sintcadeau 2

Wat kreeg ik dit jaar voor Sinterklaas?

 • 5 december 2019
 • 36 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Ook al is het vandaag pas 5 december, stiekem heb ik mijn Pakjesavonden alweer achter de rug. Ja, je leest het goed: meervoud. De families van mijn beide ouders zijn nogal enthousiaste Sinterklaasvierders, dus vallen we elk jaar twee keer met onze neus in de boter rond 5 december. Vriendlief en ik kwamen eerst met een mooie score thuis van een dobbelspel bij familie #1. En vervolgens bleek mijn lootje (lees: oma) bij familie #2 ook flink te hebben uitgepakt met leuke cadeaus. Ik laat je graag zien met welke cadeaus ik dit jaar ben verwend.

Niet op de foto’s, wel leuk: een zak met speciale bonen die we bij het dobbelspel mee naar huis namen. Fotogeniek zijn ze dan misschien niet, maar lekker (en origineel) ongetwijfeld wel.

kersttafereel op tafel

Dienblad met kersttafereel

Eerlijk is eerlijk: het dienblad heb ik zelf een beetje opgeleukt met mijn eigen kerstballen (mijn allereerste kerstballen ooit! #mijlpaal). Maar het dienblad en de leuke kaarshouders nam ik mee naar huis van ons dobbelspel. Het was een van de prijzen waarvan alle mannelijke familieleden zich afvroegen wat ze hier toch weer mee aanmoesten. Maar ik wist er wel wat op: met een kerstuitzet van niet meer dan twee doosjes kerstballen kon ik nog wel wat kerstdecoratie gebruiken. Dit mooie dienblad staat dus nu – zelf wat opgeleukt – op tafel te wachten totdat de feestdagen officieel aanbreken.

kersttreintje

Foute vensterbankdecoratie

Ook nam ik van het dobbelspel dit vrolijke kersttreintje mee naar huis. Ietwat aan de foute kant, maar dat krijg je met een dobbelspel. Ik vind hem leuk genoeg om deze kerst ergens op de vensterbank te zetten. Mijn eerste foute kerstdecoratie is hiermee ook meteen een feit. Nu we het toch over mijlpalen hebben.

Lekker lange lampjessnoeren

Ook op mijn lijstje voor het lootjestrekken stond iets kerstachtigs: kerstverlichting. Want wat is mijn allereerste kerstboom zonder lampjes?! Van mijn oma (die mijn lootje had getrokken) kreeg ik een lang lampjessnoer met lampjes in warm wit. Precies wat ik mooi vind! Daar kan ik binnenkort mooi mijn boom mee versieren. De grappige kerstboomlichtjes kreeg ik van mijn vriend (hij won ze bij het dobbelspel) en krijgen in mijn hobbykamer een gezellig plekje.

action geurkaarsen adventskalender

Adventskalender met geurkaarsen

Mijn lieftallige TellSell-dame Pippa toont u hierbij nog een kerstachtige prijs waarvan ik de gelukkige winnaar was bij het dobbelspel. Het is een adventskalender met geurkaarsen van Airwick. Grappig genoeg was ik zelf degene die deze prijs inbracht bij het dobbelspel en hoopte ik stiekem al dat ik de prijs ook weer mee naar huis zou nemen. Aangezien mijn tante een hekel bleek te hebben aan geurkaarsjes, gaf ze de kalender spontaan aan mij. Kijk, daar weten Pippa en ik wel raad mee! Straks ben ik 24 geurende waxinelichtjes rijker.

maskers pakket

Mooimakers & maskers

Mijn vriend viel niet echt in de leuke prijzen aan het eind van het dobbelspel. Wel was hij zo lief om uiteindelijk een pakket met maskertjes te kiezen als cadeau, zodat hij mij daar blij mee kon maken. Ik bood nog aan dat hij de poriënstrips ook best mag gebruiken, maar uit zijn niet al te enthousiaste reactie maakte ik op dat ik toch echt zelf met die strips het mee-etergevecht moet gaan voeren. Geen punt! Ook de maskertjes komen, op het nogal eng uitziende lipmasker, zeker wel goed van pas.

