1 12

Wat staat er op mijn nachtkastje?

 • 4 februari 2017
 • 45 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Het is een van mijn guilty pleasures om bij andere mensen binnen te kijken in hun interieur. Nu is mijn kamer helaas propvol en totaal ongeorganiseerd. Een uitgebreide room tour leek me daarom op dit moment niet zo’n goed plan. Wel leek het me leuk om je een blik te gunnen op een klein deel van mijn kamer, namelijk op de spullen die op mijn nachtkastje staan. Welke spullen heb ik elke nacht naast me staan en begin en eindig ik de dag mee? Ik laat het je zien.

nachtkastje spullen

Gelukkig ben ik de trotse eigenaar van een vrij groot Ikea-nachtkastje, waarop ik veel spullen kwijt kan. Ik heb namelijk ook bizar veel spullen elke dag en nacht naast mijn bed staan. Ooit was mijn nachtkastje een soort dumpplek voor alles waarvoor ik nog geen plekje had gevonden, maar inmiddels heb ik geprobeerd om er toch iets gezelligs van te maken. Mijn pronkstuk op mijn nachtkastje is toch wel de gele vaas van Ikea, die je op de foto hierboven ziet. In mijn tienerjaren verslond ik een tijdje alle nummers van VT Wonen en ging ik woonwinkel na woonwinkel af op zoek naar leuke accessoires voor op mijn kamer. De vaas kocht ik van mijn lang opgespaarde zakgeld en was best prijzig, maar ik vond hem zó mooi. Gelukkig bleek hij zijn geld meer dan waard, want dit okergele exemplaar staat al jarenlang op mijn nachtkastje te pronken. Verder mag uiteraard een vrolijk nachtlampje niet ontbreken en ligt er elke ochtend een paarse haarborstel voor me klaar. Maar dat is nog niet alles…

nachtkastje spullen beauty

Uiteraard kunnen op mijn nachtkastje een aantal beautyproducten niet ontbreken. Ik heb geen hele beautycase klaarstaan, maar wel drie voor mij onmisbare producten die ik bijna dagelijks gebruik. Over de Erica body butter met vanillegeur heb ik al een keer geschreven in dit artikel. Die geur is gewoon onwijs lekker, dus ik gebruik deze body butter graag dagelijks. Hetzelfde geldt voor de fijne gezichtscrème van Alverde, die ik stiekem ook weleens gewoon voor mijn handen gebruik. De Mystic Night parfum van Etos is mijn favoriete dierproefvrije luchtje van dit moment. Ik heb er al aardig wat van opgespoten en begin de dag graag goed met dit fijne parfum.

Forever Friends geluk knuffel

Ook staat op mijn nachtkastje dit schattige beertje van Forever Friends. Ik kreeg het van mijn ouders op de uitreiking van mijn vwo-diploma, inmiddels alweer 5,5 jaar geleden. Het hoefijzer staat (uiteraard) voor geluk en er zat een lief kaartje met een gelukswens bij. Omdat ik het zo’n mooi gebaar vond en elke dag wel met een beetje geluk wil beginnen, heeft deze Forever Friends-mascotte een eigen plekje op mijn nachtkastje gekregen.

Nooit meer te druk

Een ander item dat nu op mijn nachtkastje ligt, is het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ik heb het boek al vaker genoemd op mijn blog. Dat is ook niet zo gek, want ik ben al een eeuwigheid in dit boek bezig. Niet omdat het een slecht boek is, maar juist omdat ik het een heel goed boek vind en er in mijn drukke leven graag echt de tijd voor wil nemen. Ik beloof bij deze plechtig dat er een review op mijn blog komt te staan zodra ik het boek uit heb. Hoe lang dat duurt, is alleen nog even de vraag…

Blond Amsterdam New York bord

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik een groot zwak heb voor Blond Amsterdam. Ook op mijn nachtkastje mocht iets van dit merk dan ook niet ontbreken. Het item dat ik naast mijn bed heb staan, is dit bordje van New York. Ik kreeg het vlak na mijn reis naar de Big Apple en één blik op het bordje roept al mijn herinneringen aan die fantastische reis weer op. Ik moet eerlijk zeggen dat de plek op mijn nachtkastje iets minder eerbiedig is dan het klinkt. Meestal leg ik namelijk op dit bord alle kleine dingetjes waarvoor ik zo snel geen plek weet te vinden. Oeps, zo’n mooi bord verdient het toch wel om iets meer te shinen.

Al met al staat mijn nachtkastje dus ook nog redelijk vol met spullen. Als ik de blogs van anderen zie met interieurinspiratie, krijg ik wel echt de opruimkriebels te pakken. Misschien is dat een mooi doel om dit jaar eens aan te werken. Project kamer opruimen 2.0 met als stok achter de deur dat ik binnenkort  een room tour doe als alles netjes opgeruimd is. Ah well, benieuwd of het gaat lukken!

