huis gekocht 2

Wij hebben een HUIS gekocht (mét tuin, voordeur & alles erop en eraan)!

 • 29 mei 2023
 • 17 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Oké oké, heel veel laat die titel niet te raden over. Maar sommige nieuwtjes zijn veel te leuk om pas ergens in de laatste alinea van een artikel vol cliffhangers te verklappen. En vooruit, we zijn ook gewoon zó enthousiast dat ik het al een hele opgave vond om dit nieuws een paar dagen voor me te houden. De laatste anderhalve week stond namelijk in het teken van een geweldig nieuw avontuur waar we de komende maanden enorm naartoe gaan leven: wij hebben een huis gekocht! Een huis met een tuin. En een voordeur. En een boven en beneden. En meer dan genoeg plek voor twee thuiskantoren. En nou ja, alles wat we ons kunnen wensen! Kortom: hier spreken twee blije eitjes, die je graag een inkijkje geven in de fantastisch leuke rollercoaster die de laatste weken waren.

Maar dat ging nog wel even duren, toch?!

Tja, dat dachten wij ook! Niet zo lang geleden deelde ik onze huizenjacht-update #1, toen nog niet vermoedend dat er nooit een deel #2 zou volgen om een wel heel leuke reden. We waren al heel blij dat we het na lang wikken, wegen en rondjes rijden eens waren geworden over dé nieuwe woonplaats. Waar eerder nog alles tussen Amsterdam en Utrecht in tot potentieel zoekgebied behoorde, kwamen we onderaan de streep van onze eisenlijstjes uit op één plek: Amstelveen. Goed bereikbaar, met tig voorzieningen, vlak bij de tram naar Amsterdam en met veel groen om ons heen. Wij zagen onszelf er al helemaal wonen!

Maar we waren daarbij wel lekker selectief: we wilden (om meerdere redenen) specifiek in twee bepaalde wijken in Amstelveen wonen. Kortom: het was zeker niet zo dat met ons eisenpakket het woningaanbod voor het oprapen lag. We mochten blij zijn als er één keer in de week een huis op Funda kwam te staan in die wijken. En áls we dan enthousiast (“Wauw, er is er weer één, schat!”) door de foto’s bij dat ene huis bladerden, verdween vaak al bij foto 1 de twinkeling uit onze ogen. Wéér een klushuis waarvan alleen de muren konden blijven staan!

Gelukkig hadden we de tijd. Onze aankoopmakelaar in Amstelveen (Dieuwke is absoluut een aanrader!) kende ons zoekgebied, wist onze eisen en budget en zat erbovenop. Tegelijkertijd spraken we naar elkaar uit dat het waarschijnlijk wel even zou duren en dat dat oké was. We hébben al een fijn huis, dus de nood om weg te gaan was zeker niet hoog. Er zat niets anders op dan wachten. En als het een half jaar zou duren, dan was dat maar zo.

“You’ve got mail!”

En toen was het dinsdagavond 9 mei. Terwijl ik ’s avonds nog wat werk afmaakte, zag ik in mijn rechterooghoek een e-mail binnenkomen. Normaal zijn die pop-ups voor Hotmail meestal SPAM-berichten over dat ik miljoenen zou hebben gewonnen of mijn Rabobank-rekening (die ik niet heb) moet heractiveren. Maar dit keer zag ik dat onze aankoopmakelaar de afzender was. Een nieuw woningaanbod! Wat? “Een bezichtiging waard?!”, schreef de aankoopmakelaar erbij.

Bart – die net zo hyper in deze hele huizenjacht stond als ikzelf – kwam toegesneld en we klikten als de wiedeweerga de fotomap open. “Wauw, een ruime tuin!”, riep ik. “Oh die badkamer!”, ging Bart verder. En ook “Jeetje, wat een ruimte!”, uiteindelijk gevolgd door “Ik geloof dat dit hét huis is!”. Alsof ik hele dagen niets anders doe dan mijn mailbox in de gaten houden, zat er tien minuten later al een e-mail in de inbox van onze makelaar met alle tijdstippen waarop we konden bezichtigen. Ik baalde dat ik die vrijdag de hele dag weg zou zijn voor werk. Het zou toch niet net die dag verkocht worden?

