leuke dingen om te doen in Windsor Windsor Castle 3

Wat te doen in Windsor? 11 leuke ideeën (naast Windsor Castle)

 • 7 augustus 2023
 • 1 Reactie
Categorieën: Op reis

Onze trip naar Windsor was het resultaat van random plekken bekijken op de kaart. We wilden een paar dagen Londen combineren met een aantal dagen in een stad daar in de buurt. We overwogen Canterbury, Brighton en Oxford, maar uiteindelijk viel onze keuze op Windsor. Het was onder andere Windsor Castle, hét kasteel van Harry en Meghan, dat ons naar die stad trok. Maar na vier dagen Windsor kan ik niet anders zeggen dan dat dit knusse Engelse stadje veel meer te bieden heeft dan hét kasteel alleen. Ik kan je een stedentrip naar Windsor zeker aanraden. Wat je kunt doen in Windsor? Dit zijn onze 11 beste tips.

Waarom een bezoek aan Windsor zo leuk is?

Windsor ligt op maar ongeveer vijf kwartier met het openbaar vervoer vanaf Londen St. Pancras. Het is dus goed te bereiken als je in Londen zit of juist als je vanuit Windsor één of een paar dagen naar Londen wilt. Maar als je in Windsor bent, heb je ook zeker geen reden om per se de grote stad op te zoeken. Ook Windsor zelf heeft veel te bieden. Het is een redelijk kleine stad, maar wel een stad met een heel mooi oud centrum, prachtige gebouwen, de oevers van de Theems waarlangs je heerlijk kunt wandelen en mega-veel winkels en eettentjes. Zelfs het station van Windsor is al haast een attractie op zich te noemen.

Onze keuze viel op Windsor omdat het zo gunstig lag ten opzichte van Londen. Ik houd van op hoog tempo door grote steden (zoals Londen) trekken; Bart houdt iets meer van relaxen en zoekt ook graag de natuur op als hij op reis is. De combinatie van Londen en Windsor was dan ook in eerste instantie een perfecte compromis voor ons. Maar na onze reis kan ik zeggen dat de stad veel leuker was dan we allebei hadden kunnen bedenken.

leuke dingen om te doen in Windsor 5

Hoe reis je naar Windsor?

Het is het makkelijkst om vanuit Nederland of België via Londen naar Windsor te reizen. Wij reisden met de Eurostar-trein vanaf Rotterdam (er zijn ook opstapplekken in Amsterdam en Brussel). Vanuit Rotterdam was het naar Londen ongeveer 4 uur treinen en wij vonden het heel goed te doen. Vanaf Londen pak je dan een trein naar Slough en vanaf daar een trein naar Windsor. Al met al ben je vanaf Londen ruim een uur onderweg naar station Windsor. Goed te doen in onze ogen!

Je kunt natuurlijk ook vliegen naar London. Windsor ligt vlak bij het vliegveld London Heathrow. Dus als je een vlucht naar dat vliegveld boekt, ben je zo in Windsor.

Een andere optie is om er met de auto naartoe te reizen via de tunnel vanuit Calais in Frankrijk. Houd er wel rekening mee dat je in Engeland links moet rijden. Dat kan een beetje uitdagend zijn (ik durfde het in elk geval niet aan toen wij een huurauto huurden, maar Bart bracht het er goed van af!). Het centrum van Windsor is niet heel autovriendelijk, maar je kunt wel op allerlei plekken je auto kwijt in parkeergarages.

Wat te doen in Windsor? 11 leuke tips!

Windsor is natuurlijk geen Londen, Bristol, Oxford of een andere grote Engelse plaats. Maar het is zeer zeker de moeite waard om één dag of een paar dagen naartoe te gaan. Als je een zwak hebt voor Engelse stadjes of eens wilt ontdekken hoe het is om op zo’n typische Britse plek vakantie te vieren, kan ik je Windsor zeker aanbevelen. Het is een perfecte plek voor als je meer van de Engelse omgeving (misschien ook van Londen) wilt zien, maar je kunt je ook in Windsor zelf heel goed vermaken.

