action3 1 3

Willekeurige feitjes over mij #7

 • 20 januari 2019
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Gek, grappig of vooral lekker willekeurig? Als ware kletskous met een bescheiden dosis zelfkennis vond ik het geen probleem om weer een aantal feitjes over mezelf te bedenken. Jullie weten inmiddels dat ik een stiekeme voorliefde heb voor de geur van Tipp-Ex (ik kan het ook niet helpen!) en schimmelkaas juist absoluut niet kan verdragen. Maar ben je nu ook nieuwsgierig waar ik stiekem een beetje bang voor ben? En wat mijn probleem is met filmmarathons? Dit en meer feitjes deel ik in deze nieuwe editie van 15 willekeurige feitjes over mij.

willekeurige feiten over mij
 1. Als ik één product gewend ben, dan stap ik daar niet van af. Ik ben nogal gehecht aan bepaalde producten die ik gebruik. Zo drink ik al anderhalf jaar thuis iedere dag dezelfde thee (groene thee met kokos van Pickwick) – soms wel zes koppen op een dag. Nee, dat verveelt niet!
 2. Ik check Funda nog elke dag. Na mijn werk maak ik iedere avond hetzelfde virtuele rondje langs een aantal websites. Het is dagelijks vaste prik om een kijkje te nemen op Funda, ook al heb ik al mijn droomhuisje gekocht. Ik ben gewoon een nieuwsgierig aagje dat het huizenaanbod graag op de voet volgt.
 3. Mijn thee is bijna geen thee te noemen. Ik drink thee altijd héél licht. Ik laat mijn zakje hooguit een paar seconden in het hete water hangen en haal het er daarna alweer uit. En dan drink ik ook nog meestal groene thee of verse muntthee, wat van zichzelf al weinig kleur heeft.
 4. Ik denk sneller dan ik praat. Het komt regelmatig voor dat ik over woorden struikel of een onsamenhangende woordenbrij weet uit te kramen. Soms maak ik namelijk al bepaalde gedachtesprongen voordat ik daar een goede formulering bij heb bedacht. Ook floepen er om die reden nogal eens – “zeg maar” – stopwoordjes uit.
 5. Ik kan nergens slapen behalve in een bed. In bed val ik ’s avonds meestal direct als een blok in slaap, maar zittend slapen lukt mij niet. Knikkebollen of een klein beetje indutten gaat wel, maar slapen in het vliegtuig of de trein is er zelfs niet bij als ik doodmoe ben.
 6. Als ik haast heb, komt de chaoot in mij naar boven. Wanneer ik om 9 uur de deur uit moet, zie je mij waarschijnlijk 5 minuten voor tijd de trap op en neer hollen. Kam vergeten! OV-kaart kwijt! Lipstick nog snel opdoen! Ik ben wel bijna altijd netjes op tijd, maar dat komt niet bepaald doordat ik al goed voorbereid klaar zit om te gaan.
 7. Vlogs en luchtige tv kijk ik alleen met een half oog. Zo af en toe vind ik het leuk om een vlog of een niet al te ingewikkeld tv-programma te kijken. Maar dat doe ik alleen als “achtergrondgeluid” terwijl ik ondertussen iets anders doe. Alleen voor films of leuke series wil ik soms écht gaan zitten.
 8. Filmmarathons houd ik niet vol. Zodra ik meer dan twee films achter elkaar zou kijken of een hele serie zou gaan bingewatchen, gaat het mis. Ik kan er niets aan doen, maar ga vaak bij film 2 al knikkebollen. Of ik nu een goede nacht heb gemaakt of niet.
 9. Ik eet mijn brood het liefst in 4 stukjes. Als ik thuis brood eet, snijd ik mijn boterhammen altijd in vier stukjes. Dan vind ik het brood lekkerder dan wanneer ik een boterham dubbelgevouwen naar binnen prop, zoals ik dat op mijn werk doe. Raar maar waar!
 10. Ik zit graag op het puntje van mijn stoel. Ik vind dat simpelweg lekkerder zitten dan met mijn rug tegen de leuning. Toch doe ik tegenwoordig mijn best om de leuning alsnog op te zoeken. Al is het alleen al voor mijn rug! Op bureaustoelen zit ik overigens wel netjes altijd tegen de rugleuning aan.
 11. Ik verbeter bijna nooit ongevraagd taalfouten bij anderen. Niet in e-mails, niet in blogartikelen, en niet in teksten die ik online of offline lees. Ik wil anderen daar simpelweg niet ongevraagd mee lastigvallen. Maar zodra iemand me gericht vraagt om een tekst na te kijken, leef ik me daar natuurlijk wel gráág op uit.
 12. Ik ben geboren in Amsterdam. Laatst hoorde ik dat het voor sommigen een heel ding is dat hun kind Amsterdam als geboorteplaats heeft. Ik ben dus wel geboren in Amsterdam, maar om eerlijk te zijn kon dat mij en mijn ouders weinig schelen.
 13. Ik kan niet tegen de geur van vis. Een heel semester lang heb ik vakken gevolgd aan de UvA, waarvoor ik standaard langs een viswinkel moest lopen. Horror! Ik kan de lucht van verse vis niet uitstaan en hield dan ook mijn adem in als ik langs die winkel liep.
 14. Ik ben al jarenlang niet in Rotterdam geweest. In de meeste Randstad-steden ben ik regelmatig te vinden, maar Rotterdam is daar de enige uitzondering op. Ik heb gewoon meer met Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Of beter gezegd: misschien moet ik Rotterdam juist ontdekken om die stad meer te gáán waarderen.
 15. Ik ben nog steeds een beetje bang voor vuur. Als kind was ik doodsbang voor vuurwerk en als middelbare scholier besteedde ik scheikunde-experimenten liever uit aan mannelijke klasgenoten. Nog steeds heb ik het niet zo op met vuur. Veel verder dan het gas aansteken of een sterretje vasthouden (#held!) ga ik niet.

