Altijd en overal. Ik zie opeens overal blogwaardige beelden, geschikte blogonderwerpen en geweldige anekdotes in. Iedere mooie bloem moet op de foto (want: leuk bij een mindstyle-artikel!), naar leuke uitjes ga ik niet meer zonder mijn reflexcamera en ik pak er regelmatig een notitieboekje bij als ik iets inspirerends hoor of zie.
 • Blogs en boterhammen for breakfast. Eigenlijk heb ik geen idee meer wat ik met mijn ochtenden deed voordat ik een blog had. Sinds ik ben begonnen met Vaker Vrolijk, begint mijn dag namelijk steevast met het lezen van andere blogs en het checken van mijn eigen nieuwe blogartikel. Mijn kop thee smaakt een stuk lekkerder als ik hem achter mijn laptop opslurp terwijl ik aandachtig inspirerende blogs lees.
 • Gevoelig voor bloghypes. Ik ben nogal influencer-gevoelig, zeker sinds ik zelf een blog heb. Als ik bij 15 andere bloggers hetzelfde parfum tegenkom, dan weet ik niet hoe snel ik ook aan dat parfum moet snuffelen in de winkel. En dat Kruidvat-wimperserum dat iedereen laatst moest hebben? Ja hoor, ook ik stond die week in een Kruidvat-filiaal om een medewerker te vragen naar hét serum (dat overigens uitverkocht was!).
 • Een tikkeltje idealisme. Ik durf wel te zeggen dat ik door mijn blog idealistischer ben geworden. Mijn blog heeft me laten zien hoeveel energie het me geeft om anderen te inspireren of te motiveren, voor zover ik dat kan. Daarnaast heb ik door het bloggen geleerd om trouw te blijven aan mezelf. Bloggen heeft me trouwens ook enthousiast gemaakt voor tweedehands winkelen. Ook dat is misschien een stukje idealisme!
 • Meer openheid. Het stond voor mij vast dat ik op mijn blog mijn persoonlijkheid wilde laten zien. Niet alleen mijn mooie kanten en dingen die leuk zijn, maar ook minder leuke onderdelen, zwaktes of struggles. Hoewel er nog altijd veel is wat ik niet op mijn blog deel, merk ik dat ik door mijn blog meer open ben. Ik durf best te erkennen dat ik het soms ook allemaal niet weet en met dingen worstel.

dit doe ik anders sinds ik blog

 • Zelfspot. Mijn blog is voor mij dé plek om soms lekker cynisch uit de hoek te komen. Ik deel met gemak ook mijn minder charmante kanten en onhandige gebreken zo nu en dan. Mijn gebrek aan navigerend vermogen, mijn talent voor klunzigheid en mijn grote verslaving voor opbergdozen en kinderachtige hebbedingetjes steek ik dan ook niet onder stoelen of banken. Een beetje de draak steken met jezelf is zo slecht nog niet!
 • Plannen maken én uitvoeren. Min of meer onbewust ben ik door mijn blog vaker leuke dingen gaan doen. Dat komt onder andere doordat ik vaak lijstjes opstel met leuke plannen. Die vormen een geweldige stok achter de deur om daar eens echt werk van te maken. Maar ook zoek ik meer leuke plekken op om mijn bloginspiratie aan te wakkeren. Leuke hotspots of mooie plekken in de natuur? Here I come!
 • Mijn eigen pad volgen. Verder ben ik door mijn blog meer gaan nadenken over wat ik wil en wie ik ben als persoon. Ik ben zelfbewuster geworden, kan beter positief denken en kan soms ook liever zijn voor mezelf. Wat alleen al helpt, is dat ik soms schrijf over vragen die mij aan het denken zetten, zoals met millennialkwesties. Enkel het uitwerken van zo’n vraag helpt me al om soms helderder naar iets te kunnen kijken.
 • Verveling, wat is dat?! Mijn blog is mijn grote passie en ik ben er zeker wel elke dag mee bezig. Heerlijk vind ik dat! Sinds ik ben begonnen met bloggen, verveel ik me dan ook geen moment. Ik ben in mijn vrije tijd vaak wel aan het fotograferen, schrijven of ideeën aan het uitwerken. En ben ik daar niet mee bezig?! Dan spookt er vast op z’n minst een nieuw blogidee door mijn hoofd.
 • Buiten die comfortzone! Ten slotte heeft mijn blog me geleerd om zo nu en dan voorzichtig over het randje van mijn comfortzone te kijken. Soms motiveren bijvoorbeeld jullie reacties me om iets te doen wat ik anders niet zou doen. Een spijkerbroek aantrekken bijvoorbeeld of mijn rijangst overwinnen. Het fijne is dat ik geen druk voelde, maar het puur deed voor mezelf en het gevoel had dat jullie, lieve lezers, me daarbij hielpen.