huis gekocht 3

Dé bezichtiging

De dagen daarna vóór de bezichtiging waren we allebei twee kleine stuiterballen. Er was weinig met beide benen op de grond staan bij. Ondertussen hadden we onze familieleden al verteld over hét huis. Sommigen probeerden ons enthousiasme nog wat te temperen. “Ga eerst maar eens kijken. Wie weet valt het tegen!”. Maar we waren niet sceptisch te krijgen. Bart had het al over de blauwe regen die hij tegen een muurtje wilde gaan plaatsen. Ik zag mijn nieuwe keuken al helemaal ingericht voor me. Je begrijpt: de lat lag niet bepaald laag.

Uiteraard bleken ook bij deze bezichtiging de Funda-foto’s wel ietsje rooskleuriger dan de werkelijkheid. Dat de keuken tien jaar geleden al zijn beste tijd had gehad, wisten we. Maar we ontdekten ter plekke pas waarom de berging en het toilet niet gefotografeerd op Funda stonden. Ook die konden wel een verbouwing gebruiken. En de vloer beneden zag er op de foto’s iets sprankelender uit dan de vale vloer waarop we in het echt stapten. Bart en ik waren dan ook eerst allebei licht beteuterd. We hadden een compleet instapklaar huis in gedachten en er moest nu toch sowieso een aannemer komen.

Maar eenmaal boven, wisten we weer waarvoor we eerder waren gevallen: een gloednieuwe badkamer, een paar ruime slaapkamers waar niets aan hoeft te gebeuren, een zolder met dubbele dakkapel, uitzicht op een mooi grasveld en heel veel bomen om ons heen. Wauw!

Van “Even over nadenken” naar “Dit móet het worden”

Onze aankoopmakelaar was mee naar de bezichtiging. Het was het eerste huis dat we met haar bewonderden en ze drukte ons op het hart er een nachtje over te slapen. Bart en ik stapten de auto in. En al tijdens de twintig minuten durende rit naar huis veranderde ons gevoel 180 graden. Waar we eerst nog licht beteuterd waren over de klussen die beneden gedaan moesten worden, ging ons gevoel naar “Nou, misschien moeten we maar een bod doen” naar – tien minuten later – “Wauw, dit is het echt!” en later “Oké, we willen dit hééél graag kopen!”.

We vonden het eigenlijk ook wel een mooie kans om voor het eerst in ons leven een nieuw toilet uit te zoeken (kunnen we eindelijk iets met al die Pinterest-ideeën die we nog nooit op een toilet hadden losgelaten!). Of om de benedenverdieping helemaal naar onze smaak in te delen en zelf de keuken uit te zoeken (tot aan zo’n speciale lade met alfabetisch gesorteerde kruidenpotjes aan toe – mijn veto!). En eerlijk is eerlijk: verder is het huis helemaal af. De locatie is prachtig, de wijk perfect, en de ruimte is groot genoeg voor hobbykamers, thuiskantoren en hopelijk ooit een mini-mensje dat dan kan rondhuppelen op het grasveld achter het huis.

We zetten alle bedragen op een rij voor verbouwingskosten, vroegen de vaders van beide kanten om wijze raad en wisten toen al snel: dit is hét huis.

huis gekocht

Twee voor elf

Daarna veranderden we allebei – ik vooral, moet ik toegeven – in twee ware stresskippen. Hoeveel moesten we bieden op het huis om een goede kans te maken? Zou het wel lukken? Hoe snel zou er anders nóg zo’n huis voorbijkomen? Gelukkig hadden we een heel fijne makelaar (Dieuwke van BorgerSmith in Amstelveen) die ons geweldig door het proces heen heeft gesleept. Zij hield ons met beide benen op de grond en heeft ons heel goed geholpen in de onderhandelingen. Ze nam alle stukken door, stelde ons gerust over eng uitziende clausules en ploos het bouwkundig rapport uit. We bepaalden samen de hoogte van het bod en zij had regelmatig contact met de verkoopmakelaar om vertrouwen te wekken en te laten blijken dat we serieuze interesse hadden.