Is er iets waar jij stiekem bang voor bent?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anna 20 januari 2019 op 9:47 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Haha, ik herken mezelf wel in je eerste puntje. Wat was ik verdrietig toen mijn favoriete thee niet meer gemaakt werd door Jumbo, haha :’). Leuk om je op deze manier beter te leren kennen! Voor filmmarathons ben ik denk ik te onrustig (ik wil wat doen, haha) en met vuurwerk heb ik ook niks…

  • Romy 20 januari 2019 op 10:52 pm - Beantwoord

   Haha, erg hè, die merktrouw? Ik had datzelfde laatst met een maaltijdsalade van de Albert Heijn. Ik stond zo’n beetje perplex voor het schap toen ik ontdekte dat “mijn” maaltijdsalade er niet meer was 😛

 2. noor 20 januari 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Ook ik kan niet van een product afstappen als het goed werkt. Zo gebruik ik al jaren de deo van Lavera met rozengeur. Toppproduct!! Uiteraard ga je nog wel zweten (geen enkele deo kan het zweten tegenhouden!) maar je stinkt niet.

  • Romy 20 januari 2019 op 10:52 pm - Beantwoord

   Oh, die deodorant klinkt geweldig! Ik kan me voorstellen dat je daar niet meer van afstapt 🙂

 3. Marije 20 januari 2019 op 11:14 am - Beantwoord

  Ik ben ook heel trouw aan merken. Of ik ben gewoon niet zo goed met verandering ?

  • Romy 20 januari 2019 op 10:53 pm - Beantwoord

   Haha, daar zit wel wat in! Ik heb het met producten denk ik gewoon ook niet zo op met veranderingen 😛

 4. Saskia 20 januari 2019 op 11:43 am - Beantwoord

  1 & 3 *steekt hand op*
  Leuk om wat dingen weer over je te weten te komen. Sommige wist ik echt nog niet.

 5. Lianne 20 januari 2019 op 1:14 pm - Beantwoord

  Leuke feitjes! Dat van dat slapen in bed herken ik wel. Ik kan ook niet slapen in een trein of vliegtuig, of anders echt maar heel licht om na 5 minuten weer wakker te worden! Ik kijk nooit ‘luchtige tv’ of vlogs, alleen wel eens als Stefan zoiets erop zet. Maar uit mezelf zou ik, behalve Netflix, niet snel de tv aanzetten!

  • Romy 20 januari 2019 op 10:54 pm - Beantwoord

   Precies! Ik heb wel soms dat ik in het vliegtuig of in de trein een beetje indut, maar écht slapen wordt het nooit.
   Luchtige tv en vlogs kijk ik dus eigenlijk alleen als achtergrondgeluid. Ik ga daar nooit echt voor zitten, maar vind het soms wel fijn om iets op te zetten als ik wat anders aan het doen ben 🙂 Alleen programma’s als Heel Holland Bakt vind ik wel tof. Daar ga ik wel graag voor zitten 😉

 6. Darina 20 januari 2019 op 1:45 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik stap ook niet zomaar af van een product. En ik drink mijn thee ook heel licht.

