Fuck it! Het is een uitspraak die je niet snel uit mijn mond zal horen. Maar dat betekent niet dat ik niet af en toe best als een opstandige peuter mijn tong zou willen uitsteken naar dingen waar ik klaar mee ben. En laat daar nu een lijstje voor bestaan: de Fuck It List. Oftewel de tegenhanger van de bucket list, waarop juist de dingen staan die je nóóit meer wilt doen. Gewoon om voorgoed vaarwel te zeggen tegen dingen waar je klaar mee bent of die jou niet gelukkig maken. Klinkt goed? Ik som 15 dingen op die ik met liefde naar mijn Fuck It List verban.

mijn fuck it list

 1. Me verontschuldigen als ik geen make-up draag. Zonder make-up de deur uitgaan, vind ik wel een ding als ik een bekende tegenkom. “Ik ben niet ziek, hoor!” en “Sorry, ik zie er niet uit!”. Onzin eigenlijk om me te verontschuldigen! Alsof de hele wereld op zondagmiddag met een flinke plamuurlaag en opgestoken haar de straat op gaat.
 2. Me alleen maar in onopvallende kleding hullen. Ook al kan misschien niet iedereen mijn knalgele jurkje of zuurstokroze jasje waarderen, ik word er nu eenmaal blij van.
 3. Dieetgoeroes en voedingshypes. De kriebels krijgen van producten waar ook maar 1 gram suiker in zit, een week leven op gifgroene sapjes, of koolhydraten en gluten zien als dé grote vijand? Nee hoor! Natuurlijk moet iedereen dit voor zich weten, maar ik (zonder allergieën of intoleranties!) laat me liever niet meer gek maken door voedingshypes en goedbetaalde dieetgoeroes.
 4. Me verantwoorden als ik geen alcohol drink. Ook al valt het misschien op als ik op een terras muntthee in plaats van een wijntje bestel, ik laat me niet overhalen om alcohol te drinken om “gezellig mee te doen”. Zelfs op een eerste date drink ik met een gerust hart een glas Spa Blauw in plaats van een zomerse cocktail.
 5. Altijd lief zijn. Lief zijn is een mooie eigenschap, maar niet in alle situaties kom je ver met de lieve vrede bewaken. En dus zeg ik er tegenwoordig gerust iets van als iemand voordringt in de supermarkt, als een telefonische verkoper mij al drie keer met oninteressante aanbiedingen heeft bestookt of als kritiek in mijn ogen onterecht is. Op een vriendelijke toon – dat wel.
 6. In de bioscoop films kijken waar ik niets aan vind. Eerder deed ik dat nog weleens, maar tegenwoordig zeg ik eerlijk dat een drie uur durende horrorfilm me het bioscoopkaartje (en de nachtmerries) niet waard is. Ik besteed mijn tijd liever aan Mamma Mia the movie.
 7. Elke vrijdagavond “chillings”. Ik weet nog dat ik me ooit verplicht voelde om direct toe te happen als iemand ’s avonds wat wilde doen. Maar “vanavond chillings bij mij!” is natuurlijk gewoon een uitnodiging en geen verplichting om na een drukke werkweek uitgeblust en wel gedwongen gezellig te doen. Een avondje bankhangen is soms ook prima!
 8. Avontuurlijk “moeten” zijn. Nee, je zal mij niet aan een parachute zien bungelen op een kilometer hoogte. En ja, bij de achtbaan in de Efteling met een 90 graden steile helling blijf ik veilig aan de kant staan. Ook een avontuurlijke reis naar Indonesië ruil ik liever in voor een weekendje Parijs. Avontuurlijk of niet, als ik maar gelukkig ben.
 9. Enorme volgersaantallen op social media. Ik gebruik ongetwijfeld soms de verkeerde hashtags op Instagram. En ik zou vast veel volgers kunnen krijgen met volg-ontvolgspelletjes of door reacties achter te laten om het reacties achterlaten. Nee hoor, daar besteed ik mijn tijd liever niet aan. Dan maar iets minder volgers, maar wel mensen die mij uit zichzelf het volgen waard vinden.
 10. Overal een mening over moeten hebben. Kan ik het helpen dat ik bij voetbalwedstrijden hooguit iets zinnigs kan zeggen over hoe de tenues eruitzien? Ook van sommige politieke kwesties (uitzonderingen als onderwijs en gezondheidszorg daargelaten) vind ik niet zoveel. Gelukkig maar! Het scheelt me heel wat frustraties dat ik me niet in elke discussie meng.
 11. “Echt iets voor jou!”. “Zo’n singlesreis hè, dat is echt iets voor jou!” Met goedbedoelde adviezen is niets mis, maar daarin kun je nog altijd je eigen keuzes maken. Het is oké om vriendelijk te bedanken voor suggesties en je eigen plan te trekken.
 12. Druk zijn om het druk zijn. Soms heb ik de neiging om druk bezig te zijn om me nuttig te voelen, maar af en toe “nutteloos” bezig zijn is minstens zo belangrijk. Nooit meer te druk is dan ook een beter streven.
 13. Mijn voeten in smalle schoentjes wurmen. Door mijn opgezwollen enkel (vocht!) kan ik niet alle schoenen aantrekken. Gefrustreerd raken als ik niet in torenhoge stiletto’s of geweldige gladiatorschoenen pas, heeft alleen weinig zin. Dan maar liever mijn geld goed besteden aan mooie sneakers of hakjes met veters!
 14. Bang zijn om “anders” te zijn. Het klopt dat de meerderheid van de Nederlanders geen vegetariër is, op zijn 25e aanzienlijk meer uitgaansgelegenheden heeft bezocht dan ik en zijn vrije tijd niet besteedt aan online stukjes tikken over zijn eigen leven. Maar gelukkig leef ik mijn leven en geloof ik niet zo in “normaal” of “anders”.
 15. Perfectie. Perfectie is overrated. Niemand wordt er een leuker mens van door naar perfectie te streven. En perfect bestaat ook helemaal niet. Mijn leven en de dingen die ik doe en maak, zijn niet perfect. Maar datzelfde geldt ook voor ieder ander. Het maakt niet uit als ik eens een blunder bega, een fout maak of iets niet kan. Ik ben ook maar ik.

