Wishlist voor in huis1

Wat staat er op mijn interieur wish list?

 • 13 juli 2019
 • 16 Reacties
Categorieën: Interieur

Decoreren. Ik had er laatst nog een leuke discussie over met broerlief. “Wat zal ik nog meer in de keuken zetten om het aanrecht op te leuken?”, vroeg ik, overtuigd van mijn eigen interieurstruggles. Maar meneer had zijn mening klaar: “Decoratie? Een keuken is toch gewoon praktisch!”. Tja, decoratie is het punt waar sommige mensen stoppen, maar waar voor mensen als ik juist het leukste onderdeel van een huis inrichten begint. Wat een mazzel dat ik me daar nu volop mee bezig kan houden! Bekijk hier welke items nog zoal op mijn verlanglijstje voor in huis staan.

wish list interieur

Roze tafelklok – Fonq: € 25,90 | Houten kattentipi Beezteez – bol.com: € 54,10 | Vaas met bloemen – Pip Studio | Rieten toiletrollenhouder – OTTO: € 29,95 | Roze velours hocker – Westwing: € 139,00 | Monstera – Green Lifestyle Store: € 29,95| Geel kussen – Leen Bakker: € 13,99.

 • Mintgroene gordijnen. Op twee kamers heb ik nieuwe gordijnen hangen van een lokale gordijnenwinkel. En ik moet zeggen: als je het verschil ziet tussen gordijnen van mooie kwaliteit en de kant-en-klare gordijnen die er eerst hingen, smaakt dat wel naar meer. Daarom laat ik op mijn hobbykamer ook maar gordijnen ophangen van die winkel. Al is het maar omdat de vorige gordijnen geen enkel zonlicht tegenhielden tijdens de Hollandse “hittegolven” laatst. Inmiddels zijn de gordijnen besteld. Mintgroen worden ze!
 • IXXI met persoonlijke foto’s. Bij een vriendin zag ik voor het eerst een IXXI hangen. Een wat? Een IXXI is een soort collage van op plastic gedrukte foto’s, die je door een handig systeem steeds kunt verwisselen. Dat leek me wel wat! Ik moet nog een moment vinden om uit mijn miljoenen (oeps!) foto’s de leukste uit te kiezen, maar hoop dat binnenkort te doen. Ik zie er nu al naar uit om de IXXI een plekje te geven in mijn gang.
 • Kattentipi. Of Pippa zo’n tipi leuk zal vinden, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar in de hoop dat ze net zo enthousiast is als ik, staat een kattentipi zeker op mijn lijstje. Ik denk eraan om zoiets een keer zelf te maken, eventueel met wat klushulp van mijn neef. Zo moeilijk kan het met die paar planken hout toch niet zijn?
 • Fluwelen poef. Op mijn slaapkamer mis ik nog een fijne poef of hocker. Het liefst een die het praktische met het mooie combineert, dus een heerlijk zittende poef met opbergfunctie. De roze hierboven van MADE.com vind ik geweldig, maar een donkerblauw exemplaar lijkt me ook wel wat.
 • Planten! Voor iemand die nooit zo veel had met planten in huis, begin ik toch verbazingwekkend veel groen in huis te krijgen. Er staan nog wel wat leuke kleine plantjes op mijn verlanglijstje, net als een grote plant voor mijn slaapkamer. Is meteen goed voor de lucht! En mijn pannenkoekenplant krijgt stekjes, dus dat levert straks vast ook een paar kleine nieuwe plantjes op.
 • Vrolijk geel kussen. Ik ben gek op kussens en kan daar nooit genoeg van hebben. Nu is het ook echt zo dat er op mijn bank nog een leeg plekje is voor een geel kussen. Het fleurige exemplaar hierboven zou ik daar met liefde neerleggen.
wish list interieur

Dienbladen van zeegras – vtwonen via Fonq: € 44,99 | Roze terra cotta schaal – Kwantum | Suikerpotje – Pip Studio | Mintgroene gordijnen | Rotan mand – Ikea: € 24,95 | Roze plaid – Leen Bakker: € 10,00 | Vaas &Klevering – De Bijenkorf: € 17,50 | Zeeppomp en toiletborstel – Kwantum: € 4,80 en € 6,40 | Vloerkleed Riviera Maison – Wehkamp: € 29,95.

