Ik vind het nog altijd grappig dat artikelen met feitjes over mij goed worden gelezen. Blijkbaar vinden mensen het oprecht leuk om bizarre, grappige of gênante weetjes over een ander te weten te komen. En ik geef het toe: ook ik lees die artikelen graag bij anderen. Ik heb dan ook weer 15 willekeurige feitjes over mij verzameld. Benieuwd hoe je merkt dat ik verliefd ben? Wil je weten waarom ik beter geen poker kan spelen? En ben je nieuwsgierig wat ik tegen bananen heb? Lees dan snel verder.

willekeurige feitjes over mij
 • Ik ben graag efficiënt bezig. Ik doe het liefst veel dingen in weinig tijd. Vaak is dat heel fijn, maar soms is het ook een struikelblok. Zo kan ik soms een tikkeltje ongeduldig zijn en moet ik mezelf er echt toe zetten om rust in mijn kont te hebben.
 • Stiekeme (niet al te serieuze!) artsambities. Alweer heel wat jaren geleden droomde ik – mede geïnspireerd door ziekenhuisseries – van een carrière als arts. Enige nadeel is dat ik niet heel goed was in biologie en natuurkunde. Oh ja, en ik kan niet tegen bloed. Dat zou vast ook een “klein” struikelblok zijn geweest. Gelukkig is taal meer mijn ding!
 • Onderhandelen gaat me best oké af. Ik ben helemaal niet zo’n harde tante. Eerder het tegenovergestelde! Maar toch heb ik door mijn vorige baan in het bedrijfsleven wel geleerd om te onderhandelen over offertes. Komt soms best goed van pas!
 • Ik heb nooit écht lang haar gehad. Ik heb al minstens duizend keer overwogen om mijn haren lang te laten groeien. Ik vind lang haar prachtig, maar bij mij lijkt het wel alsof ik bij een bepaalde lengte alle volume kwijt ben en dagelijks bad hairdays heb. Daarom heb ik ook al talloze keren toch weer de schaar erin gezet als mijn haar tot net over mijn schouders kwam.
 • Muziek doet vaak best wel veel met me. Muziek kan me best wel emotioneel of juist superenthousiast maken. Als liedjes bepaalde herinneringen in mij oproepen, krijg ik soms tranen in mijn ogen (vaak van geluk!). Van andere liedjes word ik direct vrolijk of krijg ik juist acute kippenvel. In ieder geval doet muziek nogal wat met me.
 • Ik schrik snel. In de bioscoop komt het regelmatig voor dat ik bijna opspring uit mijn stoel als er plotseling iets gebeurt. Maar ook als er bijvoorbeeld opeens iemand in de deuropening staat en begint te praten, kan dat me een halve hartverzakking bezorgen. Toen ik eerder dit jaar naar The Amsterdam Dungeon ging, liep het angstzweet dan ook letterlijk over mijn rug. Held op sokken!
 • Ik heb totaal geen pokerface. Zet mij niet aan een pokertafel, want je kunt alles van mijn gezicht aflezen. Als ik op het punt sta een grappige (of nou ja, dat hoop ik dan maar!) opmerking in een gesprek te gooien, zie je al aan me dat ik mijn lachen inhoud. En als ik bijvoorbeeld een verrassing in petto heb, dan heb je dat ook al snel door dankzij mijn gezichtsuitdrukking.
 • Ik heb geen beugel gehad. In mijn omgeving heeft bijna iedereen wel als tiener een beugel gehad, maar ik had als tiener de mazzel dat de tandarts een beugel niet nodig vond. Het hele gedoe met losschietende slotjes, gepriegel met elastiekjes en talloze bezoekjes aan de orthodontist is me daardoor bespaard gebleven als tiener.
willekeurige feitjes over mij
 • Ik heb een zwak voor romantiek. Ik zou met gemak een hele dag Grenzeloos verliefd kunnen kijken. En mijn stiekeme droom is om ooit in All you need is love ten huwelijk te worden gevraagd. Tot die tijd vermaak ik me gelukkig ook prima met traantjes wegpinken bij de romantische verhalen van anderen.
 • Ik kijk (bijna) nooit sport op televisie. Alleen als het Nederlands elftal speelt, kijk ik voetbal. Maar verder ben ik het type toeschouwer dat enkel oog heeft voor hoe kleurrijk de voetbalshirts zijn en dat zich vooral afvraagt wat “buitenspel” eigenlijk is.
 • Op mijn paspoort staat een foto van 12 jaar geleden. Toen ik op mijn 22e een nieuw paspoort aanvroeg en een foto van mij als 13-jarige meenam, zei de medewerker van het gemeentehuis dat ik er nog als twee druppels water op leek en de foto dus prima kon gebruiken. Ik ben er nog steeds niet over uit of ik dat nu als een compliment moet opvatten.
 • Bij enthousiasme (en verliefdheid) klets ik honderduit. Als ik me geweldig voel, merk je dat vaak aan me doordat ik in een spraakwaterval verander. Dan kan ik maar niet ophouden met vertellen. Dat heb ik vooral bij leuke mijlpalen, bij onvergetelijke uitjes of als ik hópeloos verliefd ben.
 • Ik heb een litteken bij mijn wenkbrauw. Ik heb als kind ooit een koprol gemaakt tegen de punt van een stoel (toen was ik al een kluns!), waardoor er nu nog steeds een litteken bij mijn wenkbrauw te zien is. Als je goed naar me kijkt zonder bril, zie je dat ik daardoor een paar wenkbrauwhaartjes mis.
 • Ik doe bijna nooit mee met loterijen. Hoewel ik de Decemberkalenders van €5,00 wel leuk vind om cadeau te krijgen, heb ik verder niet zo veel met loterijen. Sowieso is gokken niet echt aan mij besteed en zal je mij ook niet snel in een casino of bij een gokautomaat aantreffen.
 • Ik heb iets tegen bananen. Bereid je voor op een complex verhaal waarvan ik zelf de logica ook niet zo goed begrijp. Ken je dat bruine puntje onderaan een banaan? Ik kan dat dus echt niet aanzien. Net als bananen die “splashen” als je ze openmaakt. Brr… En een hele banaan in mijn mond stoppen, vind ik ook een ding. Daarom eet ik bananen nooit in zijn geheel. In plakjes lust ik ze dan weer wel en gebakken of ergens doorheen ook. En bananengeur bij verzorgingsproducten vind ik juist héérlijk. Beetje maf wel!

