Kun je het je voorstellen dat we over iets meer dan een maand alweer met een oliebol en een glas champagne (of iets anders) op de start van het nieuwe jaar staan te proosten? Ik kan nog even niet aan dat idee wennen. Toch duurt het echt niet lang meer totdat het nummer “Happy new year” van Abba weer uit de speakers schalt. Maar voordat het zover is, heb ik heel wat plannen die ik nog wil realiseren voordat het vuurwerk, de oliebollen en de nieuwjaarsconferences zich weer aandienen. In dit artikel zet ik mijn plannen op een rij.

plannen voor de laatste maanden van 2018

 • Een dagje naar Leiden met mijn vriendin Eva staat voor deze zaterdag al op de planning. We gaan weer eens winkelen en daarnaast natuurlijk van de gezelligheid (en de kerstversiering?) in de stad genieten.
 • Sinterklaas, mijn lievelingsfeest, komt er weer aan. De beste man zelf is alweer vanuit het verre Spanje in ons koude kikkerland aanbeland, maar onze pakjesavond laat nog op zich wachten tot begin december. Ik zie er nu al naar uit om toepasselijke cadeaus op de kop te tikken voor mijn lootje én om die op een gezellige avond samen uit te pakken onder het genot van Sinterklaasliedjes en met fijn familiegezelschap.
 • Stapels kerstkaarten maken. Nee hoor, met die “stapels” valt het wel mee! Maar ik hoop zeker nog wel een bescheiden stapeltje kerstkaarten te maken in de laatste weken van 2018. Bij voorkeur vóór kerst natuurlijk.
 • Tassen vol koopjes scoren bij de IJ-hallen met Johanne. Althans, die volle tassen zijn het optimistische plan natuurlijk. Eens zien of we tijdens een gezellige dag tweedehands winkelen nog warme winterkleding (of zomerjurkjes – ook prima!) kunnen scoren bij de kraampjes.
 • Richting het oosten. Als Randstadmeisje stap ik dit weekend in mijn gele bakkie om naar Ede af te reizen. Ik ga daar gezellig een lieve vriendin opzoeken om bij te kletsen met een kop thee. Of twee of drie!
 • En naar het noorden des lands! Mijn oma, die in de kop van Noord-Holland woont, wilde ook graag dat ik nog eens met mijn eigen auto bij haar langs “scheur” (en dan natuurlijk ook even uitstap voor een drankje). Dat vind ik uiteraard geen enkel probleem.
 • Met mijn vader een dagje weg. Vorige week heeft mijn vader zijn middenhandsbeentje gebroken met als vervelende oplossing zes weken gips. Daarom wil ik dit jaar nog graag een dagje weg plannen met hem ter afleiding. Een dagje Amersfoort misschien?
 • Twee spannende, maar leuke uitdagingen staan op het programma voor december. Zo ga ik binnenkort een presentatie in het Engels geven aan masterstudenten over hoe het mij na mijn studie is vergaan. Ook ga ik een kort praatje houden op een symposium van mijn werk. Oftewel twee momenten om met knikkende knietjes én een dosis enthousiasme tegemoet te gaan.
 • Naar Rataplan in Amsterdam. Sinds kort heb ik de Kringloopkwartier-vlogs van Bonnie ontdekt en – lekker gemaakt door “de grootste kringloopwinkel van Nederland” – ben ik nu vastbesloten om de Rataplan in Amsterdam ook te bezoeken in december.
 • Fris en ontspuld het nieuwe jaar in! Tegelijkertijd ben ik volop bezig om mijn kasten uit te ruimen en oud spul weg te doen. Zo heb ik de nodige koopjes op Marktplaats gezet en naar de kringloop gebracht. Daar ga ik de komende weken lekker mee verder voor een frisse start van het nieuwe jaar.
 • Naar een kerstmarkt. Alleen al om mooie sfeerfoto’s te kunnen maken en te experimenteren met mijn camera, vind ik kerstmarkten geweldig. Vorig jaar raakte ik nog ingesneeuwd in Haarlem. Dit jaar hoop ik weer een mooie markt te bezoeken, maar dan zonder code rood en verkeersperikelen.
 • Blogdingetjes! Ik barst van de creatieve ideeën voor mijn blog. Zo overweeg ik om een nieuw logo te laten maken. Hoe erg ik het schattige meisje met brilletje en vlieger bovenaan mijn blog ook zal missen, ik denk dat een logo met een meer volwassen (maar nog steeds vrolijke en kleurrijke) uitstraling goed zou passen bij de fase waarin ik nu zit. Tegelijkertijd wil ik oude blogartikelen opfrissen én nieuwe rubrieken bedenken.
 • En natuurlijk genieten van (kerst)films, afspreken met vriendinnen, creatief bezig zijn, een kerstjurk kopen en heel veel andere spontane plannen realiseren die zich ongetwijfeld tussendoor aandienen.