Dus, weet jij even niet wat je aan moet met je vrije tijd? Zoek je een geweldige hobby? Of kun je wel een dosis zelfspot, idealisme of gewoon een gezellig onderdeel van je ochtendroutine gebruiken? Ha, wie weet is een blog beginnen ook wel wat voor jou!

Een vraag voor andere bloggers: wat doe jij anders sinds je blogt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 7 juni 2018 op 6:09 am - Beantwoord

  Hele herkenbare dingen. Ik ben veel gedisciplineerder en heb nu een vaste structuur in mijn dagen om te zorgen dat ik al mijn blog dingen kan doen.

  • Romy 7 juni 2018 op 8:52 am - Beantwoord

   Mooi om te horen dat je blog je die structuur heeft geboden! In die zin kan een blog je zeker veel goeds opleveren.

 2. Darina 7 juni 2018 op 6:42 am - Beantwoord

  Herkenbaar 🙂 vooral dat ik veel meer om mij heenkijk voor inspiratie. Ook ben ik soms wel gevoelig voor bepaalde bloghypes 🙂

 3. Neverdullmoments 7 juni 2018 op 6:47 am - Beantwoord

  Met stipt op nummer één:. met blogogen de wereld in kijken en overal leuke anekdotes in spotten! Het leven is daardoor voor mij echt een stuk leuker geworden door het herbeleven van grappige momenten en ook het lachen om en relativeren van onhandige momenten. In mijn omgeving zeggen ze allemaal ook al: blogmateriaal!!

  • Romy 7 juni 2018 op 8:55 am - Beantwoord

   Hihi, zo’n vermoeden had ik al dat ook jullie overal anekdotes in zien ? Mooi om te horen dat dat het leven ook een stuk leuker maakt. En al helemaal fijn als ook de omgeving meedenkt over blogmateriaal ?

 4. Josephine 7 juni 2018 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat een leuk onderwerp! Zo had ik nog niet naar mijn blog gekeken. Onze blogs bestaan ongeveer even lang, en ik herken wel dat het altijd op de achtergrond meespeelt: overal is inderdaad een onderwerp in te ontdekken! Verder heb ik vooral ontzettend veel geleerd, bjivoorbeeld over fotografie en over mijn verschillende blogonderwerpen die best wat research kosten.

  Het wimperserum is trouwens aan mij voorbij gegaan, ik las het uiteindelijk in de krant, haha. 😛

 5. Sandra 7 juni 2018 op 8:31 am - Beantwoord

  Jaaa ik herken alles! Al ben ik alleen niet zo gevoelig voor bloghypes, maar dat is dan ook het enige wat ik niet heel erg herken uit jouw lijstje, hihi. Ik zie ook echt o-ver-al iets blog-waardigs sinds ik zelf blog. Heel grappig hoe je eigenlijk altijd bewust én onbewust met inspiratie opdoen bezig bent!

  • Romy 7 juni 2018 op 9:08 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij ook merkt dag je blog vaak wel een rol speelt. Ik vind het zelf wel iets moois dat ik dankzij mijn blog meer om me heen kijk. Het leren van je blog is ook zeker heel waardevol. Zelf vind ik bloggen ook heel leerzaam, alleen al vanwege de kennis over fotografie die ik door het bloggen heb opgedaan. Leuk ook dat jij door je blog nog veel meer research bent gaan doen!

  • Romy 7 juni 2018 op 9:09 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je zo veel herkent uit mijn lijstje! Zelf vind ik het ook eigenlijk wel mooi dat je aks blogger opeens overal inspiratie uit kunt halen. Daardoor geniet je ook al snel meer van de kleine dingen ?

