50mm 2

10x Wat is er typisch (aan) mij?

 • 20 juni 2018
 • 38 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Wat is er nu echt typisch mij? Die vraag stelde ik mezelf laatst toen ik aan mijn freelance-website werkte. Ik was op zoek naar 2 grappige feitjes om aan een korte introductie van mijzelf toe te voegen. Voordat ik het wist, had ik een hele lijst verzameld met dingen die typisch mij zijn. Maar ja, mijn angst voor karpers of slechte ruimtelijk inzicht is nu niet echt iets om in een online cv te zetten. Wat je wél met dat soort feitjes kunt doen? Een luchtig blogartikel schrijven! Daarom deel ik 10 dingen die typisch (aan) mij zijn.

wat is typisch mij

 1. Rode-penvirus. Ik ben zo iemand die het liefst een rode pen zou pakken om zelfs taalfoutjes op menukaarten vakkundig door te krassen. Zodra ik een advertentie, enquête of andere officiële teksten met een foutje zie, kan ik de neiging tot rode strepen maar moeilijk onderdrukken. Ha, een talenstudie volgen, tekent je wat dat betreft voor het leven…
 2. Updates en ik = een slechte combinatie. Ik krijg al bijna de kriebels zodra ik in Windows zie dat er weer iets is geüpdatet. Ik stel updates dan ook het liefst zo lang mogelijk uit. Het duurde bijvoorbeeld wel een paar maanden voordat ik de prioriteitsinbox van Hotmail begreep. En ook als knop X en Y van plek zijn verwisseld, duurt het een tijdje voordat ik daaraan gewend ben.
 3. Mrs. Ongeduld. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan kan ik niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Wanneer ik heb bedacht dat ik een gele jurk zoek, dan moet en zal ik die jurk die dag nog vinden. En komt het spontaan in me op om mijn kamer op te ruimen? Dan maak ik het liefst meteen een plan om dat de volgende dag aan te pakken.
 4. Gedachtesprongen. Ik kan in mijn hoofd soms bruggetjes maken die voor een ander misschien totaal onlogisch zijn. Heeft iemand het over de lange wachtrij in de supermarkt? Dan ben ik plotseling in gedachten bij mijn boodschappenlijstje en voor ik het weet zijn het – hup, nieuw sprongetje! – de koffiefilters die mijn gedachten domineren…
 5. Mijn stijl is anders dan anders. Dankzij mijn grote voorliefde voor kleur zijn mijn outfits vaak vrij opvallend. Hetzelfde geldt voor mijn interieursmaak, waarin ik meer heb met knalroze, geel en felblauw dan met zwart-wit. Het is wel een beetje typisch mij dat neutraal in mijn woordenboek nauwelijks voorkomt. Een grappige paradox, want ik sta helemaal niet graag in de spotlights.
 6. Nul ruimtelijk inzicht. Logisch redeneren en cijferreeksen oplossen vind ik niet zo’n probleem, maar mijn ruimtelijk inzicht is op z’n zachtst gezegd ietwat onderontwikkeld. Niet alleen zijn mijn navigatieskills ronduit bedroevend, maar ook puzzels met kubussen kun je aan mij beter niet voorleggen.
 7. Kattenpersoon. Zodra ik een kat op straat zie lopen, voel ik mijn hart al een beetje smelten. Ik moet katten altijd even een aaitje geven of op z’n minst zachtjes fluisteren “Hé, poes!”. En dat enthousiasme wordt natuurlijk alleen maar nóg groter als ik onze eigen kat Paco zie. Ik ben gewoon een geboren crazy cat lady, geloof ik.
 8. Kippenvel van koikarpers. Ik ben een echte dierenliefhebber, maar koikarpers zijn de enige beesten waar ik helemaal niets mee heb. Sterker nog, de haren op mijn armen gaan al rechtovereind staan zodra ik langs een vijver loop waarin koikarpers zwemmen.
 9. Gek op complexe teksten. Al zolang ik me kan herinneren, ben ik gek op schrijven. Maar weet je wat je het bijzondere is? Vaak vind ik het een extra leuke uitdaging om teksten te schrijven of te redigeren over complexe onderwerpen. Zo kan ik er oprecht blij van worden om contractvoorwaarden begrijpelijk te formuleren of om een wollig onderzoeksrapport leesbaar te maken.
 10. Laagdrempelige series en films. Als mensen me vragen waar ik qua series en films van houd, moet ik vaak even slikken. Mijn smaak is vooral nogal – ehm – luchtig te noemen. Mijn criterium voor wat ik kijk, is dat ik bij wijze van spreken 2 minuten naar het toilet kan lopen en dan nog steeds niets heb gemist. De series en films die ik thuis kijk, zijn dan ook vaak niet de meest intellectueel uitdagende keuzes. Noem een willekeurige Nederlandstalige romcom en de kans is groot dat ik hem heb gezien…
 11. Bonus: ik vind het dus écht heel leuk om dit soort lijstjes met feitjes samen te stellen óf bij anderen te lezen. Een beetje zelfspot is wat mij betreft nooit verkeerd!