Welke spullen zijn voor jou onmisbaar op je nachtkastje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Nadine 4 februari 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Het is zeker leuk om in andermans huis te kijken om te zien wat ze hebben staan. Die gele vaas is inderdaad heel mooi zeg! Binnenkort komt de lente er weer aan, tijd voor de grote schoonmaak haha. Wie weet daarna wel een roomtour? Zou leuk zijn!

  Mijn nachtkastje ligt momenteel iets te vol, moet het echt eens opruimen. Maar wat er standaard op staat is een flesje water, 2 knuffels, wat Flows en boeken en een klein mandje met medicijnen en pennen.

  • Romy 4 februari 2017 op 10:56 am - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad de ideale tijd voor een grote schoonmaak! En die roomtour komt er vast ooit, zodra mijn kamer weer een beetje toonbaar is 😉
   Wat leuk dat je ook de Flows op je nachtkastje hebt liggen. Dat vind ik zo’n leuk tijdschrift!

 2. Klaske 4 februari 2017 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat leuk om zo op je nachtkastje mee te kijken! Het bord van Blond Amsterdam vind ik echt heel tof. En jaa, het lijkt me heel leuk om ooit een hele roomtour te zien! 🙂

  • Romy 4 februari 2017 op 10:57 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Dat geeft me nog wat extra motivatie om toch echt eens op te ruimen.

 3. marije 4 februari 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Aah het forever friends beertje brings back memories. Leuk om zoiets te delen. Ik heb vooral een stapel boeken en mijn etherische slaap.olie voor een goede nachtrust.

 4. Jonna@burgertrutjesNL 4 februari 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Dat beertje had ik vroeger ook!! Bij mij staat er alleen een lampje op. Super saai dus

  • Romy 4 februari 2017 op 10:58 am - Beantwoord

   Wat grappig dat je hetzelfde beertje had! En zo’n opgeruimd nachtkastje lijkt me eigenlijk ook wel wat!

 5. Susan 4 februari 2017 op 10:11 am - Beantwoord

  Ah zo lief dat beertje! Bij mij staat er vooral veel verzorging op, zoals lippenbalsem etc.

 6. Iris 4 februari 2017 op 10:30 am - Beantwoord

  Leuke spulletjes! Dat bord van Blond Amsterdam is erg mooi en dat boek lijkt me ook erg interessant!

 7. Sofie 4 februari 2017 op 10:53 am - Beantwoord

  Ik vind het ook altijd leuk om binnen te kijken 🙂 bij mij staan er eigenlijk maar twee dingen op: een lampje en de pil. Haha. De rest -zoals oordopjes – zit in de lades en dingen zoals verzorgingsproducten in de badkamer. Dat is natuurlijk anders dan als je nog thuis woont.

 8. Justine 4 februari 2017 op 11:11 am - Beantwoord

  Haha zon bordje die eigenlijk te mooi is maar waar alle zooi op beland. Herkenbaar, zo een heb ik ook!
  Leuk om te zien trouwens. Ik heb tegenwoordig bijna niks meer op m’n nachtkastje. Alleen: wereldkaart, bloemetje en lamp en ‘erin’ heb ik een boek, iPad, spiegel en m’n powerbank liggen. Valt mee!

  • Romy 4 februari 2017 op 5:58 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dit soort bordjes een beetje verwaarloost 😉 Jouw nachtkastje klinkt heel netjes opgeruimd. Zo’n wereldkaart zou ik ook nog wel gaaf vinden om ooit op mijn nachtkastje te hebben staan.

 9. Lauriëtte 4 februari 2017 op 11:15 am - Beantwoord

  Leuk om te zien wat je allemaal op je nachtkastje hebt staan! Drukke boel haha! 😉 Op mijn nachtkastje staat een klein vaasje met pioenrozen, een klein fotolijstje en verder alleen een lippenbalsempje die ik voor het slapen gebruik. Niet zo heel veel dus! Fijn weekend! 🙂

  • Romy 4 februari 2017 op 5:59 pm - Beantwoord

   Dat klinkt heel netjes en opgeruimd! Zo’n klein vaasje met bloemen zou ik ook wel mooi vinden om op mijn nachtkastje te zetten, maar dan zou ik eerst wat plek moeten vrijmaken 😉

 10. hillybillybeauty 4 februari 2017 op 12:55 pm - Beantwoord

  Ik heb op mijn nachtkastje een wekkerradio, lampje, Rituals bed spray en lippenbalsem. Ook staat er een droge olie van The Body Shop. Mijn boek heb ik naar beneden verhuisd, in bed val ik altijd in slaap voordat ik kan gaan lezen. haha

  • Romy 4 februari 2017 op 6:00 pm - Beantwoord

   Haha, herkenbaar! Ik ben ook al zó vaak op mijn boek in slaap gevallen.

