doelen 2021 5

Welkom 2021! | Mijn doelen voor dit jaar

 • 1 januari 2021
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
doelen voor 2021

Welkom in het nieuwe jaar! Ik hoop dat je je goed voelt na een avond met oliebollen, (alcoholvrije) champagne, oudejaarsconferences en hopelijk mooie doelen en fijne terugblikken. Allereerst wil ik je een liefdevol, gezond en vrolijk 2021 toewensen. Maar vooral hoop ik dat dit jaar je mooie dingen zal brengen en dat de minder mooie dingen meer naar de achtergrond verdwijnen. Zelf begin ik dit jaar met 7 doelen, voornemens of plannen – of hoe je het maar wilt noemen – waar ik dit jaar bewust mee aan de slag wil gaan.

Nog even over 2020

Na een avond gevuld met oliebollen, spelletjes en gezelligheid is het moment daar om het nieuwe jaar in te luiden. En dus ook om afscheid te nemen van 2020. Omdat in december de terugblikken je op mijn blog al om de oren vlogen, houd ik het dit keer kort. 2020 was voor mij een van de meest intense jaren. Een paar mensen zeiden tegen me “Wat heb jij een kutjaar gehad”. Maar nee, voor mij persoonlijk was 2020 niet per definitie kutjaar. Er waren ook mooie momenten en waardevolle lessen.

Ja, er was verdriet. Corona kwam als onuitgenodigde gast ons land op zijn kop zetten. In mei kregen we te horen dat mijn lieve schoonmoeder ernstig ziek was. Even later belandde mijn broertje van de ene op de andere dag in het ziekenhuis. En in november overleed mijn lieve schoonmoeder vrij plotseling. Die dingen waren oprecht heel verdrietig – en zijn dat ook nu nog.

Maar dit jaar heeft me op sommige andere vlakken wel heel veel gebracht. In een situatie waarin ik me 5 jaar geleden waarschijnlijk uit het veld geslagen had gevoeld, bleef ik nu rechtovereind staan. Ik zag alle gebeurtenissen als een extra reden om goed voor mezelf te zorgen, leerde dingen in perspectief te zetten, werd liever voor mezelf, ontdekte dat ‘nee’ ook een antwoord is, en kon voor het eerst in mijn leven 100% oké zijn met wie ik ben en met hoe ik eruitzie.

Dit jaar leerde me wijze lessen en zorgde ervoor dat Bart en ik nog meer naar elkaar toe zijn gegroeid. En misschien wel het bijzonderste cadeau: ik begon begin dit jaar voor mezelf en had in februari nooit kunnen dromen dat ik nu zou staan waar ik sta. Met leuke opdrachtgevers, heel veel werkplezier en een goed gevulde agenda. Dat is absoluut niet vanzelfsprekend in deze tijd en ik ben er dan ook heel dankbaar voor.

Dus nee, ik vond 2020 niet enkel kut. Ik vond dit jaar zeker uitdagend. Leerzaam ook. Soms werd het me heus ook even wat veel. Maar vooral ben ik trots op waar ik nu sta en heb ik er alle vertrouwen in dat 2021 mooie dingen en voor velen van ons ook meer perspectief zal brengen.

Hoe zit het met mijn doelen van 2020?

Precies één jaar geleden begon ik het jaar ook met een lijstje met doelen voor twenty twenty. Wat is daarvan terechtgekomen? Ik zet ze nog eens op een rij:

 1. Elke maand een boek. Oké, hier kan ik kort over zijn. Niet helemaal gelukt, maar ik las zeker wel meerdere mooie boeken. Sowieso heb ik in 2020 het boeken lezen wel weer helemaal ontdekt.
 2. Minimaal 1x op vakantie gaan. Yes, gelukt! Het werd geen tripje naar het buitenland, maar ik ging wel 4 dagen naar de Veluwe.
 3. Zorgen voor een goede zit- en stahouding. Sinds ik mijn goede bureaustoel kocht, is mijn zithouding al een stuk beter. Mijn schouders laten het door het vele computeren nog weleens afweten. Iets meer pilates doen zou in 2021 geen slecht idee zijn.
 4. Knopen doorhakken. Hiermee doelde ik vorig jaar op mijn maandenlange getwijfel over wel/niet mijn baan opzeggen. We weten allemaal hoe het is afgelopen: ik raapte in februari eindelijk de moed bij elkaar om mijn baan op te zeggen. Zo blij dat ik dat avontuur ben aangegaan!
 5. Meer tijd voor dierbaren. Mede door corona ben ik met de paar mensen die ik nog zag absoluut closer geworden. Ik heb Bart veel meer gezien en genoot extra van de tijd met hem. Daarnaast heb meer quality time doorgebracht met mijn ouders en broertjes (op afstand, maar dat mocht de pret niet drukken). Verder voelde tijd met vriendinnen extra dierbaar, juist omdat we elkaar minder vaak spraken.
 6. Een persoonlijk verhaal uitwerken. Yes, hier heb ik een begin mee gemaakt. Een piepklein beginnetje, dat wel. Maar laat dit nou net een van de projecten zijn waarmee ik dit jaar verder wil gaan.
 7. Minimaal 1x per jaar fotograferen in Nederland. In de koude wintermaanden viel dit een beetje in duigen, omdat ik het na drie kwartier wandelen in de kou wel weer gezien heb. Maar in de lente en zomer is dit doel wel gelukt. Plezier heb ik er ook zeker aan beleefd.
doelen voor 2021

Dat gezegd hebbende, over naar mijn persoonlijke doelen voor 2021. Stuk voor stuk dingen waar ik al een tijdje mee bezig ben en waar ik in 2021 bewust aandacht aan wil blijven besteden.

1. Schrijven voor de ‘fun’

Dat persoonlijke verhaal uitwerken is dus een project waar ik mee verder ga. Daarnaast wil ik vaker dingen schrijven zonder die op Instagram of op mijn blog te delen. Gewoon voor mezelf. Soms is het heerlijk om tijdens een braindump al je rondvliegende gedachten in een ongeorganiseerde tekst op papier te zetten. Al is het maar om mijn hoofd leeg te maken voordat ik met mijn hoofd op mijn slaapkussen plof.

Ook vaker gedichten schrijven staat op mijn lijstje voor dit jaar. Wederom niet om die online te delen of er ook maar iets mee te doen, maar gewoon om te genieten van het schrijfproces.

2. Niet méér maar slimmer werken

Het afgelopen jaar heb ik nogal wat uren gestoken in mijn werk. Zeker geen straf, hoor! Tja, dat krijg je als je werk tegelijkertijd je grootste passie is en als je door corona ook grotendeels aan huis gekluisterd bent. Maar ik heb wel gemerkt dat nog meer werken dan ik nu doe geen handige zet is. Daarom wil ik het komende jaar nog meer ‘nee’ zeggen als iets niet past en ook kijken naar manieren om wat efficiënter te werken. Bijvoorbeeld door handige programma’s te gebruiken, niet meer alles zelf te willen doen en samenwerkingen aan te gaan. Oké, en misschien ook maar mijn aantal vakantie-uren wat opschroeven (bof ik even dat ik dat verzoek als eigen baas ook meteen zelf kan goedkeuren!).

Om maar meteen het lezen van boeken weer op te pakken, heb ik een paar boeken over slimmer werken op mijn leeslijst staan. Deze drie boeken liggen alvast ter overweging in mijn bol.com-winkelmandje:

 • Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss. Nee hoor, ik heb niet de illusie ooit zó veel minder te gaan werken en op een tropisch eiland slapend mijn geld te verdienen (lijkt me ook vrij saai!), maar ongetwijfeld staan er wel nuttige inzichten in dit boek.
 • Grip – Rick Pastoor. Veel over gehoord en gelezen op het internet – zelf nog geen bladzijde in gelezen. Dit schijnt hét boek te zijn over slimmer en efficiënter werken.
 • Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel. Over adviezen voor vrouwen die willen groeien in hun werk. Helemaal in mijn straatje dus!

3. Nog beter voor mijn lichaam zorgen

Lichaamsliefde is een van de dingen die in 2020 centraal stond. Ik luisterde beter naar mijn lichaam, begon met pilates, werkte aan mijn zithouding, en gunde mijn lichaam ook meer nachtrust en goed, gezond en heerlijk eten. In 2021 wil ik daar vrolijk mee verdergaan en er nog een schepje bovenop doen.