 6. Maudy 7 juni 2018 op 8:49 am - Beantwoord

  Leuk artikel Romy! Misschien moet ik toch ook maar een blog beginnen 😉

 7. Daenelia 7 juni 2018 op 8:54 am - Beantwoord

  Wel leuk om te lezen hoe het bloggen je leven heeft geïnfiltreerd. 😉
  Volgens mij doe ik niet zo heel veel anders. Maar ik ben dan ook al zolang op internet bezig. Mijn online nick is net zo goed mijn naam als mijn geboortenaam. Ik zou niet raar staan te kijken, nee: ik sta niet raar te kijken als mensen die ik via internet ken mij als Daenelia (of Dae ‘ dee’ ) aanspreken. Sterker nog, een van onze oudste vrienden die we via internet kennen noemt me ook vaak zo.
  Voor ik blogde had ik een website die niet interactief was. Ik kwam veel op fora, zat in chatrooms, speelde online spellen. Op mijn blog ben ik wie ik ben geworden door die interacties. Ik ken het internet, hoeveel het veranderd is en wat ik wel en wat ik niet wil delen. Mijn RL staat niet in het teken van dingen doen om over te bloggen. Voor mij is het andersom: ik blog over (sommige) dingen die ik/we doen. Voor mij zijn influencers ook helemaal niet belangrijk. Ik ben vrij goed in staat om mijn eigen ding te doen, en wordt bijna nooit door andere bloggers geinspireerd om een product te kopen. Sterker nog (is een generatie-ding, denk ik) als ik op 15 blogs ineens samenwerkingen zie met een bepaald merk/website/product heb ik al sterk de neiging om het te mijden. Reclame is voor mij een noodgreep voor producten. Als ze mensen moeten betalen om iets aan te prijzen, dan is het product niet sterk genoeg op eigen benen.
  Maar voor ik nou weer een blogpost achterlaat als reactie XD. Ik vind het wel mooi dat je zo enthousiast bent over het bloggen en de community die er een beetje aan hangt.

  • Romy 8 juni 2018 op 7:25 am - Beantwoord

   Bedankt voor je uitgebreide reactie! Ik heb hem met plezier gelezen.
   Wat leuk dat jij al zo lang online actief bent en daardoor bijna onder je nickname door het leven gaat. Het lijkt me persoonlijk ook wel het fijnst om te bloggen over dingen die je doet in plaats van dingen te doen om over te bloggen. Bij mij is het gelukkig ook nog altijd meer het laatste. Maar ik betrap mezelf wel steeds vaker op de gedachte “Hé, daar móet ik een blog over schrijven als ik toch ga.” In mijn geval is dat op zich wel een positief teken, omdat ik veel ondernemender ben geworden en daar echt van geniet.
   Alleen maar goed dat je de marketingtrucjes van pr-bureaus een beetje doorziet en je daar niet snel door laat leiden. Je redenatie klinkt ook eigenlijk wel heel logisch. Ik vind dat soms nog knap lastig, haha. Het scheelt dat ik een kritische koper ben, maar ik denk regelmatig “Oh jee, dat móet ik hebben!”.

 8. Marjolein 7 juni 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Al ruim tien jaar lees ik blogs en ik vind het een heerlijke bezigheid. Afgelopen weekend heb ik een domeinnaam aangeschaft, verder ben ik echter nog niet gekomen. Ik weet nog niet zo goed waar ik moet beginnen (moet ik eerst het logo regelen, de website perfect maken of toch maar direct een stukje tekst plaatsen en daarna de rest uitzoeken?) en ik vermijd daardoor stiekem een beetje om verder te gaan bouwen aan mijn blog. Jouw artikel inspireert me zeker om het weer een kans te geven voor ik opgeef. Wie weet gaat mijn eigen blog dan toch een keer online! 🙂

  • Romy 8 juni 2018 op 7:27 am - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk dat je na tien jaar blogs lezen nu ook je eigen domeinnaam hebt aangeschaft. Ik kan niet anders zeggen dan “Begin gewoon ergens!”. Ik wist ook nog lang niet alles toen ik mijn blog begon en mijn lay-out was vreselijk. Plaats gewoon een aantal stukjes tekst en ga je daarna een keer verdiepen in dingen als opmaak en een logo. Dat komt vanzelf wel 🙂 Bovendien hoef je je domeinnaam niet meteen met de hele wereld te delen, waardoor je gewoon rustig kunt beginnen en anderen pas op je site te wijzen zodra jij daar echt klaar voor bent.
   Ik heb trouwens ooit een artikel geschreven over beginnen met bloggen. Als je “beginnen met bloggen” intypt in mijn zoekbalk, kun je het waarschijnlijk wel vinden 🙂 Wie weet heb je er iets aan.

