Ikea wish list

Wat staat er nog op mijn Ikea-wishlist (najaar 2019)?

 • 9 oktober 2019
 • 23 Reacties
Categorieën: Interieur

Een bezoekje aan Ikea sla ik nooit af. Zelfs toen ik voor mijn verhuizing bijna wekelijks door Ikea banjerde, ging de Zweedse meubelgigant me niet vervelen. Ook dit jaar keek ik weer ongeduldig uit naar de grote Ikea-catalogus, die als vanouds een feestje was om door te bladeren. Aangezien ik binnenkort een bezoekje aan de winkel op het programma heb staan, besloot ik alvast een Ikea-wishlist samen te stellen. Onder het mom van “Een huis is nooit af” en “Ik heb nog kerstspul nodig”, kan ik namelijk wel een paar Ikea-aankopen gebruiken. Deze 11 producten staan zeker op mijn wishlist.

ikea wish list
 1. Deurmat ‘Vinter 2019’ – € 4,95. Mijn huidige deurmat is een nogal saai exemplaar met alleen het onwijs originele woord ‘Welcome’ erop. Voeten vegen kun je er wel op, maar echt leuk is-ie niet. Van deze sfeervolle deurmat met een rood hart word ik een stuk vrolijker.
 2. Blauwe ladekast ‘Pallra’ – € 17,95. Mijn hobbykamer is nog niet helemaal af en kan nog wel wat opbergers gebruiken. Dat krijg je als je een flinke collectie hobbyspullen allemaal netjes opgeborgen een plek wil geven. Dit blauwe ladenkastje is veel leuker dan de meeste doorzichtige bakken. Die zou ik met liefde een opvallende plek geven.
 3. Zwarte sierpot ‘Ragkorn’ – € 29,95. Aangezien ik tegenwoordig het trotse baasje ben van een bescheiden plantenfamilie, mogen mooie plantenpotten in huis niet meer ontbreken. Een van mijn planten is toe aan een grotere pot, dus deze stijlvolle pot (of noem je het ‘mand’?) lijkt me wel wat om de plant een rianter onderkomen te bieden.
 4. Kersthangers paddestoelen ‘Vinterfest’ – € 3,99. Bizar maar waar: op twee losse kersthangers na, heb ik om precies te zijn nul kerstdecoratie in huis. Ik ben niet iemand die het hele huis tot aan het toilet aan toe met kerstspul versiert, maar een kleine kerstboom wil ik zeker wel in huis halen. En daar horen natuurlijk ook ballen in. Of deze vrolijke paddenstoelen.
 5. Okergele plaid ‘Mialotta’ – € 24,95. Okergeel is nogal mijn kleur en de winter is natuurlijk hét seizoen voor fijne dekentjes. Wie weet neem ik deze okergele plaid nog mee naar huis. Hij ziet er superzacht uit en zou zeker niet misstaan in de mand van Ikea die ik heb staan.
 6. Lantaarn voor kaars ‘Behärska’ – € 1,99. Ook zoiets typisch winters: kaarsjes en kaarshouders. Zo’n lantaarn vind ik wel wat hebben voor op een kastje. Zeker in de winter mogen kaarsjes in huis haast niet ontbreken voor wat extra sfeer (aldus mijn vriend, die als subtiele hint kaarsjes voor mij kocht).
 7. Geurkaars in appelblik ‘Vinterfest’ – € 2,49. Ik ben er nog niet helemaal uit of dit kaarsje nu vooral kitsch of gewoon heel erg leuk is. Misschien wel een combinatie van beide. Ik vind hem in ieder geval erg schattig voor een leuk wintertafereel op tafel. De geur van kaneel en winterappel die deze kaars heeft, klinkt ook wel erg aanlokkelijk, moet ik zeggen.
 8. Led-krans voor kerst ‘Vinterfest’ – € 7,99. Oké, nog één ding en dan houd ik op over kerst en winter. Deze krans is toch te leuk voor aan de voordeur. Hij is natuurlijk hartstikke nep, maar dat is juist ideaal. Geen dennennaalden om op te vegen en je kunt hem elk jaar weer uit de doos halen en dezelfde prominente plek aan de deur geven.
 9. Eenpersoons dekbedovertrekset ‘Sanglärka’ – € 24,95. In de categorie “Niet nodig, wel leuk!” valt dit dekbedovertrek. Ik kan er maar niet over uit hoe prachtig ik het vind door de mooie kleuren en patronen. Hij zou perfect bij de gele muur in mijn logeerkamer staan. Ik denk dat ik de set maar ga weerstaan, want voor die vier keer per jaar dat er iemand in mijn logeerbed slaapt, zijn twee dekbedovertreksets wat overdreven. Maar mooi is-ie zeker!
 10. Plantenstandaard ‘Satsumas’ – € 49,95. Voor mijn woonkamer zoek ik nog een mini-dressoir of een kastje. Maar zo’n plantenstandaard lijkt me ook een goede optie. Ik heb geen idee of hij echt leuk zou staan op de plek waar ik hem in gedachten heb, maar ik zie al helemaal voor me hoe ik hier wat plantjes, boeken en vaasjes op uitstal. Kerstdecoratie past er vast ook op.
 11. Theelichthouder ‘Parlbänd’ – € 6,99. Ten slotte om het af te leren nog één laatste decoratie-achtig ding: deze theelichthouder. Niet alleen leuk op de donkere dagen, maar eigenlijk het hele jaar door. Ik geloof dat ik mijn best ga doen om ook deze bij mijn Ikea-bezoekje te laten staan, maar ik vind hem wel heel sfeervol om te zien.