Welk fruit lust jij écht niet?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 7 oktober 2018 op 6:27 am - Beantwoord

  Wat een grappige feitjes haha. Ik hou niet van grapefruit ( veel te zuur) sinasappels( want plakzooi) en dadels ( want beestjes) Ananas vind ik wel lekker maar weer niet in mijn warme eten. Daar gruwel ik echt van. Je bananendingetje snap ik wel. Ik hou niet van die draadjes. En dat bruine onderkantje vind ik ook nasty. Ik had ooit een meisje op mijn werk ( 3 jaar) die ook absoluut geen bananen wilde eten als dat stukje er nog aan zat. Een viezeltje noemde ze dat. Kan ik nu nog steeds om lachen als ik eraan terugdenk.

  • Romy 7 oktober 2018 op 12:16 pm - Beantwoord

   Oh ja, sinaasappels leveren altijd zo’n plakzooi op inderdaad. Om die reden zou ik ook niet snel een sinaasappel pakken. Ananas in warm eten vind ik dan weer wel héél lekker 😉
   Het meisje op je werk had overigens helemaal gelijk met haar term “viezeltje”. Dat bruine onderkantje van bananen is gewoon écht niet smakelijk.

   • Yvonne 7 oktober 2018 op 12:22 pm - Beantwoord

    Onoooo! Geen warme ananas! Ja op de bbq met cocosmelk en kaneel. Maar niet door mijn lasagne ofzo. Fruit door mn warme eten… Brrr!