 9. Evelien 7 juni 2018 op 9:36 am - Beantwoord

  Dit is zoooo herkenbaar, ondanks dat ik nog steeds niet zo fanatiek blog als dat ik zou willen. Maar mijn blog en vooral dus het opschrijven van dingen, helpt me wel om dingen soms letterlijk op een rijtje te krijgen. Daarnaast is het grappig om te merken dat mijn blog een echte weerspiegeling is van mezelf. Alle losse blogartikelen en alle blogseries waar ik ooit aan begon, maar die ik nooit afmaakte.. Toen was het ook een en al chaos in mijn hoofd.. Inmiddels is de chaos iets minder en probeer ik zo langzaamaan echt op papier te krijgen wat ik wil. 🙂

  Wat ik anders doe? Ik denk vooral meer na over hoe inspirerend ik andere mensen vind en ben ook bezig dit om te zetten in woorden. 🙂

  • Romy 8 juni 2018 op 7:29 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jouw blog je soms ook de duidelijkheid biedt waar je naar op zoek bent! En aan de andere kant juist wel leuk dat je blog een goede weerspiegeling is van wie je bent. Dat merk ik op mijn blog ook: als ik een periode heb waarin ik het allemaal even niet meer weet, vind ik het stiekem best fijn om dat ook een beetje te laten doorschemeren in mijn artikelen 😉
   Prachtig punt noem je ook in je reactie trouwens! Soms merk je pas door uitgebreid over mooie lessen te schrijven hoe inspirerend andere mensen soms kunnen zijn.

 10. Anne - Ditisanne.nl 7 juni 2018 op 12:57 pm - Beantwoord

  Leuk! Sommige dingen zijn wel herkenbaar!
  Wat ik soms wel eens jammer vind is dat ik inderdaad altijd met ‘bloggersogen’ om me heen kijk. Zomaar relaxt op vakantie is er niet meer bij want elk uitstapje kan zomaar een blog opleveren.
  In augustus ga ik naar Barcelona, in de drukste maand van het jaar. Ik heb me voorgenomen om er niet teveel over te bloggen zodat ik niet alle highlights hoef te zien en gewoon kan genieten van een terrasje en een middag strand. Maar dat voelt echt zo dubbel en zelfs een beetje slecht!

 11. Charel 7 juni 2018 op 5:07 pm - Beantwoord

  Zeker erg herkenbaar! Ik merk ook dat ik wel snel geinfluenced word haha! En inderdaad het persoonlijke en openheid is voor mij ook altijd een punt geweest.

 12. Evelyne 7 juni 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

  Herkenbaar! Wat ik anders doe sinds ik blog is tijdens het werk denken aan wat ik ’s avonds ga typen voor mijn blog 😉 En dan sluit ik soms mijn ogen en denk ik dat ik aan mijn laptop zit met mijn vingers op mijn toetsenbord om een hele tekst te typen 😀

  • Romy 8 juni 2018 op 7:38 am - Beantwoord

   In sommige opzichten is het inderdaad ook wel jammer om altijd met bloggersogen naar de wereld te kijken. Ik herken het wel een beetje, maar vind het bij mij op zich nog op een prettige manier. Het is niet zo dat ik de hele vakantie met mijn blog bezig ben gelukkig 😉
   In ieder geval een heel goed streven, lijkt me, om in augustus volop van Barcelona te genieten zonder je druk te maken over je blog. Ik snap dat dat idee alleen al even wennen is. Maar het zal je vast goed bevallen om even 100% met je hoofd bij de vakantie te zijn 🙂

  • Romy 8 juni 2018 op 7:39 am - Beantwoord

   Haha, stiekem is dat over je blog nadenken op het werk wel een beetje herkenbaar. Ik zit ook soms al lopend naar de bushalte vanaf mijn werk hele blogartikelen in mijn hoofd uit te werken. Heerlijk vind ik dat! Op zo’n moment kan ik ook echt niet wachten totdat mijn vingers daadwerkelijk mijn toetsenbord raken.

 13. Haha herkenbaar hoor. Ik merk dat ik heel creatief ben, overal zit inspiratie! Ik heb ook altijd wel 6 tot 10 concepten klaar staan! Ideeën te over, alleen niet altijd re tijd om ze uit te schrijven! Ik moet ook nog gewoon werken 😀

  • Romy 8 juni 2018 op 10:20 am - Beantwoord

   Haha, een herkenbaar “probleem”! Ook ik heb vaak meer leuke ideetjes dan tijd om alles uit te werken. Tja, er zal toch gewerkt moeten worden ?

 14. Lianne 7 juni 2018 op 8:17 pm - Beantwoord

  Wat fijn dat bloggen jou zoveel gebracht heeft en je heeft laten groeien als persoon! Dat van die foto’s en de inspiratie overal om me heen herken ik wel! Gelukkig blog ik voor nu maar twee keer per week, anders zou ik er waarschijnlijk ook 24/7 mee bezig zijn!