 7. Evelyne 20 januari 2019 op 3:06 pm - Beantwoord

  Ik kan ook nergens elders slapen dan in bed. Ik ga zelfs nooit ergens knikkebollen of een dutje doen. Zo kwamen we eens van een trouwfeest, heel laat. Ik was nog kind en mama dacht ‘het is laat, ik zal bij haar in de auto zitten zodat ze kan slapen’, maar Evelyne heeft niet geslapen. Evelyne was klaarwakker, haha. En zo heb ik ooit als peuter ’s nachts heel erg gehuild dat mijn mama mij op de speelmat in de living had gezet en ik de hele nacht heb gespeeld terwijl zij lag te slapen in de zetel, haha. De enige keren dat ik in de zetel slaap is omdat ik echt ziek ben. Maar echt doodziek, haha.

  • Romy 21 januari 2019 op 8:59 am - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar! Toen wij in mijn kindertijd op vakantie gingen, leek het mijn ouders ook altijd handig als wij nog een paar uur zouden slapen in de auto. Niet dus! Zelfs als ik om half vijf ’s ochtends in de auto werd gezet, was ik klaarwakker. Ik kijk nog steeds vol bewondering naar mensen die gewoon binnen 1 minuut weg zijn als ze in de auto of in het vliegtuig zitten 😉

 8. Ada Slobbe 20 januari 2019 op 4:30 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! En wat jij met Rotterdam hebt, heb ik juist met Amsterdam? mijn familie komt uit Rotterdam, ik werk er en woon er vlakbij. Het voelt wel echt als mijn stad. Met Amsterdam heb ik juist heel weinig. Mocht je tips voor Rotterdam nodig hebben, laat het maar weten?

  • Romy 21 januari 2019 op 9:00 am - Beantwoord

   Wat grappig dat jij dat juist andersom hebt met Amsterdam! Als je nog leuke tips hebt voor een dagje naar Rotterdam, ik hoor het graag 🙂 Lijkt me leuk om daar misschien in de lente of zomer een keer naartoe te gaan.
   Mocht jij andersom tóch een keer naar Amsterdam willen, ik heb ooit een artikel geschreven met 15 leuke tips in Amsterdam. Via de zoekbalk kun je het terugvinden, mocht je benieuwd zijn 😉

 9. Nikita 20 januari 2019 op 6:47 pm - Beantwoord

  Ik heb geen stiekeme angsten. Ik heb wel angsten, maar die heb ik meestal wel eens benoemd hier of op mijn eigen blog. Een angst die niet veel mensenvan mij kennen, is dat ik een enorme fobie heb voor mensen die overgeven. Het zien, horen, ruiken, maakt niet uit. Ik begin te flippen. Het gekke is dat ik van mijn angst voor imperfectie inmiddels wel weet waar hij vandaan komt. Maar die angst? Ik ben er nog steeds niet achter. En er is mij als kind ook nooit iets aangeleerd dat overgeven fout of niet goed is. Ik ben er nooit voor gestraft. Toch vind ik het maar niks. Niemand denk ik, maar de manier waarop ik erop reageer is meestal wel vrij heftig. Helaas voor mij ging het de laatste keer (toen mijn zusje ziek was) gepaard met enorme paniekaanvallen. Ik vermoed dat dat is omdat ik nogal veel meemaak de laatste tijd. Maar over de laatste keer dat mijn zusje ziek was, ben ik wel overheen. Ik kan terug met een gerust gemoed mijn kamer binnenstappen.

