badkamer2

Wat staat er in mijn badkamerkastje?

 • 24 januari 2020
 • 35 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Zelf vind ik niets leuker dan bij andere bloggers meespieken in hun huis. Of beter nog: in hun kastjes en lades. Ervan uitgaande dat ik vast niet het enige nieuwsgierige aagje ben, geef ik je graag een inkijkje in een van mijn kastjes. Mijn badkamerkastje! Tijdens het inrichten van mijn huis vond ik het uitstallen van mijn bij elkaar verzamelde voorraad potjes, smeersels en tubes misschien wel een van de leukste bezigheden. Er gaat dan ook geen ochtend voorbij zonder dat ik met een glimlach de producten achter de deur van dit kastje bekijk. Ik laat je graag zien wat er zoal achter mijn kastdeurtje schuilgaat.

Een eigen badkamerkastje – een stille wens!

Bij mijn ouders thuis hadden we één grote badkamerkast voor vijf personen. Hoewel ik toen stiekem langzaamaan steeds meer plankjes voor mijn spullen wist te veroveren (sorry, pap en mam!), was een eigen badkamerkastje toen al een stille wens. Hoe fijn zou het zijn om mijn spullen niet op één hoop te moeten gooien, maar op een rij te kunnen uitstallen. Die luxe had ik dus toen ik in mijn huidige woning introk. Mijn badkamer is dan misschien klein maar fijn, maar dit badkamerkastje was toch echt enorm in vergelijking met de losse mandjes en toilettas waarin ik bij mijn ouders alles wist te proppen.

inrichten kleine badkamer
tips voor inrichting kleine badkamer

Mijn kleine maar fijne badkamer

Mijn badkamer liet ik al eerder zien op mijn blog. Op een paar likjes verf en een flinke poetsbeurt na, was mijn badkamer al zo goed als klaar om direct in te richten. Ik ben zelf onwijs blij met de meubels die al in mijn badkamer stonden en hingen. En dan vooral met mijn badkamerkastje en mijn zwarte badkamermeubel met wasbak.

Natuurlijk droom ik soms over een grotere badkamer met alle ruimte om mandjes en plantjes neer te zetten. Het badkamermeubel dat ik zelf heb staan, vind ik prachtig. Maar stiekem fantaseer ik weleens over een zelf uitgezocht badkamermeubel. Bij Maxaro kwam ik er heel wat tegen die helemaal in mijn straatje zouden passen voor een toekomstige badkamer. Vooral de badkamermeubels met waskom vind ik geweldig. Ook een mooie douchecabine uit hun winkel lijkt me wel wat. Hoewel ik nu een fijne douche (met bloemetjesdouchegordijn!) heb, lijkt een aparte douchecabine me wel de ultieme luxe.

Ach, wie weet ooit! Ik droom er graag op los, maar geniet tot die tijd lekker van mijn eigen kleine badkamer. En van mijn ruime badkamerkastje waarvan elke centimeter benut is om mijn favoriete producten in uit te stallen. Kijk je mee wat er zoal in mijn badkamerkastje staat?

budgetproof producten badkamer

Duitse aanwinsten en vrolijke cadeaus

Zoals je ziet, is mijn badkamerkastje niet bepaald leeg te noemen. En dan heb ik ook nog onder mijn wastafel twee lades gevuld met nagellak, maskertjes en wat extra douchegels. Dat krijg je als je douchegel het liefst in één keer voor een jaar inslaat bij de Duitse drogisten én laatst de mazzel had met gewonnen shoptegoed bij Rituals een uitgebreid kerstpakket te mogen samenstellen. Verder koop ik overigens haast nooit beautyproducten en teer ik meestal een jaar op mijn Duitse buit en op fijne producten die ik cadeau krijg. Zo kan ik nog eens wat nieuws proberen!

badkamerkastje
badkamerkastje
rituals shower foam

Van mondspoeling tot douchegerei

Laten we beginnen met de bovenste plank. Daar staat, naast een halflege fles mondspoeling (die inmiddels is vervangen door een nieuw exemplaar), onder meer een fijne en heerlijk geurende droogshampoo van Kruidvat, een paar flessen douchegel van Balea die er klaar voor zijn bij een volgende douchebeurt gebruikt te worden, en een fles micellair water. Verder staan hier een paar van mijn nieuwste Rituals-aanwinsten te schitteren. Met als grote favoriet alles uit de heerlijke Ritual of Sakura-lijn.