  • Romy 8 juni 2018 op 10:21 am - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad wel verleidelijk om je blog de hele dag door je hoofd te laten spoken. Op een positieve manier dan ? Mooi om te horen dat bloggen jou ook veel inspiratie en fotografeerzin heeft gegeven ?

 15. Larissa 7 juni 2018 op 8:59 pm - Beantwoord

  Zoo herkenbaar!!
  Sinds ik blog let ik veel meer op de kleine dingen die mij gelukkig maken. Ook ben ik veel duurzamer gaan leven omdat ik continu geïnspireerd word door andere bloggers. Positieve effecten in ieder geval!

  • Romy 8 juni 2018 op 10:31 am - Beantwoord

   Het zijn zeker mooie en positieve effecten die je noemt! Eigenlijk best bijzonder dat een blog zo’n goede stimulans is om meer te genieten van de kleine dingen ?

 16. Maaike 7 juni 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel en zo herkenbaar!! Wat ik nu anders doe? Niet echt bij stilgestaan. Ik zie het wel echt als een deel van mijn leven, iets waarin ik mijn creativiteit kan uiten. En het is erg leuk om andere bloggers te ontmoeten.

  • Romy 8 juni 2018 op 10:32 am - Beantwoord

   Mooi om te horen dat bloggen ook voor jou een fijne creatieve uitlaatklep is geworden! En andere bloggers ontmoeten is inderdaad superleuk ?

 17. Elisabeth 8 juni 2018 op 11:58 am - Beantwoord

  Sinds ik blog ben ik wat meer gaan plannen. Deed ik anders echt nooit. Nu schrijf ik af en toe lijstjes.

 18. Laurine 9 juni 2018 op 3:36 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik kan me helemaal vinden in wat je zegt over idealistischer zijn. Het blogwereldje is echt een bron van andere motiveren en gemotiveerd worden door anderen, heerlijk! 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

   Absoluut! Ik vind het zelf een van de leukste dingen aan bloggen dat je elkaar echt kunt inspireren 🙂

 19. Zo simpel is dan geluk 9 juni 2018 op 6:29 pm - Beantwoord

  Dat bloggen brengt toch wel heel veel positiefs met zich mee!

  • Romy 10 juni 2018 op 1:31 am - Beantwoord

   Dat absoluut! Ik ben nog altijd heel blij dat ik ben begonnen met bloggen. Het heeft me al zo veel mooie dingen gebracht 🙂

 20. Jenn 11 juni 2018 op 10:17 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik heb eigenlijk geen idee meer wat ik anders doe sinds ik blog, ik blog al een ruime tien jaar, haha. Het is zo’n deel van mij dat ik me niet eens kan voorstellen dat ik niet meer zou bloggen.

  • Romy 12 juni 2018 op 7:06 am - Beantwoord

   Wat blog jij al lange tijd! Leuk hoor! Ik kan me voorstellen dat je je na tien jaar echt geen leven zonder bloggen meer kunt voorstellen.

 21. Saskia 11 juni 2018 op 12:05 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Bloggen is na al die jaren nog steeds ZO fijn. En die voelsprieten zijn heel herkenbaar haha.

 22. Nikita 11 juni 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

  Ik ben me veel bewuster van mezelf en waarom ik op iets zo reageer of waarom ik iets wel of niet leuk vind. Ik leer mezelf zoveel meer kennen omdat mijn blog nog persoonlijker is dan de jouwe. Soms zit ik op de bus naar school of naar huis na te denken (niet perse piekeren hoor, soms helaas wel) en ontdek ik weer een feitje over mezelf of zelfs zwaardere dingen. Psychologische dingen. Ik heb heel veel zelfinzicht gekregen door mijn blog, wat ik daarvoor ook al best veel had. Mijn blog heeft me ook geleerd om minder perfectionistisch te zijn en mijn zelfvertrouwen op te krikken. En door mijn verhaal online te zetten, heb ik het leren verwerken. En ik denk dat dat stuk voor stuk hele mooie winsten zijn als blogger 🙂

  • Romy 12 juni 2018 op 7:28 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je blog je zo veel nuttige inzichten heeft gegeven! Het is toch bijzonder hoe een blog je helpt om over dingen na te denken en om daar zelf meer duidelijkheid over te krijgen. Ook de andere punten die je noemt, zijn zeker prachtige dingen om met bloggen te bereiken! Ik kan me voorstellen dat je blog er ook aan bijdraagt om minder perfectionistisch te zijn. Op een bepaald moment zet je je artikel toch online, of het nu in jouw ogen perfect is of niet 🙂

Recente blogs