  Dat eerste puntje herken ik ook trouwens! Ik ben niet iemand die graag dingen vervangt. Het vertrouwde vind ik wel fijn. Zo eet ik enorm graag elke keer dezelfde chips met zout, of dezelfde thee. Maar ik heb dat meer met andere zaken, omdat ik altijd het gevoel heb dat ze dan dingen samen met mij hebben meegemaakt. Mijn vorige iPad had ik vier jaar, die had ik doorheen mijn vorige opleiding en heeft me door moeilijke stagemomenten geholpen toen, en die heeft alle drie de jaren die ik in mijn nieuwe opleiding had meegemaakt. Ik heb heel vaak hem bij me gezet voor muziek of een voorbeeld tijdens het tekenen. Hoewel ik heel blij ben met mijn nieuwe iPad, voelde ik een soort pijn toen ik de oude aan de kant legde om de nieuwe te activeren. Gek, ik weet het. Maar dat is denk om de herinneringen die ik eraan heb, en ik heb dat met heel veel trouwens. Ik heb dat met mijn ketting ook, maar dat komt omdat die van oma is. Maar die ketting is bij heel veel moeilijke momenten geweest en die herinnert me er ook aan dat oma me altijd zal steunen. Dat troost mij heel erg. Hij ziet er niet meer zo nieuw en netjes uit als in het begin dat ik hem kreeg van haar, maar ik kan het niet over mijn hart krijgen om hem weg te doen. Hoeft ook niet, zolang ik hem fijn vind is dat meer dan genoeg.

  • Romy 21 januari 2019 op 5:16 pm - Beantwoord

   Wat heftig zeg, die emetofobie! Ik ging een tijdje om met iemand die dat ook had en ik weet nog dat dat soms een stuk heftiger kan zijn dan je als buitenstaander soms denkt. Juist daarom is het knap dat bijvoorbeeld het ziek zijn van je zusje dit keer niet tot paniekaanvallen leidde. Een hele stap vooruit! <3
   Eigenlijk wel heel mooi zoals je beschrijft dat producten of spullen een bijzondere waarde voor je kunnen hebben. Zeker als je er bepaalde herinneringen aan hebt of de spullen zelfs van een dierbare zijn geweest. Ik kan me voorstellen dat je zoiets als het kettinkje absoluut niet graag wegdoet. Hopelijk kun je met je nieuwe iPad veel mooie nieuwe dingen "beleven", zodat deze je net zo dierbaar wordt als je vorige exemplaar 🙂

 10. Maaike 20 januari 2019 op 10:54 pm - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen. Ook ik zet mijn thee meestal heel slap 🙂

 11. Meaghan 21 januari 2019 op 7:48 am - Beantwoord

  Super leuk weer om al die feitjes over jou te lezen en je nog beter te leren kennen. Grappig dat jij de voorkeur geeft aan wat slappere thee. Ik laat mijn zakjes juist vrij lang zitten en blijf erin ‘dippen’ tot de thee helemaal donker is. Ik hou juist van sterke thee, anders heb ik het gevoel dat ik gewoon water drink. En het eerste feitje herken ik ook heel erg bij mezelf. Als ik eenmaal een product heb waar ik tevreden over ben, gebruik ik niet zo snel meer iets anders. Zo ben ik al jaren niet meer van tandpasta geswitcht, gebruik ik al tijden dezelfde shampoo en zou ik nooit mijn favoriete havermoutmerk voor een ander merk willen inruilen haha, hoezo gewoontedier! 😉

  • Romy 22 januari 2019 op 12:16 am - Beantwoord

   Haha, leuk om te lezen dat jij dezelfde merktrouw hebt als ik! Ik heb het bijvoorbeeld ook met mijn tandpasta en muesli. Die heb ik beid van Albert Heijn-huismerk. Zelfs als de Jumbo dichterbij is dan Albert Heijn, ga ik nog speciaal naar AH om die twee spullen te halen 😛 Haha, lekker logisch!
   Grappig dat jij je thee juist graag donker drinkt! Ik drink het eigenlijk alleen donker als andere mensen mijn thee zetten en moet daar dan vaak even aan wennen bij de eerste slokken, haha.

 12. Audrey 21 januari 2019 op 9:18 am - Beantwoord

  2, 4, 5 en 15: check! Ik vermeed vuur vroeger zoveel dat ik thuis nooit een lucifer aanstak bijvoorbeeld (eng zo dicht bij je vingers als je de motoriek van een goudvis hebt!). En toen moest ik in de 2e bij biologie opeens een lucifer aansteken. De docente begreep echt niet dat ik in eerste instante weigerde… Vervolgens stak ik hem aan terwijl ik de lucifer naar me toe bewoog. Tja, ik zei toch dat ik nooit lucifers aanstak?