orchidee

Onwijs mooie orchidee

Op de tafel met cadeaus stond een grote doos met een orchidee te pronken. Ik had al zo’n flauw vermoeden dat die voor mij zou zijn, aangezien een orchidee op mijn lijstje stond. En ja hoor, ik bleek de trotse ontvanger van deze mooie plant te zijn. Een mooi cadeau van mijn oma, die zelf ook gek is op orchideeën. Het schijnt een van de makkelijkste planten te zijn qua verzorging, dus hopelijk gaat mijn orchidee hier een lang en gelukkig leven tegemoet.

mini cactus

Prikkelbaar presentje

Er stond nog een plantje op mijn verlanglijstje voor mijn lootje, namelijk een mini-cactus. Ook die kreeg ik! Gelukkig ontdekte ik op tijd dat ik dit prikkelbare cadeau voorzichtig moest uitpakken om niet met een hand vol naalden te eindigen. Erg blij ben ik met mijn nieuwe plantenaanwinst. Nu nog een mooi potje kopen en dan kan hij voortaan met zijn stekels het aanrecht opfleuren. Wie weet ook letterlijk, want ik hoop natuurlijk stiekem dat hij mooie bloemen krijgt.

hangend bloempotje

Handig hangpotje

Dat ik ben veranderd in een ware plantenfanaat is ook bij Sinterklaas niet onopgemerkt gebleven. Van mijn ouders kreeg ik een paar lieve cadeaus, waaronder dit hangpotje voor een plant. Het hangt inmiddels aan mijn ladderkast te bungelen. En laat het potje nu net precies de kleur blauw van mijn bank hebben. Daar word ik als interieurliefhebber met een voorliefde voor matchende kleuren dan weer blij van.

daphne's diary december 2019
daphne's diary december 2019
daphne's diary december 2019

Leuk leesvoer

En ten slotte ben ik dankzij mijn ouders het decembernummer van Daphne’s Diary rijker. Daphne’s Diary is een erg leuk tijdschrift voor de creabea’s die wel houden van een tijdschrift vol boekjes, uitscheurbare labels en ander knutselgerei – een doelgroep waar ik zeker toe behoor. Dit tijdschrift kan ik mooi in de kerstvakantie uitgebreid lezen onder het genot van een kop thee uit mijn grote kerstmok en met Mariah Carey uit de speakers.

Joh, ik geloof dat ik de Sint haast alweer vergeten ben. Kerstvibes alom met al die leuke kerstcadeaus!

Heb jij Sinterklaas gevierd dit jaar? Of ga je het nog vieren?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 5 december 2019 op 6:40 am - Beantwoord

  Prachtige cadeaus! Vooral die geurkaarsjes kalender, zó leuk! Wij vieren geen Sinterklaas maar doen cadeautjes met kerst.

 2. Naomi 5 december 2019 op 7:08 am - Beantwoord

  Wat een geweldige cadeaus. Kerst en Sint vallen bij jou wel een beetje samen ja;). Die orchidee is inderdaad prachtig. Ik bereid me voor op het heerlijk avondje morgen. Beste avond van het jaar;).

  • Romy 12 december 2019 op 11:56 pm - Beantwoord

   Dat klinkt heerlijk! Ik ben heel benieuwd of je nog met leuke Sintcadeaus bent verwend 🙂

 3. Jantine 5 december 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Leuke cadeaus, Romy! En gezellige avondjes volgens mij.
  Wij vieren vanavond, ik ben benieuwd…
  Groetjes
  Jantine

 4. Audrey 5 december 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Je bent goed verwend! Nu wil ik ook een orchidee 😉

  Wij vieren vanavond pakjesavond. Ik weet wel al wat ik ga krijgen, want mijn moeder had mijn cadeautjes vrolijk op de tafel staan toen ik langs kwam… Maar goed, het was toch wat er op mijn verlanglijstje stond en ik was redelijk specifiek geweest 😉 Ik krijg oa die toffe analoge keukenweegschaal die jij ook hebt!

