voordat ik 30 ben

Wat ik nog wil doen voor mijn 30e?

 • 5 augustus 2022
 • 7 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Oh jee, de magische leeftijd van 3-0 komt met het jaar dichterbij. Nog iets meer dan een half jaar te gaan en er staan toch echt 30 kaarsjes op mijn taart. Gelukkig zie ik er eerder naar uit dan ertegenop om die leeftijdsdrempel te behalen. De vele plannen die ik nog heb vóór die tijd, dragen daar zeker aan bij. Dit zijn 35 dingen die ik maar al te graag voor mijn 30e wil doen. Niet omdat het leven stopt bij 30 (gelukkig niet!), maar omdat een stok achter de deur voor mooie plannen altijd goed is.

Voor de goede orde: mochten ze er niet van komen, dan is er gelukkig na mijn 30e ook nog tijd genoeg om er werk van te maken. Ik ben tevreden met wat ik heb, ook zonder dit alles.

 1. Een doorzonwoning kopen met een tuintje en een “boven” en “beneden”. Nooit meer zachtjes hoeven te doen met de vriezerla na 10 uur ’s avonds of op zaterdagochtend 7 uur is haast een droom geworden.
 2. Samen met Bart een huis inrichten in plaats van zijn spullen aan mijn interieur te voegen.
 3. Met Bart samen Parijs ontdekken na een rit met de Thalys (onder het mom “De treinrit is al geweldig op zich” heb ik Bart (hij werkt aan een softwareproject voor treinen) al enigszins enthousiast gekregen om de stad van de liefde én de stad waar ik al een paar jaar geleden mijn hart aan heb verloren samen te ontdekken).
 4. In mijn eentje een complete dag weg gaan om in een Nederlandse stad de toerist in eigen land uit te hangen.
 5. Op Texel uitwaaien aan het strand.
 6. Een workshop XXL-breien (met je armen als breinaalden) volgen, zodat ik mijn eigen gebreide plaid kan maken.
 7. Een stukje van mijn levensverhaal uitschrijven. Wat ik ermee wil doen, weet ik nog niet. Dat ik het op papier wil zetten – alleen al voor mezelf – weet ik wel.
 8. Een wc of washok van een ietwat fout maar mooi behangetje voorzien (of laten voorzien, want een behangtalent ben ik niet).
 9. Naar een sterrenrestaurant gaan met Bart en dan niet slikken bij het zien van de hoge rekening achteraf.
 10. Een publicatie in een tijdschrift voor elkaar boksen. Of twee. Of drie. Maar één zou al geweldig zijn.
 11. Mijn interviewskills verbeteren met een professionele cursus en voor mijn werk ook meer interviews afnemen bij inspirerende mensen. Toevallig wordt dit plan in september al uitgevoerd; er staat inmiddels een workshop interviewen van Tekstnet in mijn agenda.
 12. Mijn broertjes (die allebei geweldige koks zijn) versteld doen staan met een uitsloverige maaltijd van mij die minstens zo goed gelukt is. Ik leg de kooklat graag hoog.
 13. Weer actief worden op Twitter en meer plaatsen dan alleen een simpele “Hé, lees mijn artikel van vandaag!”-post.
 14. Een nieuwe camera kopen die geen kuren heeft met de SD-kaart (zo klaar mee!) en die nog net een slag beter is dan mijn huidige camera (zoveel zin in!).
 15. Nóg een onvergetelijke vakantie met Bart beleven ergens in Europa. De bestemming voor de vakantie moeten we nog uitzoeken (tijd zat!). Maar ik heb al wel een paar kanshebbers bedacht: Noord-Italië, Portugal, Oostenrijk, Londen, Noord-Frankrijk (perfecte combinatie met Parijs!) of een rondreis door het fijne Duitsland. Opties genoeg als ik de vele mooie reizen op Travelhunter bekijk, nu de vakantiebestemmingsdiscussies nog 😉

16. Een luchtballonvaart maken. Hoogtevrees of niet, dat is een buiten-mijn-comfortzone-ding dat heel hoog op de bucketlist staat.