Ik merk dat ik ’s nachts vaak aan kaakklemmen doe, waarschijnlijk vanuit onbewuste spanning. Daar wil ik dit jaar actie op ondernemen door spanning eerder aan te pakken. De eerste afspraak bij de kaakfysiotherapeut staat alvast gepland. En het eerste online lesje pilates? Ook dat heb ik al in mijn agenda gezet. (Daarvoor volg ik trouwens de video’s van Studio Natuurlijk op YouTube – aanrader!)

doelen voor 2021
Nog een doel voor 2021: hernieuwde pogingen doen om met een wél meewerkende Pippa op de foto te gaan. Nu maar hopen dat ‘meewerken’ een van Pippa’s goede voornemens is 😉

4. Bewust tijd vrijmaken voor persoonlijke ontwikkeling

Nu ik eigen baas ben, ben ik ook zelf degene die mij af en toe naar een leuke cursus of training moet sturen. Vorig jaar werkte ik samen met een businesscoach om me verder te ontwikkelen en daar wil ik in 2021 mee doorgaan.

Daarnaast wil ik structureel meer tijd inplannen voor persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen door (zoals ik al deed) inspirerende podcasts te luisteren of boeken te lezen, maar ook door mezelf vaker een interessante online training of 1-op-1-coaching te gunnen en gewoon wat meer tijd en geld te investeren in mijn eigen ontwikkeling. Niet steeds denken “Jeetje, dat is veel geld!”, maar beseffen dat een investering in jezelf de beste investering is die je kunt doen.

5. Op vakantie naar Texel

Plannen om naar Londen of Parijs te gaan maak ik voorlopig nog maar niet. Wat ongetwijfeld wél moet lukken, is een vakantie naar Texel. Die bestemming staat al heel lang bovenaan het lijstje van vriendlief en mij. Het lijkt me heerlijk om daar samen over het strand te wandelen, de vuurtoren te bekijken en over het eiland te fietsen. In het voorjaar of in de zomer kunnen we die reis naar dit fijne stukje buitenland in Nederland hopelijk gaan maken. Een fijn doel om naar uit te zien!

6. Meer aan natuurfotografie doen

Ik roep al een hele tijd (vorig jaar op 1 januari blijkbaar ook al, oeps!) dat ik meer wil doen met fotograferen. Dit jaar heb ik absoluut meer gefotografeerd, maar natuurfotografie is er wat bij ingeschoten. Hoog tijd om daar dit jaar alsnog tijd en ruimte voor vrij te maken. Om te beginnen door eindelijk te investeren in een nieuwe camera of lens waar ik het al zo lang over heb (iets met maar geen keuzes kunnen maken wat dan de beste optie is!).

Verder wil ik – zeker in het voorjaar – mooie natuurgebieden in Nederland opzoeken om daar dieren, planten of bijzondere landschappen te fotograferen. Misschien is meedoen aan een fotochallenge of weer eens een fotografiecursus volgen daarvoor ook een goede stak achter de deur.

7. Koesteren wat er is

2020 was een jaar waarin veel dingen anders liepen dan gedacht. Dingen die ooit gewoon leken, bleken opeens zo vanzelfsprekend niet te zijn. Zoals ik al zei: dit jaar zette dingen voor mij in perspectief. Het deed me inzien hoeveel ik heb om dankbaar voor te zijn. En precies dat is dan ook waar ik dit jaar nog meer bij wil stilstaan. Niet denken dat je grootse uitstapjes moet beleven om gelukkig te zijn, maar waarderen wat wél kan en wat er wél is. En daar nog meer van genieten. Dat deed ik eigenlijk al in 2020. Maar het is me zo goed bevallen dat ik er ook voor 2021 opnieuw een doel van wil maken.

Concreet wil ik elke dag 3 dingen gaan opschrijven waarvoor ik dankbaar ben. Mijn dankbaarheidsdagboek ligt er klaar voor. Tijd om een jaar lang nieuwe herinneringen te maken!

Ook jou wens ik een heel mooi en goed 2021 toe. Ik hoop dat dit jaar je liefde, lichtpuntjes en gezondheid brengt. Dat knuffels weer mogelijk worden en vrijheden ook. Maar vooral hoop ik dat je er een vrolijk en warm jaar van kunt maken met – tussen de coronahobbels door – genoeg liefde en lichtpuntjes om ook de lastige momenten draaglijker te maken.

Heb jij doelen voor dit jaar opgesteld?