Dit zijn mijn 11 beste tips voor wat te doen in Windsor.

leuke dingen om te doen in Windsor Windsor Castle 2
leuke dingen om te doen in Windsor 10

1. Ga sowieso Windsor Castle bezoeken

Als je in Windsor bent, kun je niet om het grote kasteel heen. Vanaf het station en vanuit de winkelstraat zie je het kasteel op de heuvel al boven de stad uittorenen. Het is een enorm kasteel waarin je veel pronkkamers van de koninklijke familie kunt bewonderen. Het kasteel werd gebouwd in de elfde eeuw en wordt nog altijd door de koninklijke familie gebruikt. Het is het grootste en oudste kasteel ter wereld dat nog in gebruik is.

Maar vergeet ook niet een rondje om het kasteel heen te lopen. Het kasteel is een enorm bouwwerk dat ook van de buitenkant prachtig is om te zien. Op verschillende plekken kom je nog de traditionele Engelse Guards tegen in hun rode kostuums en met pluizige zwarte mutsen op hun hoofd.

Als je mazzel hebt, vindt er een wisseling van de wacht plaats terwijl je er bent. Daar wordt een hele officiële happening van gemaakt, ook in het centrum van Windsor, buiten de kasteelpoorten. Je kunt de wisseling van de wacht bekijken op donderdag en zaterdag. De Guards wandelen net voor 11.00 uur het kasteel binnen. Er wordt een hele ceremonie van gemaakt: de bewakers marcheren door het oude centrum van Windsor richting het kasteel.

De tijden van de wisseling van de wacht kunnen soms veranderen. Op de website van de British Army vind je hier de meest actuele informatie over.

leuke dingen om te doen in Windsor Windsor Castle
leuke dingen om te doen in Windsor 11

Het kasteel wordt nog steeds bewoond, dus niet elk stukje is toegankelijk. Maar in een groot deel van het kasteel kun je ronddwalen om de vele pracht en praal met eigen ogen te bekijken. In alle pronkkamers (State Appartments) hangen prachtige historische kunstwerken uit de koninklijke collectie, waaronder ook schilderijen van Nederlandse en Vlaamse kunstenaars (zoals Rubens). Sommige kamers zijn nog steeds in gebruik als de koninklijke familie bezoek ontvangt. Hier worden bijvoorbeeld officiële ceremonies georganiseerd.

Tip: neem leen een gratis headset voor je toer door het paleis. Dan krijg je door je oortjes een korte rondleiding met wat meer achtergrondinformatie over elke kamer in het kasteel.

Als je in Windsor Castle bent, wil je ook zeker een bezoekje brengen aan Queen Mary’s Doll’s House. Er is een aparte ingang bij het kasteel voor de State Appartments en voor Queen Mary’s Doll’s House. Toen wij er waren, stond er voor Queen Mary’s Doll’s House een tamelijk grote rij. Maar doorsta die toch: het is het waard! Dit is het grootste poppenhuis dat er bestaat en is in 1920 speciaal voor Queen Mary gemaakt met ontzettend veel precisie. Het poppenhuis lijkt levensecht doordat er zelfs echt werkende miniatuurtoiletten, liften en watervoorzieningen in zitten. Daar droomt toch elk kind van?!

Windsor Castle is het hele jaar geopend. Je kunt via de site van tevoren tickets reserveren (om jezelf de wachtrij te besparen) of je kunt tickets bij de kassa kopen.

leuke dingen om te doen in Windsor Windsor Castle 3

2. Bezoek ook St. George’s Chapel

Helaas konden wij deze kapel niet bezoeken; op zondag is St. George’s Chapel gesloten. Maar van artikelen van anderen begreep ik dat we zeker nog eens terug moeten om deze kapel wel van binnen te bekijken. Dit is de plek waar Harry en Meghan trouwden in 2018 en waar je ook de koninklijke grafkelders vindt. Onder meer Queen Elizabeth is hier bijgezet in het graf. Deze gotisch vormgegeven kapel ziet er schitterend uit. Kijk ook zeker omhoog naar het schitterende plafond.