 11. Sarah 4 februari 2017 op 1:03 pm - Beantwoord

  Oh, wat een mooi verhaal steekt er achter dat beertje. Dat zou ik dan ook gewoon dicht bij mij laten staan. Dat is zoiets om gewoon gelukkig van te worden wanneer je ernaar kijkt 🙂

 12. Saskia 4 februari 2017 op 1:33 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien en te lezen! Mooi ook het verhaal achter het beertje. Ik heb helemaal niets op mijn nachtkastje staan, alleen een lampje en een onderzetter/glas water en de pil.

 13. Sandra 4 februari 2017 op 1:38 pm - Beantwoord

  Wat heb jij veel op je nachtkastje staan! In vergelijking met mij dan, haha. Ik heb alleen een fotolijstje, vaasje en een kaars er op staan. Wel leuk trouwens dat je dat beertje en bord op je nachtkastje hebt neergezet! Mooie herinneringen waar je dan steeds weer aan herinnerd wordt. 🙂

 14. Jessica J. 4 februari 2017 op 1:48 pm - Beantwoord

  Ohhh, ik kijk ook zo graag bij anderen binnen! Leuk om te zien wat er zoal op je nachtkastje staat. Het mijne is meestal nogal rommelig. Er staan standaard een mandje met allerlei verzorgingsspulletjes op – o.a. Lemony Flutter van Lush, een handcrème, lippenbalsem, oordopjes, een Bed & Body Mist… –, een boek en een glas water. Verder belandt er af en toe iets wat er niet thuishoort, maar er dan toch blijft liggen, hehe.

  • Romy 4 februari 2017 op 6:09 pm - Beantwoord

   Haha, herkenbaar! Ik laat ook altijd van alles op mijn nachtkastje liggen wat er eigenlijk niet thuishoort. En heerlijk om wat fijne beautyproducten bij de hand te hebben op je nachtkastje!

 15. Zoë-Amber Wolters 4 februari 2017 op 2:25 pm - Beantwoord

  Wat heb jij een ontzettend snoezig nachtkastje!
  Daarbij valt mijn verschrikkelijk lelijke IKEA-lampje (die kan jouw vaas niet aan) en telefoonoplader in het niet!

  Ik ga nu direct naar boven om er iets aan te doen. Of morgen…of…nouja….ooit…

  • Romy 4 februari 2017 op 6:07 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat mijn artikel je inspireerde om iets leukers van je nachtkastje te maken. Ik vind het zelf zo gezellig als er wat vrolijke spulletjes naast mijn bed staan 🙂

 16. Mariëlle 4 februari 2017 op 2:54 pm - Beantwoord

  Wat een PRACHT foto’s!!! Ik heb niet eens een nachtkastje, is geen plek voor in mijn kamer… Dat scheelt wel spullen als minimalist zijnde haha 😉 Maar de producten vind ik erg leuk om te zien 🙂

  • Romy 4 februari 2017 op 6:00 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Dit zijn echt de cadeautjes die ik koester 🙂

  • Romy 4 februari 2017 op 6:06 pm - Beantwoord

   Dat klinkt ook wel als een verademing, zo’n rustig nachtkastje. IK ben benieuwd of ik dat nog eens voor elkaar krijg als ik op mezelf woon 😉

  • Romy 4 februari 2017 op 6:06 pm - Beantwoord

   Haha, dat zijn inderdaad heel wat minder spullen op een nachtkastje! 😉 Ik moet wel zeggen dat mijn nachtkastje ook echt heel erg groot is, dus ik kan er ook nogal veel op kwijt.

  • Romy 4 februari 2017 op 6:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ik was zelf ook wel heel blij met hoe de foto’s zijn geworden. Een kamer zonder nachtkastje kan natuurlijk ook! Heeft ook wel weer wat, denk ik 🙂

 17. Dalinka 4 februari 2017 op 3:09 pm - Beantwoord

  Mooie vrolijke spulletjes heb je op je nachtkastje staan! Ik krijg meteen zin om de mijne op te ruimen en mooi te maken. Mijn nachtkastje is momenteel een troepje. Er staat een lamp op die ik al 10 jaar heb (mag weleens vervangen worden), 2 vaasjes met bloemen, een sieradenkistje, handcreme, voetcrème, lippenbalsem en een bedspray. En verder nog kleine dingetjes zoals speldjes en elastieken. Best veel ook eigenlijk.