De Fuck It List dus!

Poeh, dat is heerlijk relativerend! Een Fuck It List is niet bedoeld om te versieren met washi tape en fleurige krabbels en ingelijst aan mijn vrolijke muur op te hangen. Maar het kan wel een opluchting zijn om eens op een rijtje te zetten waar je klaar mee bent. En voor de liefhebber: je kunt je Fuck It List natuurlijk altijd hardhandig verkreukelen, driftig verscheuren of in de prullenbak te gooien. F*ck it! 

Wat staat er op jouw Fuck It List? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 24 juli 2018 op 7:37 am - Beantwoord

  Ik vind het een toplijst! En daar is niks raars aan.

 2. Leuk om een keer een ander soort lijstje te lezen in plaats van tips om je beter te voelen. En uiteindelijk voel je je door deze punten vast ook heel goed!

  • Romy 24 juli 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Eigenlijk best lekker om eens zo’n ‘fuck it’-lijstje te maken. Het voelt wel lekker opluchtend zonder dat je er een negatief gevoel aan overhoudt 😉

 3. Kim 24 juli 2018 op 7:56 am - Beantwoord

  Leuk om ook eens zo’n lijst te lezen! Sommige dingen zijn wel herkenbaar hoor.

 4. Sandra 24 juli 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Een deel van jouw Fuck It list zou ik zo over kunnen nemen. Goed om deze dingen allemaal te relativeren en om te bouwen tot iets positiefs voor jezelf! Misschien dat ik ook wel een keer zo’n blog maak. 🙂
  En inderdaad: hoe heerlijk niet het zijn om zo’n lijst keihard te verkneukelen, verscheuren en weg te gooien? Ik weet wel dat ik dat een aantal jaren geleden wel eens deed. Is een enorme opluchting, haha!

  • Romy 24 juli 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Ah leuk! Ik ben nu al benieuwd naar jouw Fuck It List. Het was best fijn om eens zo’n lijstje op te stellen. Misschien moet ik deze punten ook eens op papier zetten om ze ook maar eens letterlijk te verbranden of weg te gooien. Dat lijkt me héérlijk!