Kortom, ik geniet nog wel even van 2018, hoor!

Heb jij nog leuke plannen voor het einde van dit jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 21 november 2018 op 7:50 am - Beantwoord

  In Leeuwarden wordt dit jaar een hele grote Charles dickenson kerstmarkt georganiseerd, kom hier een kerstmarkt bezoeken! Kunnen wij samen een kopje thee drinken!

  • Romy 21 november 2018 op 6:49 pm - Beantwoord

   Klinkt superleuk! Helaas is Leeuwarden voor mij een uur of twee rijden, maar ik houd het in mijn achterhoofd 🙂 Lijkt me in ieder geval heel leuk om ooit een kopje thee te drinken als ik die kant op ga!

 2. Jacqueline 21 november 2018 op 7:51 am - Beantwoord

  Zo, dat zijn een hoop plannen voor zo’n korte tijd nog!
  Ik heb voorlopig alleen nog sinterklaas met mijn familie en kerst met mijn schoonfamilie op de planning staan. En hopelijk komt daar nog een etentje met vriendinnen bij.

 3. Shirley 21 november 2018 op 8:09 am - Beantwoord

  Je krijgt het nog druk komende maand, haha. Wat spannend dat symposium en die presentatie, maar uiteindelijk komt dat vast goed. Bij mij staan er nog wat dates met vriendinnen op de planning, ik wil mijn kerstboom neerzetten, zal ongetwijfeld ook kerstmarkten bezoeken en verder staat er nog veel open, maar er komen ongetwijfeld nog plannen bij.

  • Romy 21 november 2018 op 6:50 pm - Beantwoord

   Ik heb eind december een hele week vrij, dus alleen al dat helpt om heel wat plannen te kunnen waar maken 🙂 Zo te horen heb jij ook al leuke dingen op de planning staan voor Sinterklaas en de feestdagen. Altijd fijn om alvast zoiets leuks in het vooruitzicht te hebben.

  • Romy 21 november 2018 op 6:54 pm - Beantwoord

   Ik hoop het ook! Ik weet dat ik me vaak van tevoren best wel druk kan maken over zo’n presentatie, maar dat het uiteindelijk hartstikke meevalt. Hopelijk dit keer ook.
   Zo te horen hoef jij je de komende weken ook zeker niet te vervelen! Geniet ervan!

 4. Els 21 november 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Je hebt het nog druk in 2018 :-). Succes met kerstkaarten knutselen! ik ben ook al druk bezig!

  • Romy 21 november 2018 op 6:54 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij ook al volop met de kerstkaarten bezig bent! Altijd weer een feestje om mee bezig te zijn, toch? 🙂

 5. Judith 21 november 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  leuke plannen zeg 🙂 je hoeft je in ieder geval niet te vervelen 😉

 6. chucky1012 21 november 2018 op 8:39 am - Beantwoord

  Zoveel leuks staat er de komende tijd op jouw planning om te kunnen ondernemen ?
  Ik wens jou heel veel succes….
  Het gaat jou zeker allemaal lukken…

  Een fijne dag ?

 7. Darina 21 november 2018 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat een mooie plannen heb je nog voor dit jaar. Amersfoort is echt een aanrader!

  • Romy 21 november 2018 op 6:56 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij zo enthousiast bent over Amersfoort! Het lijkt mij ook een heel leuke en gezellige stad.

 8. Josephine 21 november 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Leuk, ik ben benieuwd naar je blogontwikkelingen. Ga je je nieuwe logo zelf ontwerpen?
  Wat heb je nog veel leuke uitjes op de planning! Voor je het weet, is het kerst!

  In de laatste maand van het jaar ben ik jarig, en daarnaast kijk ik uit naar de feestdagen. Ook staat er een Dickensfestijn op de planning! Genoeg om me op te verheugen, dus!

 9. Jenn 21 november 2018 op 9:49 am - Beantwoord

  Mooie plannen heb je nog, lekker druk wel! Ik ben ook bezig met kerstkaarten, en de IJ hallen staan hier ook nog op de planning, maar niet per se voor dit jaar nog. Ik wil nog naar de kerstmarkt in Maastricht.