Ook de reinigingsmelk van Balea is een eervolle vermelding waard. Ik vind deze vele malen fijner werken dan welke remover dan ook.

badkamerkastje
body shop body butter mango
kruidvat natures oogcrème

Het potje gel tussen de vrouwelijke producten

Kun je op de foto hierboven een glimp opvangen van het enige product dat niet van mijzelf is in dit volledige badkamerkastje? Ja ja, de haargel van vriendlief heeft inmiddels ook een plekje in mijn kastje veroverd. Staat dat arme potje dan moederziel alleen te staan tussen de vele vrouwelijke producten… Gelukkig heeft het goed gezelschap van onder meer mijn favoriete bodycrème van Rituals, een paar potjes overheerlijke bodycrème van The Body Shop (daar kan ik nooit genoeg van krijgen!) en een pot met suikerscrub die ik juist door de mierzoete geur zo lekker vind.

Producten uit mijn beautyroutine (nou ja, soort van!)

Op de plank daaronder staan de producten die ik het meeste gebruik. Zoals de crèmes waar ik me dagelijks (nou ja, in de praktijk eerder bijna dagelijks) mee insmeer, een fijne beach spray die ik elke dag voor mijn haar gebruik, mijn heerlijke deodorant van Rituals en een paar andere gezichtverzorgingsproducten. Een aantal producten staan eerlijk gezegd vooral te wachten totdat ik het laatste likje crème uit hun voorganger heb gepakt. Ik houd er wel van om een mini-voorraadje te hebben, zodat ik nooit helemaal zonder een bepaald product kom te zitten. Verder valt het best mee met mijn hoardertrekjes.

inhoud badkamerkastje

Anti-aging na je 25e?

En dan de alleronderste planken van het kastje. Je ziet hier een heerlijk douchesetje van HEMA dat ik van Lianne kreeg voor mijn verjaardag. Stiekem vind ik de flesjes zo leuk dat ik ze nog niet heb durven gebruiken. Maar daar komt vast binnenkort verandering in. Daarnaast zie je nog meer dag- en nachtcrème. De anti-aging crème van Biodermal kreeg ik een tijdje geleden en moet ik nog eens proberen. Zal ik er nog op tijd bij zijn? Ik ben de mijlpaal van 25 jaar immers al anderhalf jaar gepasseerd…

parfum in badkamerkastje
parfum van hema

De parfumverzameling

En dan mijn grootste trots: de parfums. Zoals ik al vaker op mijn blog heb verklapt, heb ik een enorm zwak voor lekkere luchtjes. Ik houd vooral van zoete luchtjes. Het liefst iets met vanille, aardbeien of bloemetjesgeur. Mijn bescheiden verzameling parfum staat dan ook lekker prominent onder mijn spiegel uitgestald. Zo kan ik elke ochtend een luchtje uitkiezen waar ik die dag blij van word. Oh ja, mijn vriend heeft ook zijn eigen flesje staan. Dat is het voordeel van een vriendin die blogger is: dit luchtje kreeg ik ooit in een perspakketje cadeau voor hem. Is dat potje gel toch niet helemaal alleen!

badkamerkastje

Dat is ‘m dan: het kastje boven mijn wastafel. Zoals je ziet, is alle ruimte volop benut om eindelijk alle spullen uit mijn voormalige beautycase en mijn flinke DM-voorraad een plekje te geven. En oh wat vind ik het fijn om dagelijks producten uit dit kastje tevoorschijn te halen. Ik smeer, scrub, floss en spray er naar hartenlust op los!

