DM, Rossman, Müller? De Duitse drogisterijen zijn inmiddels bijna een begrip geworden in de blogwereld. Ondanks dat ik geen beautyblogger ben die precies weet wat de ene body lotion van de andere onderscheidt, heb ik wel een zwak voor smeersels en fijne verzorgingsproducten. Mijn vriendin Diana wist mij nóg enthousiaster te maken om een keer samen te winkelen in Düsseldorf. Zaterdag was het dan zover! De wekker stond om half zes, maar de gezellige dag en volle tassen waren het vroege opstaan meer dan waard. Ik laat je graag mijn vele aankopen zien.

winkelen in düsseldorf dm rossman

Meiden met een missie

Zaterdag zaten wij al vroeg in de trein, op weg naar ons dagje winkelen in Düsseldorf. Ondanks het vroege opstaan waren wij er helemaal klaar voor en hadden we de shoppers al in de aanslag. Meiden met een missie! Nadat de treinrit was voorbijgevlogen dankzij het vele kletsen, kwamen we aan in Düsseldorf. Onze eerste stop was het winkelcentrum Düsseldorf Arcaden. Hier vind je onder andere een grote DM, Tedi (een Action-achtige winkel) en Müller (een meer luxe drogist). Daarna brachten we een bezoekje aan de Schadowstrasse, de bekende winkelstraat, waar onder andere een groot filiaal van Rossman, een andere voordeeldrogist, zit.

Mijn aankopen bij DM en Rossman

Mijn favoriete winkels waren absoluut DM en Rossman, de twee grote drogisterijketens in Duitsland. Ik kon me beide winkelketens nog herinneren van mijn laatste vakantie naar Duitsland. Toen kwam ik er echter alleen voor de tandenborstel die ik standaard vergeet als ik op reis ga. Nu pas zag ik dus dat DM en Rossman een waar walhalla zijn voor iedereen die graag fijne, betaalbare producten gebruikt die ook nog eens dierproefvrij zijn. Mijn winkelmandje was dan ook al snel gevuld.

winkelen in düsseldorf dm rossman

Douche- en gezichtsproducten

Ik kocht bij DM onder andere een voorraadje douchegel. Ik schaamde me bijna voor het grote aantal flessen, maar daar moet ik bij zeggen dat ik voorafgaand aan onze trip mijn voorraad doucheproducten al flink had uitgedund. Mijn grote favoriet van de nieuwe aankopen is het doucheschuim met vanillegeur. Ook met de kokosdeodorant ben ik erg blij. Die ruikt heerlijk! Goed om te weten: voor de meeste douchegel betaal je bij DM en Rossman niet meer dan €0,55 per fles. Voor alles wat je op de foto helemaal bovenaan dit artikel ziet, was ik dus in totaal maar zo’n €25 kwijt. Echt een koopje! En hoe leuk zijn alle kleurrijke verpakkingen!

winkelen in düsseldorf dm rossman

Haarverzorging

Ook het schap met haarverzorgingsproducten konden we onmogelijk voorbijlopen. Ik wilde graag eens haarmaskers proberen, maar vind de losse maskertjes in Nederland nogal duur. Daarom was ik blij dat DM en Rossman ook potten met haarmasker verkopen. Vooral de vanillegeur is goddelijk. Ik kocht dan ook maar meteen de hele lijn, inclusief shampoo en conditioner. Over goddelijk gesproken, de shampoo met de geur van witte chocolade is ook onweerstaanbaar. De tekst “Niet om op te eten” op die verpakking is zeker niet onterecht.

winkelen in düsseldorf dm rossman

Balea-maskers, lippenbalsem, reinigingsmelk en oogschaduw

De laatste tijd ben ik weer volop in de weer met maskertjes. In Nederland vind ik maskertjes alleen vaak vrij prijzig, dus kon ik deze stapel maskertjes van Balea niet laten liggen voor €0,40 per stuk. Verder nam ik twee lippenbalsems mee. Ze ruiken allebei héérlijk en geven een subtiel glimmertje af. Ten slotte belandden ook een fles reinigingsmelk, gezichtscrème (hoe leuk is de verpakking met donut!) en een koperkleurige oogschaduw in mijn inmiddels zwaar beladen winkelmand.