 • Plateaus voor kaarsen. Ook dit valt vast onder de categorie die mijn broer niet per se nodig zou vinden, maar die voor mijn gevoel een must zijn voor die ene lege plek op tafel. Ik heb op dit moment een leuk tafereeltje op tafel gezet, al zeg ik het zelf, maar met een plateau eronder ziet dat er net iets minder “verloren” uit.
 • Een goed werkende douchekraan. Over must-haves gesproken, deze valt daar zonder twijfel onder. De douchekraan van de vorige bewoners bleek totaal verkalkt en verroest te zijn, waardoor ik de temperatuur niet lager dan 40 graden kan zetten. Ideaal natuurlijk op snikhete dagen – not! De nieuwe douchekraan heb ik al gekocht. Nu nog iemand vinden die me kan helpen met ophangen.
 • Nieuwe glazen en/of kozijnen. Het energielabel van mijn woning kan best wat beter, zo ontdekte ik laatst. Ik ben zelf zuinig qua stroomverbruik, waardoor mijn energierekening best voordelig uitvalt. Toch zou ik eigenlijk wel blijvend wat willen doen om mijn huis duurzamer te maken. Betere ramen staan hoog op mijn lijstje, al is het maar op lange termijn. Ik las een tijdje geleden over triple glas, waarbij je naast dubbelglas nog een extra laag glas hebt. Daardoor blijft bijvoorbeeld warmte van de verwarming beter hangen in de winter. Zeker in mijn woonkamer zou ik wel nieuwe glazen van een bedrijf als GlasGigant willen hebben. Al is het maar voor de duurzaamheid, zeker in de winter straks. Wie weet op termijn!
 • Een warm winterproof plaid. Als ware koukleum kom ik de winter natuurlijk niet door zonder een warme deken over mijn afgekoelde voetjes. De mand voor het plaid heb ik al klaarstaan (dat is de mand van Ikea die je hierboven ziet), nu het plaid nog. Het oudroze exemplaar hierboven vind ik wel wat.
 • Toiletdecoratie. Mijn toilet is gewoon niet de meest geweldige en fotogenieke kamer (beter: kamertje) in huis. Maar met wat kleurrijke accessoires wil ik er toch wat leukers van maken. Ik heb al een paar lijstjes met grappige teksten staan en heb mijn oog ook laten vallen op onder meer een paar mooiere toiletborstels. Zeker geen overbodige luxe sinds mijn toiletborstel gisteren spontaan heeft besloten in twee stukken te breken.
 • Een fijn vloerkleed. In mijn logeerkamer zou ik graag nog een mooi vloerkleed willen hebben. Ik heb zelf een kleed naast mijn bed liggen en merk hoe fijn het is om ’s ochtends altijd op een warme ondergrond uit bed te stappen. Dat gun ik mijn logés ook. Bovendien staat zo’n kleed gewoon leuk.
 • Leuke persoonlijke spullen. Maar meer dan dit alles hoop ik in de loop der tijd natuurlijk vanzelf wat leuke persoonlijke spullen bij elkaar te verzamelen. Foto’s, souvenirs van leuke bestemmingen, persoonlijke cadeautjes of gewoon spontane aanwinsten die ik ergens heb opgeduikeld. Juist dat zijn de dingen die van een huis een thuis maken.

Wat staat er nog op jouw interieur wish list?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 13 juli 2019 op 7:59 am - Beantwoord

  Je interieur is nooit compleet hoor, zeg dat maar tegen je broertje;). Vooral de vaas vind ik heel erg gaaf! Ik heb de hoop dat ik ooit een plant in leven ga houden echt opgegeven, dus bij mij staat hoog op de wishlist op dit moment ‘vensterbankvulling’ en iets leuks voor op tafel.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:28 am - Beantwoord

   Haha, daar ben ik het volledig mee eens. Vensterbankvulling is altijd leuk trouwens. Hopelijk kun je wat mooie dingen scoren. En kunstplantjes zijn natuurlijk altijd nog een optie 😉

