Het afgelopen weekend waren mijn vriend en ik te vinden in het altijd gezellige Limburg. We verruilden op Valentijnsdag mijn appartement in de Randstad voor het rustige Venlo (althans, nu nog wel – het Carnaval barst bijna los!). Voor mijn blog mochten we overnachten in Hotel Maashof in Venlo en kregen we de kans om op e-choppers door de omgeving te scheuren. Leuk dat het was! Ik neem je graag mee in een fotoverslag van dit fijne weekend, dat begon met eerste hulp van de Wegenwacht en eindigde met heel veel fijne herinneringen én een tas vol inkopen van de Duitse drogist.

e-chopper tour hotel maashof

Een weekendje weg met Valentijn

Geheel toevallig stond onze overnachting in Venlo in Hotel Maashof gepland op Valentijnsdag. Heel toepasselijk natuurlijk voor zo’n romantisch nachtje weg! Het tripje begon in eerste instantie wel iets minder rooskleurig. Toen ik bij de deur van mijn vriend stond, vriend en ik bepakt en bezakt in de auto zaten en het thuiscomité al uitgebreid stond te zwaaien, besloot de accu van mijn auto het plotseling te begeven. Lang leve de Wegenwacht die de auto al snel weer op de been band wist te krijgen en me ook nog wat handige informatie over het gebeuren onder de motorkap gaf.

Daarna kon de voorpret echt beginnen. Met goede hulp van Google Maps reisden we af naar het zuiden des lands om daar net voor het avondeten het parkeerterrein van Hotel Maashof op te rijden.

restaurant hotel maashof

Prioriteit 1: romantisch etentje

Eerst was het tijd om onze lege magen te vullen. Dat deden we met een romantisch etentje in het restaurant van Hotel Maashof. Ik bestelde ravioli met een heleboel kaas en pesto. Op de schimmelkaas was ik niet helemaal voorbereid (ik houd van alle kaas, behalve schimmelkaas!), dus die heb ik er na een dappere poging maar tussenuit gehaald. De rest van het eten was héérlijk. Net als de ijscoupe toe trouwens.

Spelletjes en Valentijnscadeaus

Daarna was het tijd om ons terug te trekken op de hotelkamer en daar eens goed uit te buiken. Dat deden we onder het genot van een leuk lamaspelletje met fiches. Ik besloot de ernstige neiging om de fiches tussen de gleuf van het bed weg te moffelen (=meer kans om te winnen!) te onderdrukken en accepteerde mijn verlies. Leuk en gezellig was het wel!

Ook gaven mijn vriend en ik elkaar onze Valentijnscadeaus. Door mijn vriend werd ik verrast met een prachtige kleurrijke sjaal, die zelfs perfect matcht met mijn gele winterjas. Hoe lief!

hotel maashof in venlo
review hotel maashof venlo
review hotel maashof venlo

Overnachten in een verrassend luxe hotel

Op de hotelkamer was het prima vertoeven. Op de foto hierboven zie je aan onze frisse en fruitige koppies (mede mogelijk gemaakt door de automatische “Mooi”-effecten op mijn telefooncamera…) dat we heerlijk hebben geslapen. Ik ben zelf vooral low-budgethotels gewend uit de tijd dat ik nog van een studentenbudget op vakantie ging. Onze ruime kamer in Hotel Maashof was dan ook een ware luxe. De badkamer was twee keer zo groot als mijn eigen badkamer, de bedden sliepen heerlijk en er hing zelfs een flatscreen aan de muur. Uitzicht op het bos hadden we niet, maar de enorme visvijver waar we vanuit de eetzaal op uitkeken was ook prachtig om te zien.