Mijn aankopen bij Primark

Ook gingen we razendsnel de Primark in tijdens onze dag winkelen in Düsseldorf om voor pyjama’s te kijken. Ik liep met twee aankopen de winkel weer uit.

grumpy cat pyjama primark

Pyjama van Grumpy Cat

Mijn eerste aankoop was deze pyjama. Ik zocht nog een leuke winterpyjama en viel als een blok voor deze van Grumpy Cat. Ik vond het wel humor om als vrolijke blogger te slapen in een pyjama met een chagrijnige kat. En de roze kleur deed het hem!

rode handschoenen met strikjes primark

Rode handschoenen met strikjes

Terwijl Diana naar tassen aan het kijken was, zag ik in mijn ooghoek opeens iets met strikje schitteren. Dat moest ik beter zien! Het bleken rode handschoenen met strikjes te zijn en ik was direct verkocht. Deze handschoenen staan perfect bij mijn donkerblauwe winterjas, die ik ook dit jaar met veel plezier ga dragen.

Mijn aankopen bij Tedi

Naast de drogisterijen en Primark, gaf Diana aan dat Tedi echt een winkel voor mij zou zijn. Deze winkel zit tegenover winkelcentrum Düsseldorf Arcaden en is een soort Action met onder andere een uitgebreide knutselafdeling. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen.

winkelen in düsseldorf tedi stickers

Ik bleef een tijdje plakken bij de vele leuke spullen voor kaarten maken. Uiteindelijk bleef de schade beperkt en nam ik 4 stickervellen en een pakje met roze washi tape mee naar huis.

Winkelen in Düsseldorf, een aanrader?

Aan het einde van de dag winkelen in Düsseldorf waren we moe maar voldaan. Ik ben blij verrast door het grote, betaalbare en fijne assortiment bij vooral DM en Rossman. Van sommige spullen, zoals de shampoo, had ik zelfs spijt dat ik niet meer flessen heb meegenomen. Buiten het winkelen om, vond ik Düsseldorf geen geweldig leuke stad, maar daar moet ik bij zeggen dat wij ook geen tijd hadden om op zoek te gaan naar culturele uitstapjes. Naast het winkelen was het vooral ook onwijs gezellig om dit samen te doen. Zeker voor herhaling vatbaar!

winkelen in Düsseldorf

Met de trein naar Düsseldorf

Wij zijn overigens met de trein naar Düsseldorf gegaan. Vanaf Amsterdam Centraal was het met de ICE-trein maar 2 uur en 11 minuten reizen. Ideaal! Ook betaalden wij voor onze kaartjes slechts €20 voor een enkele reis per persoon, mede doordat we een paar maanden van tevoren hadden geboekt. Mocht je zelf ook een tripje naar Düsseldorf willen maken of naar een andere Europese stad, dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op Goedkoop-treinkaartje.nl. Hier kun je namelijk voor iedere buitenlandse bestemming (maar ook voor reizen binnen Nederland) vinden hoe en waar je een goedkoop treinkaartje kunt bestellen. Ideaal!

Wat is jouw favoriete stad om te winkelen?

winkelen in Düsseldorf

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 26 oktober 2018 op 6:12 am - Beantwoord

  Wat ben je goed geslaagd! Je kan voorlopig even vooruit met alle heerlijke DM producten.

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:57 am - Beantwoord

   Zeker weten! Ik heb zo veel leuke dingen gescoord om voorlopig lekker mee vooruit te kunnen 🙂

 2. chucky1012 26 oktober 2018 op 6:45 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s van je mooie en fijne aankopen ?
  Goede tip voor treinticket….

  Fijne dag ?

