Welke leuke (en minder leuke) bijbaantjes heb ik gehad?

 • 15 december 2018
 • 37 Reacties

Ik was 13 jaar toen ik ontdekte dat leven van €1 zakgeld per week niet langer realistisch was. Ik had op dat moment een grote voorliefde voor vaasjes, kussens en kaarsen. En om al die “essentiële” aankopen te kunnen bekostigen, moest er gewerkt worden. Dus besloot ik me op mijn eerste bijbaantje te storten. In de afgelopen jaren heb ik heel wat bijbaantjes gehad voordat ik ging werken. In dit artikel vertel ik je graag meer over mijn leuke (en minder leuke) avonturen als onder andere krantenbezorger, caissière en databasebeheerder.

werken 16 jaar bijbaantjes

Krantenbezorger

Ik herinner me nog mijn allereerste baantje. Voor het schrikbarende totaalbedrag van €9,00 ging ik een middag lang kranten bezorgen. Een gevalletje “Hé fiets, waar ga je met dat kleine meisje naartoe?!”. Mijn fietstassen waren zo volgeladen met kranten dat ik mijn fiets in bochten amper rechtop kon houden. Mijn vader – de held! – kwam me na 5 uur kranten bezorgen maar helpen, omdat ik anders te laat zou zijn voor het eten. Nee, dit werk was voor mij als klein meisje met een krakkemikkige fiets en zonder spierballen niet ideaal. Het bleef bij een zomerbaantje, dus de gedroomde nieuwjaarsbonus heb ik nooit kunnen ophalen.

Werken als 16-jarige in de supermarkt

Als 16-jarige begon ik met werken bij de bekende supermarktketen met de blauwe huisstijl. Mijn plan was om als vakkenvuller aan de slag te gaan, maar de teamleider had blijkbaar meer vertrouwen in mijn communicatieve vaardigheden dan in mijn spierkracht. De kassa leek haar meer wat voor mij. Daar had ze achteraf gezien gelijk in. Zo heb ik een jaar lang elk weekend duizenden artikelen gescand en tegen talloze mensen glimlachend “Goedemorgen”, “Goedemiddag” en “Goedenavond” gezegd.

Het belangrijkste wat ik uit die tijd heb meegenomen? Altijd vriendelijk zijn tegen caissières, ook als er een ellenlange rij staat. Ik weet nog dat het zien van vrolijke klanten mij altijd een beetje opfleurde als ik net urenlang de bekende van-links-naar-rechts-scanbeweging had gemaakt. Mijn lichtpuntjes waren de vaste klanten die standaard bij mijn kassa in de rij gingen staan. “Jij lacht altijd zo vrolijk”, zei het oudere echtpaar dat ik elk weekend mocht begroeten. Dat maakte mijn dag!

Manusje van alles in de winkel

Een bijzonder succesvolle ervaring was mijn zomerbaantje bij Hema, waar ik als manusje van alles (a.k.a. verkoopmedewerker) werkte op de food-afdeling. Vaak zat ik achter de kassa of ging ik vullen. Maar als ik mazzel had, mocht ik met een handcomputer voorraden checken. Dat laatste vond ik een waar feestje. Ik voelde me onwijs volwassen als ik van de winkel naar het magazijn en weer terug kon rennen met producten. Helemaal leuk vond ik het afsluiten van de winkel. Ik daagde mezelf dan uit om alle vaste handelingen daarvoor zo snel mogelijk te doen, zodat overwerken niet nodig was. Ja, de hang naar efficiëntie zat er toen al in!

Databasebeheerder (bij gebrek aan een beter woord!)

Na mijn eerste bijbaantjesavonturen ging ik op de universiteit aan het werk. Ik begon daarmee nadat ik door een docent werd gevraagd om een online database met literatuurtitels bij te houden. Ik weet nog dat ik steil achteroversloeg toen ik hoorde hoeveel hij me per maand wilde betalen. Zulke hoge bedragen had ik nog nooit op mijn salarisstrook zien staan. Het was op zich geen heel uitdagende baan, want mijn taak was om titels, schrijvers en jaartallen op de juiste plek op een website zetten. En dat voor duizend boeken. Maar ik mocht mijn tijd volledig zelf indelen en kon het werk doen met een film op de achtergrond. Niet verkeerd!

werken 16 jaar bijbaantjes

Student-assistent en tentamennakijker

Later werd ik gevraagd als student-assistent op de universiteit. Zo keek ik tentamens na voor een vak dat ik een paar jaar daarvoor zelf had gevolgd. Een klus met een flinke deadline, want in twee weken tijd moest ik 100 tentamens met open vragen nakijken. Maar wat een kick gaf het toen ik de stapel tentamens daarna nagekeken en wel kon afleveren! Ook heb ik als student-assistent praktijkopdrachten van studenten beoordeeld en mocht ik zelfs een keer mee op excursie naar Antwerpen. Zeker geen straf om daar nog voor betaald te krijgen ook!