ontbijt hotel maashof venlo

Bunkeren bij het ontbijt

Eenmaal wakker was het tijd voor een volgend lichtpuntje: het hotelontbijt. Ik ben gewend om altijd ’s ochtends van alles te “moeten”. Van Pippa eten geven en de kattenbak verschonen tot boterhammen smeren en vervolgens mijn ontbijtbord afwassen. Het voelde dan ook heel luxe om eens zo te kunnen aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt met ongeveer honderd keer zoveel opties als thuis. Muesli, yoghurt, fruit, broodjes, veel soorten beleg, schattige cupjes met smeersels en à la minute thee uit het apparaat. Ik kan hier wel aan wennen, hoor (maar doe dat maar niet, want vanochtend stonden weer de standaard bammetjes op het menu).

e-chopper tour venlo
e-chopper tour venlo

Rondscheuren op een e-chopper

Vervolgens was het tijd voor dé beleving van de dag: onze e-chopper tour. Ik moet toegeven: ik ben geen held als het op snelle voertuigen aankomt die niet op mijn auto of op een doodnormale fiets lijken. Meestal klungel ik nogal met remmen en gas geven, waardoor het ritje letterlijk met horten en stoten verloopt. Ik was dan ook heel benieuwd hoe het me op een e-chopper zou vergaan. Maar dat ging – na een tijdje opwarmen – verrassend goed.

Nu denk je misschien – net als ik vóór ons weekendje weg – “een e-watte?”. Nee, het is geen volautomatische groentesnijder of notenhakker, maar een motorachtig ding. Als je je ogen flink dichtknijpt, heeft een e-chopper wat weg van een Harley Davidson. Met de nadruk op “heeft er wat van weg”. Dit ding kan namelijk niet harder dan 30 kilometer per uur en lijkt qua snelheid en gebruik vooral op een scooter. Hoe dan ook, een gaaf ding is het wel!

e-chopper tour in limburg
e-chopper tour in limburg
bossen bij venlo

Met volle vaart vooruit

Na een korte instructie en een paar enge bochten reden mijn vriend en ik al e-chopperend richting de bossen rond Sevenum. Ik moest even wennen aan het feit dat een e-chopper niet zo makkelijk stuurt als een fiets. De bocht omgaan doe je door met je lichaam naar de kant van de bocht te leunen, net als bij een motor dus. Aangezien ik zelf alleen mijn omafiets gewend ben en ik niet per se de meest handige persoon ter wereld ben, moest ik daar even inkomen.

Maar na een tijdje had ik het trucje door, maakte mijn ietwat gespannen gezicht plaats voor een oprechte glimlach en kon ik met plezier over het asfalt sjezen met 30 kilometer per uur. Dat het flink koud was en de wind me een permanente bad hairday bezorgde, kon me niets schelen. We genoten van de mooie omgeving, het harde racen en de toffe ervaring.

shoppen bij dm kaldenkirchen

De volgende bestemming: DM in Duitsland

Na een uurtje besloten we onze e-choppers weer te verruilen voor mijn eigen vertrouwde Ford Ka. Er stond namelijk een heel andere belevenis op de planning: een bezoekje aan DM. Ik kon het niet laten van tevoren op te zoeken of er in de buurt van Venlo een Duitse drogist was. Sorry, maar zo vaak kom ik natuurlijk niet in (de buurt van) Duitsland. Gelukkig vond mijn vriend het geen probleem om drie kwartier tussen de rekken met douchegel en shampoo rond te lopen. Sterker nog, hij wist er ook wat aankopen voor een paar euro minder dan in Nederland te scoren.

Ik vond mijn buit (zie hierboven) nog vrij bescheiden; mijn vriend was het daar niet volledig mee eens. Daarbij moet ik wel zeggen dat we naast de bovenstaande buit nog een hele lading cadeautjes voor andere mensen hadden meegenomen.

e-chopper tour in limburg

Een hoofd vol herinneringen

Vervolgens gooiden we de tank vol met Duitse benzine en reden we de Nederlandse grens over om terug te keren naar Venlo. We deden nog een poging tot shopsessie in de gezellige binnenstad, maar kwamen met lege handen terug. Wel at ik ergens een smakelijke bagel en genoten we nog heel even van het rondlopen door het mooie Limburg. Om vervolgens huiswaarts te keren, twee uur over de snelweg te rijden en daarna Pippa weer in de armen te sluiten. Ook thuis komen na een weekendje weg is zo erg nog niet! Zeker niet met een telefoon vol foto’s en (veel belangrijker natuurlijk!) een heleboel fijne herinneringen om nog lange tijd van na te genieten.