    • Romy 7 oktober 2018 op 9:09 pm - Beantwoord

     Haha, lasagne met warme ananas lijkt me ook niet zo’n succes. Maar verder vind ik veel warme combinaties met ananas stiekem best lekker 😉

 2. Mariska 7 oktober 2018 op 7:51 am - Beantwoord

  Dat heb ik dus ook, dat ik enorm snel schrik. Ik heb dus ook echt een afkeer tegen ballonnen zoals bijvoorbeeld in de Mac Donalds. Die kinderen lopen maar met die ballon op de grond te slaan en ik word daar echt zenuwachtig van of dat ding elke moment kan klappen. Van onweer ben ik mijn hele leven zo’n beetje al bang, net als vuurwerk. Die flitsen en die donders is helemaal niks voor mij en schrik ik ook altijd van.

  • Romy 7 oktober 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellend dat je alleen al bij het zien van de ballonnen bang bent dat ze misschien gaan knallen. Dat knalgeluid schrik ik ook altijd onwijs van. Plotselinge vuurwerkknallen (die harder zijn dan de meeste knallen) maken mij ook altijd aan het schrikken, maar onweer kan ik dan gelukkig wel weer goed tegen.

 3. Janne 7 oktober 2018 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke weetjes allemaal! 🙂
  Geen-beugel-gehad-boks! Geluksvogels zijn we. (Laat ik het niet over andere gebitsproblemen hebben, dat wel.)
  Ik was lang ook niet zo dol op bananen, maar nu eet ik ze zowat dagelijks. Het helpt dat ik nu op mezelf woon, dus ik ben degene die de boodschappen doet en dus controle heeft over hoe rijpe bananen er zijn 😀 Door warm eten heen vind ik ze wel nog steeds smerig. Ik geloof dat ik al het fruit wel lust, hoewel ik wel voorkeuren heb (druiven met heel veel pitjes, nee bedankt). Appels en citrusfruit eet ik nauwelijks omdat ik dan pijn aan mijn tanden krijg.
  Wat grappig dat je oude pasfoto nog goed was! Ik zag er heel anders uit toen, want ik zat toen in een van mijn geslaagdere pogingen om mijn haar te laten groeien. Het kwam toen zelfs tot mijn schouders. Nu heb ik het al vijf jaar kort (boven mijn oren zeg maar). Ik heb heel erg veel, dik en eigenwijs haar. Ik ben wel weer aan het proberen om het langer te laten worden (kort is het net zo goed onhandelbaar, alleen is de hoeveelheid wat kleiner), maar ik erger me nu echt dood de helft van de tijd, want nu hangt het in mijn ogen…
  Kennelijk heeft jouw haar ook een lengte waar het niet voorbij wil. Ik ben wel benieuwd hoe korter haar je zou staan. Gaat het dan meer krullen? 🙂

  • Romy 7 oktober 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Wij zijn echt wel geluksvogels zonder beugels! Ik had het gevoel dat sommige klasgenoten bijna wekelijks naar de orthodontist moesten om weer iets te laten repareren. Dan zijn wij er toch goed van afgekomen 😉
   Met bananen scheelt het inderdaad al wel hoe rijp de bananen zijn. Als bananen vrij klein én goed rijp zijn, vind ik ze soms ook wel lekker. Alleen dan wel nog steeds zonder het bruine kontje 😉
   Ik kan me voorstellen dat dik en veel haar hebben ook zo zijn nadelen heeft, zeker als je haar wat eigenwijs is. Wie weet bevalt een middenlengte (tot vlak boven je schouders) je beter.
   In het verleden heb ik een paar keer een wat korter kapsel gehad. Op z’n kortst was het een bob tot net onder mijn oren. Ik heb vaak iets meer slag als mijn haar wat korter is, maar moet daar wel altijd moeite voor doen (veel kneden met mousse of met natte handen). Zodra ik mijn haar echt lang laat groeien (dus over mijn schouders), is alle slag totaal verdwenen. Zo jammer! Maar gelukkig vind ik deze lengte zelf ook prima.

 4. Marije 7 oktober 2018 op 8:29 am - Beantwoord

  Ik eet alleen groene bananen. Heb echt afkeer van gele bananen ?