  • Romy 12 december 2019 op 11:57 pm - Beantwoord

   Haha, lekker handig dat je cadeaus direct in het zicht stonden toen je langskwam. Ach, het is in ieder geval leuk dat je cadeaus krijgt die daadwerkelijk op je lijstje stonden 😛 Wat gaaf dat je dezelfde analoge weegschaal krijgt! Daar ga je vast veel plezier aan beleven 🙂

 5. Meaghan 5 december 2019 op 9:05 am - Beantwoord

  Leuke cadeautjes allemaal! De Sinterklaasviering klinkt zo gezellig ook. Maskertjes zijn natuurlijk altijd goed en die orchidee is ook prachtig. Hihi en dat treintje dat eigenlijk foute kerstdecoratie is, vind ik stiekem best wel schattig! Leuk allemaal! Wij vieren geen Sinterklaas, al jaren niet meer en dat is ook helemaal prima. 🙂

  • Romy 12 december 2019 op 11:58 pm - Beantwoord

   Haha, dat treintje is stiekem best wel leuk inderdaad. Ik heb het een plekje in mijn “kerststukje” op tafel gegeven, omdat ik hem te leuk vond om in de kast te laten liggen.

 6. Johanne 5 december 2019 op 10:37 am - Beantwoord

  Haha, klinkt alsof je er goed vanaf bent gekomen dit jaar! Die adventskalender: wat een leuke :o. Ik vind de meeste kalenders een beetje meh, maar dit klinkt als een goeie. Enne, ik ben ooit orchidee-eigenaar geweest en bij mij liep dat al snel compleet de mist in. Vrees dat ik ze te veel water gaf, haha. Kan dat? Blijkbaar.

  Wij vieren volgende week zaterdag pas Sinterklaas, want dan is mijn broertje over uit Amerika <3.

  • Romy 13 december 2019 op 12:00 am - Beantwoord

   Haha, ik heb ook eerder de neiging om planten te veel dan te weinig water te geven. Hopelijk overleven mijn orchideeën het 😉
   Veel plezier alvast zaterdag met Sinterklaas! Hoe leuk dat je broertje uit Amerika erbij is!

 7. Ilona Wielinga 5 december 2019 op 11:30 am - Beantwoord

  Zo te zien heb je een hoop leuke dingen gescoord. Die vensterbankversiering is trouwens wel echt te schattig! Onze orchideeën hebben drie jaar niet gebloeid en beginnen eindelijk weer tot leven te komen, zo makkelijk zijn ze volgens mij niet haha

  • Romy 13 december 2019 op 12:00 am - Beantwoord

   Oh jee, ik had gehoopt dat orchideeën supermakkelijk zouden zijn 😉 Ach, hopelijk blijven ze een tijdje levend én in bloei.

 8. Anouk 5 december 2019 op 12:30 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke verzameling cadeautjes! Ik vier zaterdag sinterklaas met mijn schoonfamilie, dus hopelijk krijg ik ook wat leuks.

 9. Laurine 5 december 2019 op 1:36 pm - Beantwoord

  Ik had nog nooit gehoord van Daphne’s Diary, maar het lijkt me echt een heel leuk tijdschrift!

  • Romy 13 december 2019 op 12:01 am - Beantwoord

   Daphne’s Diary is zeker een leuk tijdschrift. Het is alleen al een feestje om door te bladeren met alle prachtige foto’s, tekeningen en gratis extra dingetjes.

 10. Tamara 5 december 2019 op 3:00 pm - Beantwoord

  Wat leuk!! De sint heeft je dit jaar heerlijk verwend! Ik kreeg van de sint dit jaar een sportbadpak, een soort stille hint volgens mij haha.

  • Romy 13 december 2019 op 12:01 am - Beantwoord

   Haha, de Sint weet ook echt alles 😉

 11. Irene 5 december 2019 op 5:04 pm - Beantwoord

  Grappig, in België wordt dat zo niet gedaan denk ik, zo’n pakjesavond. Toch bij ons niet. Wij kopen alleen chocolade en letterkoekjes, haha :p
  Die geurkaarsjeskalender klinkt wel héél tof trouwens! En de rest van je cadeautjes vind ik ook leuk!