Voor herhaling vatbaar

Wat ons betreft smaakte dit weekendje weg samen naar meer. Wordt het Texel of toch de trein naar Londen? Hoe dan ook zie ik er nu al naar uit om samen vaker dit soort romantische uitstapjes te plannen. Gewoon even tijd voor elkaar zonder werk, huishouden, social media of andere verplichtingen – heerlijk!

Dank jullie wel, Hotel Maashof voor de overnachting! Wij waren erg te spreken over dit mooie hotel en kunnen het je zeker aanraden. Het hotel is trouwens ook prima geschikt voor wie geïnteresseerd is in vlak bij Toverland overnachten. Sevenum ligt namelijk om de hoek, zo ontdekten wij op onze e-choppers.

Wat was de bestemming bij jouw laatste weekendje weg?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 18 februari 2020 op 6:55 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk weekend hebben jullie beleefd! Lijkt me heel leuk om rond te toeren op een e-chopper.

  • Naomi 18 februari 2020 op 7:01 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk weekend zal dat geweest zijn. En ja, zo’n e-chopper is echt cool. Ik deed er een keer een rondje mee over de Veluwe. Het wordt trouwens iets minder cool als je besluit je medereiziger te trekken, omdat die een lege accu heeft. Lees: allebei heeeeel erg spierpijn de volgende dag. Maar wel nóg meer lol .

   • Romy 18 februari 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

    Oh jee, dat klinkt inderdaad als een zware bezigheid, haha. Maar gelukkig is veel lol en een onvergetelijke ervaring ook heel wat waard 😉

 2. Simone 18 februari 2020 op 7:21 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk weekend! Ik vind hotelontbijtjes ook één van de beste dingen aan zo’n overnachting. Klinkt heel leuk trouwens, zo’n tochtje op de echopper, zeker als je de DM ermee kunt bereiken haha!

 3. Meaghan 18 februari 2020 op 8:01 am - Beantwoord

  Ontzettend leuk en romantisch! Haha ik had nooit eerder gehoord van de e-Chopper, wat een leuk en handig ding! Ik ben nog nooit in Venlo geweest, maar het ziet er wel mooi uit! Mijn laatste weekendje weg was ook met mijn vriend naar Pieterburen. Daar hebben we heerlijk veel gewandeld en zijn we naar het zeehondenopvangcentrum geweest. Ook echt een aanrader voor jou en je vriend als je de rust wil opzoeken en van zeehondjes houdt!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:34 pm - Beantwoord

   Oeh, Pieterburen klinkt ook als een heerlijke bestemming voor een weekendje weg. Ik ben gek op zeehonden (en überhaupt op dieren), dus dat idee ga ik zeker onthouden voor misschien een toekomstig weekendje weg.

 4. Marloes 18 februari 2020 op 8:07 am - Beantwoord

  Ziet eruit als een heel leuk weekend! Ik had nog nooit van die e-chopper gehoord, haha. Gelukkig ben ik niet de enige 😉 Hotelontbijtjes vind ik één van de leukste dingen tijdens een weekendje weg. Mijn vriend en ik zijn laatst een dag naar de Hoge Veluwe geweest en een dag naar Arnhem. We sliepen in hotel Papendal. Heel fijn om even weg te zijn.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Dat klinkt ook als een heerlijk weekendje weg! De Veluwe is altijd een fijne, rustige plek om wat tijd samen door te brengen.