Scriptienakijker, webredacteur en columnschrijver

Ook direct na mijn studie heb ik meerdere bijbaantjes gehad. Zo heb ik in totaal meer dan 100 scripties nagekeken op spelling en structuur, mocht ik via een oud-docent aan de slag als webredacteur voor Tekstblad.nl en heb ik voor het tijdschrift van Tekstblad columns geschreven. Die baantjes kreeg ik vaak door zelf op zoek te gaan of via mensen op de universiteit.

Achteraf gezien heb ik van elk baantje wel wat geleerd. Nog altijd ben ik blij dat ik al op jonge leeftijd heb geleerd om te werken voor mijn geld. Met leuk én minder leuk werk! Toch word ik stiekem vooral heel vrolijk van mijn huidige leuke baan als beleidsmedewerker en van mijn freelance werk als tekstschrijver/blogger.

Tips voor werk vinden als 16-jarige 

Ik weet dat een deel van mijn lezers een jaar of 16 is. Zoek jij nu nog een leuke bijbaan om je geld mee te verdienen? Dit zijn de 3 tips die mij aan (leuk) werk als 16-jarige (en daarna) hebben geholpen.

 1. Kijk op vacaturesites, ook naar baantjes die je misschien niet direct overweegt. Tegenwoordig kun je goed terecht op een vacaturesite als Young Capital wanneer je werk als 16-jarige zoekt. Je vindt hier heel wat leuk werk voor 16-jarigen, van bollenpellers en winkelmedewerkers tot postbezorgers en fietsenmakers. Mijn tip? Zoek niet naar één specifieke functie, maar bekijk gewoon eens wat de opties zijn. Wie weet zit er een vacature voor je bij waar je zelf nooit aan zou hebben gedacht.
 2. Gebruik je netwerk. Mijn bijbaantjes op latere leeftijd had ik grotendeels aan de mensen om me heen te danken. Zodra mensen weten dat jij iets zoekt, kunnen ze hun oren en ogen voor je open houden. Alleen al dat vergroot je kansen op succes. Vraag gewoon eens rond in je familie- en vriendenkring (of op LinkedIn). Als je op de hogeschool of universiteit zit, vind je daar trouwens ook weleens vacatures op prikborden. Ik heb zelf bijvoorbeeld in een opleidingscommissie gezeten en vond dat erg leuk om te doen.
 3. Ga zelf actief op zoek en wees proactief. Vind je geen leuke vacature die je aanspreekt? Verstuur dan gerust eens een open sollicitatie of peil bij een mogelijke werkgever of die iets voor je in de aanbieding heeft. Wil je bijvoorbeeld niets liever dan een bijbaantje bij een tijdschrift? Mail gewoon eens het tijdschrift en leg uit wat jij voor hen kunt betekenen. Mijn ervaring is dat je met een concreet en enthousiast voorstel heus kans maakt. Wie weet mag je koffie schenken op de redactie of updates op de site plaatsen. Niet geschoten, is altijd mis.

Wat voor bijbaantje(s) heb jij (gehad)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Mirjam 15 december 2018 op 7:41 am - Beantwoord

  Ik ben ook krantenbezorger geweest. Maar dan een buitenwijk met 17 kranten, dus kreeg ik voornamelijk voor de fietsafstand betaald. En de nieuwjaarsbonus was altijd fijn. Ook heb ik bij de post gewerkt en als bar/baliemedewerkster in een sportschool (wat mensen meestal niet geloven als ik het vertel).