 1. Nog eens een 1-op-1-coachingstraject volgen voor ondernemers. Ook de uitvoering van dit plan laat niet lang op zich wachten. De eerste afspraak staat al in mijn agenda.
 2. De film ET een keer kijken. Heb ik Bart beloofd! Eerlijk gezegd lijkt het mij ook best een geslaagde film.
 3. Leren dansen op de maat. Althans, enigszins.
 4. Mezelf 30x achter elkaar kunnen opdrukken. Ik ben best lenig en mag niet klagen over mijn conditie, maar de spierkracht in mijn armen is om te huilen.
 5. Het boek ‘The secret’ een keer lezen.
 6. De paarse heide bij zonsondergang of zonsopkomst fotograferen. En daar dan zonder morren heel vroeg mijn bed voor uitkomen of om een gek avondtijdstip voor naar Hilversum rijden, omdat dat de allermooiste plaatjes oplevert.
 7. Een cursus presenteren of praten voor de camera volgen. Vooral omdat ik dat alles doodeng vind, en ik zelf ook wel weet dat die angst nergens op slaat.
 8. Vrijwilligerswerk doen, bijvoorbeeld voor de Kindertelefoon.
 9. Een klimmuur of klimbos bezoeken en daar mijn durfal-kant naar boven laten komen. Ik ben helemaal niet zo’n held, maar gek genoeg vind ik het wel geweldig om naar de top van de klimmuur te klauteren. Tenminste, dat was op mijn 13e zo. Eens zien hoe het er op mijn 29e voor staat.
 10. Leren om een aantal stukjes van mijn verleden los te laten en daarmee vooral mijn hardnekkige inwendige pleaser ergens in een cycloon gooien om er “Tot nooit meer ziens!” achteraan te roepen. Wordt aan gewerkt, zullen we maar zeggen.
 11. Speciale zooltjes laten maken voor mijn schoenen. Omdat niet alleen mijn moeder en Bart, maar ook mijn voeten roepen dat het daar de hoogste tijd voor is.
 12. Een goede smoothiemaker kopen in plaats van het aardig waardeloze ding dat we op dit moment hebben staan en dat zelfs havermout blenden al te veel gevraagd vindt.
 13. Een paar Disney-klassiekers op Netflix kijken die nog op ons lijstje staan. We zijn nu net klaar met de magisch mooie film (met prachtige boodschap) ‘Encanto’.
 14. De perfecte salontafels vinden voor bij de bank. Onze huidige tafels zijn helaas zó robuust dat je de splinters in je hand en wiebelende glazen op zijn tijd erbij cadeau krijgt. Ik ben meestal van het mooi boven praktisch, maar dit gaat zelfs over mijn te-onhandig-grens heen.
 15. Zelf een recept voor vegan kwarktaart bedenken wat ik lekker genoeg vind om aan visite voor te schotelen.
 16. Een workshop pindakaas maken volgen bij De Pindakaaswinkel. Toen ik ontdekte dat daar workshops voor bestaan, vroeg ik me af onder welke steen ik had geleefd dat ik dat niet eerder heb ontdekt. Als pindakaasfanaat is dit me op het lijf geschreven.
 17. Zelf ravioli maken in plaats van de kant-en-klaar-variant bij Albert Heijn te kopen. Dan kan ik een versie van dit recept voor ravioli maken zonder pakjes en zakjes.
 18. Een rondje om de Westeinderplassen fietsen. Is niet eens zo’n wereldse tocht eigenlijk, dus ik weet niet precies waarom we dit nog nooit hebben gedaan.
 19. Eén keer een adembenemende taart maken die niet alleen heerlijk is maar er ook jaloersmakend mooi uitziet. Misschien leuk om te doen op mijn 30e verjaardag… Duurt nog even, dus ik heb alle tijd om me voor te bereiden!

Wat zou jij nog voor je 30e, 35e, 40e, 50e of 80e willen doen?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 augustus 2022 op 7:30 am - Beantwoord

  Wat een mooi en divers lijstje. De luchtballonvaart zou ik zeker doen, dat heb ik een paar jaar geleden gedaan. Het was echt magisch!

 2. Naomi 5 augustus 2022 op 8:14 am - Beantwoord

  Wow, dat is nog een behoorlijke lijst, vind ik. Zo’n behangetje in de wc of een washok kan ik echt aanraden. Ik ben ook los gegaan in de wc (dat wil zeggen: schilderde de muren roze; voor mij behoorlijk buiten mijn comfortzone) en ben er zó blij mee! Ik hoop dat je ons af en toe een update van dit lijstje gaat geven. Lijkt me leuk om te lezen.