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:57 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een mooie vrijdag toe!

  • Maria 28 november 2023 op 4:27 am - Beantwoord

   Ik ga binnenkort naar Düsseldorf met de bus van de betuwe express voor maar 19 euro, goedkoper dan de trein.

 3. Darina 26 oktober 2018 op 7:29 am - Beantwoord

  Wat een fijne aankopen! Goede tip om een keer naar Düsseldorf te gaan.

 4. Lianne 26 oktober 2018 op 7:40 am - Beantwoord

  Düsseldorf is erg leuk om te winkelen, ik ben er vaker geweest. Het is geen mooie stad inderdaad, maar dat komt omdat het een fabrieksstad is en die stad ligt eigenlijk een beetje in de randstad van Duitsland. Al die steden daar zijn een beetje lelijk en grauw. Maar met de kerstmarkt in december heeft het ineens toch wel iets sfeervols! Die DM drogist is fijn hè? Toen ik nog in Venlo woonde, gingen wij ook altijd vaker net even over de grens om bij de DM allemaal spullen in te slaan. Niet normaal hoeveel dat daar goedkoper is dan in Nederland. Dat mis ik nu wel, haha! Maar misschien dat we dit jaar weer naar de kerstmarkt kunnen gaan, dan kan ik daar meteen weer naartoe!

  • Romy 26 oktober 2018 op 8:04 am - Beantwoord

   Klopt inderdaad! Het is volgens mij ook geen heel mooi gebied in Duitsland. Düsseldorf is in de Tweede Wereldoorlog nogal gebombardeerd, dus misschien dat er ook daarom niet echt veel mooie historische gebouwen te zien zijn. Maar winkelen kun je er in ieder geval goed 🙂 En ik kan me voorstellen dat Düsseldorf met de kerstmarkt ook heel mooi zal zijn. Zou superleuk zijn als je daar deze winter naartoe kunt gaan!
   Ik vond het ook bizar hoe goedkoop alles bij DM is, terwijl het tegelijkertijd echt fijne producten zijn. Ik had bijna spijt dat ik van bijvoorbeeld de shampoo niet wat meer had ingeslagen 😉

 5. Janne 26 oktober 2018 op 7:44 am - Beantwoord

  Voor de mensen die in het oosten van het land wonen: je kunt ook met een stoptrein van Arnhem naar Düsseldorf. Staat nog steeds op mijn to do list, maar het komt er telkens niet van (ik ben wél al een paar keer op de fiets naar Kleve geweest, dus dat is in de richting 😛 )
  Ik ga altijd pizza eten in Duitsland, ze hebben daar vaak van die Turkse pizzaboeren die superveel beleg op de pizza doen <3 Drogisterijspullen heb ik er nog nooit gekocht, maar ik koop denk ik ook maar eens in het jaar shampoo en doucheschuim krijg ik meestal cadeau 😀

 6. Irene 26 oktober 2018 op 7:57 am - Beantwoord

  Wat heb je een hoop fijne spullen geshopt ? ik kom ook graag in Duitsland voor de DM. Grappig dat jij de Tedi ook als een soort van Action ziet, dat was ook mijn idee toen ik er voor het eerst binnenliep.

  • Romy 26 oktober 2018 op 8:07 am - Beantwoord

   Ideaal als je zelfs op de fiets naar Duitsland kunt! Hoewel ik over het algemeen blij ben dat ik in de Randstad woon, zou ik het op sommige momenten wel héél leuk vinden om dicht bij de grens te wonen 😉 Tanken is volgens mij ook een stuk goedkoper in Duitsland en die Duitse pizza’s klinken ook zeker geweldig goed 🙂

  • Romy 26 oktober 2018 op 8:08 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook regelmatig bij DM gaat winkelen! Mijn vriendin tipte me de Tedi en omschreef het als de Duitse Action, dus vandaar die vergelijking 🙂 Ik vond het echt een leuke winkel.