  • Romy 16 december 2018 op 9:28 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen over een paar van jouw bijbaantjes! Volgens mij is de nieuwjaarsbonus inderdaad wel een van de voordelen van krantenbezorger zijn. Je bijbaantje bij de sportschool klinkt ook leuk. In ieder geval een bijbaantje waarbij je je nooit hoeft te vervelen 🙂

 2. Darina 15 december 2018 op 7:43 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Je hebt mooie en leerzame bijbaantjes gehad. Ik begon als 16 jarige in een bekende kledingwinkel en heb dat jaren gedaan. Geweldig vond ik het! Ik begon in het magazijn en daarna de paskamer (vond ik het leukste) en daarna de kassa. Later mocht ik me zelfs bemoeien met de styling. Hier is echt mijn liefde voor mode ontstaan.

  • Romy 16 december 2018 op 9:29 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend leuke bijbaan, zeg! Ik kan me voorstellen dat je daar met plezier hebt gewerkt. En superleuk dat je daar nog altijd een liefde voor mode aan hebt overgehouden 🙂

 3. Else-Marie 15 december 2018 op 7:53 am - Beantwoord

  Als 13e jarige ging ik een seizoen tulpen koppen. Als 14 jarige begonnen met het werken op zaterdag op de markt bij een groentekraam. Ik vond dat fantastisch en ik heb dat dan ook 5 jaar vol gehouden.
  In tussentijd wel wat andere baantjes er naast gehad. Zo begeleidde ik doordeweeks een tijdje een jongen op PGB basis. In mijn examenperiode heb ik een aantal maanden in de vis verwerking gewerkt. Bah die geur. Niks voor mij. Daarnaast nog een seizoen tulpenbollen pellen gedaan en schoongemaakt op mij vaders zaak.
  Hihi als ik dit zo lees dan heb ik er best wel wat baantjes opzitten!

  • Romy 16 december 2018 op 9:31 am - Beantwoord

   Heel leuk om te lezen wat voor baantjes je allemaal hebt gehad! Het lijkt me best pittig om op de markt te werken, zeker als het winter is. Knap hoor! Het lijkt me trouwens erg mooi en dankbaar werk dat je een jongen hebt kunnen begeleiden. Maar werken in de visverwerking zou mijn hobby ook niet zijn, haha.

 4. bychristiana 15 december 2018 op 8:10 am - Beantwoord

  Haha, wat lief van dat echtpaar. Ik kan het me helemaal voorstellen dat je dat te horen gekregen hebt; ‘ Jij lacht altijd zo vrolijk’. Mijn allereerste bijbaantje was bij Bart Smit en daar heb ik direct de hele middelbare school periode gewerkt. Daarna heb ik heel veel promotieklussen gedaan, zoals hostess op onder andere de bouwbeurs en de tuinbouwbeurs. Dat waren echt bijzondere ervaringen en daar kijk ik ook met plezier op terug.

 5. Shirley 15 december 2018 op 8:12 am - Beantwoord

  Leuke bijbanen heb je gehad. Ik was vroeger echt een hosselaar en had veel banen en klusjes. De opmerkelijkste zijn schaatsers aankleden bij Holiday on Ice en schoenen op een plateau draaien voor een bekende webshop. Ook werkte ik op mijn hogeschool. Ik keek geen tentamens na, maar ik surveilleerde bij tentamens. Soms mis ik die tijd wel, ik deed altijd best leuke dingen.

  • Romy 16 december 2018 op 9:43 am - Beantwoord

   Haha, ik moest wel lachen om de term “hosselaar”! Het werk dat je voor Holiday on Ice hebt gedaan, klinkt wel heel bijzonder (en leuk) trouwens! Surveilleren lijkt me ook best leuk werk trouwens. Nou ja, tenzij de tentamens 5 uur duren natuurlijk 😉

 6. chucky1012 15 december 2018 op 8:22 am - Beantwoord

  Zo leuk en lief als het ouder echtpaar dat telkens door jou hun boodschappen liet scannen ?
  Je had leuke bijbaantjes.

  Een fijne dag ?

 7. Marije 15 december 2018 op 9:36 am - Beantwoord

  Ik ben ook krantenbezorger geweest en vond het echt verschrikkelijk. Vooral in de herfst en de winter.

  Mijn leukste baan was als jongste bediende in een prestigieuze porceleinwinkel. De best time ever.