We kozen ervoor om een persoonlijke motivatie bij ons bod te schrijven. Als ik dit huis verkoop, zou ik het fantastisch vinden om iets meer over de koper en zijn/haar plannen te weten. Dus misschien deze verkoper ook! We kozen in overleg met de makelaar de voorwaarden en we konden meegaan met de verkoper qua opleverdatum. Hopelijk zou dat ons een extra kans geven.

Dieuwke deed het bod bewust om twee voor elf. Twee minuten voor de sluitingsdatum. Enorm spannend vond ik dat (wat als de server net dán crasht?). Bij elk appje of telefoontje veerde ik op (bleek het een opdrachtgever te zijn die appte “Joh top, hij staat online!” of iemand in een groepsapp die een gifje doorstuurde…). Maar het kon ons helpen in de onderhandelingen om niet te vroeg te bieden. We vertrouwden haar volkomen en knepen onszelf even toen ons bod daadwerkelijk richting de verkoopmakelaar ging.

“Zijn jullie samen?”

Gelukkig voor mijn inmiddels hoog opgelopen stressniveau werden we die woensdag 17 mei al anderhalf uur na het bod gebeld. Bart stond een ei te bakken. Ik was net voor een opdrachtgever een tekst over duurzaam ondernemen aan het schrijven. Het was Dieuwke. “Zijn jullie samen?”, vroeg ze. Ik vermoedde al hoe laat het was, maar durfde het niet te hard te hopen.

Gelukkig maakte ze snel haar zin af: “Jullie zijn de kopers van het huis!”. Ik moest me inhouden om niet oorverdovend door de telefoon te gillen. Bart en ik hielden het allebei niet meer van enthousiasme. “Fantastisch!” en “Jeetje, wat geweldig!”, waren volgens mij de enige woorden die uit onze mond kwamen.

We voelden ons extra grote bofkonten toen bleek dat we met een groot bedrag waren overboden door andere geïnteresseerden, maar dat wij tóch voor het huis waren gekozen. Onze betere voorwaarden en de motivatie hadden de doorslag gegeven. Wat een geluk! En wat fijn dat Dieuwke ons daarin zo goed had geadviseerd!

De hele familie werd gebeld. Mensen werden geappt. En vele huppelpasjes en “Wow, we hebben een huis!”-kreten volgden. Ik merkte nu al helemaal hoeveel leuker ik samen een huis kopen vind dan destijds in mijn eentje mijn appartement kopen. Het is fantastisch om dit avontuur te delen met een iemand die het minstens zo leuk vindt om het wel vijftig keer per dag te hebben over de gezamenlijke huizenkooppret.

huis gekocht 5

En nu zijn we bijna-huiseigenaren

Ons enthousiasme is er nog altijd niet minder op. Vorige week bezochten we nog een keer dé wijk waar we gaan wonen en fantaseerde ik hoe het is om daar straks mijn wekelijkse hardlooprondjes te rennen. We gingen zelfs naar de lokale Jumbo om te checken hoe goed het vega-assortiment daar wel niet is (spoiler: zéér goed!). We zijn aan het kijken naar aannemers, ik grijp nog meer excuses aan om veel tijd op Pinterest door te brengen en – oh ja – ondertussen zijn we ook nog de hele papierwinkel aan het regelen. Koopcontract getekend. Hypotheek aangevraagd. Het wordt allemaal officieel!

Verhuizen naar een ander huis voelde lange tijd als iets spannends voor mij, juist omdat we al zo fijn wonen. Maar nu we hét huis hebben gevonden, is alle spanning van me afgegleden. Ik kan alleen maar met enorm veel plezier uitkijken naar hoe het straks is om van dit fijne stukje Nederland onze nieuwe woonplaats te maken. Om met z’n tweeën van een huis ons thuis te maken, om samen de keuken tot aan de bestekla aan toe uit te kiezen en om talloze weekenden met dé liefde door IKEA te banjeren.

Maar vooral kan ik niet wachten om nieuwe avonturen aan te gaan, nieuwe herinneringen te maken en in een huis te gaan wonen dat voor ons allebei écht voelt als een fijne plek om samen rimpelig, oud en vooral heel gelukkig te worden blijven.