De linkjes naar bol.com zijn affiliate links. Thanks voor je support!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 januari 2021 op 9:19 am - Beantwoord

  Prachtige doelen heb je opgesteld. Mooi dat je een persoonlijk verhaal wilt gaan schrijven. Heel veel succes met alle doelen! Een van mijn doelen is om mijn boek af te maken dit jaar en mijn blog uit te breiden. Dat laatste is nog in ontwikkelfase 🙂 en koesteren wat er is. 2020 heeft me heel wat geleerd.

 2. Daenelia 1 januari 2021 op 10:48 am - Beantwoord

  Go for it 🙂
  Ik stel eigenlijk standaard geen doelen op voor nieuwjaar. Dat werkt voor mij niet, want dan ga ik heel onrealistische dingen bedenken, om maar wat te bedenken. Ik ben meer een persoon van de dag beginnen en dan kijken wat haalbaar is en wat prioriteit heeft. Soms zitten daar wel lange termijn doelen bij, maar naarmate ik ouder word en begrijp dat het leven niet op een bepaalde dag wacht, staar ik me niet meer zo heel erg blind op doelen. Eigenlijk kijk ik nu meer naar kansen? Helpt dat je een beetje? Neemt niet weg dat ik als jonge vrouw wel van die voornemens nam, hoor. En het werkte ook nog wel eens, vroeger. Nu niet meer 🙂
  Ja, dan 2020 ook wel lichtpuntjes had is mooi. Maar omg, ik spreek vanaf nu van voor en na 2020.

 3. Audrey 1 januari 2021 op 11:09 am - Beantwoord

  Dat zijn mooie doelen! Vakantie op Texel staat hier ook op de lijst. Dat gaat lukken, want ik heb al een huisje geboekt. Leuke plekken waar je met twee honden terecht kan zijn snel vol 😉 Zelfs als de horeca dicht zijn, weet ik zeker dat we ons daar gaan vermaken, dus helemaal coronaproof wat mij betreft!

 4. Simone 1 januari 2021 op 12:14 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel en mooie nieuwe doelen. Privédoelen heb ik niet erg gesteld, maar wel zakelijk. Zo wil ik mijn omzet gaan verdubbelen, zodat ik er wat aan over ga houden. Dat en nog wat kleinere doelen heb ik opgesteld. Ik wens je een mooi 2021!

 5. Naomi 1 januari 2021 op 12:20 pm - Beantwoord

  Mooie doelen en ik weet uit ervaring dat zo’n dankbaarheidsdagboekje heel goed kan helpen om elke dag bewust even te zoeken naar mooie dingen. Ik wens je een prachtig jaar, waarin je doelen en dromen uit mogen komen.

 6. Evelyne - Gouden Momenten 1 januari 2021 op 2:11 pm - Beantwoord

  Allereerst, beste wensen! Dat 2021 een beter jaar mag worden met nieuwe kansen. Op blogvlak hoop ik nog te groeien in 2021, maar ook op persoonlijk vlak wil ik zeker nog groeien. Nieuw jaar, nieuwe kansen en ik hoop dat die nieuwe kansen er zeker inzitten dit jaar. Ik kijk alvast uit naar een nieuw jaar vol Vaker Vrolijk 😉

 7. Lianne 1 januari 2021 op 5:37 pm - Beantwoord

  Lieve Romy, ik wens jou een heel mooi, gezond en gelukkig 2021 toe waarin jij hopelijk al deze mooie doelen waar kan maken! Fijn ook om te zien dat 2020 ondanks al die narigheid je ook mooie dingen heeft gebracht en je jezelf daardoor meer dan ooit hebt gevonden. Zo ervaar ik dat ook precies zo. Ik vond het helemaal geen vervelend jaar. Maar ik hoop wel dat 2021 veel beter wordt en we weer uit eten, op vakantie en vrienden weer vaker kunnen gaan zien. Mijn doelen voor dit jaar zijn onder andere weer een boek zelf uitgeven en 50 boeken lezen, ongeveer elke week één. Iets meer dan jij, maar dit jaar heb ik mijn doel van 30 boeken ruim behaald met 32 boeken, dus al dat lezen smaakt zeker naar meer 🙂

 8. Geke 1 januari 2021 op 9:23 pm - Beantwoord

  Wat een mooie plannen en doelen heb je gemaakt voor dit jaar.
  Heel veel succes en plezier met het uitvoeren ervan 🙂

  Ik heb ook wel een aantal dingen waar ik aan wil werken, vooral aan een gezonder leven eigenlijk. Minder stressen, meer ontspanning zoeken zijn daar de grootste werkpunten. We zien wel waar we komen.