 8. Karin 15 december 2018 op 10:29 am - Beantwoord

  Ik woonde vroeger in een klein dorpje in the middle of nowhere in Friesland waarbij er in de buurt geen baantjes te vinden waren wat een beetje te combineren was met school (ik fietste ook 20 km heen, en weer 20 terug naar school, of 2x lang met de bus). Dus daarom werden het vooral vakantiebaantjes. Heb schoongemaakt in een bejaardenhuis en 2 maanden in Zwitserland op een camping/restaurant.

  Maar ik vind wel dat je heel veel opsteekt van baantjes, vooral met sociale contacten enzo. Daarnaast is de werkervaring heel waardevol. Dus als ik ooit kinderen krijg zal ik ze wel motiveren om een baantje te zoeken (en niet in the middle of nowhere te wonen hehe)

  • Romy 16 december 2018 op 9:46 am - Beantwoord

   Zeker weten! Ik ben blij dat ik in de winter al geen krantenbezorger meer was. Vreselijk lijkt me dat 😉 Wel heel knap dat sommige mensen dat dus al jarenlang doen! Ik doe het ze niet na.
   Jouw baantje in de porseleinwinkel klinkt erg leuk trouwens.

  • Romy 16 december 2018 op 9:48 am - Beantwoord

   Oh wauw, 40 kilometer per dag fietsen als scholier? Knap hoor! En wat tof dat je in de zomer in Zwitserland hebt gewerkt. Lijkt me best wel zwaar, maar wel leuk werk om in de zomer te doen!
   Ik ben het helemaal eens met wat je zegt over bijbaantjes. Je leert er heel veel van en als je later gaat solliciteren voor een baan die je bij je studie past kan dat soort ervaring zomaar heel waardevol zijn.

 9. Lianne 15 december 2018 op 10:41 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen over jouw baantjes! Ik heb nooit een baantje als krantenbezorger of vakkenvuller gehad. Ik heb altijd wel op vanalles gesolliciteerd, maar daar kwam nooit iets van terecht. Mijn eerste baantje was als serveerster op een pannenkoekenboot, bij mensen die ik kende. Dat was vooral omdat ik wilde sparen voor mijn rijlessen, haha! Daarna nog meer verschillende baantjes gezocht maar daar kwam ook meestal niks van terecht. Toen ik mijn opleiding deed had ik werk gezocht als helpende in de thuiszorg in de buurt. Dat vond ik erg leuk om te doen en daar heb ik altijd graag gewerkt. En dat verdiende ook nog eens behoorlijk goed!

  • Romy 16 december 2018 op 9:50 am - Beantwoord

   Wat tof zeg, dat baantje op de pannenkoekenboot! Lijkt me best wel leuk werk om te doen.
   Jammer dat het zoeken naar bijbaantjes niet altijd lukte. Maar gelukkig heb je wel met heel veel plezier in de thuiszorg gewerkt. Dat lijkt me zeker heel mooi en dankbaar werk om te doen, omdat je op die manier toch iets moois kunt betekenen voor andere mensen 🙂

 10. Janne 15 december 2018 op 11:49 am - Beantwoord

  Leuke serie bijbaantjes heb je gehad. Ik vind het mooi om te zien hoe iemand langzaam groeit richting baantjes die passen bij het latere beroep.
  Ik heb op mijn middelbare school heel veel bijles gegeven en geholpen in de huiswerkklas (een hele middag leerlingen al hun huiswerk laten maken). In de zomer heb ik een paar jaar bij een kersenboerderij kersen geplukt en later heb ik een paar zomers bij een biologische boerderij geholpen met allemaal verschillende groenten (planten, wieden, oogsten, …). Nu ben ik studentassistent bij een derdejaars bachelorvak. Dat is nog best een klus!
  Ik denk dat ik mijn baantje op de bioboerderij het leukst vind. Lekker de hele dag buiten, de groenten worden echt je kindjes, en de boer en boerin waren echt heel leuk. Helaas heb ik geen lange zomervakanties meer nu ik stage loop, en straks als ik afgestudeerd ben al helemaal niet.

  • Romy 16 december 2018 op 9:53 am - Beantwoord

   Jij hebt ook een aantal mooie bijbaantjes gehad zo te horen! Zeker in de zomer lijkt zo’n bijbaantje op een boerderij me absoluut geen straf. Lekker buiten werken en ik kan me voorstellen dat de mensen daar erg aardig zijn.
   Leuk dat je nu als student-assistent werkt! Dat is soms inderdaad nog best wel een klus, zeker als er veel in een korte tijd moet gebeuren, maar ik vond het zelf altijd wel leuk werk om te doen.