 5. Giovanna Jansen 18 februari 2020 op 8:39 am - Beantwoord

  Wat een geweldig leuk weekend hadden jullie! Mooie foto’s en wat een leuk hotel. Ik kende e-chopper ook niet, maar ziet er leuk uit. En herkenbaar hoor je beschrijving van met horten en stoten vaak wegrijden op/met iets, haha, zo gaat het mij meestal ook af als ik eens op een scooter rijd. Leuk dat het op die e-scooter soepeler ging!
  Ons laatste weekendje weg is alweer een half jaar geleden, ook naar Limburg toevallig.

  • Lianne 18 februari 2020 op 8:48 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat je een weekendje weg hebt gekregen! En dat op de plek waar ik vandaan kom. Maashof is inderdaad een prachtig hotel op een prachtige locatie en je kunt er inderdaad echt lekker eten! De stad Venlo zelf is wat minder, maar zo te zien hebben jullie je prima vermaakt! En als je toch vlakbij Duitsland zit kan een bezoekje aan DM natuurlijk niet ontbreken 🙂

   • Romy 18 februari 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

    Wat toevallig dat je het hotel (en de omgeving) zo goed kent vanuit je jeugd! Wij vonden het echt een mooie omgeving en een heerlijk hotel. Een leuke plek om tijdens zo’n ontspannen weekendje weg te verblijven!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben blij dat ik niet de enige ben bij wie ritjes op dit soort onbekende voertuigen niet altijd in één keer vlekkeloos verlopen 😉 Maar leuk was het zeker! Mocht je nog eens naar Limburg gaan, dan kan ik je deze omgeving en zo’n e-choppertour zeker aanraden.

 6. Els 18 februari 2020 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat leuk die e-chopper! Mijn vriend en ik hebben eens op de Veluwe een tocht gemaakt met een elektrische scooter. In het begin vond ik dat ook echt spannend. Maar het was echt super leuk… en koud!

 7. Audrey 18 februari 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat leuk! En dan is Venlo nog niet eens de leukste stad van Limburg, haha. Die foto van jullie samen in de spiegel is echt supercute.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Haha, reden genoeg om nog eens terug te gaan naar Limburg zo te horen 😉
   En dank je wel! De foto in de spiegel was een spontaan idee, maar we waren zelf ook blij verrast door het resultaat.

 8. Daenelia 18 februari 2020 op 9:02 am - Beantwoord

  Ziet er gezellig uit! Ons laatste weekendje weg was naar London. En dat wil ik zeker nog eens herhalen met de trein.

 9. Rachel Kromdijk 18 februari 2020 op 9:05 am - Beantwoord

  Het is prachtig daar he, je hebt er een mooi verslag van gemaakt. Bij ons regende het te hard om op de e-chopper te gaan. Ik heb je trouwens genoemd in mijn laatste artikel! Je had mij geïnspireerd 🙂

  • Romy 18 februari 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Ah wat tof! Ik ga je artikel snel even lezen 🙂

 10. Ilona Wielinga 18 februari 2020 op 9:40 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk zeg! Lijkt me ook wel een hele leuke manier om de omgeving te verkennen, op zo’n e-chopper.

 11. Irene 18 februari 2020 op 10:04 am - Beantwoord

  Het leest echt als een fijn weekendje! Zo’n e-chopperding, daar zou ik ook wat aan moeten wennen. Ben ook niet de meest handige. Zeker als je in de bochten mee moet met je lichaam. Denk dat ik met het ding en al op straat zou belanden 😉
  Liefde voor hotelontbijtjes trouwens! Ik zou alleen al daarom eens weg gaan, haha 😀

  • Romy 18 februari 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Haha, met zulke dikke banden onder de e-chopper is de kans klein dat je snel valt, maar daar was ik inderdaad in het begin ook bang voor. Gelukkig viel het mee!
   Enne, ja, hotelontbijtjes zijn de beste!