 5. Melissa 24 juli 2018 op 8:56 am - Beantwoord

  Heel veel komt wel overeen met mij! Pas sinds een jaar of twee hoor. Ik kon mij altijd vreselijk druk maken om alles. Totdat ik een depressie en burn-out kreeg en 5 maanden thuis kwam te zitten. Ik hecht nu veel minder waarde aan de mening van iedereen en doe waar ik gelukkig van word.

  • Romy 24 juli 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je juist door die nare tijd meer kunt kiezen voor waar jij gelukkig van wordt. Sommige dingen zijn bij mij nog een ‘work in progress’-dingetje, hoor 😉 Maar ik merk dat het alleen al fijn is om eens zo’n lijstje op te stellen en dingen in gedachten lekker achter me te laten 🙂

 6. Lianne 24 juli 2018 op 8:56 am - Beantwoord

  Wat een goed idee om zoiets te maken! Wat grappig, in de meeste dingen herken ik mezelf wel. Eigenlijk zou ik ook gewoon ‘fuck it’ moeten zeggen tegen mijn lage volgersaantal, dat ik geen waslijst aan uitgaanservaringen heb en ik niet superdruk en mondig ben. Al zijn het toch nog wel eens dingen waar ik me nog wel eens om zou willen verontschuldigen, maar inderdaad, waarom eigenlijk? Bedankt voor de inspiratie! 🙂

  • Romy 24 juli 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je wat inspiratie uit mijn artikel kon halen 🙂 Ik moet zeggen dat het heerlijk was om dit lijstje op te stellen. Het stond ook eigenlijk in een mum van tijd op papier, haha. Sommige dingen zijn bij mij ook nog een “work in progress”, maar het voelde heerlijk om het eens op papier te hebben gezet. Ik kan je zeker aanraden om eens zo’n lijstje op te stellen, al is het maar voor jezelf op een oud stukje papier om daarna te verfrommelen en weg te gooien 😉

 7. Jessica J. 24 juli 2018 op 9:08 am - Beantwoord

  Hey, tof lijstje! In een groot deel van je punten kan ik me zo vinden! En trouwens, wat je helemaal op het einde zegt, doet me denken aan een opdracht die we in de lagere school hadden. Toen moesten we alle dingen die we stom vonden of die ons dwars zaten op een papiertje schrijven en dat in brand steken. Kwestie van het los te laten. Een bijzondere les! Misschien werkt het ook met een Fuck-It-lijstje. 🙂

 8. Meaghan 24 juli 2018 op 9:12 am - Beantwoord

  Wat een mooie en goede lijst Romy! Er staan heel veel dingen in waarin ik mij ook herken, bijvoorbeeld in 1, 4, 5, 6 en 15. Dat zijn voor mij ook echt dingen die op zo’n fuck it list zouden staan! Ik draag zelf ook nauwelijks make-up (alleen naar werk of stage), ik draag wat ik mooi vind en zelf drink ik ook geen alcohol, tot grote verbazing (maar soms ook bewondering) van anderen. Op een terrasje bestel ik ook altijd spa blauw, thee of een verse muntthee. Veel mensen vinden dat ongezellig, maar ik drink gewoon echt niets anders en ik kan gewoon het meest genieten van een watertje of een thee, zelfs als het warm is buiten bestel ik die laatste.
  Maar echt heerlijk geschreven deze blog!

  • Romy 24 juli 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dat weggooien, verfrommelen of in de brand steken lijkt mij ook héérlijk om te doen. Ik weet nog dat ik ooit na mijn eindexamen met een paar vrienden oude schriften en aantekeningen had verbrand en dat voelde ook zó lekker. Alsof je iets echt loslaat inderdaad. Misschien moet ik dat toch ook maar eens letterlijk doen met dit lijstje 🙂

  • Romy 24 juli 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je je in een aantal punten van mijn lijstje herkent! En stiekem wel fijn om eens te horen dat ik niet de enige ben die zelfs in de zomer gewoon muntthee op terrasjes drinkt. Ik vind dat héérlijk, ook al kijken mijn mede-terrasgangers me weleens vreemd aan als zij ondertussen aan een koele cocktail met ijsblokjes zitten. Dan vinden mensen dat maar een beetje ongezellig, als wij maar drinken waar we zin in hebben, toch?! 🙂