 11. Anne-Marije 15 december 2018 op 11:58 am - Beantwoord

  Leuk! Ik werk inmiddels al 2 jaar met veel plezier als verkoopmedewerker bij de Hema! En ja je wordt altijd vrolijk van aardige klanten..
  Volgend schooljaar hoop ik met een opleiding te beginnen en dan ga ik werken/leren proberen! Fijn weekend!

  • Romy 16 december 2018 op 9:54 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je bij Hema werkt! Ik vond dat zelf altijd een heel fijne werkgever 🙂 En spannend dat je volgend jaar waarschijnlijk gaat werken en studeren. Hopelijk gaat het je goed bevallen 🙂
   Fijn weekend!

 12. Irene 15 december 2018 op 4:51 pm - Beantwoord

  Ik heb in een fabriek aan de band gestaan (verschrikkelijk), in de Kruidvat gewerkt (ook verschrikkelijk, ze waren daar zo zuur!), bij de bank gewerkt twee jaar (wel oké) en daarna ook in een vrij bekende kledingketen hier (geweldig!). Ik ben ook altijd vriendelijk tegen kassamedewerkers omdat ik zelf ook weet hoe kut het is als mensen je zelfs niet aankijken of hallo zeggen of superluid staan zuchten omdat het allemaal niet snel genoeg gaat.

  • Romy 16 december 2018 op 9:56 am - Beantwoord

   Leuk om te horen waar jij hebt gewerkt! Haha, dat fabriekswerk lijkt me inderdaad geen feest. Volgens mij is het best wel vermoeiend als je een hele dag dezelfde taak hebt 😉 Gelukkig heb je wel met veel plezier bij de kledingwinkel gewerkt, zeker als je vriendelijke klanten krijgt natuurlijk 🙂

 13. Jacqueline 15 december 2018 op 5:54 pm - Beantwoord

  Ik werkte in vakanties via een uitzendbureau, o.a. schoonmaakwerk, maar ook achter een rubberknipmachine waar ik steeds stapeltjes van 10 moest maken. En dat vond ik eigenlijk nog de leukste bijbaan, vooral omdat de collega’s zo gezellig waren. Veel bijbaantjes heb ik niet gehad, op mijn 17e kreeg ik al een vast contract in de gehandicaptenzorg.

  • Romy 16 december 2018 op 9:58 am - Beantwoord

   Wat fijn dat je al snel een vaste baan kreeg aangeboden! Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze op hun 17e al een vast contract hebben 🙂
   En collega’s maken inderdaad de baan! Met fijne mensen om je heen kan zelfs werk dat misschien niet heel uitdagend is nog leuk worden.

 14. Mariska 16 december 2018 op 9:50 am - Beantwoord

  Ik heb bij de Mac Donalds gewerkt, krantenwijk gedaan, in de bakkerij de machines schoongemaakt (zaterdag) en telemarketing haha.

  • Romy 16 december 2018 op 10:03 am - Beantwoord

   Leuk om te lezen wat voor bijbaantjes jij hebt gehad! Klinkt als een heel divers lijstje met leuke verschillende dingen.

 15. Lizzy 16 december 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Super leuk om te lezen! Mijn allerstomste bijbaantje was op de vleesafdeling van de supermarkt. Als vegetariër heb ik het een paar maanden volgehouden, maar toen toch maar eerlijk gezegd dat het niks voor mij was. Mijn leukste bijbaantje was bij lokale bakker. Ik kreeg daar al snel veel verantwoordelijkheden en vond het contact met klanten echt heel leuk.

  • Romy 17 december 2018 op 7:36 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je van het baantje op de vleesafdeling niet blij werd. Ik was ook altijd blij dat ik bij Hema niet bij het vlees hoefde te staan. Dat leek me vreselijk.
   Het baantje bij de bakker klinkt wel leuk. Vaak maken verantwoordelijkheden het werk ook al een stuk beter 🙂

 16. Laurine 16 december 2018 op 4:15 pm - Beantwoord

  Wauw een hele variatie aan bijbaantjes! Zelf ging ik enkele jaren babysitten en tegenwoordig werk ik een sportwinkel. 🙂 Heel leuk!