Wat is jouw favoriete product uit je badkamerkastje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Geke 24 januari 2020 op 7:44 am - Beantwoord

  Wat een schatten zitten er in je kastje, Romy, echt heel leuk! En heerlijk hé, een eigen kastje. Ik ben ook blij dat ik dat van mij niet hoef te delen met mijn man want die zet alles nooit zo netjes als ik zou willen. Dus dat dubbele spiegelkastje is ideaal 😉

  Ook een aantal herkenbare dingetjes en gelijk mijn favorieten in mijn eigen kastje: de mango bodybutter, het aardbeiparfum, en ja, die frosted berrie lijn ruikt zo lekker (helaas was dat een tijdelijke lijn en niet vast in het sortiment).

  • Romy 28 januari 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Haha, het zou mij ook nog best wel een uitdaging lijken om mijn badkamerkastje ooit te moeten delen. Zo’n dubbel kastje is dan natuurlijk ideaal!
   Leuk om te lezen dat je veel van mijn favoriete producten herkent. The Body Shop blijft héérlijk hè?!

 2. Naomi 24 januari 2020 op 7:47 am - Beantwoord

  Wat een fijn kastje! Mijn favoriete kastje is toch wel m’n boekenkast. Dat is dan ook geen kastje, maar een vrij grote kast die heel hard om uitbreiding vraagt;).

 3. Marije 24 januari 2020 op 7:49 am - Beantwoord

  Hahahaha .. dat potje gel. Zo herkenbaar.

  Heerlijk gevuld kastje heb je!

 4. Audrey 24 januari 2020 op 8:38 am - Beantwoord

  Zo veel heb ik niet, haha! Maar ik heb dan ook heel weinig voor een vrouw denk ik. Helaas moet ik het sowieso doen met een ladekastje ipv zo’n fijne overzichtelijke kast als jij hebt.

 5. Rachel Kromdijk 24 januari 2020 op 9:01 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk kastje en Rituals is altijd heerlijk! Zelf heb ik een grote lade vol en dat moet ik eerst van mezelf opmaken.

 6. Darina 24 januari 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Wat een mooie verzameling. Ik heb geen kastje maar een lade en daar vind je vooral Rituals producten in terug.

 7. Giovanna Jansen 24 januari 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat fijn zo’n kastje boven de wasbak met alle spullen bij zo elkaar. Makkelijk alles terug te vinden lijkt mij. Bij ons staan de douchedingen en shampoo’s in de douchecabine en de overige dingen staan in de twee lades onder de wasbak.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Ja, het is zo fijn om alles in één kastje bij elkaar te hebben staan. Het voelde echt als een luxe toen ik in mijn nieuwe huis mijn geheel eigen badkamer had 🙂

 8. Janne 24 januari 2020 op 10:08 am - Beantwoord

  Je hebt een leuke badkamer. En wat een berg douchespulletjes en crèmes en zo. Het lijkt wel alsof je de kleurtjes van de flessen erop uitgezocht hebt dat ze bij jouw stijl passen.

  Ik heb zelf een klein mandje met zuignappen aan de muur van de douche hangen en daar staan shampoo en doucheschuim in. Ik heb boven de wastafel alleen een klein plankje, waar ik mijn tandenpoetsspullen en mijn haarborstel op leg. Ik heb nog een andere plank in de badkamer met bodylotion, scrub en deodorant. Lekker minimalistisch zo. Ik vind het wel fijn met schoonmaken, ik hoef weinig dingen af te stoffen. Ik doe met de meeste dingen best heel lang, dus dan vind ik het de moeite niet om er alvast voorraden van in huis te halen. Ik doe bijvoorbeeld ruim een jaar met een fles shampoo, dus tegen de tijd dat de fles wat leger wordt, haal ik wel een nieuwe.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:47 pm - Beantwoord

   Haha, had gekund inderdaad, maar de kleuren van mijn producten zijn écht puur toeval 😉
   Wat goed (en knap) trouwens dat jij het met een heel bescheiden voorraad producten in de badkamer doet. Dan blijft je badkamer natuurlijk ook lekker opgeruimd 🙂