   • Jacqueline 28 juli 2018 op 9:12 pm - Beantwoord

    Zijn er echt mensen die het ongezellig vinden als je wat anders drinkt? Ik kan me daar niet zoveel bij voorstellen. Ben zelf niet vies van een wijntje, maar drink net zo graag verse muntthee hoor! Het enige waar ik nog weleens vreemd bij word aangekeken, is als ik na een paar wijntjes een chocomel bestel. Maar ach, fuck it. 😉

    • Romy 28 juli 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

     Vooral bij dates is het nogal eens “een ding” geweest dat ik geen wijntje meedronk. Gelukkig trek ik me daar op zich niets van aan en zegt dat in mijn ogen meer over de ander dan over mij. Wel een bizar idee eigenlijk dat het een ander zou uitmaken wat je drinkt 😉

 9. evelien 24 juli 2018 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje, ik wil ook meer tijd besteden aan de mensen waar ik energie van krijg en meer lak krijgen aan anderen (dus minder druk maken om de meningen van anderen) . Super fijn artikel!! <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 24 juli 2018 op 7:36 pm - Beantwoord

   Goed streven! Het is zo zonde om energie te besteden aan mensen die je meer energie kosten dan dat ze je opleveren <3

 10. Marije 24 juli 2018 op 9:40 am - Beantwoord

  Woeehoee.. cool lijstje!

  Mijn fuck it is op dit moment naar alle mensen die mij gaan vertellen hoe ik moet herstellen en wat het beste voor mij is.

 11. Darina 24 juli 2018 op 10:27 am - Beantwoord

  Een geweldig lijstje! En heel herkenbaar!

 12. Anja - Minimalist Dutchie 24 juli 2018 op 10:32 am - Beantwoord

  Haha, wat een leuk lijstje. Inderdaad weer even heel iets anders! (en af en toe zachtjes fuck it zeggen kan best hoor 😉 )

  • Romy 24 juli 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

   Ik geef je groot gelijk! Die adviezen zijn vast goedbedoeld, maar soms kan het best vervelend zijn als iedereen denkt dé tip te hebben terwijl jij zelf het beste weet waar je goed aan doet. Sterkte met je herstel! <3

  • Romy 24 juli 2018 op 7:38 pm - Beantwoord

   Haha, het was inderdaad wel even iets anders dan anders voor mijn blog! Maar het voelde heerlijk om zo’n lijstje te maken! Misschien moet ik die beruchte woorden toch maar eens af en toe zachtjes uitspreken als ik er ergens klaar mee ben 😉

 13. Linda 24 juli 2018 op 11:24 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst! Het kan denk ik al enorm opluchten om sommige dingen even van je af te typen. En jij ben om al die redenen jij, en daarom vinden wij je ook zo leuk! ☺️?

  • Romy 24 juli 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! <3 En het voelde inderdaad alleen al héérlijk om dit lijstje op te stellen.

 14. Haydée 24 juli 2018 op 11:44 am - Beantwoord

  Een leuk lijstje Romy! Inderdaad, je moet de dingen doen waar je je goed bij voelt, en niet omdat anderen dit van je verwachten of omdat het zo ‘hoort’.

 15. Judith 24 juli 2018 op 11:48 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Goed om eens bij stil te staan 🙂 Gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt!

 16. Borduursaramsades 24 juli 2018 op 12:25 pm - Beantwoord

  Prachtige lijst, is eens iets anders.
  Je moet doen waar je jezelf goed bij/in voelt. 😉

  • Romy 24 juli 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Precies! Uiteindelijk weet je zelf natuurlijk het beste waar je echt gelukkig van wordt 🙂

  • Romy 24 juli 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

   Ik vond het ook wel leuk om door dit lijstje eens over iets anders dan anders te schrijven 🙂 En inderdaad, het belangrijkste is doen wat jouw hart je ingeeft en waar je je zelf prettig bij voelt.

 17. Josephine 24 juli 2018 op 5:13 pm - Beantwoord

  Ha, geweldig! Ik vond ‘Fuck it’ inderdaad al niet echt iets voor jouw dageljikse (schriftelijke) taalgebruik, dus vond ik het grappig om te lezen dat je daar na mijn eerste verbazing over de titel meteen mee begon. 🙂
  Ook ik ben al even geleden gestopt met het verontschuldigen voor een gebrek aan make-up / gebruinde benen / alcoholische dranken. Daar is toch niets mis mee?