Let op: de Chapel is niet geopend op zondagen, omdat er dan kerkelijke diensten plaatsvinden. In principe kun je de kapel bezoeken op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Je hebt voor St. George’s Chapel geen apart ticket nodig als je al een ticket voor Windsor Castle hebt. Als je Windsor Castle bezoekt terwijl de Chapel niet geopend is, kun je alsnog de schitterende buitenkant van de kapel bewonderen. Ook het gebouw zelf is al prachtig om te zien.

leuke dingen om te doen in Windsor The Long Walk

3. Wandel The Long Walk (als je daar de puf voor hebt)

Aan de zijkant van Windsor Castle vind je The Long Walk. Aan die naam is niets gelogen: het is zeker een lange wandeling vanaf daar naar het kasteel. Maar dan wel een prachtige lange wandeling. Dit is een recht wandelpad van maar liefst 5 kilometer dat je door de heuvels en langs de herten naar de ingang van het kasteel leidt. Al wandelend zie je het statige kasteel steeds dichterbij komen. Het heeft wel wat sprookjesachtigs om hier te lopen, vind ik zelf.

Vergeet tijdens het wandelen niet veel om je heen te kijken. In de lente, zomer en herfst is er veel mooie bloeiende natuur (of zijn er juist vallende bladeren) te zien. Daarnaast schijnen er maar liefst 500 herten te lopen in het park rondom The Long Walk. Het kan niet missen dat je er een aantal tegenkomt. Met een beetje mazzel vinden ze het zelfs leuk om even te komen snuffelen.

Als je geen zin of tijd hebt om de hele 5 kilometer af te wandelen, kun je ook – zoals wij als heuse valsspelers deden – een klein stukje van The Long Walk bewandelen. Of plof neer in het gras voor een lekkere picknick of een klein dutje midden op de dag. Als je even aan de drukte van het kasteel of de rumoerigheid in het centrum van Windsor wilt ontsnappen, is dit de perfecte relaxplek.

leuke dingen om te doen in Windsor 6
leuke dingen om te doen in Windsor 12

4. Winkel in en rondom het station bij Windsor Royal Shopping

Ik zei het net al: het station van Windsor is al een pareltje om te zien op zich. Het is compleet in Victoriaanse stijl gebouwd en ziet er eeuwen later nog altijd schitterend uit. Er stopt maar één trein (de trein van Slough naar Windsor en terug), maar het perron ziet er werkelijk schitterend uit. Vanaf hier kijk je al uit op het kasteel. Verder vind je in het station volop leuke winkels en eettentjes. Je kunt er onder andere terecht voor donuts, een typisch Engels ontbijt (scrambled eggs), heerlijke broodjes en allerlei soorten diners. En uiteraard kun je waar je maar wilt neerploffen voor een theepot met English breakfast thee of een stevige koffie op de vroege morgen. Verder zijn er rondom het station van Windsor veel leuke winkels.

Tip: kijk zeker bij de winkels net buiten het station. Daar kwam ik een paar leuke boetiekjes tegen waar we unieke cadeaus voor het thuisfront shoppen.

En als je je hart wilt ophalen bij een enorme Engelse supermarkt, dan moet je bij Waitrose zijn. Ik heb altijd een zwak voor buitenlandse supermarkten en sloeg hier eens flink blikken pompoenpuree, kastanjes uit zak en andere spullen in die ik in Nederland nog nooit in de supermarktschappen had zien liggen.

Maar ook als je liever kleding shopt, is de omgeving van het station een aanrader. De straat van het station naar het kasteel (Peascod Street) is de grootste winkelstraat van Windsor. Hier is regelmatig markt en je vindt er ook de leukste winkels van de stad, waaronder het grote warenhuis Daniels, allerlei interieurzaken en natuurlijk bekende ketens als The Body Shop.

leuke dingen om te doen in Windsor 9

5. Beproef je kringloopgeluk bij de tweedehands winkels

Wat mij (als kringloopliefhebber) direct opviel in Windsor is dat er zo veel tweedehands winkels in het centrum zijn. Je herkent ze misschien niet direct als kringloopwinkels, omdat ze allemaal de naam van een goed doel hebben (bijvoorbeeld Oxfam). Maar het zijn dus winkels die tweedehands producten verkopen voor dat specifieke goede doel.