  • Romy 22 januari 2019 op 12:28 am - Beantwoord

   Haha, volledig herkenbaar wat je zegt over lucifers! Ik vind dat ook nog steeds best wel enge dingen en gebruik om dezelfde reden als jij liever aanstekers. Ik geloof dat ik net als jij eigenlijk al jarenlang geen lucifer meer heb aangeraakt, omdat anderen dat meestal voor mij doen…oeps! 😉

 13. bychristiana 21 januari 2019 op 11:09 am - Beantwoord

  Haha, over die thee. Same here;-) Ten eerste drink ik dus ook al heel erg lang dezelfde thee van Pickwick (verwen thee met zwarte bes) en dan moet die verder zo licht mogelijk zijn. Ik vind dat heel smerig, sterke thee;-) De geur van vis , brrrr, daar hou ik ook niet van. Ik loop altijd met een zo groot mogelijke boog om viswinkels en kramen heen. datzelfde geldt trouwens voor kaas. Dat vind ik ZO vies!

  • Romy 22 januari 2019 op 7:13 am - Beantwoord

   Haha, dat heb ik ook inderdaad. Ik vind sterke thee (vooral als het geen groene thee is) echt niet lekker, hoewel mensen me altijd vreemd aankijken als ik mijn theezakje maar een paar keer in mijn kopje dip 😉
   Die vislucht vind ik ook helemaal niets. Kaas kan ik daarentegen wel waarderen en vind ik nog lekker ruiken ook 😉

 14. Jessica J. 21 januari 2019 op 4:25 pm - Beantwoord

  Ik zit zelfs op het puntje van mijn bureaustoel. Niet goed voor de rug, I know. Ik probeer erop te letten, maar het is niet simpel. 😛
  Mijn beste vriend en ik hielden een keer een Harry Potter-filmmarathon. Ik heb het verbazend lang volgehouden, pas halverwege film zeven (!) vielen m’n ogen dicht.

  • Romy 22 januari 2019 op 7:39 am - Beantwoord

   Haha, herkenbaar hoor. Het is ook niet niks om zo’n gewoonte opeens af te leren. Ik vind het thuis op eetkamerstoelen ook nog steeds lastig en zoek nu zelfs bewust stoelen uit voor mijn nieuwe woning die me min of meer dwingen om goed te zitten, haha.
   Wauw, knap hoor, die Harry Potter-filmmarathon! Zes hele films afkijken achter elkaar doe ik je niet na, vrees ik 😉

Recente blogs

6 simpele tips voor iets meer zelfvertrouwen

17 mei 2017|Persoonlijke groei|

Laatst kreeg ik het verzoek voor een artikel met tips voor meer zelfvertrouwen. Zelf ben ik ook niet iemand die barst van het zelfvertrouwen, dus ik heb de titel ietwat voorzichtig geformuleerd. Ik denk dat problemen met je zelfvertrouwen soms diep kunnen zitten. Zelfvertrouwen is niet iets wat je zomaar van de ene op de andere dag kunt krijgen. Wel zijn er volgens mij een paar simpele dingen om je zelfvertrouwen een klein beetje op te krikken. Hoe dan? Dit zijn 6 simpele tips die mij een beetje helpen als boost om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Blij Lijstje #5: kerstvakantie, Valencia & Taal voor de Leuk

14 januari 2019|Persoonlijk|

Van dit Blije Lijstje had ik wel een heel boekwerk kunnen maken. De laatste week van december en het begin van januari heb ik heel wat fijne momenten beleefd. Ik genoot van twee weken kerstvakantie propvol met leuke dingen, werd spontaan verrast door een vriendin en besloot net zo spontaan om een mini-vakantie te boeken. Ook werd ik blij van een bank die eindelijk wél was wat ik zocht en las ik een wel heel leuk taalboek. En en...nou ja, ik zal niets meer verklappen. Lees snel verder voor al mijn blijmakers.

Gevoelens wegstoppen – niet aan te raden (dit wel!)

27 mei 2021|Persoonlijke groei|

Verdriet, schuldgevoel, angst of boosheid. Het zijn van die gevoelens die je waarschijnlijk liever kwijt dan rijk bent. Wie wil er nu niet het liefst elke dag stralend blij zijn en zijn dankbaarheidslijstje kunnen vullen met 100.000 lichtpuntjes? En dus probeer je nare gevoelens of gedachten misschien ergens ver weg te stoppen. Ben je daar mooi van af. Maar is dat wel zo? Is gevoelens wegstoppen of emoties opkroppen niet juist het slechtste wat je kunt doen? Ja dus, ik denk het wel.