P.S. We krijgen de sleutel 1 september en gaan eerst nog het nodige verbouwen. Dus het inkijkje in een gloednieuw interieur laat ongetwijfeld nog een flinke tijd op zich wachten. Maar ik neem je tegen die tijd dolgraag mee in alle updates, en vind het ook helemaal leuk om je bij te praten over onze interieurshopsessies, keukenkeuzes, verhuisperikelen en dit al het andere rondom dit allermooiste avontuur.

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Nelie 29 mei 2023 op 6:43 am - Beantwoord

  Wat geweldig, en zo snel gegaan! Gefeliciteerd!

 2. Sandy 29 mei 2023 op 8:07 am - Beantwoord

  Héél tof voor jullie. Ik heb jaren in Amstelveen gewoond en het is heerlijk daar. Gefeliciteerd!

 3. Naomi 29 mei 2023 op 8:12 am - Beantwoord

  Geweldig! En wat kan het dan ‘ineens’ snel gaan. Heel erg blij voor jullie. Van harte gefeliciteerd!

 4. Geke 29 mei 2023 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat fijn zeg dat het toch nog zo snel gegaan is! En ja, ik herken het gevoel dat het op voorhand wat stress geeft, dat idee van je oude plek te verlaten. Maar eens het nieuwe er is, dat het helemaal is voor jullie, dan weet je dat. En dan is die stress ook weg. (er komt er wel wat andere voor in de plaats 😉 )
  Veel plezier met plannen maken, geniet er lekker samen maar van 🙂

 5. Linda 29 mei 2023 op 8:58 am - Beantwoord

  Woooow Romy, wat een heerlijk nieuws! En wat een manier om je jaren als 30er in te gaan! Er zijn er maar weinig met zo’n mooi verjaardagscadeau haha! Geniet van deze heerlijke tijd. Thomas en ik moesten ook een paar maandjes op de sleutel wachten, en eerlijk – zeker als je gaat verbouwen is die extra tijd heerlijk. Zo kan je extra goed nadenken over alle keuzes en de juiste mensen om je heen verzamelen voor de klus. En ik kijk nu al uit naar alle klus updates 😃

 6. Carla 29 mei 2023 op 9:42 am - Beantwoord

  GEFELICITEERD!!!

 7. Digna Scholte 29 mei 2023 op 11:15 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk voor jullie. Maar niet alleen voor jullie ook voor Pippa is dit geweldig. Mag ze straks naar buiten?
  Wij zijn onlangs verhuisd en de katten gingen ook van een appartement naar een “echt” huis en moet zeggen ze zijn er heel gelukkig mee dat ze naar buiten kunnen.
  Succes met alles wat komen gaat!

 8. Irene 29 mei 2023 op 11:27 am - Beantwoord

  Ja zeg, wat een leuk nieuws op deze maandagochtend! Gefeliciteerd met jullie huis. geweldig dat het zo snel gegaan is! 🙂 Ik ben al benieuwd naar de toekomstige posts over het huis, hihi 😀

 9. Liesbeth 29 mei 2023 op 2:39 pm - Beantwoord

  Dikke proficiat met jullie nieuwe huis!
  Geniet ervan en veel plezier met het uitzoeken van nieuwe spulletjes voor het huis en de tuin!

 10. Daenelia 29 mei 2023 op 8:58 pm - Beantwoord

  Ik heb dit met een grote grijns zitten lezen! 😀 Echt zo mooi! Van harte gefeliciteerd met deze grote stap.
  (Ik heb wel flashbacks van om 11 uur in de avond verfkwasten uitwassen, terwijl ik de volgende dag om 6.30 weer op moest staan … maar ook hoe fijn het is als al je spulletjes uit de verhuiswagen komen!) Ga er van genieten, en het is ook niet erg als dingen tegenzitten, en verfkwasten uitwassen doe je toch al niet elke dag – En ik weet 110% zeker dat het een leuke plek is waar je terecht komt.

 11. Zo simpel is dan geluk 30 mei 2023 op 6:12 pm - Beantwoord

  Fantastisch nieuws. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!!