  • Romy 13 december 2019 op 12:02 am - Beantwoord

   Ja leuk hè, zo’n kalender met geurkaarsen? En hij was ook helemaal niet duur (nog niet eens € 5,-). Ik vind het wel jammer dat de kaarsjes in de kalender bijna allemaal hetzelfde zijn (het zijn maar 3 soorten), maar verder vind ik het wel een leuk idee.

 12. Sanne 5 december 2019 op 9:42 pm - Beantwoord

  Wat leuk allemaal! Ik doe niet aan Sinterklaas, wilde ik typen tot ik me besefte dat ik zondag nog sinterklaasactiviteit op de kalender heb staan. Ik ben zelf helemaal niet zo van Sinterklaas, maar mijn schoonfamilie houden nog wel de traditie in ere. Dit jaar is de surprise er afgesnoept (gelukkig!), omdat we het allemaal druk hebben, maar een gedichtje en cadeautje voor je lootje hoort er nog wel bij.

  • Romy 13 december 2019 op 12:03 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een leuke Sinttraditie! Hopelijk was het een geslaagde Sintviering. Gelukkig maar dat de surprises wegvielen. Ik vind dat ook altijd zo’n gedoe, ondanks dat ik normaal wel van de creatieve dingen ben 😉

 13. Anna 6 december 2019 op 12:05 pm - Beantwoord

  Wat een leuke cadeautjes allemaal! Dit jaar vier ik geen Sinterklaas, dus ik kijk vooral uit naar Kerst :D. Hoewel het ook wel echt leuk is om met een groepje lootjes te trekken of het dobbelspel te spelen. Ik vind je nieuwe cactus trouwens echt geweldig, super leuk ook het blauwe hangpotje!

 14. Evelyne 6 december 2019 op 9:51 pm - Beantwoord

  Sinds ik jou volg, vind ik het elk jaar jammer dat wij in België Sinterklaas op een andere manier vieren. Hier is het eerder een kinderfeest, terwijl het bij jullie reuzegezellig is!

 15. Jessica J. 8 december 2019 op 1:18 pm - Beantwoord

  Wat werd je goed in de watten gelegd, zeg! Erg leuke cadeautjes. Wij vieren Sinterklaas niet, al kreeg ik van m’n vriend wel een chocolade katje om me op te vrolijken toen ik ziek was. ?

  • Romy 14 december 2019 op 10:24 pm - Beantwoord

   Aw, dat chocoladekatje is ook wel heel lief! Nu ben ik stiekem wel heel benieuwd hoe zoiets eruitziet trouwens 😉

 16. Saskia 9 december 2019 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat een leuke cadeaus heb je gekregen! Ons artikel komt morgen online, wij vierde gisteren Sinterklaas. Was erg gezellig en vooral Noa is erg verwend door de Sint 😉

 17. bychristiana 9 december 2019 op 10:24 am - Beantwoord

  OH! Dat treintje, die is juist super snoezig;-) Wij hebben niet echt aan Sinterklaas gedaan, op een extreem lang gedicht van mij aan Andre na. Er kwam geen einde aan, maar ja, als je eenmaal op dreef bent met schrijven…Ik heb trouwens nog wel een heel lief kerstornamentje gekregen van mijn zus. En dat was…een hondje. Hondjes eerste kerst, zei ze. Nou ja, toen kon je me natuurlijk wegdragen;-)

  • Romy 14 december 2019 op 10:47 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend lief, zeg! Zowel het hondje voor de kerst (zo schattig!) als het Sinterklaasgedicht. Dat soort persoonlijke cadeaus zijn veel meer waard dan welk gekocht cadeau dan ook.