  • Romy 7 oktober 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Oh echt? Ik vind groene bananen juist het ergste van allemaal, haha. Smaken verschillen dus – letterlijk! 😉

 5. Shirley 7 oktober 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Ik lust het meeste fruit, ik eet alleen nooit fruit. Ik ben te lui om het klaar te maken en vind het gewoon niet écht lekker. Als iemand anders het voor me schilt en snijdt, kun je soms wel een stukje aan me slijten. Ik heb trouwens vier beugels gehad. Tussen mijn vijfde tot mijn… ik weet het niet eens meer, zestiende ofzo. Gelukkig vond ik het nooit erg.

 6. Irene 7 oktober 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Hahaha. Sommige dingen zijn heel herkenbaar. Ik hou echter wel van bananen. Het lekkerste van bananen vind ik bananenpannekoeken. Dan pureer je banaan en meng je dat met een geklutst eitje en een klein beetje bakpoeder. Heerlijk als ontbijt ?

  • Romy 7 oktober 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Fruit klaarmaken kost inderdaad vaak wel wat moeite. Alleen een appel of een bakje aardbeien hoef je op zich weinig voor te doen. Daarom eet ik zelf ook bijna altijd appels als fruit. Lekker afwisselend – not, haha! 😉

  • Romy 7 oktober 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Bananenpannenkoeken lijken mij ook wel lekker. Bananen vind ik door andere dingen heen vaak wel lekker, zeker warm of geroosterd. Best apart eigenlijk, omdat ik losse bananen dus niet heel smakelijk vind 😉

 7. Anna 7 oktober 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Haha, wat een leuke weetjes! Mijn gruwel fruit… ik heb een haat liefde relatie met brameen. De smaak is heerlijk, maar de structuur is net een te harde framboos haha. Daarom eet ik ze dus liever niet 😉 Heel gek! Liefs

  • Romy 7 oktober 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Hmm, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Ik zou ook niet snel uit mezelf een bakje bramen kopen. Dan eet ik liever bosbessen of frambozen.

 8. Sandra 7 oktober 2018 op 9:46 am - Beantwoord

  Hahaha, aan mijn gezicht is ook altijd alles af te lezen! Heel herkenbaar. Ik heb maar een jaartje een beugel gehad omdat ik dat zelf wilde (Ik mocht zelf kiezen van de tandarts), aangezien ik een spongebob gebit had. Mijn voortanden stonden 3 meter uit elkaar. Gelukkig hoefde ik maar iets langer dan één jaar slotjes.

  Wat jij het bananen hebt snap ik helemaal. Die uiteinden vind ik ook té smerig. Ik ben sowieso niet gek op bananen en nu ik weet dat ik er intolerant voor ben eet ik heel soms nog maar een paar stukjes, dus dat scheelt. :’) Wat ik écht niet lust is mango en papaya. Ik ben een fruit monster, maar mango en papaya zijn echt mijn vijanden. Die structuur, die veel te zoete smaak… bah, ik word daar zó misselijk van. Je er!

 9. chucky1012 7 oktober 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Hihihihi…
  Zo leuk ?
  Beugels had ik gehad toen ik heel jong was.
  Ook niet zo weinig.
  Veel dus.
  In diverse soorten.
  Later toen ik volwassen was ook wwer.
  Maar dit laatste gelukkig niet voor lang.
  Uiteindelijk vindt ik nu dat het veel te weinig resultaat heeft gehad.
  Pokeren kan ik niet en zou het niet willen leren.
  Bananen eet ik zelden.
  Wel andere soorten fruit.
  Ook avocado’s ?

  Fijne dag ?

  • Romy 7 oktober 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

   Een jaar slotjes valt inderdaad nog mee. En als het resultaat dan mooier is dan eerst, is het dat jaar zeker waard 🙂
   Groot gelijk dat je de bananen links laat liggen als je ze niet echt lekker vindt en er ook nog intolerant voor bent. Ik vind mango en papaya trouwens juist twee van de lekkerste soorten fruit, haha. Ik houd echt van zoet fruit! 😉

  • Romy 7 oktober 2018 op 7:55 pm - Beantwoord

   Balen dat de beugel niet echt het effect heeft gehad waar je op had gehoopt. Lijkt me best wel een gedoe, zo’n beugel! Zeker als je daar als volwassene (opnieuw) aan begint.