Kun je 1 ding noemen dat typisch (aan) jou is?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 20 juni 2018 op 6:59 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen en het taaldingetje is wel herkenbaar 🙂 Een feitje van mij is dat ik bijvoorbeeld echt niet rekenen.

 2. Josephine 20 juni 2018 op 7:59 am - Beantwoord

  Haha, mijn talenstudie heeft me ook getekend voor het leven. Net als mijn historische specialisatie; samen met mijn man kan ik uren kletsen over historische weetjes of parallellen met nu. 😉 En verder houd ik van lekker felle sokken!

  • Romy 20 juni 2018 op 5:26 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij en je man elkaar echt hebben gevonden in het kletsen over historische weetjes! Ik kan me voorstellen dat die interesse sinds je studie nooit meer is weggeëbd ?
   En die voorliefde voor felle sokken snap ik ook helemaal. Hoe fleuriger, hoe beter! ?

 3. Irene 20 juni 2018 op 8:28 am - Beantwoord

  Haha wat grappig dat je het niet voor karpers hebt! Ik vind op vissengebied alen echt om van te kotsen. Brr :p Verder kan ik me in bijna al je puntjes wel herkennen. Vooral ook dat ongeduldig zijn (zoals dit weekend had ik ineens bedacht dat ik een platenspeler wilde, zat al het hele internet af te struinen naar een leuk exemplaar. Gelukkig heb ik hier dan iemand die me wat in bedwang kan houden :p) en die gekke bruggetjes. Bij mij gaat het ook zo dat het één voor iemand anders soms totaal niets met het ander te maken heeft, maar in mijn hoofd is het gelinkt 🙂 en ik heb ook 0,0 ruimtelijk inzicht en ik kan niet goed hoofdrekenen.

  • Romy 21 juni 2018 op 7:07 am - Beantwoord

   Haha, precies wat jij beschrijft met de platenspeler is ook wat ik heb. Als ik iets in mijn hoofd heb gehaald, heb ik het liefst nog dat de postbode het de volgende dag al komt langsbrengen 😉 Gelukkig heb je een vriend die je daarin nog een beetje kan tegenhouden, haha.
   Ook fijn om te horen dat ik niet de enige ben met de bijzondere bruggetjes. Voor een ander is het dan inderdaad totaal onlogisch waarom ik opeens over dit onderwerp begin, maar in mijn hoofd klopt het allemaal als een bus 😉

 4. Jenn 20 juni 2018 op 8:35 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Die rode pen herken ik wel ja 🙂

 5. Oeh nee Koikarpers vind ik ook niet zo leuk. Ze zijn zo groot. Wat grappig dat je alles met een rode pen wilt corrigeren.

 6. Daenelia 20 juni 2018 op 9:20 am - Beantwoord

  Weet je nog dat ik je Unbreakable Kimmy Schmidt aanraadde op Netflix? Waarschijnlijk omdat je ergens wel iets van haar weghebt, minus de absurde naiviteit. Maar ze is wel altijd vrolijk aangekleed!
  En met poezen heb ik het ook, maar meer nog met honden. Dan krijg ik echt een spontane glimlach op mijn gezicht. Het mooiste is de combinatie: ik loop met mijn chihuahua buiten en dan komt de vriendelijkste kat uit de buurt mijn hond een kusje geven, neus aan neus! Nou, je kan me opvegen, want ik ben dan helemaal gesmolten van geluk.
  (Ik groet poezen altijd met een ‘mrieuw?’, omdat mijn katten mij ook vaak zo begroeten. Ik denk dat het betekend ‘hoe is het met je, lieverd?’ … hoewel, mijn katten kennende kan het ook ‘Mijn etensbak is leeg?’ betekenen…)