 7. Ilona Wielinga 26 oktober 2018 op 8:35 am - Beantwoord

  Zo jij bent zeker goed geslaagd! Ik ben dus nog nooit bij de DM oid geweest, maar wil dat nog wel een keer doen. Ook bedankt voor de treinkaartjes tip!

  • Romy 26 oktober 2018 op 6:38 pm - Beantwoord

   Zeker een aanrader om een keer naartoe te gaan wat mij betreft! 🙂 Met de trein ben je er vrij snel en ze hebben echt leuke winkels.

 8. Yvonne 26 oktober 2018 op 9:01 am - Beantwoord

  Leuk dat je zo goed geslaagd bent! Ik wil er ook echt heel graag nog een keer heen. P.s: er staat ulturele ipv culuttelein je tekst.

  • Yvonne 26 oktober 2018 op 9:02 am - Beantwoord

   Culturele dus. Lang leve de spellingcontrole.

  • Romy 26 oktober 2018 op 6:53 pm - Beantwoord

   Het is zeker een aanrader om een keer die kant op te gaan wat mij betreft 🙂
   Dankje voor de tip over de vergeten letter ‘c’. Heb hem meteen even toegevoegd!

 9. Geke 26 oktober 2018 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke spulletjes heb je weten te vinden. Daar ga je de komende tijd heel veel van kunnen genieten.

  De DM heeft me toen we in Berlijn waren een paar jaar terug ‘gered’ toen ik onverwachts blaren kreeg op mijn enkel. Even binnengegaan voor blaarpleisters en ik kon weer verder, wat een verlichting 🙂
  Heb me toen inderdaad ook wel de ogen uitgekeken naar het aanbod en de betaalbaarheid ervan. Ze hebben zelfs wat glutenvrije dingen in hun assortiment. Mijn man heeft toen wat dingen van Kneipp meegenomen, maar veel konden we niet meenemen omdat we met het vliegtuig reisden en enkel handbagage hadden.

  • Romy 26 oktober 2018 op 6:54 pm - Beantwoord

   Ook voor dat soort noodzakelijke producten is de DM ideaal! Ik zag er inderdaad ook heel wat etenswaren die bijvoorbeeld glutenvrij of vegan waren. Ik heb zelf een spread met mango en curry meegenomen voor op brood. Gewoon om eens wat exotisch te proberen 🙂 Ben benieuwd!

 10. Mariska 26 oktober 2018 op 9:14 am - Beantwoord

  Oh hele leuke aankopen inderdaad! Nu wil ik ook zo graag weer naar de DM om allemaal lekkere dingen te kopen 🙂

 11. Jessica J. 26 oktober 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Goed geshopt, haha! Wij zijn eind vorig jaar ook naar Düsseldorf geweest omdat ik graag eens een kitschy Duitse kerstmarkt wou bezoeken. Meteen ook geshopt bij DM, Lush (de sale! ♥) en Sephora. 🙂

 12. Johanne 26 oktober 2018 op 10:20 am - Beantwoord

  Jeetje, wat een lading spullen! Heeeerlijk. Vind die merken daar ook altijd zo leuk. Hele originele geurtjes en kleuren én ook nog eens lekker goedkoop. Ben nog nooit in Dusseldorf geweest, maar lijkt me wel heel leuk. Volgens mij is dat in de herfst ook best een hele gezellig stad.

  • Romy 26 oktober 2018 op 6:55 pm - Beantwoord

   Oh leuk! Zo’n kerstmarkt lijkt mij stiekem ook wel wat om een keer te bezoeken. En sale bij Lush? Dat klinkt zeker niet verkeerd! 🙂

  • Romy 26 oktober 2018 op 6:57 pm - Beantwoord

   Klopt! De vrolijke verpakkingen maken de producten alleen maar nóg fijner. Helemaal blij met al mijn aankopen!
   Wij vonden Düsseldorf niet echt een heel mooie stad, op de winkels na, maar er schijnen op zich wel mooie parken te zijn. Het centrum vonden we alleen niet echt heel mooi 😉