 9. Ida 1 januari 2021 op 10:15 pm - Beantwoord

  Ik wens je een heel gelukkig en gezond nieuw jaar! Wat een mooie doelen voor het nieuwe jaar en ik hoop dat je dat kan waarmaken. Zo mooi ook om te lezen dat je – ondanks de minder leuke dingen – toch nog altijd positief en vrolijk bent/blijft! Veel succes met het schrijven van je persoonlijke verhaal en natuurlijk nog steeds met je blog!

 10. Iris 1 januari 2021 op 11:37 pm - Beantwoord

  Leuke doelen! Allemaal dingen die je blij gaan maken 😀
  Ik vind het ook erg leuk om te schrijven. Ik schrijf regelmatig dingen over mijn kindjes in een boekje. Leuk voor later, haha!

 11. Mirjam 2 januari 2021 op 9:20 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen heb je gemaakt! Heel veel succes het komende jaar!

 12. Els 2 januari 2021 op 3:08 pm - Beantwoord

  Hele mooie doelen hoor :-). Ook leuk om te lezen wat je doelen van 2020 waren en wat daarvan is gelukt :-). Ik heb geen doelen voor een nieuwe jaar. Ik hoop dat snel alles weer normaal wordt, zonder Corona. Succes met je doelen.

 13. Anouk 2 januari 2021 op 6:04 pm - Beantwoord

  Ik doe niet aan doelen dit jaar. Mijn studie afmaken is wel druk genoeg nu met corona ernaast. Ik heb Grip wel gelezen en het was als student echt totaal niet toepasbaar. Als ondernemer vast beter, het is een dun boekje dus gewoon proberen zou ik zeggen!

 14. Saskia 3 januari 2021 op 8:47 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel met zeker mooie puntjes. Juist in deze tijden belangrijk bij de mooie dingen stil te staan. Doelen heb ik niet echt wel een aantal dingen waar ik mee aan de slag wil blijven gaan en naar uit kijk. Hier ga ik zeker nog wat artikelen aan wijden 🙂

 15. Janne 3 januari 2021 op 4:36 pm - Beantwoord

  Wat een lieve doelen. Ik hoop dat je ze op een goede manier kunt bereiken. En ik hoop dat je ons er een beetje in meeneemt: ik ben heel benieuwd wat je van de boeken vindt en ik kijk al uit naar de foto’s van Texel! 😉

  Voor mezelf heb ik niet zo’n mooi, alomvattend lijstje van doelen of voornemens gemaakt. Ik heb wel wat ideeën, maar ik kan totaal niet inschatten hoeveel ervan zal komen. In 2019 werd ik ziek en komend jaar zal ik hopelijk eindelijk een werkende behandeling krijgen. Wat ik kan, zal erg afhangen van wanneer ik die behandeling krijg en hoe goed hij helpt. Als ik pas laat in het jaar aan de beurt kom en de behandeling niet zo effectief is, ben ik de rest van het jaar vooral aan het overleven en wachten. Daartussendoor hoop ik wel:
  – Mijn telefoon vooral te benutten voor goede dingen (dankbaarheidsdagboekje, meditatie, contact met lieve mensen) en minder voor hersendodende spelletjes;
  – Te herstellen van een heupblessure: ik moet vooral tijd maken om te stretchen en niet te lang aan een stuk zitten;
  – Nieuwe recepten te proberen om gevarieerder te kunnen eten;
  – Meer mensen ontvangen in mijn huis zodra dat mag en veilig kan, zodat ik een ontspannenere gastvrouw word (dit stond al voor 2020);
  – Mijn studie afmaken, maar dat hangt erg af van hoe de behandeling gaat;
  – Meer contact zoeken met een aantal mensen die belangrijk voor me zijn (sommige familieleden, oude vrienden);
  – Mijn kledingstijl en zelfverzorging aan te passen zodat ik er blij van word en me er lekker in voel.