  • Romy 21 juni 2018 op 7:09 am - Beantwoord

   Oh ja, nu wil ik die serie alleen maar nog liever kijken. Vrolijke kleding maakt alles net een beetje leuker in mijn ogen 🙂
   Jouw moment van een kat en een hond samen klinkt al helemaal vertederend. Volgens mij kun je mij op zo’n moment ook wegdragen omdat ik zojuist gesmolten ben 😉 De begroeting van je kat is inderdaad wel herkenbaar. Onze kat heeft ook meerdere betekenissen voor een woord als ‘mieuw’ en die zijn vaak waarschijnlijk eerder in de strekking van eten dan dat ze iets met liefde te maken hebben, haha.

 7. Anja - Minimalist Dutchie 20 juni 2018 op 9:30 am - Beantwoord

  Wat een leuk stukje! En dat dat van de ‘rode pen’ herkenbaar was, wist ik inderdaad al. Dat is één van de redenen waarom ik het zo leuk vind om jouw blogs te lezen!

  • Romy 21 juni 2018 op 7:10 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je dat juist leuk vindt aan mijn blog! Ik vind het zelf ook altijd leuk om te horen dat er mede-taalfanaten zijn die net zo graag met de rode pen aan de slag gaan als ik 😉

 8. Lisa 20 juni 2018 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Dat ongeduldig zijn herken ik dan ook zeer zeker! Een ander typisch iets over mij is dat ik spulletjes met de poop emoji verzamel. Beetje zelfspot naar de ziekte van Crohn wat ik heb. Het is zelfs zo erg dat als andere mensen ook iets zien van emoji poop dat ze meteen een foto naar mij sturen om te vragen of ik die al in mijn collectie heb haha

 9. Sandra 20 juni 2018 op 10:17 am - Beantwoord

  Haha, dat van die rode pen! Best wel grappig eigenlijk. Ziet er wel gelijk lekker streng uit als je met die kleur corrigeert. :p Wat ik herken uit jouw lijstje en wat dus ook typisch mij is is dat ik ook ecccccht een kattenvrouwtje ben! Ik MOET praten tegen een kat of aaien, hihi. Wat nog meer typisch mij is? Dat ik heel traag van begrip ben als het gaat om grapjes. Ik heb die las door als de rest klaar is met lachen… :’)

  • Romy 21 juni 2018 op 7:11 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je zo’n verzameling hebt en inderdaad wel een grappige vorm van zelfspot! Wat zal het een vrolijk geheel zijn, al die poepemoji’s bij elkaar! Zeker als anderen regelmatig met aanvullingen voor je verzameling komen 😉

  • Romy 21 juni 2018 op 7:12 am - Beantwoord

   Haha, soms kan ik ook héél slecht zijn met grapjes. Er zijn genoeg woordgrappen die ik na een paar minuten nog niet snap. Oeps, spuit elf hier! 😉

 10. Liset - Beautydagboek 20 juni 2018 op 10:25 am - Beantwoord

  Leuk om dit soort weetjes over jou te lezen! En ja, ik heb datzelfde met taalfoutjes. Zelfs bij ‘officiële’ folders zie ik dingen die niet kloppen, haha.

  • Romy 21 juni 2018 op 7:13 am - Beantwoord

   Precies! Zelfs in teksten die soms waarschijnlijk al wel een paar keer zijn gecontroleerd, zie ik nog weleens foutjes staan. Het is niet zozeer dat ik me daar dan druk over maak, maar ik vind het wel een leuke sport om die foutjes te spotten 😉

 11. Anna 20 juni 2018 op 10:36 am - Beantwoord

  Haha wat een heerlijk lijstje! Punt 1 vind ik meteen al geweldig, ik zie het gewoon voor me! :p En met updates heb ik ook niks hoor, grote kans dat je erop achteruit gaat, hahaha. De redenen waarom je graag luchtige films en series kijkt vind ik ook te grappig, haha, best een goede maatstaf, toch?