  • Romy 17 december 2018 op 7:40 am - Beantwoord

   Wat leuk! Klinkt zeker als een erg leuk bijbaantje 🙂

 17. Saskia 17 december 2018 op 2:33 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen wat je allemaal hebt gedaan! Ik heb weinig bijbaantjes gehad, behalve oppassen. En daarna direct aan het werk gegaan. Nog steeds erg blij mee!

  • Romy 18 december 2018 op 12:08 am - Beantwoord

   Knap hoor dat je zo snel aan het werk bent gegaan! En oppassen is stiekem ook wel een heel leuk bijbaantje 🙂 Ik heb dat ook weleens gedaan bij mijn nichtjes toen ze jonger waren en kon daar altijd van genieten.

 18. Nikita 17 december 2018 op 8:27 pm - Beantwoord

  Ik heb eigenlijk voor ik mijn huidige studentenjob deed, geen jobs gedaan. Ik was simpelweg gelukkig met wat ik had en ik hielp mijn ouders en was dankbaar. En ik kreeg gewoon zo nu en dan een centje als ik iets nodig had. Voor sommige mensen klinkt dat verwend en arrogant, maar dat is het niet. Ik was altijd dankbaar voor alles wat ik kreeg en was altijd respectvol tegen mijn ouders. Nu ik verder studeer, kunnen mijn ouders dat niet alleen financieren en heb ik dus wel een job nodig. Maar inmiddels is het meer dan een job om mijn studies te financieren. Ik kan niet wachten tot ik volgende week weer achter die kassa sta! Ik heb de beste collega’s en de sfeer op mijn werk is zo fijn. Door mijn job leer ik beter Frans en leer ik gewoon snel en simpel kassawerk te doen. En ook leer ik mensen aanspreken, iets wat ik als introvert persoon nog wel eens lastig vind. Ik merk dat als ik nu in het midden van een stad de weg niet weet, ik makkelijker iemand aanspreek. Maar daarnaast ben ik superdankbaar dat ik zo’n fijne job heb. Ik heb wel vorige week gebeld dat ik wat minder werk, omdat ik nog examens heb na de vakantie en om mezelf iets meer rust en tijd te geven tijdens de vakantie. Een spannende stap, maar het is wel gelukt!

  • Romy 18 december 2018 op 12:23 am - Beantwoord

   Dat is absoluut niet vervelend of arrogant. Het is toch juist mooi dat je op deze manier heel gelukkig hebt kunnen leven en dat je ouders dit mogelijk hebben gemaakt 🙂
   Wat goed om te horen dat je huidige baan je zo veel heeft gebracht, ook op persoonlijk vlak. Soms kun je heel wat opsteken van bijvoorbeeld het contact met andere mensen. En superleuk dat je door je baan ook beter Frans leert! Dat is nog eens ideaal 🙂
   Heel goed trouwens dat je hebt aangegeven dat je vanwege je examens minder kunt werken. Een mooie manier om voor jezelf op te komen en dat is juist nu volgens mij onwijs belangrijk.

 19. Anna 18 december 2018 op 3:03 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen over jouw bijbaantjes! Mijn eerste baantje was bij de Jumbo en dat vond ik ook altijd erg leuk, vooral als de vaste klanten inderdaad speciaal bij mij kwamen haha! En wat tof, je baantje als databasebeheerder, het klinkt zo interessant! :p

  • Romy 18 december 2018 op 9:42 pm - Beantwoord

   Haha, dat baantje als databasebeheerder klinkt wel iets interessanter dan het daadwerkelijk was 😛 Maar het was met een film op de achtergrond best prima werk eigenlijk. Ik denk dat ik het nu nog steeds niet vervelend zou vinden om te doen 😉
   Leuk dat jij bij Jumbo hebt gewerkt! Met fijne klanten aan de kassa is zo’n baan best leuk 🙂

Recente blogs

7 dingen die ik deed als kind en ook nu meer wil doen

3 september 2021|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Op Evelynes Instagram-account kwam ik vorige week een mooie vraag tegen. Als je teruggaat naar je jeugd, wat zijn dan de dingen waar je écht blij van werd (en wordt)? In de tijd voordat je je bezig hield met wat anderen van je vonden, voordat je jezelf misschien negatieve dingen had wijsgemaakt en voordat je dagen werden gevuld door allerlei verplichtingen. Op momenten dat je even kwijt bent wat