 3. Johanna 5 augustus 2022 op 1:29 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje, maar je verjaardag moet je vermoedelijk nog wel even uitstellen. Want dit zijn 35 dingen in 6 maanden, kortom gemiddeld 5 tot 6 per maand, en dat zitten er nog hele grote projecten bij….. Wat zei jij ook al weer over tevreden zijn met wat je hebt, laatst? Maar dromen mag. En mijn lijstje bestaat niet, maar ik heb wel dingen waar ik nu mee bezig ben, die ik ook “af” zou willen maken in een bepaalde tijd.

 4. Audrey 6 augustus 2022 op 11:33 am - Beantwoord

  Dit is meer een lijst voor 30 jaar 😉 Nee, dat is natuurlijk overdreven, maar dit is wel erg ambitieus. Vooral die eerste twee gaan krap worden om helemaal af te ronden, haha!

 5. Nynke 6 augustus 2022 op 3:50 pm - Beantwoord

  Nou, die zooltjes kan ik je 100% aanraden!
  Ik loop intussen alweer 15 jaar op zooltjes, heb er nog geen dag spijt van gehad!
  Ik heb nu geen pijn meer als ik te lang sta en met lopen heb ik veel minder gauw pijn aan mijn voeten en enkels!
  Echt zo blij mee!! Echt zsm doen zou ik zeggen! (-;

 6. Lotte 10 augustus 2022 op 9:46 am - Beantwoord

  Wat een superleuke lijst! Ik ben zelf trouwens net 30 geworden en ik vind het dikke prima. 🙂 Je steekt me wel aan om eens na te gaan denken wat ik nu voor mijn 40ste nog wil doen. Het enige wat ik zo kan bedenken is dat ik voor die tijd ergens wil gaan wonen met een tuin. Of het een benedenwoning van een appartementencomplex of een vrijstaande villa is (niet realistisch overigens….) maakt me niet zo veel uit, zolang er maar een ruime tuin is waar in ieder geval een boom in past. 😉
  Een klimbos is trouwens echt een aanrader! Ik doe dit vaak met de school waar ik werk. De leerlingen vinden het ook helemaal fantastisch haha.

 7. Saskia 26 augustus 2022 op 2:42 pm - Beantwoord

  Mooie en lange lijst… Hoewel ik zelf mijn doelen altijd bijstel. Je weet immers nooit hoe het leven loopt 😉

Recente blogs

Je grenzen bewaken met 7 tips (ook als je een pleaser bent!)

9 januari 2023|Zelfliefde, Persoonlijke groei|

Je zit uitgeblust op de bank omdat je veel te veel in één week hebt gepropt. Je bent gefrustreerd van hier tot en met omdat iemand iets tegen je zei wat niet door de beugel kan. Of je kampt met een enorme baksteen in je maag waar je geen raad mee weet. Vaak merken we het maar al te goed als je over je grenzen heen bent gegaan, of als anderen een grens hebben gepasseerd. Maar daar ook iets van zeggen - het liefst op tijd - is een tweede. Hoe doe je dat, je grenzen bewaken? Dit zijn 7 tips van mij als ex-please-kampioen.

Inkiekje #23 | Deurdiscussie, doelen & dubbele print

11 januari 2021|Persoonlijk|

In coronatijd maak ik misschien geen bijster interessante uitjes mee. Mijn filmrol is er niet minder vol op. Tussen de enorme lading kattenspam op mijn telefoon, vond ik weer genoeg foto's om een Inkiekje mee te vullen. Ik praat je onder andere bij over de deurdiscussie die ik heb met mijn kat, over een nogal bijzonder cadeau dat geen cadeau bleek te zijn, en over mijn start van het nieuwe jaar.

Juni 2020 | Klein geluk & ondergewaardeerde uitjes

1 juli 2020|Persoonlijk|

In mijn hoofd is het pas net lente. In werkelijkheid is het alweer hartje zomer en is de periode van slapen boven de dekens weer aangebroken. Oftewel, de maand juni zit er alweer op! Het was een fijne en hectische maand. Maar wel op een positieve manier! Een maand waarin ik iets belangrijks afsloot en nieuwe dingen opstartte, en waarin ik deels betaald kreeg voor nietsdoen. En nee, dat laatste is geen nieuw businessmodel. Dit is mijn terugblik op de afgelopen maand!