 12. Lianne 20 juni 2018 op 10:55 am - Beantwoord

  Leuk om dit van jou te lezen! Het meeste wist ik al wel 😉 Dat van die katten is erg herkenbaar! Dat van het kleur ook wel een beetje. Mijn vorige woning was niets dan vrolijk behang, paarse gordijnen en roze spullen. Helaas kan ik Stefan daar niet zo’n groot plezier mee doen dus hebben we nu inderdaad iets meer neutraals. Dat jij zo slecht bent in navigatie! Ik heb voor een meisje best een goed richtingsgevoel. Heel handig in thuiszorgsituaties en ik ben er echt mee gezegend! Ach, je kan niet overal even goed in zijn 😉

  • Romy 21 juni 2018 op 7:21 am - Beantwoord

   Haha, dat is dus ook altijd mijn gedachte bij updates. Het kan natuurlijk altijd ingewikkelder worden en dat wordt met mijn gebrek aan technische kennis dan weer een uitdaging 😉

  • Romy 21 juni 2018 op 7:23 am - Beantwoord

   Haha, met samenwonen lijkt het me inderdaad niet altijd mogelijk om een huis vol kleur te hebben. De meeste mannen houden volgens mij toch meer van neutraal en zijn ook niet zo’n fan van roze 😉
   Ideaal dat jij zo’n goed richtingsgevoel hebt! Gelukkig kom ik tegenwoordig dankzij Google Maps een heel eind, maar mijn navigerend vermogen is zeker niet mijn talent 😉

 13. Elisabeth 20 juni 2018 op 12:21 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Ik ben zelf echt heel ongeduldig en eigenwijs.

 14. Haydée 20 juni 2018 op 12:22 pm - Beantwoord

  Haha, ik kan gerust een hele week een melding negeren dat ik mijn computer moet heropstarten, en dan voortdurend op ‘uitstellen’ klikken…

  • Romy 21 juni 2018 op 7:25 am - Beantwoord

   Haha, dat is precies wat ik ook doe inderdaad! Bij mijn vorige computer heb ik zelfs weleens gehad dat hij na 3 weken uitstellen uiteindelijk toch maar zelf opnieuw opstartte om te updaten. Hij was mijn uitstelgedrag blijkbaar zat 😉

 15. Marlies 20 juni 2018 op 12:41 pm - Beantwoord

  Hahaha, herkenbaar! Ik heb ook een talenstudie gevolgd, dus die rode pen is zéker ook op mij van toepassing. Ook het maken van die gekke sprongen in je hoofd, waardoor je plotseling dingen uit gaat kramen die voor andere mensen totaal onvolgbaar zijn, is herkenbaar. Grappig artikel en leuk geschreven!

  • Romy 21 juni 2018 op 7:26 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je een paar dingen uit mijn lijstje herkent 🙂 Grappig hoe talenstudies je veel meer gefocust kunnen maken op alle teksten die je om je heen ziet! En gelukkig maar dat ik niet de enige ben die soms gekke gedachtesprongen maakt 😉

 16. zwartraafje 20 juni 2018 op 5:02 pm - Beantwoord

  Goh, misschien het feit dat ik uit evenwicht geraak wanneer ik halverwege de trap besef dat ik de treden niet heb geteld. Dat is iets dat ik normaal steeds onbewust doe én wanneer ik het een keertje vergeet en dat besef moet ik echt opletten waar ik mijn voeten plaats of ik zou struikelen. Geen flauw idee waarom ik dat doe maar tja. Oh en ik verzamel theezakjes. Van elk ééntje dus een beetje als postzegels maar dan met de verpakking die om een theezakje zit. Daar ben ik mee gestart toen ik negen was en ondertussen heb ik ongeveer 2000 verschillende zakjes doordat een aantal vrienden en familieleden ze voor me meenemen wanneer ze op vakantie gaan.

  • Romy 21 juni 2018 op 7:31 am - Beantwoord

   Haha, wat een bijzondere tic van het tellen van de treden, zeker als je zelfs uit balans raakt wanneer je dat niet meer doet 😉
   Wat een leuke verzameling trouwens, die theezakjes! Er zijn volgens mij heel wat mooie theezakjes, dus ik kan me er wel iets bij voorstellen dat je die met veel plezier verzamelt.

 17. Nikita 20 juni 2018 op 6:54 pm - Beantwoord

  Dat rodepen-virus is enorm herkenbaar en ook mijn klas heeft dat door. Gisteren was het voorstelling van ons eindwerk (en mijn presentatie ging goed trouwens, heel blij ermee!) en de afgelopen tijd was ik ook benieuwd naar wat anderen hadden gemaakt. We hadden onder andere een boekje en infographic die we mochten maken en ik keek dan ook eens uit nieuwsgierigheid. Op een gegeven moment vroeg ik of ik eens mocht kijken en kreeg ik er achteraf de opmerking: ‘Waag het niet om te zeggen dat je een schrijffout hebt gezien!’. Dat komt omdat ik gewoon veel lees en een vrij grote talenknobbel heb.