 12. bychristiana 30 mei 2023 op 7:14 pm - Beantwoord

  Ah kippenvel….Romy!!!!! Ik ben ZO ongelofelijk blij voor jullie. Ik kan me nog zo goed herinneren hoe jij Bart voor het eerst in een van je artikelen noemde, en kijk eens aan waar jullie nu staan. Ik heb je hele artikel met een glimlach op mijn gezicht gelezen, ik heb dit hele proces natuurlijk vorig jaar gehad (‘helaas’ in mijn eentje;-)) en ik herinner met dat euforische gevoel wat ik voelde toen de makelaar mij belde dat het huis mij gegund was ook nog alsof het gisteren was. Nu is het tijd om te starten met de voorbereidingen, en vooral samen genieten van de voorpret en dit fantastische vooruitzicht. Het is jullie ZO GEGUND!!! Veel liefs!

 13. Yanine 1 juni 2023 op 9:22 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Goed nieuws! Ben benieuwd naar de foto’s komend najaar 🙂

 14. Odetta 3 juni 2023 op 10:13 pm - Beantwoord

  Hartelijk gefeliciteerd met jullie woning en veel succes met de verbouwing!!!

 15. Giovanna Jansen 5 juni 2023 op 4:01 pm - Beantwoord

  Zo geweldig-superleuk-fantastisch-mooi voor jullie! Geniet van alle voorpret (weg met de stress!) en voor jullie het weten is het al 1 september!

 16. Saskia 8 juni 2023 op 3:20 pm - Beantwoord

  Nogmaals ook hier gefeliciteerd! wat een super fijn nieuws en zo gegund <3

 17. Marjoleine 9 juni 2023 op 6:03 pm - Beantwoord

  Wat geweldig, gefeliciteerd! Het is ZO spannend om een huis te kopen! Ik heb laatst ook een bod gedaan en ben het helaas niet geworden maar snap heel goed jullie spanning. Super tof dat jullie het wél zijn geworden, alvast heel veel klus- en woonplezier 🙂

Recente blogs

Wat ik meeneem en achterlaat uit 2018?

27 december 2018|Persoonlijk, Outfits|

Zijn jullie mijn terugblikken al zat? Hopelijk niet! Ik heb er namelijk weer een voor je in petto. Onlangs ontving ik een geweldig mooie rugzak van Gaston Luga. Die rugzak inspireerde me om eens na te denken wat ik aan het einde van 2018 in mijn rugzak mee wil nemen naar volgend jaar en wat ik juist graag achterlaat in het afgelopen jaar. Dan heb ik het over wijze lessen en keuzes die ik graag vasthoud, maar ook over een aantal onhandige eigenschappen of trekjes die ik juist graag met een vuurpijl de lucht in schiet bij het inluiden van 2019. Welke dat zijn, lees je in dit artikel. En natuurlijk laat ik je ook graag mijn nieuwe rugzak zien!

Zelfliefde | 5 redenen om van jezelf te houden

19 augustus 2017|Zelfliefde|

Durf jij te zeggen dat je van jezelf houdt? Of in ieder geval jezelf een beetje te waarderen? Daarmee bedoel ik niet dat je kapsones hebt, jezelf liefdesbrieven schrijft of hartjes tekent in het zand met jouw eigen voorletter in het midden. Nee, ik bedoel dat je af en toe kunt glimlachen naar je spiegelbeeld en trots kunt zijn op wie jij bent. Ik ben zelf best wel onzeker ingesteld, maar toch ben ik mezelf de laatste jaren iets meer gaan waarderen. Omdat ik denk dat het belangrijk is om in ieder geval een beetje van jezelf te houden, vandaag een pleidooi voor een klein beetje (of een beetje boel!) zelfliefde. Dit zijn 5 redenen om van jezelf te houden.

5 levenslessen die ik het liefst vandaag nog zou leren

8 februari 2017|Persoonlijk|

Hoe zou het zijn als je opeens 10 jaar ouder bent en terugblikt op de persoon die je nu bent? Zou je jezelf dan met terugwerkende kracht iets willen bijbrengen? Of misschien wil je jezelf zelfs wel streng toespreken. Ik stelde mezelf deze vraag en realiseerde me dat ik met sommige wijze levenslessen nog liever vandaag dan morgen aan de slag zou gaan. Want waarom zou je wachten tot je 33, 45 of zelfs 70 bent om te doen wat goed voelt? Daarom zet ik 5 levenslessen op een rijtje die ik mezelf het liefst vandaag nog zou willen influisteren.