 13. Anna 26 oktober 2018 op 10:37 am - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk dat jullie een dagje naar Düsseldorf gingen! Ik vind het altijd leuk om een dagje in Duitsland te shoppen, voelt toch echt meer als een dagje weg dan in Nederland! Ik ga meestal naar Leer, dat is voor mij de dichtstbijzijnde plaats in Duitsland (ongeveer drie kwartier rijden). Bij de DM of Rossmann sla ik altijd mijn favoriete shampoo van Elvive in en deodorant van Nivea, die zijn in Nederland altijd een stuk duurder! Je hebt echt goede aankopen gedaan zo te zien. Balea is ook een super fijn merk.

  • Romy 26 oktober 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Wauw, wat ideaal dat je binnen drie kwartier in een Duitse plaats zit! Ik kan me voorstellen dat je dan graag zo nu en dan een dagje weg naar Duitsland gaat om ook wat fijne producten in te slaan 🙂 Voor mij is het iets verder reizen naar Duitsland, maar ik ben zeker van plan om nog een keer met mijn eigen auto naar Duitsland af te reizen.

 14. Irene 26 oktober 2018 op 10:43 am - Beantwoord

  Oh wat een shopwalhalla die DM! Ik zou er ook ooit wel graag eens heen gaan ^^ Vind die Balea verpakkingen ook altijd zo vrolijk en die geuren lijken me zalig!

  • Romy 26 oktober 2018 op 6:59 pm - Beantwoord

   Als je een keer de kans hebt om te gaan, zeker doen! 🙂 De verpakkingen zijn inderdaad alleen al zo leuk om te zien, maar de producten zijn ook echt wel fijn. Ik ben nu al weg van de vanillegeur, maar de shampoo met witte chocolade is ook echt goddelijk.

 15. Saskia 26 oktober 2018 op 10:45 am - Beantwoord

  Wat een fijne spulletjes heb je gekocht zeg!<3 Daar zitten zeker hele fijne dingen bij!
  Ik winkel het liefste in: Londen, Antwerpen, Zoetermeer… Ook wil ik zeker wat leuke tips maken naar België.

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:00 pm - Beantwoord

   Leuk! Londen en Antwerpen zijn ook zeker leuke plekken om te winkelen. In Zoetermeer ben ik eigenlijk nog nooit geweest. Misschien wel leuk voor een dagje weg!

 16. Simone 26 oktober 2018 op 12:32 pm - Beantwoord

  Oooh zoveel liefde voor de DM! Ik heb de winkel vorig jaar ontdekt, door bloggers die mega enthousiast waren. Dat ben ik nu dus ook haha! Jammer genoeg is het voor ons niet heel erg dichtbij dus komen we er eigenlijk niet, behalve als we er in de buurt zijn. Straks ga ik ook nog even naar de Primark, ik ben benieuwd!

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:05 pm - Beantwoord

   Haha, voor mij geldt precies hetzelfde! Ik heb die winkel ook ontdekt door beautybloggers en door mijn vriendin. Daardoor ben ik nu ook súper enthousiast! Inderdaad jammer dat Duitsland niet naast de deur is (voor mij is het ook zeker 2 uur rijden met de auto), maar dat maakt een dagje Duitsland op z’n tijd natuurlijk wel extra bijzonder.
   Ik ben benieuwd of je nog iets leuks bij Primark hebt gevonden!

 17. Wendy (B) 26 oktober 2018 op 12:57 pm - Beantwoord

  Ikzelf vind het ook zalig om te shoppen bij DM en Rossmann 🙂
  Naar Tedi en Müller ben ik ook benieuwd!

 18. Lesley 26 oktober 2018 op 1:06 pm - Beantwoord

  Je hebt goed je best gedaan zeg! Superleuk! Mooie dingen gekocht.Wij gaan meestal met de auto, maar ik hoor steeds meer mensen over de trein voor dit soort trips en het verbaasd mij telkens weer hoe snel je er eigenlijk bent.