 9. Sofie 24 januari 2020 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat een collectie Romy, haha, naast jou is mijn kast echt heeeeel leeg. Ik heb ook dit soort artikel al een tijdje bij concepten staan. Ik zal er eens werk van maken 😉

  • Romy 28 januari 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Oeh, nu ben ik natuurlijk wel héél benieuwd naar jouw badkamerkastjesartikel 🙂

 10. Daenelia 24 januari 2020 op 10:22 am - Beantwoord

  Je weet dat anti aging crèmes niks doen? En als je onder de 40 bent heb je het niet nodig. Het beste is om elke dag zonnebrandcreme te smeren. Echt. Dat doet namelijk echt iets om je huid te beschermen.
  Onze planken worden meer door produkten voor haar, baard en deo bevolkt. Mijn make up bewaar ik natuurlijk niet in de badkamer, en dat gebruik ik ook bijna niet.
  Maar dit is wel echt een kastje voor jou! Dat is wel duidelijk, vrolijk en gezellig!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:49 pm - Beantwoord

   Thanks voor de tip van de zonnebrandcrème?! Ik ben zelf geen groot gebruiker van anti-agingcrèmes, maar had – heel naïef – het idee dat er vast een kern van waarheid in zou zitten dat smeren goed is 😉 Misschien moet ik dan toch maar wat vaker met zonnebrandcrème smeren, ook in de winter. Die fles staat nu vooral verwaarloosd te wachten totdat het weer zomer is…

 11. Anouk 24 januari 2020 op 10:30 am - Beantwoord

  Ik heb helaas geen badkamerkastje. Een plank in de keuken onder de wasbak doet dienst als verzamelplaats voor tandpasta, tandenborstels en de bijna dagelijks gebruikte crèmes. Die spulletjes liggen dus naast de sopdoekjed en handdoeken een theedoeken haha 🙂

  • Romy 28 januari 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Haha, moet kunnen toch?! Dat badkamerkastje om al je spullen in uit te stallen, komt er vast nog weleens van 🙂

 12. noor 24 januari 2020 op 10:56 am - Beantwoord

  Aaah, ik droom nu ik nog thuis woon van een eigen badkamer. Een luxebadkamer weliswaar. Waar alle producten gesorteerd zijn (gezichts- en haarproducten bv), gouden afwerkingen, marmeren tegels, giga douche en een brubbelbad. Pinterest is alvast mijn inspiratiebron 🙂

  • Romy 28 januari 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt nu al als een geweldige badkamer! Stiekem pin ik er voor mijn droombadkamer (die een slag groter is dan mijn huidige badkamer) ook alvast lustig op los 🙂

 13. Jessica J. 24 januari 2020 op 10:58 am - Beantwoord

  Oeeeh, dit vind ik echt geweldig om te zien! Ik ga binnenkort ook eens zo’n artikel maken, denk ik. Geeft me meteen de motivatie om nog een opruimronde te houden. Mijn favoriete product uit ons badkamerkastje moet Ultrabland / Ultraplant van Lush zijn. Daarmee verwijder ik iedere dag m’n make-up – tenminste, als ik make-up dráág, hehe. En m’n bescheiden Lush-parfumverzameling mag er uiteraard ook best zijn!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:51 pm - Beantwoord

   Yes, leuk idee! Ik ben nu al heel nieuwsgierig wat er in jouw badkamerkastje zal staan. Het kan haast niet anders dan dat daar heel wat leuke Lush-pareltjes in staan te pronken.

 14. Anna 24 januari 2020 op 11:06 am - Beantwoord

  Wat een super handig kastje, heel efficiënt zo! Leuk om een kijkje te krijgen in jouw badkamerkastje, mooie producten gebruik je :D. Ik heb een stellingkast in de badkamer, waar ik mijn geheime voorraad bewaar. Sowieso wil ik van mijn favoriete producten altijd een back-up hebben!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:52 pm - Beantwoord

   Zo’n stellingkast lijkt me ook een ideale optie in de badkamer. En slim inderdaad om altijd een tweede exemplaar te hebben van je favoriete producten. Je weet maar nooit of een winkel het product opeens uit het assortiment haalt.