  … dat is nog best een goed lijstje eigenlijk. Bedankt dat je me erover aan het denken hebt gezet! 🙂

 16. Justine 3 januari 2021 op 4:48 pm - Beantwoord

  Wat sta jij krachtig in je schoenen, heel bewonderenswaardig! Ik vind het echt knap om te zien hoe jij je zo, tegenslag na tegenslag, hebt weten te weren en er gewoon iets uit leert in plaats van bij de pakken neer zitten. You go girl!!
  Ik geloof dan ook met alles dat jij komend jaar gewoon gaat rocken. Die doelen van je, die overigens super mooi zijn, gaan jou allemaal lukken, want jij hebt de mindset en motivatie om er voor te gaan.
  Lieve Romy ik wens je al het moois voor 2021 toe. <3

  • Romy 12 januari 2021 op 1:05 am - Beantwoord

   Jeetje, wat een lieve en mooie woorden! Dank je wel! <3

 17. Meaghan 4 januari 2021 op 2:40 pm - Beantwoord

  Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar Romy! Ik hoop dat het een mooi jaar mag worden met veel liefde, gezondheid, plezier en persoonlijke ontwikkeling! <3 Wat leuk die recap op je doelen van afgelopen jaar en ook vind ik dat je weer hele mooie doelen voor 2021 hebt opgesteld! Ik hoop dat je ze allemaal mag waarmaken! Zelf heb ik ook een jaaroverzicht gemaakt met het belangrijkste wereldnieuws, een recap op mijn doelen voor 2020 en mijn doelen voor 2021. 🙂 Traditiegetrouw doe ik dat ieder jaar en zo heb ik ook een stok achter de deur om aan mijn doelen te werken!

  • Romy 12 januari 2021 op 1:02 am - Beantwoord

   Superleuk, jouw jaaroverzicht! Ik had die van jou vorig jaar ook met heel veel plezier gelezen en ga er morgen uitgebreid voor zitten om je 2020-editie ook te lezen. Ben benieuwd! 🙂

 18. Giovanna Jansen 8 januari 2021 op 11:27 am - Beantwoord

  Mooie doelen! En gaaf dat je je doelen van vorig jaar, ondanks corona, toch zo goed hebt kunnen behalen.

Recente blogs

"Zeg nooit nooit!" | 8x nooit verwacht, tóch gedaan!

25 april 2018|Persoonlijk|

"Zeg nooit nooit!" Die uitspraak kreeg ik een paar keer te horen toen ik onlangs een artikel plaatste over dingen die ik NOOIT zou doen. En daar zit zeker wel wat in. Nu ben ik er nog steeds zeker van dat ik nooit zal parachutespringen en ik zie mezelf ook nog steeds geen tattooshop binnenstappen. Maar er zijn zeker wel een aantal dingen waarvan ik dacht ze nooit te zullen doen, maar die ik toch deed. In deze 8 situaties bleek de uitspraak “Zeg nooit nooit!” op mij van toepassing te zijn.

Confetti, slingers & taart… mijn eigen website is live!

11 december 2019|Carrière en ondernemen|

De feestmaand is aan de gang en dat is te merken. Het lijkt wel de week van de feestelijke onthullingen. Maandag onthulde ik al mijn eerste eigen kerstboom; vandaag is het de beurt aan een heel ander soort mijlpaal. Na wekenlang digitaal klussen, goochelen met woorden en stoeien met HTML is RomyVeul.nl dan eindelijk live. Mijn eigen website voor mijn onderneming als tekstschrijver. Een website die los staat van mijn blog, maar die wel symbool staat voor heel wat persoonlijke stappen. Ik neem je mee in mijn avonturen als eenmalige websitebouwer en ambitieuze ondernemer.

11 dagelijkse affirmaties om dicht bij jezelf te blijven

7 maart 2024|Zelfliefde|

Van het woord "affirmatie" alleen krijgen sommige mensen al een acute jeukbui. Maar wacht toch héél even voordat je met je muis richting het kruisje beweegt! Affirmaties hebben niets te maken met manifesteren, wierooksessies, lotushoudingen, cacaoceremonies en meer van dat. Dagelijkse affirmaties zijn simpelweg uitspraken die je één of een paar keer op een dag tegen jezelf zegt. Je maakt rotdagen of mental breakdowns er niet mee weg, maar helpt jezelf wel om op de juiste koers te blijven. Want hoe vaak neem jij jezelf 's avonds voor om voortaan écht dichter bij jezelf te blijven, maar komt daar de volgende dag de klad al in? Dit zijn 11 dagelijkse affirmaties die je helpen om je minder te laten meeslepen en meer jezelf te zijn en blijven.