Als je mazzel hebt, kun je er zeker mooie kleding, interieurspullen of accessoires vinden. Ik ben zelf elke winkel wel even in gehopt en de vintage-liefhebber in mij maakte steeds een sprongetje van geluk. Je vindt de meeste kringloopwinkels in Peascod Street of in zijstraten van deze straat rondom het station.

leuke dingen om te doen in Windsor Savill Garden 5

6. Ga naar Windsor Great Park

Windsor Castle mag dan dé reden zijn waarom veel mensen naar Windsor komen. Ik vond zelf Windsor Great Park misschien nog wel één van de allerleukste plekken om te bezoeken in de stad. Dit enorme park is nogal uitgestrekt met een grootte van maar liefst 6400 hectare. De Long Walk loopt midden door Windsor Great Park, maar het park gaat nog veel verder dan dat en is ook heel divers qua landschap. Je vindt er veel mooie meren, heuvels, bossen en wilde dieren zoals herten. Ook telt het park twee tuinen die je los kunt bezoeken: The Savill Garden en The Valley Gardens.

Extra bijzonder is dat het een park met een lange geschiedenis is. Windsor Great Park is eigendom van de koninklijke familie en veel leden van het koningshuis hebben er zo hun favoriete plekken. Zo liet Prince Charles II er ooit de Long Walk aanleggen en speelde Queen Victoria bij het Virginia Water als kind. Die geschiedenis is ook te merken als je door het park loopt. Op sommige plekken zal je, naast mooie natuur, typerende beelden of bijzondere monumenten tegenkomen.

leuke dingen om te doen in Windsor Savill Garden 3
leuke dingen om te doen in Windsor Savill Garden
leuke dingen om te doen in Windsor Savill Garden 2

The Savill Garden: onderdeel van Windsor Great Park

Wij gingen naar The Savill Garden: één van de mooiste tuinen in Windsor Great Park. Je moet er apart toegang voor betalen, maar dan kun je wel eindeloos rondlopen door een prachtig natuurrijk stukje Windsor. Wij waren er in juli toen alle bloemen prachtig in bloei stonden. Op veel plekken zijn de bloemen en planten gesorteerd op kleur of op soort. Zo is er een schitterende rozentuin, maar kom je er ook bijzondere bomen tegen die je niet zomaar bij jou in de buurt zult tegenkomen.

Overigens schijnt de tuin het hele jaar door mooi te zijn. Zelfs ’s winters staan er, als ik de site mag geloven, mooie winterbloeien in bloei en is er genoeg te zijn. Bekijk zeker de website van Windsor Great Park voor de belangrijkste highlights van dit grote park.

7. Ga met je kinderen naar Legoland

Als je kleine kinderen hebt, schijnt dit een van de leukste dingen om te doen in Windsor zijn. Als twee dertigers zonder kinderen en met een niet bijzonder grote pretparkliefde sloegen wij dit park over. Maar van wat ik op internet zag, is het zeker geen bescheiden pretpark. Het complete pretpark is – hoe kan het ook anders – ingericht in Lego-stijl (kijk zelf maar). Je kunt er bijvoorbeeld racen in Lego-achtige karts, in achtbaankarretjes in Lego-vorm zitten of op de foto gaan met leuke Lego-figuren. Als je er een overnachting bij boekt, waan je je zelfs ’s nachts in Lego-thema.

Mocht je een paar jonge Lego-liefhebbers in je gezin hebben (of zelf nog altijd dol op Lego zijn), dan zijn één of twee dagen Legoland Windsor misschien wel leuk tijdens je bezoek aan de stad. Vanuit het centrum ben je er zo met een speciale bus die je naar Legoland brengt.

leuke dingen om te doen in Windsor chocolade maken

8. Maak zelf chocola bij Dr. Chocs

Mijn ogen gingen direct twinkelen toen ik ontdekte dat je bij Dr. Chocs in Windsor zelf chocola kunt maken. Oké, het was een lichtelijk overpricede workshop voor de 30 minuten die we bezig waren (we betaalden meer dan € 65 voor twee personen). Máár dan ga je wel met handgemaakte chocoladerepen naar huis én mag je onbeperkte hoeveelheden toppings over je chocola strooien. Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen! Je kunt er een mini-workshop, een uitgebreidere workshop of een superprofessionele workshop volgen. Wij volgden de iets uitgebreide workshop (van 30-45 minuten). Daarbij leer je ook een marble-effect creëren met chocola. Heel tof!