 2. Daenelia 13 juli 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Nnieuwe ramen staan ook bij mij op het plan. Maar dan bij een ander bedrijf XD
  Ik heb goede ervaring, al jaren, ook van anderen. En ze zitten met een showroom bij ons in de buurt. Ze zetten alles er keurig in. Plus fantastische nazorg.
  Verder vind ik het aanrecht een plek om te werken. Er moet ruimte zijn voor praktische zaken. Snijplanken, kookgerei niet voor rommeltjes. Niet elk leeg plekje moet worden opgevuld.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:31 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een ideaal bedrijf voor glazen. En sowieso fijn als je zeker weet dat de service goed is natuurlijk!
   Ik probeer zelf mijn middenweg te vinden in een goed werkblad om te koken en wat leuke versiersels in mijn keuken. Het scheelt dat ik een nogal groot aanrecht heb (mijn keuken is in verhouding tot de rest van mijn appartement best groot), waardoor ik tot nu toe voor beide plek heb 😉

 3. Meaghan 13 juli 2019 op 9:46 am - Beantwoord

  Leuke items staan er op je lijstje. Ik kan me zo voorstellen dat je essentials en basisbehoeften nu binnen zijn en dat je je huis nog wilt opleuken met zulke spulletjes! Volgens mij is een huis ook nooit helemaal af, want tegen de tijd dat je alles hebt, zijn bepaalde spullen weer aan vervanging toe of is het minder je smaak geworden. Het blijft denk ik altijd wel een proces van nieuwe dingen kiezen en verandering! Maar heel leuk dat je al precies weet wat je wilt hebben 🙂

  • Romy 14 juli 2019 op 10:32 am - Beantwoord

   Precies wat je zegt! Eigenlijk ben je in huis nooit helemaal klaar met dingen veranderen. Er komen natuurlijk altijd weer nieuwe spullen in de winkels en spullen verplaatsen of verschuiven is ook al een leuke bezigheid op zich. Ach, zo blijf ik lekker bezig 🙂

 4. Darina 13 juli 2019 op 10:19 am - Beantwoord

  Hele mooie items, ik ben gek op interieur spulletjes. De roze plaid vind ik heel mooi.

 5. Shirley 13 juli 2019 op 10:45 am - Beantwoord

  Bij mij staat er ook nog decoratie op mijn wishlist. Sinds alle planten bladluia hebben, is het hier erg leeg. Beetje jammer.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:32 am - Beantwoord

   Ah wat balen zeg van die bladluis! Hopelijk houden ze het binnenkort voor gezien en zijn je planten nog een beetje te redden.

 6. Giovanna Jansen 13 juli 2019 op 4:50 pm - Beantwoord

  Mooie spulletjes! Zo’n grote monstera als op de foto, staat ook nog op mijn wishlist. Ik heb nu een heel kleintje. Die groeit goed, maar voor hij zo groot is…

  • Romy 14 juli 2019 op 10:35 am - Beantwoord

   Leuk dat jij ook een monstera hebt! Ik vind kleintjes ook juist heel tof. En hoe gaaf zou het zijn als je die plant dan langzaamaan tot een heel grote monstera kunt laten uitgroeien 🙂

 7. bychristiana 14 juli 2019 op 3:12 pm - Beantwoord

  Haha, met die vaas op de eerste foto had ik precies hetzelfde als wat ik laatst ook al een keer had bij een artikel van jou. Ik wist meteen dat die van Pip studio was, dat merk heeft echt zo’n eigen, herkenbare stijl. Erg mooi vind ik hem! Pfff, wat staat er nog op mijn interieur wishlist? Eh, heb je even? Wij zijn dit hele jaar al erg druk in huis. De nieuwe badkamer en de keuken zijn af. Het volgende project is gordijnen. Ik heb laatst prachtige groene gordijnen gekregen voor de blog, voor twee ramen. Nu ga ik diezelfde ook bestellen voor de rest van de ramen in de woonkamer.

  • Romy 18 juli 2019 op 9:31 am - Beantwoord

   Haha, toch knap hoe Pip Studio het steeds voor elkaar krijgt dat hun producten allemaal zo herkenbaar zijn.
   Wat fijn trouwens dat jullie badkamer en keuken nu helemaal af zijn! Ik ben héél benieuwd naar het eindresultaat. Ik herinner me inderdaad nog die groene gordijnen. Ze zijn prachtig! Ik weet zeker dat het prachtig zal zijn als die straks voor alle ramen in huis hangen.