  • Romy 21 november 2018 op 7:00 pm - Beantwoord

   Het ontwerpen van mijn logo wil ik uitbesteden, maar ik weet nog niet precies aan wie. Een lieve vriendin werkt nu freelance als vormgever, dus misschien ga ik haar om hulp vragen. Maar ik ken ook een paar illustratrices wiens werk ik erg mooi vind, dus daar wil ik me ook nog eens in verdiepen. Ik ben zelf ook wel benieuwd waar ik uiteindelijk voor zal kiezen qua logo 😉
   Superleuk dat jij naar een Dickensfestijn gaat rond kerst. Ik had al zo’n flauw vermoeden dat dat wel op jouw lijstje voor december zou staan 🙂 Ik ben nu al benieuwd naar je foto’s van het festijn. Geniet van het laatste restje van 2018!

  • Romy 21 november 2018 op 7:00 pm - Beantwoord

   Zo te horen heb jij ook heel wat leuke dingen op de planning staan voor de laatste maanden. Geniet er lekker van!

 10. Johanne 21 november 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Ooh, wat spannnend zeg, een presentatie in het Engels! Maar wel supergaaf dat jij dit soort dingen gewoon mag doen. Je krijgt het nog druk de komende anderhalve maand. Heerlijke plannen en leuk dat je nog een beetje door Nederland gaat crossen me je bakkie.

  Ik hoop ook echt leuke jurkjes te scoren. Zomerjurkjes heb ik al tien miljoen van (ongeveer dan), maar winter nog niet zoveel!

  • Romy 21 november 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Ja, echt heel spannend! Maar tegelijkertijd ook wel heel tof om zoiets te doen en ik weet dat het wel weer goed is om zo’n stap buiten mijn comfortzone te zetten.
   Ik ben ook al heel benieuwd waar we mee thuis zullen komen van de IJ-hallen. Hopelijk zitten er in ieder geval een paar fijne, warme wintertruien bij 🙂

 11. Nikita 21 november 2018 op 10:37 am - Beantwoord

  Beterschap aan je vader! Maar mooie plannen. Ikzelf wil vooral goed voor school werken zodat ik die examens in januari ga rocken en ervoor slaag. Of dat echt gaat lukken, dat zien we dan wel weer. Verder ga ik in december werken, ga ik nog weg met familie en daarna Nieuwjaar vieren. Om in 2019 eindelijk een keer echt aan mezelf te denken. Trouwens, bij ons is ‘Dag Sinterklaas’ weer op televisie. Het programma dat ik keek toen ik 5 of 6 was. Ik zag het gisteren en werd volledig nostalgisch. Mijn ouders vroegen me of mijn kinderjaren toevallig terugkeerden haha. Maar ik hou van dat feest, denk niet dat het ooit verandert. De vrolijkheid en al die blije kindjes. En stiekem heb ik ook gewoon heel veel zin om binnenkort aan de slag te gaan met mijn tekentablet. Ik hoop dat door mijn tekentablet ik mezelf wat rust kan gunnen en terug wat meer voor mezelf kan doen.

  • Romy 21 november 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Wat een fijn vooruitzicht, die tekentablet! Ik hoop dat die je veel rust en fijne tijd voor jezelf zal opleveren. Volgens mij heb je zo’n momentje voor jezelf meer dan verdiend tussen het leren voor de examens door.
   Wat leuk trouwens dat het tv-programma je zo’n nostalgisch gevoel gaf. Ik heb datzelfde nog weleens met tekenfilms die ik vroeger keek en die ik nu stiekem soms nog steeds leuk vind om op tv te zien.

 12. Lianne 21 november 2018 op 10:55 am - Beantwoord

  Wat een leuke handschoenen op die foto! Helemaal mijn ding <3 en wat een leuke plannen heb je gemaakt! Ja, zo'n jaar gaat snel voorbij hè? Ik zie ook al uit naar ons avondje theater!

  • Romy 21 november 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

   Daar zie ik ook al onwijs naar uit ❤️ Ik had hem eerst ook op dit lijstje staan, maar de lijst was zo lang geworden, dat ik besloot hem onder leuke uitjes met vriendinnen te laten vallen ? Heb er al echt zin in!

 13. Meaghan 21 november 2018 op 11:27 am - Beantwoord

  Mooie plannen heb je opgesteld. Leuk dat je naar Leiden wilt gaan! Ik heb daar vier jaar gestudeerd en ik ben daar nog regelmatig te vinden omdat mijn vriend daar woont, echt een hele leuke stad is het en er is genoeg te doen! Leuk dat je ook naar andere plaatsen in het land gaat. Zo kom je nog eens ergens! 🙂 Super spannend dat je een presentatie gaat geven aan masterstudenten! Mooie uitdaging. Alvast heel veel succes! You can do it!