Je kunt hier ook goed terecht als je vegan of glutenvrij eet. Zo maakte ik drie volledig vegan chocoladerepen met enkel pure chocola en met al mijn lievelingsingrediënten erin, zoals kokos, bananenchips, rozijnen en kaneel.

Je vindt Dr. Chocs tegenover Windsor Castle op 23 Thames Street.

leuke dingen om te doen in Windsor 8
leuke dingen om te doen in Windsor 7

9. Plof neer op een typisch Engels terras in het centrum

Windsor Royal Shopping is leuk voor als je eens goed inkopen wilt doen of leuke dingen wilt kopen voor het thuisfront. Maar voor lekker eten in een authentiek tentje, kun je het beste naar de straatjes achter Windsor Castle gaan. Daar vind je allerlei gezellige Engelse pandjes in vrolijke kleuren, restaurants met piepkleine terrasjes waar je net aan kunt zitten en heerlijke eettentjes die allerlei verschillende typen keukens serveren.

Je kunt gaan voor een typisch Engels kopje thee met een goede bagel erbij, maar er zijn bijvoorbeeld ook Japanse, Thaise en Chinese restaurants met authentieke hapjes uit dat land. De straatjes zijn er vrolijk versierd met Engelse vlaggetjes, waardoor je je op en top in het Verenigd Koninkrijk waant.

10. Bezoek één van de lekkerste restaurants

Een stedentrip naar Windsor is niet af zonder een avondje uit eten of een heerlijke brunch buiten de deur. Waar je die het beste kunt bestellen? Dit zijn een paar van onze favoriete eettentjes in het centrum van Windsor:

Wat zijn goede restaurants in Windsor?

 • Crispy Dosa. Dit is een (niet zo traditioneel) Indisch restaurant waar je kenmerkende gerechten als dahl en goed pittige curry’s kunt bestellen (die ze op verzoek medium spicy voor je kunnen maken). Het menu is volledig vegetarisch. Let op: er zijn niet heel veel vegan opties, behalve dan de curry’s (die wel erg lekker zijn!). Adres: 97 Peascod Street.
 • Garden of Eden (in het warenhuis Daniels). Als je tussen het winkelen door een knorrende maag hebt, is dit een perfecte plek voor een pitstop. Je vindt het restaurant in het warenhuis Daniels (dat ook al een bezoekje waard is op zich). Garden of Eden serveert veel vegetarische, vegan en glutenvrije opties. Je kunt bijvoorbeeld zelf een burger samenstellen (ook met glutenvrije broodjes). Verder zijn er tosti’s, pizza’s en salades. Bij bijna alle gerechten heb je de optie om het glutenvrij of vegan geserveerd te krijgen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar wel gewoon goed en lekker vullend eten. Adres: 123 Peascod Street (op de eerste verdieping van het warenhuis Daniels).
 • All Day One. Bij dit leuke restaurant in het station van Windsor kun je terecht voor lekker en betaalbaar eten. Ze serveren onder andere niet bepaald karige ontbijtjes (zoals scrambled eggs, scrambled tofu, French toast en diverse sandwiches. Voor het avondeten kun je er onder meer allerlei bowls en burgers bestellen. Er zijn ook diverse vega(n) opties. Ook als je zin hebt in een drankje of zelfs een hippe cocktail, kun je zeker goed bij deze bar aanschuiven. Adres: 40a Windsor Royal Station (in het station van Windsor).
 • Giggling Squid. Eerlijk is eerlijk: zelfs al voordat je je eten geserveerd krijgt, kijk je hier je ogen uit. Het interieur is om door een ringetje te halen met mooi fleurig behang en oubollige maar leuke stoelen. Ook het eten (allemaal Thaise gerechten) ziet er niet verkeerd uit en smaakt goed. Het restaurant zit op loopafstand van Windsor Castle. Terwijl je geniet van het mooie uitzicht en de grote hoeveelheid bloemen in het interieur, zet je je tanden in typisch Thaise specialiteiten, zoals Thaise salades, noedels, fried rice en curry’s met best een beetje pit. Adres: 30 Thames Street.
 • The Duchess of Cambridge Pub. Je bent niet in Engeland geweest als je niet een traditionele pub van binnen hebt gezien. Daarvoor zit je in Windsor goed bij The Duchess of Cambridge Pub. Deze pub zit midden in het centrum van Windsor. Hier kun je de traditionele pub-klassiekers bestellen, zoals Engelse hartige pies, maar ook onder andere burgers, salades en bowls. Er zijn heel veel vega(n) opties, waaronder zelfs plantaardige ragout. Ook is er een speciaal glutenvrij menu. Adres: 3-4 Thames Street.
 • Al Fassia. Als je dol bent op de Marokkaanse keuken (of die graag eens wilt proberen), dan moet je bij All Fasia zijn. Dit familierestaurant serveert je met liefde allerlei heerlijke traditionele Marokkaanse gerechten. Veel van de gerechten zijn vegetarisch of vegan. In het bijzonder lekker zijn de maaltijden die zijn bereid in een traditionele tajine. Ook kun je er verrukkelijke Marokkaanse thee en koffie drinken als je je bord leeg hebt. Adres: 27 Saint Leonards Road.
wat te doen in Londen Kew Gardens 2
wat te doen in Londen Tower Bridge 2