 12. Neverdullmoments 18 februari 2020 op 10:23 am - Beantwoord

  Hahaha, ik moest erg lachen om je stukje “een e-watte”? Precies wat ik dacht, hihi. Klinkt super leuk! Wij gaan binnenkort ook naar Limburg, misschien dat ik dit ook eens ga voorstellen aan mijn vri.. eh, man. 😉

  • Romy 18 februari 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Haha, ik zou zeggen: een goed idee voor jullie huwelijksreis 2.0 als kersverse vrie- eh man en vrouw 😉

 13. Jessica J. 18 februari 2020 op 10:37 am - Beantwoord

  Wij boeken niet vaak ontbijt bij een overnachting omdat ik het erg duur vind, maar áls het dan eens inclusief is, kan ik zo genieten! Hotelontbijtjes zijn echt het beste ooit, haha!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Echt hè?! Ik vind zo’n hotelontbijtje zeker wel een luxe die het geld meer dan waard is.

 14. bychristiana 18 februari 2020 op 10:42 am - Beantwoord

  Ach, die foto van jullie samen, armen om elkaar heen. ZO LIEF! Je schrijft het ook allemaal zo leuk, je voelt gewoon hoe jullie samen genoten hebben. En dat thuiskomen na een weekendje weg is inderdaad heerlijk. Ik vind het altijd hartstikke fijn om ergens naar toe te gaan, maar thuis komen met al die fijne herinneringen en mooie foto’s is al even veel waard.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:43 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Het voelde ook echt heerlijk om er eens samen een weekendje op uit te gaan. Dat smaakte absoluut naar meer, net als het thuiskomen na een weekendje weg trouwens. Dat is al een reden op zich om er vaker op uit te gaan: na zo’n weekendje voelt je huis bij thuiskomst met veel nieuwe herinneringen en foto’s extra fijn 😉

 15. Justine 18 februari 2020 op 12:34 pm - Beantwoord

  Ahhh wat onwijs leuk om dit samen te doen! Ziet er inderdaad uit al een heerlijk uitstapje samen. En dat eten mag er ook wel wezen, wooo!
  Zo’n e-chopper ziet er echt geinig uit. Ik had er serieus nog nooit van gehoord en dacht eerst ook dat het een of andere keukenmachine was, hahah!

  • Romy 18 februari 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig was ik niet de enige met die associaties! Mocht je eens de kans hebben, dan vind ik zo’n e-chopper zeker een aanrader om eens te proberen. Heel gaaf om te doen!

 16. Anouk 18 februari 2020 op 1:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuke blog! En wat lijken jullie blij met elkaar zeg, het geluk spat bijna van mijn beeldscherm af

  • Romy 18 februari 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wat lief zeg! Dat zijn we ook zeker 🙂

 17. Marloes 18 februari 2020 op 3:23 pm - Beantwoord

  Wat een leuk weekend hebben jullie achter de rug. Ziet er erg gezellig uit! Ik heb toevallig een weekend ervoor in Venlo gezeten. Alleen de E-Chopper tour ging niet door vanwege het slechte weer.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:46 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk zeg! Maar wel heel erg balen dat de tour niet door kon gaan. Wij hadden wat dat betreft wel mazzel met het goede weer. De echt harde wind begon de dag erna pas.

 18. Shirley 18 februari 2020 op 8:32 pm - Beantwoord

  Dat klinkt als een heerlijk weekend weg! Volgens mij had ik ooit echt een snij-apparaat dat chopper heette, haha. Ik gebruik toch liever de variant uit jouw artikel.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:47 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben blij om te horen dat mijn associaties met keukenapparatuur blijkbaar niet volledig uit de lucht komen vallen 😉

 19. Linda 18 februari 2020 op 11:55 pm - Beantwoord

  Het klinkt echt als een heerlijk weekendje weg en de natuur ziet er prachtig uit! Goed ook om te weten dat er een DM ‘redelijk’ in de buurt zit. Er staat bij mij namelijk ook een uitje naar Venlo op de planning en hoopte mijn DM voorraad thuis nog even bij te kunnen vullen. En wat ziet het hotel zo met de vijver erbij er prachtig uit!