Oké, aan ideeën voor aankopen geen gebrek! Ik ben heel benieuwd wat ik daadwerkelijk in mijn knalgele Ikea-tas zal gooien, naast de broodnodige kledinghangers en wasknijpers. Ongetwijfeld kom ik niet met lege handen thuis.

Heb jij nog een leuke Ikea-aanrader voor mij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 9 oktober 2019 op 6:51 am - Beantwoord

  Mooie items! Vooral het okergele plaid. Die zou ik zo kopen. Ik ben al zolang niet meer bij de Ikea geweest, toch maar eens doen 🙂

 2. Meaghan 9 oktober 2019 op 7:31 am - Beantwoord

  Ik was twee weken geleden bij de Ikea en ik heb een aantal van de items op je lijstje gespot, dus ik weet zeker dat je wel zult slagen! Ik vind Ikea ook altijd een erg leuke winkel. Je loopt er zo een middagje rond (zeker als je in het restaurant blijft plakken) en ze hebben altijd hele mooie, kwalitatief goede en goedkope spullen. Heel fijn! Ik vind de spullen voor in de keuken altijd prettig van Ikea, zoals de pannen. Die vind ik erg goed, maar ook de decoraties, zoals schilderijen, fotolijsten en bijzet meubels vind ik geweldig. Hahaha, te veel keuze!

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:30 am - Beantwoord

   Absoluut! Ikea heeft zoveel mooie spullen en een bezoekje aan de winkel verveelt nooit – zeker in combinatie met het restaurant 😉 De keukenspullen van Ikea wil ik ook eens wat uitgebreider gaan bekijken. Volgens mij hebben ze daar heel wat handige spullen voor liggen.

 3. Naomi 9 oktober 2019 op 7:39 am - Beantwoord

  Mooie dingen heb je weer uitgezocht. Eigenlijk vind ik ze allemaal heel tof! Tot voor kort kwam ik nooit bij de Ikea. Een paar weken geleden besloot ik opeens dat ik zin had in een avondje Ikea en ik zoek al tijden een nieuw bed. Gevonden. Helemaal verliefd op. Die staat nu bovenaan de lijst bij mij ;).

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:31 am - Beantwoord

   Wauw, wat goed dat je een mooi bed hebt gevonden bij Ikea! Ik moet zeggen dat ze daar inderdaad prachtige bedden te koop hebben.