 10. Lianne 7 oktober 2018 op 10:22 am - Beantwoord

  Weer leuk om te lezen! Sommige dingen wist ik nog niet, zoals die artsambities, die beugel en dat haar. Ik heb wel een beugel gehad, maar het was ook wel echt nodig, haha! Gelukkig krijg ik dan wel makkelijk lang haar 😉 Fijn dat jij zo goed bent geworden in onderhandelen! Ik ben daar nog steeds heel slecht in. Ik hoop het wel ooit te kunnen verbeteren. Dat van de sport en de loterijen herken ik wel, dat is echt niks voor mij. Dat puntje onderin die banaan vind ik ook heel vies, maar als ik een banaan eet, ‘knak’ ik die banaan altijd zo uit de schil dat het puntje meteen achterblijft. Voor de rest lust ik op zich wel heel veel fruit, behalve mandarijnen en sinaasappels. Die geur alleen al vind ik zo vies! Het is dan wel weer gek dat ik dan wél sinaasappelsap lust 😉

  • Romy 7 oktober 2018 op 8:56 pm - Beantwoord

   Beugels zijn volgens mij ook wel echt een uitkomst voor als je dat nodig heeft. Mijn broertjes hebben ook allebei een beugel gehad en hebben daardoor nu een onwijs mooi gebit, terwijl hun tanden ooit schots en scheef stonden 😉
   Slim trouwens om de banaan uit de schil te knakken! Toen ik nog weleens bananen at, sneed ik het puntje (een beetje ruim genomen) altijd weg met een mes. Alles om dat puntje maar niet te hoeven zien, haha. De geur van sinaasappels vind ik ook niet heel lekker trouwens. Ik lust op zich wel sinaasappels en mandarijnen, maar zal ze niet snel uit mezelf pakken als er ook een appel of ander fruit ligt 😉

 11. Darina 7 oktober 2018 op 10:22 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik lust alle soorten fruit wel vooral mango’s, bananen, grapefruit en appels.

 12. Evelyne 7 oktober 2018 op 11:15 am - Beantwoord

  Leuk om zo’n lijstjes te lezen. Dokter Romy, ik zie je al door ziekenhuisgangen lopen op weg naar de patiënt met ikweetnietwatikhebsymdroom 😉 Grapje. Ik was ook niet goed in Biologie en kon hierdoor geen verzorgende worden. Hoe vreemd klinkt dat, right? En toch is het zo.. Ik ben dan als Logistiek Assistente afgestudeerd, wat betekent dat ik ondersteuning ben van het Verzorgend personeel. Ook goed voor mij. En muziek is mijn leven. Ik bespeel dan wel geen instrument, maar ik moet overal muziek hebben. In de auto, in huis, .. overal dus 🙂

  • Romy 7 oktober 2018 op 8:59 pm - Beantwoord

   Haha, ik zag het ooit ook wel voor me om mezelf door de ziekenhuisgangen te zien lopen 😉 Maar ik ben toch blij dat ik voor een heel andere carrière heb gekozen. Taal is een stuk meer mijn ding en ik ben helemaal blij met de studie die ik heb gevolgd en het werk dat ik nu doe.
   Wat bijzonder inderdaad dat je geen verzorgende kon worden! Wel mooi dat je op deze manier toch de zorg in bent gerold! En leuk dat jij ook zo gek bent op muziek! Zoiets kan echt de sfeer nóg beter maken.

 13. Haydée 7 oktober 2018 op 1:41 pm - Beantwoord

  Noemen jullie ‘blokjes’ in Nederland ‘slotjes’? 😀 Grappig, die taalverschillen! Wauw, je hebt geluk met je gebit dan! Mijn halve kinder/tienertijd stond in het teken van orthodontie. 🙁 😀

  • Romy 7 oktober 2018 op 9:53 pm - Beantwoord

   Haha, wat grappig dat dat in België zo’n andere naam heeft. Ik vind “blokjes” ook wel grappig klinken 😉
   Ik voel me ook wel echt een bofkont dat ik nooit een beugel nodig heb gehad. Volgens mij leveren beugels bij sommige tieners heel wat gedoe op met loslatende slotjes, geknapte elastiekjes en heel veel orthobezoekjes. Kan me voorstellen dat je daar, zeker in die tijd, niet heel vrolijk van wordt.