  • Romy 21 november 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je in Leiden hebt gestudeerd! Ik vind dat ook echt een toffe en leuke stad om naartoe te gaan. Het is helemaal niet zo ver reizen voor mij, dus ik zou er eigenlijk weer wat vaker naartoe moeten gaan.
   Dankjewel voor je lieve succeswens! Best spannend allemaal, maar het komt vast goed 🙂

 14. Simone 21 november 2018 op 12:28 pm - Beantwoord

  Ik zit vol met plannen, maar een aantal kan ik nu nog niks over zeggen. Één ding wel, ik ben namelijk voorbereidingen aan het treffen voor een nieuwe dienst die ik ga verlenen. En ik ben ook nog jarig in december (holy, ik word 30….!). Al vier ik het verder niet groots.

  • Romy 21 november 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Oh, dat klinkt spannend! En wat leuk dat je je 30e verjaardag gaat vieren in december. Die leeftijd is toch best wel een bijzondere mijlpaal 🙂

 15. Lizzy 21 november 2018 op 12:35 pm - Beantwoord

  Super leuk dat je een ‘to-dolijstje’ hebt gemaakt voor het einde van het jaar. Het zit zo in ons systeem om tot het nieuwe jaar te wachten met plannen en lijstjes, maar eigenlijk is het wel fijn om nog een aantal dingen af te werken (of van te genieten!) voor het einde van het jaar. Ik ben eigenlijk zo druk geweest met het nieuwe huis dat ik nog niet echt in de kerststemming ben. Maar ik ga binnenkort ook maar eens naar de kerstmarkt hier en wat koekjes bakken ?

  • Romy 21 november 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Precies! Waarom wachten met goede voornemens tot het nieuwe jaar als je ook midden in het jaar leuke plannen kunt maken?! 🙂
   Hopelijk kun jij tussen het werken aan je nieuwe woning ook een bezoekje brengen aan de kerstmarkt én koekjes bakken. Klinkt als een geweldige besteding van een vrije dag!

 16. Anna 21 november 2018 op 12:47 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke plannen! Ik ga nog een 9 dagen reisje maken dus ik ben ook nog wel even zoet voor 2019! Liefs

 17. Evelyne 21 november 2018 op 12:49 pm - Beantwoord

  Wat een leuke vooruitzichten voor het einde van het jaar! Oh, ik ben benieuwd naar je nieuw logo! Heb je al iets in gedachten of moet je nog even nadenken over wat het moet worden? Mijn najaar is voorlopig nog onzeker en momenteel leef ik van dag tot dag. Maar hé, ik voel dat het goed gaat komen 😉

  • Romy 21 november 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Wat een leuk vooruitzicht, zo’n reisje! Waar gaat de reis naartoe? Geniet alvast van de voorpret! 🙂

  • Romy 21 november 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Leuk dat je het vraagt! Ik ben nog een beetje aan het brainstormen over wat ik qua logo zou willen. Ik wil waarschijnlijk iets kleurrijks laten ontwerpen door een illustratrice. Dat vind ik meer bij mij passen dan heel strakke letters. Maar hoe en wat precies, daar moet ik me de komende weken maar eens in verdiepen 🙂 Heb daar wel nu al zin in!
   Mooi om te horen dat je een goed gevoel hebt over waar deze periode van onzekerheid toe zal leiden. Het komt heus wel goed! 🙂

 18. Amanda 21 november 2018 op 12:50 pm - Beantwoord

  Zoveel leuke plannen en de tijd gaat al zo snel, haha! Ik wist trouwens helemaal niet dat jij zo’n fan was van Sinterklaas 😉 Heel leuk om te lezen! Trouwens echt balen voor je paps, maar wel heel lief dat jij dan aan een uitstapje denkt ter afleiding. Kan het niet gewoon altijd december zijn? Ik hou ervan! <3

  • Romy 21 november 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   December is inderdaad zo’n fijne maand. Hoewel ik meer fan ben van de zomer dan van de winter, vind ik de feestmaand december wel geweldig. Zo gezellig!
   Inderdaad wel echt balen dat mijn vader zijn hand in het gips heeft. Hij is er zelf wel positief onder gelukkig, maar hopelijk fleurt een dagje weg hem extra op.

 19. Marlies 21 november 2018 op 12:55 pm - Beantwoord

  Oeh, je krijgt het nog druk in de laatste weken! Maar wel hele leuke plannen!