 8. Nikita 14 juli 2019 op 6:18 pm - Beantwoord

  Ik ben dol op gezelligheid en dingen decoreren. Vaak moet je mij tegenhouden om niet alle schattige dekentjes, kaarsjes en kaartjes te kopen. Op den duur zou ik gewoon geen plaats meer hebben in mijn kamer. Een huis zonder decoratie is niet af voor mij. Daar moet gezelligheid en warmte inzitten. Laatst zag ik een show van een komiek die ook praatte over inrichtingen in het huis en decoratie en dat hij daar niks van begreep. Naast dat ik hard gelachen heb, bedacht ik me misschien dat decoreren gewoon een vrouwending is. Al denk ik wel dat er mannen zijn die daar ook wel van houden op hun manier. Ach ja, we zijn allemaal anders gelukkig! Als ik later in een eigen huisje woon, dan weet ik zeker dat ik net als jij zal zijn en heel vaak decoratie en gezellige dingetjes wil hebben voor in huis. Dan voelt je huis ook pas echt als een thuis

  • Romy 18 juli 2019 op 9:41 am - Beantwoord

   Haha, ik herken wel wat je zegt. Ik vind volgens mij meer accessoires leuk dan dat ik ruimte voor accessoires heb in mijn huis 😉 Luxeproblemen!
   Ik denk inderdaad dat decoratie vooral iets voor vrouwen is. Bijna alle mannenhuizen die ik ken, zijn nogal sober ingericht. Alhoewel mannen dat dan liever “minimalistisch” noemen 😉

 9. Anna 15 juli 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat een super leuke items! Het vloerkleed met de bladerenprint vind ik echt heel tof <3

Recente blogs

Welke leuke (en minder leuke) bijbaantjes heb ik gehad?

15 december 2018|Persoonlijk, Carrière en ondernemen|

Ik was 13 jaar toen ik ontdekte dat leven van €1 zakgeld per week niet langer realistisch was. Ik had op dat moment een grote voorliefde voor vaasjes, kussens en kaarsen. En om al die "essentiële" aankopen te kunnen bekostigen, moest er gewerkt worden. Dus besloot ik me op mijn eerste bijbaantje te storten. In de afgelopen jaren heb ik heel wat bijbaantjes gehad voordat ik ging werken. In dit artikel vertel ik je graag meer over mijn leuke (en minder leuke) avonturen als onder andere krantenbezorger, caissière en databasebeheerder.

Het verhaal achter mijn Best Nine van 2019

23 december 2019|Lifestyle, Persoonlijk|

De terugblikweken zijn weer aangebroken, zo aan het eind van het jaar. Dit keer doe ik gezellig mee met de Best Nine-hype die op Instagram rondgaat. Via een aantal heerlijk Amerikaanse sites kun je achterhalen welke van je Instagram-foto's het meest geliefd waren in het afgelopen jaar. Nu moet ik zeggen dat aantallen vind-ik-leuks me niet zo heel veel doen. Maar ik kon me niet bedwingen uit pure nieuwsgierigheid toch mijn Instagram-account in de hoge hoed te gooien om de populairste foto's van 2019 te achterhalen. En natuurlijk wijd ik daar in dit artikel met liefde wat woorden aan.

Jezelf ontwikkelen (zonder dure lifecoaches): 10 mooie manieren

8 april 2022|Persoonlijke groei, Carrière en ondernemen|

Verder komen dan waar je gisteren was, is een prachtige uitdaging. Als mens heb je altijd nieuwe dingen te leren. Of je nu 3, 31, 63 of 95 jaar bent - het leven is één grote ontdekkingstocht. Maar hoe blijf je jezelf ontwikkelen, bijvoorbeeld als je toe bent aan een nieuwe uitdaging of gewoon liever niet stilzit? Ik - zelf ook een bezig bijtje en een zelfhulpjunkie - deel 9 manieren die ik fijn vind om mezelf te ontwikkelen. En dat kan een stuk eenvoudiger (én goedkoper) dan een duurbetaalde lifecoach inschakelen of opnieuw de collegebanken in gaan.