11. Verken (met een huurauto of met de trein) de prachtige omgeving

Windsor ligt maar op een uur treinen van Londen. Dus als je de tijd hebt, kan ik je zeker aanraden om één dag of een paar dagen naar Londen te gaan. Dat is per trein prima te doen vanaf het station in Windsor. En Londen is nógal de moeite waard. Ik maakte al een lijstje met mijn favoriete dingen om te doen in Londen. Daar staan 23 toffe activiteiten op, maar ik had er moeiteloos een lijst van 50 activiteiten van kunnen maken. Londen barst van de toffe hotspots, mooie wijken en authentieke straatjes (nog los van de bekende toeristische trekpleisters zoals het grote reuzenrad en het statige Buckingham Palace).

Ook als je de Engelse hoofdstad al kent of de Londense drukte liever links laat liggen, kun je je goed vermaken in de omgeving van Windsor. Zo reden wij met een huurauto naar Kew Gardens: de enorme botanische tuinen net buiten Londen. Een andere optie is om met de auto door het Engelse platteland buiten Windsor te rijden om meer van de Engelse sferen op te snuiven. En als je het geen probleem vindt om iets langer op je autostoel te zitten, dan is een trip naar de Engelse zuidkust ook een aanrader. Op Google zag ik de meest jaloersmakende foto’s van rotskliffen voorbijkomen. Worthing, Brighton en Portsmouth zijn vanaf Windsor gezien de dichtstbij zijnde strandplaatsen.

Andere relatief grote plaatsen dicht bij Windsor zijn onder meer Slough en Reading. Je kunt hier onder andere winkelen en terrasjes pikken. Er is minder te doen dan in Windsor, maar voor een dagje weg of een shoptrip zijn het zeker leuke bestemmingen.

Verder ligt onder Londen een natuurgebied met de naam Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty. Dat klinkt alvast veelbelovend. Als ik de foto’s op internet zie, lijkt daar weinig van gelogen te zijn. Ook boven Windsor zijn prachtige stukjes natuur. Pak er vooral een (digitale) kaart bij en stippel je eigen roadtrip uit.

leuke dingen om te doen in Windsor 3

Waar kun je overnachten in Windsor?

Zo, dat waren een heleboel leuke dingen om te doen in Windsor. Zoek je nog een fijne plek om te overnachten? Ik vond onze Airbnb in Windsor een mega-aanrader. We hadden een tweepersoons appartement in hartje Windsor. Het zag er keurig netjes uit, bij ontvangst lagen de Engelse toast en jam al klaar, en je hoefde maar de deur uit te stappen om midden in het centrum te staan. Ook een pluspunt: in vergelijking met de andere opties in Windsor, vond ik dit een vrij betaalbare Airbnb voor de ruimte die je krijgt.

Verder vind je in Windsor natuurlijk allerlei hotels, ook rondom het kasteel. Sommige daarvan zien er van de buitenkant al gezellig Brits uit met vlaggetjes aan de muur en bloemen aan de gevel. Absoluut een knus verblijf voor een weekend Windsor dus! Of ga op Airbnb op zoek naar andere appartementen in Windsor of omgeving. Als je er op tijd bij bent, zijn er zeker veel opties.