 4. bychristiana 9 oktober 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Goh, als je niet gezegd had dat het een Ikea lijstje was, had ik dat niet gedacht, serieus! Ik vind het zo anders allemaal, desalniettemin wel erg leuk;-) Pfoeh, wij zijn de laatste tijd op zich wel vaak bij de Ikea geweest omdat we natuurlijk van alles verbouwd hebben, maar dat was steeds heel gericht. Winkel in, magazijn in, winkel uit. Ik heb dus eigenlijk geen idee wat voor leuke nieuwe dingen ze op het moment allemaal hebben. Helaas dus geen aanraders voor je;-)

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:32 am - Beantwoord

   Haha, als je heel vaak bij Ikea komt, heb je inderdaad snel de neiging om alleen gericht naar dat ene product toe te gaan. Tijdens mijn verhuizing sloeg ik na een tijdje ook de accessoires allemaal maar over als ik eigenlijk alleen handige opbergspullen of iets anders praktisch zocht. Ik ben blij dat ik nu weer echt alles met aandacht kan bekijken bij Ikea zonder die verhuisstress.

 5. Iris 9 oktober 2019 op 8:51 am - Beantwoord

  Ik heb zin om naar Ikea te gaan!! Ik koop er altijd wel wat. Ik vind nu het oker gele plaid heel mooi en ook die paddenstoeltjes zijn super cute!

 6. Audrey 9 oktober 2019 op 9:09 am - Beantwoord

  Zo leuk allemaal! Ik heb vorig jaar bijna al mijn kerst(boom)decoratie bij de kringloopwinkel gekocht. Het was echt supertoevallig: we kwamen aan en we vonden het al druk, bleek dat ze een speciale ruimte vol kerstspullen hadden en dat die die dag voor het eerst geopend was. Echt awesome!

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:34 am - Beantwoord

   Wat handig dat je heel wat kerstspullen bij de kringloopwinkel hebt gescoord! Volgens mij wordt het al snel vrij prijzig als je nieuw allemaal kerstballen moet inslaan, dus de kringloopwinkel is dan ideaal. Hopelijk weet ik daar later dit jaar ook te slagen 🙂

 7. Lissanne 9 oktober 2019 op 9:44 am - Beantwoord

  He wat een leuke dingetjes. Ik kan niet wachten tot ik mijn eigen plekje heb zodat ik het lekker kan aankleden.

 8. Mariska 9 oktober 2019 op 10:16 am - Beantwoord

  Die grote plantenpot had ik ook gezien ja, die vond ik direct al leuk! Ik heb een Ikea vakkenkast en heb van die manden daarind ie daar een beetje op lijken vind ik. Zelf vind ik de geurkaarsjes heel erg lekker, de nep plantjes wel leuk (met oog op mijn kat) en de Malm serie.

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:35 am - Beantwoord

   De vakkenkasten van Ikea vind ik ook altijd erg leuk, zeker met zulke mooie manden erin. En die Malm-serie blijft ook voor mij een van de mooiste series, ook al heb ik er (nog) niets van staan.

 9. Ilona Wielinga 9 oktober 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. Vooral dat blauwe kastje vind ik echt heel erg leuk. Past ook wel perfect bij je interieur volgens mij.

 10. Janne 9 oktober 2019 op 2:24 pm - Beantwoord

  Even om advocaat voor de duivel te spelen, maar is twee dekbedhoezen voor je logeerkamer niet juist het perfecte aantal? Als ik bij mijn ouders of bij mijn oma logeer, doen ze altijd een schone dekbedhoes op het logeerbed, omdat ik er anders last van krijg dat de hoes er al een tijd ligt en stoffig geworden is. Als je een perfect schoon laken op bed legt en het vervolgens een aantal weken ongebruikt laat liggen, wordt het alsnog vies en krijgen zelfs mensen met een lichte stofallergie zoals ik er last van. Zo ben je vaker je logeerbed aan het verschonen dan je dacht 😉

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:36 am - Beantwoord

   Daar heb je wel een goed punt eigenlijk. Ik vind het reden genoeg om het dekbedovertrek misschien toch maar gewoon te kopen 🙂 Als ik dan een keer een logé heb, kan hij of zij altijd onder een fris dekbed slapen.