  • Romy 24 juli 2018 op 7:46 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen dat mijn inleiding precies aansloot bij jouw eerste gedachte toen je de titel las 🙂 Ik geloof dat ik een paar jaar geleden ooit eens ‘Fuck’ heb gezegd en dat een vriend me toen raar aankeek. “Sinds wanneer is dat een woord dat jij gebruikt?!” 😉
   Mooi om te horen dat jij ook geen enkele moeite meer hebt met de straat op gaan zonder make-up en gebruinde benen. Over dat laatste ben ik toevallig net een artikel aan het schrijven. Ik verbaas me er soms over hoeveel mensen er iets van zeggen dat ik melkflessen heb. Ik heb zelfs al een paar keer aangeraden gekregen om mezelf 1x flink te laten verbranden en daarna lekker bruin te worden. Ahum! 😉 Gelukkig vind ik zelf ook dat er niets mis is met een niet zongebruinde huid.

 18. noor 25 juli 2018 op 2:09 am - Beantwoord

  Cool, nog nooit van gehoord 🙂 bij mij zou het dan toch wel het verantwoorden zijn. Vaak betrap ik me erop dat wanneer ik iets zeg, ik me daarna meteen verantwoord, afhankelijk bij welke mensen ik ben. En dan komt er in mijn gedachten: ”Noor, waarom verantwoord je je nu weer?” of ”Waag het niet om je te verantwoorden…” en tada, daar heb je het, ik verantwoord me!

  Ivm met de reactie hierboven: ik vraag me soms echt af hoe het komt waarom sommigen zo geobsedeerd zijn met huidskleur. Te licht, te donker,… Reken er dan ook nog eens alle producten bij die je kan vinden, van ‘whiteners’ tot ’tanning lotions’. Mij heeft huidskleur me nooit geboeid eigenlijk. Ik ”ken” mensen die nu nog steeds zonnen, naar de zonnebank gaan etc en zich ook nooit insmeren. Hallo rimpels! Ik heb niets met al dat zonnen, haha.

  • Romy 25 juli 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Ah wat rot! Maar wel herkenbaar wat je zegt, hoor. Ik denk ook nogal eens “Zeg ik niet net het verkeerde?” en ga me dan bij voorbaat indekken. Nergens voor nodig eigenlijk! En in feite leg je er alleen maar extra de nadruk op als je je verantwoordt 😉 Maar daarmee stoppen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.
   Wat betreft de obsessie met bepaalde huidskleuren of tinten, ik ben het helemaal met je eens. Zo vreemd dat er soms een heel ding wordt gemaakt van bijvoorbeeld “te bleek” zijn. Ik begrijp al die producten ook nooit zo goed. Maar wat jij ook zegt, van vrouwen die zich nooit insmeren en héél vaak onder de zonnebank gaan, snap ik al helemaal niets 😉 Dan ben ik maar bleek, maar ik verzorg mijn huid in ieder geval wel goed door nauwelijks te “bakken”. Toevallig heb ik trouwens net een artikel over dit onderwerp geschreven, dat binnenkort online komt 🙂

 19. Nikita 25 juli 2018 op 7:53 am - Beantwoord

  Me verontschuldigen voor mijn hooggevoeligheid of introvertie. De wereld is vaak het omgekeerde. Maar dit is wie ik ben en altijd zal zijn. Ja, natuurlijk bloei ik meer open nu. Maar het is tijd om dat te aanvaarden. Ik zal nooit de luidste worden of de hardste. Maar dit zijn de dingen die mij, mij maken. En ik wil me daar niet voor verantwoorden. Ja, ik ben gemakkelijk van streek en heel verlegen. Maar take it or leave it.

  • Romy 26 juli 2018 op 12:02 am - Beantwoord

   Je hebt groot gelijk! Hooggevoeligheid of introvertie heeft positieve en minder positieve kanten, maar het belangrijkste is dat je gewoon jezelf bent en ook wordt geaccepteerd zoals je bent. Uiteindelijk heeft hooggevoeligheid ook mooie voordelen, die juist heel waardevol kunnen zijn in een vriendschap of relatie 🙂

 20. Simone 25 juli 2018 op 9:31 am - Beantwoord

  Wat een leuke lijs zeg! Goed idee. Misschien dat ik het wel van je overneem. Ik probeer steeds meer ‘fuck it’ te denken als ik bang ben voor de mening van een ander. Dat lukt nog niet altijd, maar gaat wel steeds beter.