  Ik ga zelf in het weekend van 15 december naar Leiden, dan schijnt er een heel kerstdorp (à la Charles Dickens) te zijn opgebouwd, met kerstkoren overal door het centrum. Lijkt me erg leuk! En omdat mijn schoonouders in Limburg wonen, zal ik ook zeker Magisch Maastricht nog gaan bezoeken voor de echte kerstgevoelens! Verder is het chaos rondom Sinterklaas/Kerst op mijn werk (ik ben leerkracht bij de kleuters), dus deze tijd gaat waanzinnig snel voorbij. Ik ga mijn best doen er zoveel mogelijk van te genieten!

 20. Iris 21 november 2018 op 12:58 pm - Beantwoord

  leuke dingen heb je nog op de planning staan. Een nieuw logo vind ik ook een goed idee. Dat geeft een hele andere uitstraling aan je blog.

 21. Evelien 21 november 2018 op 1:19 pm - Beantwoord

  Aaah, kerstmarkt.. ja, daar heb ik ook weer zin in! En al het Kerst-eten.. oliebollen, appelflappen, krentebrood, jammie. Doei weegschaal! ?? Ik ben benieuwd naar je nieuwe logo. En succes met je twee uitdagingen.. dat ga jij redden! 🙂

  • Romy 21 november 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Dat klinkt nu al als een heerlijke decembermaand (zowel letterlijk als figuurlijk, haha). En inderdaad, die weegschaal komt volgend jaar wel weer 😉

 22. Jessica J. 21 november 2018 op 2:36 pm - Beantwoord

  Nooo, je logo! Ik ben wel benieuwd wat je ervan gaat (laten) maken. En ohhh, eindeloze liefde voor kerstmarkten, tot grote ergernis van m’n vriend, haha!

 23. Nadia 21 november 2018 op 3:03 pm - Beantwoord

  Je hebt het er nog maar druk mee, maar wel gezellig. Wat gaaf dat je een presentatie gaat geven! Mijn plannen zijn sinterklaas vieren met de familie (tegen die tijd een leuke nieuwe blog daarover), kerstkaarten al gekocht en halverwege december gaan die op de post, met kerst uit eten met mn ouders en mn oma (traditie), oud en nieuw weet ik nog niet en met twee vriendinnen uit eten. Dus nog genoeg leuke dingen!

  • Romy 21 november 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   De lat ligt zeker wel hoog voor mijn logo, want ik ben ook onwijs gehecht aan de tekening die ik nu heb voor mijn logo. Maar hopelijk kan ik een logo laten ontwerpen waarmee ik net zo blij ben als met het logo dat ik tot nu toe had 🙂
   Hopelijk kun je toch nog een kerstmarkt bezoeken dit jaar, of het nu met of zonder je vriend is, haha.

  • Romy 21 november 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

   Zo te horen heb jij ook heel wat leuke plannen voor de komende weken! Leuk hoor! Geniet er lekker van en alvast veel plezier met Sinterklaas vieren 🙂

 24. Giovanna Jansen 21 november 2018 op 4:18 pm - Beantwoord

  Dat zijn leuke plannen voor de laatste maand(en) van het jaar!
  Spannend het uitdenken/kiezen van een nieuw logo. Ben benieuwd wat het gaat worden.

  • Romy 21 november 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Zeker spannend! Ik ben ook heel benieuwd hoe het logo zal worden. Eerst maar wat eerste ideeën zelf op papier schetsen en dan kan ik hopelijk een illustratrice inschakelen om er iets moois van te maken 🙂

 25. Geke 21 november 2018 op 5:21 pm - Beantwoord

  Zo, dat worden nog drukke en goed gevulde laatste weken 🙂 Veel plezier en succes ermee, maar dat komt vast helemaal goed!

  Hier zou ik graag nog wat werkgerelateerde dingen in orde brengen. Nog wat vorderen met een aantal ontwerpen en ook mijn werkkamer eens een grondige opruim/schoonmaakbeurt geven zodat die weer helemaal fris het nieuwe jaar in kan.

  • Romy 21 november 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

   Haha, dat zeker! Ik hoef me ongetwijfeld geen moment te vervelen de komende weken 😉
   Zo te horen heb jij ook heel wat fijne en productieve plannen voor de laatste weken van dit jaar op de planning staan. Veel succes daarmee en geniet van het restantje van 2018 🙂

 26. Anouk 21 november 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

  Ontspullen ben ik ook aan het doen, voor de rest doe ik mijn best mijn agenda zo leeg mogelijk te houden.

  • Romy 21 november 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

   Dat is ook een mooi voornemen voor de laatste maanden van het jaar. Veel succes met ontspullen en geniet van deze nog niet al te volgeplande laatste weken van het jaar 🙂