  • Romy 21 juni 2018 op 7:43 am - Beantwoord

   Wat goed ten eerste dat je presentatie zo goed ging! Toch een hele mijlpaal om je werk aan anderen te presenteren! Ik moest wel lachen om de opmerking van een klasgenootje over de schrijffouten. Ik herken ook wel dat mensen om me heen soms extra gaan opletten of ze geen foutjes maken, terwijl ik echt niet persoonlijke mailtjes ofzo ongevraagd ga corrigeren 😉

 18. Saskia 20 juni 2018 op 8:10 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen haha. Ik lees en maak dit soort artikelen altijd met veel plezier.
  Een aantal van je lijstje zijn zeker op mij van toepassing, qua katten, Mrs. Ongeduld en soms is zo’n laagdrempelige film erg fijn<3

  • Romy 21 juni 2018 op 7:37 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij dit soort lijstjes ook graag leest én maakt! Ik vind het ook zo leuk om nu te horen dat mensen sommige dingen van mijn lijstje herkennen. Toch grappig, omdat het eigenlijk een totaal willekeurige verzameling van feitjes is 🙂

 19. Simone 20 juni 2018 op 8:55 pm - Beantwoord

  Iets wat echt typisch mij is, is dat als ik iets in mijn hoofd haal dat dat dan ook meteen moet gebeuren. Dat is niet altijd even handig. En soms kan het ook gewoon niet en dan baal ik er wel eens van. Tja…

  • Romy 21 juni 2018 op 7:36 am - Beantwoord

   Haha, precies wat ik ook heb inderdaad! Soms is het heel handig dat ik meteen actie onderneem als ik iets in mijn hoofd heb, maar soms is het ook onwijs onhandig 😉

 20. Esmeralda 21 juni 2018 op 9:54 pm - Beantwoord

  Ik ben een enorm enthousiast persoon die als ze iets wil DIRECT alles gaat uitzoeken en verzamelen wat ik voor mijn idee nodig heb en dan als een blij ei alles en iedereen wil vertellen wat ik wel niet ga doen en op de planning heb. Soms kan ik daarmee wat té enthousiast zijn maar eigenlijk alleen maar leuk, vind ik dan haha.

  • Romy 23 juni 2018 op 8:42 am - Beantwoord

   Klinkt als een heel mooie eigenschap! Alleen maar gaaf toch om zo enthousiast met je plannen aan de slag te gaan! 🙂 Ik herken het ook wel een beetje van als ik een leuke stap heb gezet. Dan zou ik het liefst iedereen er direct over willen vertellen 😉

 21. Katrien 22 juni 2018 op 8:49 pm - Beantwoord

  Leuke post!! Welke eigenschappen die typisch aan jou zijn heb je gebruikt om jezelf op je freelancewebsite te beschrijven? 🙂
  Groetjes van een collega (beginnend freelancer) uit België 😉

  • Romy 23 juni 2018 op 8:59 am - Beantwoord

   Leuke vraag! 🙂 Ik heb uiteindelijk onder andere mijn rode-penvirus en mijn voorliefde voor complexe teksten benoemd, maar ook dat ik gek ben op kleuren. Het was in ieder geval erg leuk om een aantal van dit soort eigenschappen te verzamelen 🙂

Recente blogs

20 momenten waarop ik me intens gelukkig voel

3 januari 2018|Persoonlijk, Positiviteit|

Heb je ook weleens van die momenten waarop je je realiseert hoe gelukkig je je voelt? Zelfs als je even niet lekker in je vel zit, kunnen dat soort fijne momenten er zijn. Dat hoeft niet eens te maken te hebben met iets groots als een geboorte, een huwelijksaanzoek of een droomreis te zijn. Ook daarbuiten om kun je momenten hebben waarop je even niet van een roze wolk af te krijgen bent, een glimlach hebt van oor tot oor en je wel duizend vreugdedansjes kunt doen. Zie je het beeld al voor je? Ik wel! Ik wil je graag inspireren om die momenten eens te verzamelen. Daarom noem ik 20 momenten waarop ik me intens gelukkig voel.