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij ook zo enthousiast bent over beide drogisterijen! Vooral Tedi vond ik ook echt een aanrader, zeker als je van leuke knutselspullen of hebbedingetjes houdt 🙂

   • Wendy (B) 26 oktober 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

    Ik denk het wel want je laat hier heel toffe stickers zien 🙂

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

   Klopt! Wij hebben ook gekeken of de auto een optie was, maar met de trein waren we zelfs sneller in Düsseldorf dan met de auto. Bovendien zit je dan niet met parkeren en scheelt dat ook weer wat kosten en gedoe 🙂

 19. Inge | Monsieur Mango 26 oktober 2018 op 2:53 pm - Beantwoord

  Wauw, wat heb je veel gekocht! Je bent goed geslaagd zo te zien. 🙂

 20. Anouk 26 oktober 2018 op 3:28 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie producten! Leuke pyjama ook 😀

 21. Kirsten 26 oktober 2018 op 3:39 pm - Beantwoord

  Oh, ik hou ook zo van de geur van vanille! Net als jij zou ik me niet kunnen inhouden wanneer ik zo veel lekker ruikende douchezeep en shampoo tegenkwam. Super leuke aankopen heb je gedaan, vooral die pyjama vind ik erg grappig.

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En leuk om te horen dat jij net zo’n vanillefan bent als ik. Ik heb gisteren mijn haren met de vanilleshampoo gewassen en kon bijna niet stoppen met steeds aan mijn haar ruiken, haha.

 22. Yanine 26 oktober 2018 op 3:53 pm - Beantwoord

  Leuke dingen, ik dacht dat ik ook altijd veel kocht bij DM maar nu blijkt dat wel heel erg mee te vallen haha ;). Had je speciaal een koffertje meegenomen voor jullie aankopen? Slim!
  Groetjes

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Haha, ik vrees dat ik inderdaad wel aardig wat heb ingeslagen 😉 Ik had zelf geen koffertje mee (wel een stevige stoffen tas), maar mijn vriendin had wel een kleine trolley. Dat bleek achteraf gezien echt wel een goed idee, want een groot aantal flessen zijn bij elkaar vaak nog best wel zwaar 😉

 23. Chelsey 27 oktober 2018 op 1:48 pm - Beantwoord

  Wat een hoop fijne producten! Ik ga over twee weken weer shoppen in Duitsland, dus heb goed inspiratie op kunnen doen 🙂

  • Romy 27 oktober 2018 op 7:54 pm - Beantwoord

   Leuk! Ik ben heel benieuwd waar jij mee zult thuis komen uit Duitsland 🙂

 24. Beautyjuf 27 oktober 2018 op 8:46 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijke kleurtjes hebben de verpakkingen van Balea, hè? Ik vind dat je ontzettende leuk items hebt gescoord! Er zitten een paar producten tussen die ik vorige week ook heb aangeschaft. Hopelijk beleef je net zoveel plezier aan de producten als ‘moi’.

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:24 pm - Beantwoord

   Zeker weten! De verpakkingen van de producten zijn alleen al een feestje om te zien! Wat leuk om te horen dat jij ook een aantal van deze producten in huis hebt. Ik heb tot nu toe al een aantal Balea-producten uitgeprobeerd en ben daar absoluut erg over te spreken 🙂

 25. Dana 29 oktober 2018 op 10:35 am - Beantwoord

  Heerlijk dat shoppen he bij de Duitse drogist! Once a while ga ik richting Aken vanuit Amsterdam, want dan kan je geheel gratis reizen op studentenov 😉 alhoewel die van mij binnenkort afloopt.

  • Romy 29 oktober 2018 op 9:07 pm - Beantwoord

   Aken lijkt mij ook wel een leuke stad om eens naartoe te gaan! Toch jammer dat studenten-OV tijdelijk is. Ik mis dat stiekem ook nog weleens, haha.