 15. Eric 24 januari 2020 op 12:22 pm - Beantwoord

  Eh, even checken voor de zekerheid: en dit is dus allemaal voor 1 persoon!?? 😉

 16. Iris 24 januari 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

  Wat een boel leuke producten! Lekker veel van Rituals. 😀
  Ik had ook echt zo’n badkamer bij jou verwacht.

 17. Simone 24 januari 2020 op 2:53 pm - Beantwoord

  Wat een hoop heerlijke producten! De Balea producten vielen me meteen op en zorgen ervoor dat ik heel veel zin heb om in de auto naar Duitsland te springen. Ook Rituals Karma viel me op, dat vind ik zo’n heerlijke geur!

  • Romy 28 januari 2020 op 11:53 pm - Beantwoord

   Ja, die Karma-geur is lekker, hè?! Ik ben er ook helemaal weg van.
   Enne, zeker doen, zo’n tripje naar Duitsland! Het blijft daar heerlijk shoppen, zeker voor douche- en verzorgingsproducten.

 18. bychristiana 25 januari 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel Romy, ik ben hier altijd zo nieuwsgierig naar, niets zo leuk als kijken in andermans huizen, kastjes, lades en tassen;-) Heel toevallig was mijn fotografe er gisteren weer en hebben we weer allemaal foto’s gemaakt in het huis, en ook van de lades dit keer. Ze vond mijn lades maar ‘eng’, zo netjes en schoon haha. Ik moest er zo om lachen. Het doet me dus deugd dat ook jouw kastje er zo netjes uitziet. Ja, de huisvrouw in mij word hier blij van.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:56 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben andersom ook blij nog iemand gevonden te hebben die blij wordt van opgeruimde badkamerkastjes. Er gaat niets boven zo’n zorgvuldig gesorteerd kastje waarin je nooit iets kwijt kunt raken.
   Ik ben nu al benieuwd naar de foto’s van jouw kastje trouwens 🙂

 19. Saskia 28 januari 2020 op 7:52 am - Beantwoord

  Ik heb in ons badkamer kastje de voorraad staan en in de la de producten die ik gebruik. Super fijn een eigen kastje te hebben he 😉

 20. Claire 29 januari 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Waaaauw wat veel! En serieus: anti aging creme vanaf 25 jaar? God dan ben ik ook al veel te laat haha. Wat erg zeg 😉 Maar better safe than sorry denk ik maar. Ik ben ook heel blij met mijn eigen badkamer kastje want ik heb ook best veel spullen in huis. Maar ik bewaar ook veel in de kast voor het geval de rest op is omdat niet alles in mijn badkamer past haha. Je hebt trouwens een prachtige badkamer!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:14 pm - Beantwoord

   Haha, mijn kastje is per ongeluk wel een beetje volgestouwd geraakt inderdaad 😉 Dat krijg je na zo’n tripje naar de Duitse drogist, haha.
   Thanks voor je compliment trouwens! De badkamer is de enige kamer in huis waar ik qua inrichting echt niets aan hoefde te doen qua verven of opknappen. Ben er nog steeds heel blij mee 🙂

 21. Suzanne 30 januari 2020 op 7:56 pm - Beantwoord

  Wat een mooie producten heb je in je kastje staan!

Recente blogs

15 ingrediënten voor Wereld Vrolijkheidsdag

20 maart 2017|Positiviteit|

Wist je dat 20 maart officieel Wereld Vrolijkheidsdag (International Day of Happiness) heet? Daar kwam ik onlangs per ongeluk achter en ik besloot dat ik die dag niet onopgemerkt voorbij kon laten gaan. Deze dag is uitgeroepen door de Verenigde Naties met als doel om vrolijkheid meer onder de aandacht te brengen. Dat initiatief kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen. Met deze 15 ingrediënten kun jij van vandaag een vrolijke Wereld Vrolijkheidsdag maken.