  Mooie foto’s heb je trouwens ook gemaakt!

  • Romy 4 februari 2017 op 6:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Gelukkig ben ik niet de enige met een vrij vol nachtkastje! Wat leuk dat je door mijn artikel een beetje zin kreeg om het op te ruimen en er iets mooiers van te maken 🙂

 18. Charel 4 februari 2017 op 8:58 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te zien! Dat beertje is heel erg cute!

 19. Irene 4 februari 2017 op 9:32 pm - Beantwoord

  Mijn nachtkastje is ook een dumpplek hoor! Ik ruim het elke week wel een keer op. Maar gedurende de week wordt het echt een verzamelplek voor alles waar ik geen blijf mee weet. Oorbellen, rekkertjes, geurtjes, lipbalsems, boeken, watjes, snoeppapiertjes. Haha. Al probeer ik het nu wel netjes te houden. Dat staat toch wat rustiger.

  • Romy 5 februari 2017 op 12:56 am - Beantwoord

   Haha, echt onwijs herkenbaar! Vooral als ik me ziek voel, ligt mijn nachtkastje vol met allerlei troep waar ik geen andere bestemming voor weet. Maar ook zonder dat excuus eindigt er van alles op mijn nachtkastje 😉

 20. Laura 4 februari 2017 op 10:28 pm - Beantwoord

  Fjine spulletjes dat je hebt binnen handbereik zeg! Ik vind Blond Amsterdam echt zo een leuk merk, maar heb er nog steeds niets van kunnen kopen. Het helpt ook niet echt dat ik in België woon natuurlijk haha.

  • Romy 5 februari 2017 op 12:57 am - Beantwoord

   Ah wat jammer dat Blond Amsterdam niet in België te koop is! Volgens mij zou het een gat in de markt zijn als ze hun spullen ook in België zouden aanbieden.

 21. Kaylin 4 februari 2017 op 10:49 pm - Beantwoord

  Ik heb geen nachtkastje. Dit klinkt waarschijnlijk vreemd maar toch is het goed zo. Ik gebruik de vensterbank dan maar ter vervanging. Je vindt er mijn pillen (anticonceptiepil en cetirizine), gsm, lippenbalsem en ringen.

  • Romy 5 februari 2017 op 12:58 am - Beantwoord

   Soms past een nachtkastje gewoon niet zo goed in je kamer en dan is een vensterbank ook een handig alternatief 🙂 Fijn dat je daar toch wat spulletjes kwijt kunt!

 22. Claire 5 februari 2017 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat leuk om zo in je kamer te spieken! Ik vind dat je nachtkastje er leuk en netjes uitziet hoor (: Ik heb helaas geen nachtkastje omwille van de ruimte. Maar ik had er altijd een lampje, dagboek met pen en een wekkertje op. Nu ik dit lees mis ik toch wel de luxe van een nachtkastje haha.

  • Romy 5 februari 2017 op 1:09 pm - Beantwoord

   Jammer dat je geen nachtkastje hebt, maar wie weet komt dat nog een keer! Wat leuk trouwens dat je altijd een dagboek naast je had liggen. Dat vind ik altijd wel iets speciaals hebben 🙂 Doet me denken aan de tijd dat ik als een klein meisje nog trouw een dagboekje bijhield.

 23. Lesley 5 februari 2017 op 3:03 pm - Beantwoord

  Wat een origineel artikel! Ik ben ook dol op Blond, dat bordje is echt leuk. Het boek Nooit meer druk ben ik ook al een tijd in bezig en heb inderdaad dezelfde reden als jij waarom ik er zo lang over doe. Het is best veel stof en wil er echt goed en oplettend voor zitten als ik hem lees. Ik merk als ik een beetje moe ben dat ik het niet goed in me opneem.

  • Romy 5 februari 2017 op 8:37 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je dit boek ook aan het lezen bent en fijn om te horen dat ik niet de enige ben die het niet in één ruk uitleest. Ik vind het wel zo’n fijn boek met heel veel wijze lessen en handige onderzoekjes.

 24. Mariska 5 februari 2017 op 11:40 pm - Beantwoord

  Dat Forever Friends beertje is echt super lief zo met dat hoefijzer. Vroeger kocht ik echt heel veel van Forever Friends 🙂

 25. Maaike 7 februari 2017 op 12:22 am - Beantwoord

  Jouw nachtkastje ziet er gezellig uit! 😀 Lekker knus, daar hou ik van!

 26. Vanessa 7 februari 2017 op 11:57 am - Beantwoord

  Leuk om te zien! Mijn nachtkastje is vrij leeg. Er staan de volgende dingen op: een nachtlampje, lippenbalsem, oortjes om mee te slapen en een pillow mist.

Recente blogs