  • Romy 26 juli 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Oefening baart kunst, toch?! Hopelijk gaat dat je steeds iets beter af, want af en toe ‘fuck it’ kunnen zeggen, kan echt heel erg opluchten 🙂

 21. Evelyne 25 juli 2018 op 11:16 am - Beantwoord

  Een tijdje geleden maakte ik ook zo’n lijstje op mijn blog. Zo verademend!

  • Romy 26 juli 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Oh wat leuk! Het kan echt een opluchting zijn om eens zo’n lijstje op te stellen met dingen die je graag achter je wilt laten.

 22. Justine 26 juli 2018 op 11:32 am - Beantwoord

  Yessss gurl, lekker lijstje dit! ik vind het heerlijk dat je hier gewoon fuck it tegen zegt, haha. Good on ya!
  Zoveel mensen doen dat dus niet, echt zonde is dat!

  • Romy 26 juli 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Thanks! Het was ook heerlijk om dit lijstje op te stellen 🙂

 23. Laurine 26 juli 2018 op 10:40 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik knop me helemaal vinden in wat je zegt over sociale media volgers! En ook over geen alcohol drinken . Gisteren was ik op stap met vriendinnen en had ik geen zin in alcohol en niemand die er wat van zei en ook geen enkele reden om mij schuldig te voelen!

  • Romy 27 juli 2018 op 7:25 am - Beantwoord

   Precies zoals het hoort! Er is niets mis mee als je een keertje niet drinkt of zelfs helemaal niet drinkt. Uiteindelijk kan het ook dan hartstikke gezellig zijn 🙂

 24. Jacqueline 28 juli 2018 op 9:27 pm - Beantwoord

  Handjes schudden bij verjaardagen, fuck it! En eigenlijk alles wat met m’n uiterlijk te maken heeft. Met twee extreem zelfbewuste pubers in huis wil ik toch wel een beetje het goede voorbeeld geven. Smoel in de makeup, netjes bijgewerkte wenkbrauwen, geschoren en gebruinde benen, geen kilootje teveel, grijze haren netjes verstopt onder een laagje verf. Pffff, veel teveel werk om dat allemaal bij te houden.

 25. Jacqueline 28 juli 2018 op 9:27 pm - Beantwoord

  Handjes schudden bij verjaardagen, fuck it! En eigenlijk alles wat met m’n uiterlijk te maken heeft. Met twee extreem zelfbewuste pubers in huis wil ik toch wel een beetje het goede voorbeeld geven. Smoel in de makeup, netjes bijgewerkte wenkbrauwen, geschoren en gebruinde benen, geen kilootje teveel, grijze haren netjes verstopt onder een laagje verf. Pffff, veel teveel werk om dat allemaal bij te houden.

  • Romy 28 juli 2018 op 11:36 pm - Beantwoord

   Groot gelijk heb je! Je zou er met al die punten maar een dagtaak aan hebben om je uiterlijk “op orde” te houden. Zonde en uiteindelijk levert het je maar weinig op en zijn er veel belangrijkere dingen in het leven 🙂

 26. Romy 28 juli 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

  Vooral bij dates is het nogal eens “een ding” geweest dat ik geen wijntje meedronk. Gelukkig trek ik me daar op zich niets van aan en zegt dat in mijn ogen meer over de ander dan over mij. Wel een bizar idee eigenlijk dat het een ander zou uitmaken wat je drinkt 😉

 27. Saskia 29 juli 2018 op 4:30 pm - Beantwoord

  You go girl! Toffe fuck it list, maar ik zeker een hoop van over kan nemen..

 28. Isa 21 september 2018 op 4:25 pm - Beantwoord

  Heerlijk he zo een lijstje! Ik schreef er in 2017 ook al eentje!
  https://bostonbaby.org/2017/04/11/je-bucket-list-eerst-een-ander-lijstje/

  • Romy 21 september 2018 op 8:57 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Ik ga jouw lijstje ook even bekijken 🙂 Ik ben benieuwd!