 11. Lianne 9 oktober 2019 op 2:35 pm - Beantwoord

  Wat een leuke najaarsartikelen! Ik moet ook maar weer eens bij Ikea langsgaan. Al veel te lang geleden! 🙂

 12. Els 9 oktober 2019 op 3:44 pm - Beantwoord

  Dat okergele plaid… In love!

 13. Lieke 9 oktober 2019 op 6:14 pm - Beantwoord

  Leuk dat okergele kleed! En ik vind van die paddenstoeltjes altijd zo leuk in de kerstboom – die ga ik zeker halen!

 14. Giovanna Jansen 9 oktober 2019 op 9:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuk blauw ladekastje! Alweer veel te lang geleden dat ik bij Ikea ben geweest. Die kerstboomhangers zijn ook super trouwens.

 15. Jessica J. 10 oktober 2019 op 12:02 pm - Beantwoord

  Ohh, die kerstcollecties van IKEA zijn altijd zo mooi! Ik moet dringend nog eens een bezoekje inplannen!

 16. Suzanne 11 oktober 2019 op 10:12 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te zien! Op dit moment staat er niets op mijn ikea wishlist, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt, want dat betekent dat mijn vriend en ik een huisje hebben gevonden!

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:09 am - Beantwoord

   Wat spannend dat jullie naar een huisje op zoek zijn! Ik zal voor jullie duimen dat er snel een mooi onderkomen op jullie pad komt 🙂

Recente blogs

Hoe houd je Instagram leuk voor jezelf? (7 tips)

18 november 2019|Lifestyle|

Een like hier, een reactie daar. Bij veel mensen zijn sociale media haast niet meer uit hun leven weg te denken. Tegelijkertijd wordt steeds meer duidelijk dat sociale media als Instagram ook een keerzijde hebben. Mensen vergelijken zichzelf met de perfecte plaatjes van anderen, laten hun zelfvertrouwen onterecht afhangen van aantallen hartjes of zijn zo druk bezig met het online plaatje dat ze het echte leven haast vergeten. Zelf zie ik Instagram gelukkig vooral als iets leuks en niet al te belangrijks voor erbij. Dit zijn 7 tips waarmee ik Instagram leuk houd voor mezelf.

To do in 2020 | Zomaar wat kleine plannen voor dit jaar

10 januari 2020|Persoonlijk|

Heel wat Nederlanders trappen het jaar af met grootse voornemens. De sportscholen doen goede zaken en ook de dieetshakes staan alweer vooraan in de supermarktschappen. Mijn plannen hebben daar weinig mee te maken. Ik heb wel een paar grote (maar concrete) doelen om in 2020 aan te werken. Maar gelukkig heb ik daarnaast ook genoeg kleine plannetjes. Geen dingen die vorig jaar niet ook hadden gekund, maar wel dingen waar ik dit jaar naar uitzie. Of die gewoon moeten gebeuren.

Mijn 6 favoriete vegetarische & vegan kookboeken (aanraders!)

3 maart 2023|Lifestyle, Groen doen|

Boeken kopen doe ik niet heel vaak. Sinds ik Storytel heb, luister ik vooral veel naar verhalen. Maar voor kookboeken heb ik wel degelijk regelmatig de bol.com-site geopend staan. Ik ben een sucker voor kookboeken en kan ze vaak onmogelijk buiten mijn winkelmandje houden als de kaft van het boek er al reuze-aantrekkelijk uitziet. Inmiddels heb ik dan ook een bescheiden collectie vegetarische en vegan kookboeken staan. Vooral voor creatieve weekendinspiratie of voor de "Wat eten we vandaag nou weer?"-momenten zijn ze perfect! Heb jij nog een lege plek op je kookboekenplank en en zoek je inspiratie om vaker vega(n) te koken? Misschien zijn dit dan mooie aanvullingen op je culinaire boekencollectie.