 14. Neverdullmoments 7 oktober 2018 op 4:04 pm - Beantwoord

  Hahaha, ik moest wel lachen om je bananenuitleg. Ik ging ook natuurlijk meteen naar je wenkbrauw turen en ik probeerde me je voor te stellen met lang haar. Leuk zo’n overzichtje!

 15. Saskia 7 oktober 2018 op 4:26 pm - Beantwoord

  Oh ik ben ook altijd efficiënt bezig en er zijn zeker nog wat puntjes die overeen komen? Fruit die ik echt niet lus? Kiwi, bahbahbah.

  Fijne Zondag!<3

  • Romy 7 oktober 2018 op 9:53 pm - Beantwoord

   Haha, naar mijn wenkbrauw moet je wel heel goed turen om de ontbrekende haartjes te zien 😛 Dankje voor je leuke reactie!

  • Romy 7 oktober 2018 op 9:54 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je een paar punten van mijn lijstje herkent! Kiwi ben ik overigens ook geen groot fan van. Ik vind het ook niet vies, maar het is zeker niet mijn favoriete fruit.

 16. Jessica 7 oktober 2018 op 4:51 pm - Beantwoord

  Bananen lust ik wel, maar dat puntje onderaan. Juk die sla ik over.
  Fruit wat ik echt niet lust is ehhh wel veel. Je kan bij mij altijd beter vragen wat ik wel lust i.p.v. wat ik niet lust. Dat laatste levert een enorm lang lijstje op. Tegenwoordig eet ik wel wat meer.
  Ik heb helaas tot 2x toe een beugel gehad. Alleen de laatste keer was ik +/- 25… en moesten ervoor nog 4 kleine kiezen uit. Was dat bij de eerste keer maar bekent geweest….

  • Romy 7 oktober 2018 op 9:58 pm - Beantwoord

   Wel goed dat er nu meer producten zijn die je wél lust. Ik kan me voorstellen dat je sommige producten (en ook sommige fruitsoorten) ook wel echt moet leren eten voordat je ze kunt waarderen.
   Balen dat je op latere leeftijd nog een tweede keer een beugel moest en dat daar ook kiezen voor getrokken moesten worden. Ik kan me voorstellen dat je dat liever in je tienertijd had geweten, zodat die tweede keer met een beugel je bespaard was gebleven. Hopelijk heeft het je wel het resultaat opgeleverd waar je op hoopte.

 17. Jacqueline 7 oktober 2018 op 9:06 pm - Beantwoord

  Ik hou niet zo van heel zuur fruit met pitjes. Van die besjes of bramen ofzo.
  En ik heb ook een litteken in mijn wenkbrauw, van een piercing die eruit is gegroeid. Als ik dat tegen mensen zeg, wijzen ze altijd de verkeerde wenkbrauw aan, daar heb ik namelijk 2 moedervlekjes.

  • Romy 7 oktober 2018 op 10:36 pm - Beantwoord

   Haha, zo zijn je wenkbrauwen toch eigenlijk onbedoeld een beetje symmetrisch. Of nou ja, is er aan beide kanten iets te zien 😉

 18. Nikita 7 oktober 2018 op 9:28 pm - Beantwoord

  Ik heb nooit een beugel gehad, wel een trotse brillendrager! Net als jij volgens mij. Ik hou trouwens van alle soorten fruit, ik heb niet echt fruit dat ik echt vies vind. Enkel kersen vind ik iets minder lekker. Ik heb trouwens een litteken op mijn hand. In de muis van mijn hand, zo naast mijn duim aan mijn rechterhand. Dat is van die keer toen ik in maart met een mes ben uitgeschoten in mijn hand. Dat heb ik wel eens verteld. Ik zie het niet als iets slechts. Dat litteken is er gekomen (eigenlijk is het een lichte inkeping, maar het blijft zichtbaar) toen ik midden in strijd met mezelf lag. Met mijn perfectionisme. Inmiddels ben ik gestopt met vechten. Niet omdat ik het opgegeven heb, maar omdat ik mezelf heb aanvaard. Inclusief perfectionisme. Dus ik zie dat litteken als een teken dat ik iets zwaars heb overwonnen en dat ik dapper ben.