Dus: wat te doen in Windsor? Meer dan je misschien denkt!

Toen we vanuit Londen naar Windsor vertrokken, was ik eerst een tikkeltje beteuterd om Londen (de stad waar ik zo gek op ben) te verlaten. Maar Windsor heeft me in alle opzichten enorm verrast en liet dat beteuterde gevoel al snel als sneeuw voor de zon verdwijnen. Voor een stad met zo’n 27.000 inwoners heeft Windsor een heel bruisend centrum en zijn er talloze winkels en lekkere restaurants. Daarnaast is er genoeg te doen in Windsor, ook los van het bekende Windsor Castle. Wij hebben ons heel goed vermaakt en hadden er makkelijk nog een dag achteraan kunnen plakken.

Als je een bezoek aan Londen wilt combineren met een andere stad, op roadtrip gaat door Engeland of een unieke plek zoekt voor een weekend weg, dan kan ik je zeker aanraden om Windsor te overwegen. Ik ben blij dat ik er ben geweest, en vermoed dat dit niet de laatste keer was.

Ben jij al eens in Windsor geweest?

2

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 7 augustus 2023 op 8:41 am - Beantwoord

  Ah, Engeland kan zo mooi en gezellig zijn. Ze zijn wat mij betreft zo weer welkom, hoor. Het hele VK hoort gewoon bij ons, toch? Ander onderwerp.
  Jullie moeten ook je ook eens laten vallen op York. In het noorden. Dan doe je een dagje London, en dan in 6 uur de trein naar boven. York en Yorkshire zou best bij jullie vakantie wensen kunnen passen. York vind ik mooier dan London eerlijk gezegd. Het is een beetje het Maastricht van noord Engeland … Ik denk vanwege de Romeinse invloeden. Leuk.

Recente blogs

5 tips om iets liever voor jezelf te zijn

28 december 2016|Zelfliefde|

Hé jij daar, ben jij net als ik ook weleens kritisch op jezelf? Wil je altijd graag aan de verwachtingen van anderen voldoen? Leg je de lat regelmatig net iets te hoog? En ben je een tikkeltje gefrustreerd als iets niet gaat zoals je had gewild? Dan zou het best fijn zijn als je eens iets liever voor jezelf kunt zijn. In dit artikel deel ik 5 tips die mij helpen om mijn innerlijke criticus zo af en toe de mond te snoeren.

Millennialkwesties | Over de vastigheid die even zoek is

18 april 2018|Persoonlijke groei|

Vastigheid en vooral het gebrek daaraan is iets waar volgens mij menig millennial tegen aanloopt. Vaste contracten zijn tegenwoordig bijna net zo schaars als starterswoningen en tegelijkertijd wordt er als begin-twintiger vaak heel wat flexibiliteit van je verwacht. Ook ik heb geen zekerheid over waar ik over een paar jaar werk en over een eigen woning. En een vaste relatie om op te bouwen heb ik niet. Hoe houd je jezelf staande als jouw leven minstens zo veranderlijk kan zijn als de modetrends anno nu? Ga je uit alle macht op zoek naar vastigheid of ga je juist als avonturier alle opties te ontdekken? Ik deel graag hoe ik tegen deze millennialkwestie aankijk.

Theetips | Mijn 7 favoriete theesoorten als grote theeleut

11 april 2022|Lifestyle|

De laatste keer dat ik een dag geen thee heb gedronken, kan ik me niet meer herinneren. Zelfs op vakantie sneak ik een paar theezakjes in mijn koffer. stel je voor dat je het twee dagen zonder zou moeten doen! Laatst kreeg ik onder een artikel de vraag of ik eens mijn favoriete theesoorten wil delen. Sure! Nu ben ik nogal een theesnob met een specifieke voorliefde voor groene thee met een fris smaakje. Dus heel veelzijdig is dit favorietenartikel niet. Maar als jij nu denkt “That’s my cup of tea”, dan zijn dit mijn 7 favoriete theesoorten die ik je zeker aanraad.