  • Romy 29 februari 2020 op 10:08 pm - Beantwoord

   Ja, een bezoekje naar DM kan haast niet ontbreken als je naar Venlo gaat 🙂 Wij gingen naar Kaldenkirchen. Dat was maar een minuut of tien rijden vanaf het hotel. Ideaal!
   Ik hoop dat jij ook heerlijk gaat genieten van het hotel, maar dat komt vast helemaal goed. Het is een heel fijn plekje.

 20. Saskia 19 februari 2020 op 8:23 am - Beantwoord

  Oh dit klinkt als een super fijn weekend! Iets waar je echt van kan (na)genieten. Die eerste foto van jullie vind ik ook super tof <3

  • Romy 29 februari 2020 op 10:12 pm - Beantwoord

   Ah dank je wel! Ik was ook echt blij met die foto van ons samen, al is het maar omdat we niet heel veel foto’s samen hebben.

 21. Yvonne 19 februari 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Wat een super weekend! Lijkt me geweldig op zo’n e-chopper. En ohhh, hotelontbijtjes… daar hou ik ook zo enorm van, ziet er goed uit allemaal!

 22. Anna 19 februari 2020 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! En hoe leuk, dat jullie precies op Valentijnsdag een nachtje weg gingen?! Het ontbijt ziet er echt heerlijk uit, echt een van de beste dingen aan in een hotel slapen! Die e-chopper ziet er wel heel stoer uit, haha, echt tof dat jullie daarop hebben gereden. Ik ben zelf ook nogal een held op sokken dus ik herken mezelf helemaal in je verhaal :p. Ik vond de elektrische stepjes al eng, haha.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:21 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die zo’n rondrijdend voertuig dat geen fiets is nog best spannend vindt 😉 Maar achteraf was het zo tof om te doen! Soms moet ik volgens mij gewoon even een drempel over om ergens toch voor te gaan en het nog leuk te vinden ook.

 23. Jacqueline 19 februari 2020 op 6:48 pm - Beantwoord

  Je weet dat een snorbrommer maar 25 km per uur mag?
  Pas maar op dat je niet met terugwerkende kracht nog een boete krijgt!

  • Romy 29 februari 2020 op 10:25 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Tot nu toe nog geen boete in de brievenbus ontvangen gelukkig 😉 Maar ik geloof dat we de meeste tijd ook wel gewoon rond de 25 km/uur reden. En het eerste kwartier ging mijn kilometerteller niet eens hoger dan 15 km/uur, omdat ik het zo spannend vond, haha.

 24. Suzanne 20 februari 2020 op 10:51 am - Beantwoord

  Ik lees van heel veel mensen dat ze naar Venlo zijn geweest. Ik vind Venlo zelf erg leuk en een mooie manier om ook eventjes naar Duitsland te gaan.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:30 pm - Beantwoord

   Venlo is zeker een leuke plek om eens naartoe te gaan. En dat je vanuit daar snel in Duitsland bent, maakt het alleen maar nóg leuker.

 25. Odetta 23 februari 2020 op 4:27 pm - Beantwoord

  Wauw, dat je in Venlo bent geweest! Zo dichtbij mij in de buurt. Ik woon op loopafstand van het centrum van Venlo. Maar je was immers op valentijnsweekend met Bart, hahahaha.. Zelf vind ik het centrum van Venlo met de winkels niet meer wat het geweest is, dit komt vooral door de vele leegstand. Uiteraard ken ik De Maashof ook. Via mijn werk en van een bruiloftsfeest. Verder is er voldoende mooie natuur in Venlo en in de omgeving.

  • Romy 29 februari 2020 op 11:33 pm