 18. zwartraafje 9 december 2019 op 8:08 pm - Beantwoord

  Zelf heb ik niets gekregen van de Sint maar ik vond het wel heel tof om de gelukkige gezichtjes van mijn nichtje en neefjes te zien toen ze hun pakjes ’s ochtends ontdekten. Mijn broers en schoonzusjes hadden via WhatsApp foto’s doorgestuurd dus dat was zeker fijn om te zien. Ik vind het hangpotje dat je kreeg super mooi en ben zelf heel blij dat mijn orchidee opnieuw een nieuwe tak kreeg waarop ondertussen vijf knopjes staan te wachten tot ze zich mogen openen.

  • Romy 14 december 2019 op 11:13 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk dat je de gelukkige gezichtjes van je nichtje en neefjes kon zien. Zo schattig!
   Prachtig dat je orchidee een nieuwe tak heeft gekregen. Prachtige planten zijn het ook!

 19. Nikita 10 december 2019 op 8:49 pm - Beantwoord

  Wij vieren Sinterklaas niet meer zo uitgebreid als vroeger omdat we allemaal ouder worden. Maar ik ben wel nog steeds dol op Sinterklaas, ik hou van de sfeer. Ik ben altijd al van weken voordien sinterklaasmuziek aan het luisteren. Bij mij bracht Sinterklaas nieuwe stiften. Mijn favoriete stiften! Ik verwerk het verdriet van opa voornamelijk met tekenen, dus ze gaan er goed doorheen bij mij. Maar alsnog, ik teken daarnaast gewoon echt veel. En sommige kleuren had ik nog niet en had ik nodig! Dus Sinterklaas bracht vooral nieuw tekenplezier!

  Ik vind dat treintje trouwens stiekem echt heel schattig. Als ik het in de winkel zou ik het nog kopen om net als jij op de vensterbank te zetten. En dat hangpotje is trouwens echt heel leuk! Helemaal iets voor jou zou ik zo denken. Als kersverse plantenmoeder. Maar ik denk dat het mooiste cadeau van die dag niet met geld te kopen was. Ik denk dat het allerbijzonderste was dat je voor het eerst Sinterklaas kon vieren met je vriend. Blijft toch een mooie mijlpaal 🙂

  • Romy 14 december 2019 op 11:25 pm - Beantwoord

   Wat geweldig dat je stiften kreeg van Sinterklaas! Juist in deze lastige periode zullen die de nodige afleiding bieden. Heel veel tekenplezier ermee!
   Je hebt trouwens helemaal gelijk wat betreft mijn Sintcadeaus. Veel mooier dan alle materiële dingen is het feit dat dit mijn eerste Sinterklaas met mijn lieve vriend was en dat hij het zelf ook nog eens geweldig leuk vond.

 20. evelien 11 december 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Wat een leuke sinterklaas cadeautjes allemaal.
  Ik vind het ‘foute’ kersttreintje wel erg schattig!
  Een dobbelspel blijft altijd leuk 🙂
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 14 december 2019 op 11:39 pm - Beantwoord

   Ja, dit soort dobbelspellen blijven leuk om te doen. Hoe gekker de cadeaus, hoe beter 😉 Het kersttreintje vind ik eigenlijk ook wel heel leuk. Zo schattig!

 21. Priscilla 12 december 2019 op 3:54 pm - Beantwoord

  Wat een leuke cadeautjes allemaal! Ik zocht zelf ook de Adventskalender met de geurkaarsjes, maar hier is het overal uitverkocht.

  • Romy 15 december 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Jammer dat jij de kalender met geurkaarsjes niet meer op de kop kon tikken. Wie weet volgend jaar! 🙂
   Ik vind hem tot nu toe erg leuk.

Recente blogs

Kringloopvondsten #9: Pip Studio, de mooiste roze trui & een petrolblauwe stoel

10 januari 2019|Lifestyle|

In de kerstvakantie mochten een paar bezoekjes aan de kringloopwinkel en een bezoekje aan de IJ-hallen uiteraard niet ontbreken. En ik kwam niet met lege handen thuis, maar met heel wat toffe vondsten. Het pronkstuk? Mijn eerste grote meubel voor mijn eigen huis! Maar ook scoorde ik een schitterende kop en schotel van Pip Studio, iets nieuws van Blond Amsterdam en de meest geweldige roze roze trui. Ik laat je met plezier al mijn aankopen zien.