  • Romy 7 oktober 2018 op 10:38 pm - Beantwoord

   Mooi hoe je toch een bijzondere betekenis aan het litteken hebt weten te koppelen. Je hebt groot gelijk! In jouw geval kan een litteken je ook herinneren aan een belangrijke realisatie en dat is eigenlijk best iets moois.

 19. evelien 8 oktober 2018 op 8:56 am - Beantwoord

  Wat een super leuke feitjes!
  Ik heb eigenlijk ook nog echt lang haar gehad, op een een of andere manier knip ik het toch altijd weer af haha.
  Ik lust eigenlijk alle soorten fruit! <3
  Liefs,
  Evelien

 20. Meaghan 8 oktober 2018 op 8:59 am - Beantwoord

  Grappig rijtje! Die bananenfobie… Je bent niet de enige! Ik dacht altijd dat ik de enige was die dat had. Dat bruine puntje vind ik ook vreselijk in de banaan en de smaak en geur kan ik ook niet verdragen als de banaan in zijn geheel is. Echter heb ik dan geen moeite met bananenbrood of bananenpannenkoeken. Zo gek is dat. Grappig dat jij dat ook hebt!

  • Romy 9 oktober 2018 op 7:14 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat jij hetzelfde hebt met bananen! En dat jij, net als ik, iets als bananenbrood of bananenpannenkoeken juist wél kan waarderen. Ik vond het altijd een beetje apart hoe dat bij mij zat 😉 Dus ik ben blij dat ik niet de enige ben!

 21. Jessica J. 8 oktober 2018 op 11:51 am - Beantwoord

  Een collega van me lust ook geen bananen in zijn geheel. Blijkbaar is het dan toch zo vreemd niet! 😀 In The Amsterdam Dungeon kreeg ik eveneens bijna iets aan m’n hart. Dat viel natuurlijk op, waardoor ze me extra lieten schrikken. :’) Horrorfilms kan ik écht niet gaan kijken in de bioscoop. Zelfs op de bank, onder een dekentje, heb ik het al moeilijk, haha!

  • Romy 9 oktober 2018 op 7:20 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die bij The Amsterdam Dungeon bijna dacht dat ik het niet zou overleven 😛 Wat een horror daar!
   En fijn om te horen dat er ook nog anderen zijn die een wat complexe “relatie” met bananen hebben, haha 🙂

 22. Anna 8 oktober 2018 op 5:14 pm - Beantwoord

  Haha wat een grappig artikel! Wat erg, van die pasfoto hahaha! :p Ook wel heel erg hilarisch. Dat wat jij met bananen hebt, heb ik met champignons. Die lust ik alleen maar in heeeeele kleine stukjes. Zo koop ik in de winkel altijd voorgesneden champignons om ze vervolgens nog kleiner te maken (ik vind ze gewoon zo ontzettend vies om naar te kijken…)

  • Romy 9 oktober 2018 op 7:35 am - Beantwoord

   Haha, ik stond ook wel even raar te kijken. Ik mag toch hopen dat ik mijn 13-jarige “baby face” nu niet meer heb, haha.
   Grappig dat jij mijn bananenissue ook hebt, maar dan met champignons. Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat je die niet heel smakelijk vindt om in zijn geheel te zien 😉

 23. noor 10 oktober 2018 op 7:46 pm - Beantwoord

  Dat van die bananen herken ik ook. Ik kan enkel een banaan gesneden eten, zeker ’s morgens. En als de banaan te lang in mijn mond zit, krijg ik kotsneigingen. Oh ja, het topje en het onderste deel van de banaan zeker niet opeten. Het topje bevat spinneneitjes, werd mij ooit verteld (serieus!).

  • Romy 11 oktober 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

   Oh echt? Dat van de spinneneitjes wist ik niet eens, maar dat overtuigt me er wel nóg meer van dat ik dat topje vooral niet moet eten 😉