unnamed file 24

Winterdip? Mijn 5 lichtpuntjes op winterse dagen!

 • 2 december 2016
 • 23 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Ik kan er wel omheen draaien, maar de winter is gewoon niet echt mijn seizoen. De donkere dagen maken me nooit zo vrolijk en ook van de winterkou ben ik geen fan. Een winterdip ligt dan ook elk jaar weer op de loer. Toch heb ik zo mijn manieren gevonden om de winter zonder problemen te overleven. Als ik er zo over nadenk, vind ik dit seizoen zelfs wel wat hebben. Vandaag deel ik daarom mijn 5 lichtpuntjes op winterse dagen. Misschien kunnen ze jou ook de winter door helpen.

winterdip winter

 • Genieten van de mooie natuur. Ik kan je echt aanraden om eens die grote muts en dikke handschoenen aan te trekken en eropuit te gaan. Juist in de winter is de natuur namelijk vaak mooier dan je denkt. Bekijk eens de takjes verstopt onder een dun laagje ijs of de mist die ‘s ochtends boven de weilanden hangt. Heb je ook al eens de roodborstjes gezien die zich in een vogelhuisje nestelen om een heerlijk plekje voor zichzelf te bouwen? Als je maar goed genoeg om je heen kijkt, is er zoveel moois te zien. Neem eventueel je camera mee en geniet van al deze winterpracht.
 • Het huis gezellig inrichten. Ik ben eigenlijk altijd wel een huismus, maar op winterse dagen ben ik dat des te meer. Wat is er dan leuker dan van je huis een heerlijk thuis maken met allerlei winterse decoratie? Gisteren nog wilde ik bijna de hele Xenos leeg kopen, toen ik langs de mooie houten sneeuwvlokken, kitscherige hangers en gebreide plaids liep. In de winter gun ik mezelf graag de tijd om de stofzuiger er weer eens bij te pakken en alles gezellig in te richten. Daar knapt niet alleen mijn kamer flink van op, maar ikzelf ook.
 • Smeren, lakken en badderen. Eerder schreef ik een artikel over hoe persoonlijke verzorging je uit de negatieve sleur kan halen. Het is dat ik geen bad heb, maar anders zou ik uren met een bruistablet kunnen badderen. Gelukkig kan ook een vette crème, een heerlijke douchegel of een fijne scrub al veel met je doen. Het is goed om een droge huid te voorkomen en je ziet er voor de buitenwereld leuk uit. Maar dat is slechts een bijkomstigheid. Waar het vooral om draait, is dat je jezelf door dit soort kleine dingen echt beter kunt voelen. Bye bye winterdip.
 • Binnen hobby’en. De winter is voor mij de ideale tijd om me in onze warme huiskamer en met vrolijke muziek op de achtergrond op mijn hobby’s te storten. Zelf maak ik graag kaarten of ga ik schrijven, bloggen of lezen, maar je kunt ook talloze andere dingen bedenken. Bak een heerlijke appeltaart, maak eindelijk eens die puzzel van duizend stukjes of pak je brei- of haaknaalden uit de kast. Vooral in de avonden vind ik het heerlijk om dit soort dingen te doen. Dan is zo’n donkere avond voor je het weet alweer voorbij en ben je nog goed bezig geweest ook.
 • Afspreken met anderen. Als er een ding is wat bij mij helpt tegen een winterdip, dan is het wel om niet alleen te zijn. Ook als je het niet ziet zitten om de deur uit te gaan in de kou, zijn er genoeg mogelijkheden om iemand te spreken. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van een avondje theedrinken en bijkletsen met vriendinnen. Of nodig eens een vriendin uit om een avondje films te kijken bij jou thuis onder een fleeche deken. Maak voor jullie allebei een grote mok warme chocolademelk met een toef slagroom en je avond is per definitie geslaagd.

Wat is jouw lichtpunt in de winter?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 2 december 2016 op 8:24 am - Beantwoord

  Zeker het thuis gezellig maken en genieten van de natuur! Alles is zoveel mooier in de herfst/winter!

 2. Lisa 2 december 2016 op 8:48 am - Beantwoord

  Ohh die handschoenen, ZO leuk hihi! Bij mij hangen de lichtjes al in de kamer, en volgend weekend ga ik de kerstboom opzetten. Zo kom je gelijk in die kerstsfeer. Ik hou van deze maand <3 Liefs

  • Romy 2 december 2016 op 9:26 am - Beantwoord

   De decembermaand is echt heerlijk! Ik kan ook echt uitzien naar het versieren van de kerstboom. En die lichtjes doen ook al zoveel 🙂

 3. Malou 2 december 2016 op 9:28 am - Beantwoord

  Goeie tips, vooral het naar buiten gaan werkt voor mij goed 🙂

 4. Irene 2 december 2016 op 10:18 am - Beantwoord

  Goede tips! Als ik eenmaal buiten geweest ben, vind ik een koo chocomelk ook heerlijk!

 5. Lieke - Life As Lieke 2 december 2016 op 10:26 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik vind de winter juist heeeerlijk haha! Dan moet ik er wel bij zeggen dat ik elk seizoen heeeeeerlijk vind 😉 Lekker naar buiten gaan en binnen knutselen vind ik echt superleuk 🙂

  • Romy 2 december 2016 op 3:18 pm - Beantwoord

   Dat is helemaal ideaal: als je van elk seizoen kunt genieten 🙂

 6. Sjoukje - meergeldminderstress 2 december 2016 op 10:36 am - Beantwoord

  Goeie tips! Ik mis nog koekjes bakken 🙂 Dat past ook echt bij de winter vind ik (al kan het natuurlijk altijd). En dan ruikt het huis zo lekker.

  • Romy 2 december 2016 op 3:19 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad ook een goede! Niets fijner dan in de winter lekker in de keuken aan de slag gaan.

 7. Mylene 2 december 2016 op 10:49 am - Beantwoord

  Ik merk dit jaar dat ik ook wat meer moeite heb met de koude, donkere dagen. Opstaan in de ochtend gaat echt een stuk minder makkelijk helaas 🙁 Maar ik probeer nu juist veel met vrienden af te spreken, want dat is leuk en dan heb je ook goede redenen om productief bezig te zijn op een dag. En de natuur blijft een favoriet van mij 🙂 En hardlopen!

  • Romy 2 december 2016 op 3:21 pm - Beantwoord

   Ja, opstaan is op dit soort dagen niet bepaald een makkie helaas. Fijn om te horen dat je op zulke dagen iets hebt aan met vrienden afspreken. En hardlopen is inderdaad ook heerlijk, zelfs met koud weer 🙂

 8. priscilla 2 december 2016 op 11:28 am - Beantwoord

  Oh ik vind de Xenos in deze tijd van het jaar ook echt geweldig! Alle kerstdecoratie heb ik er ook gekocht 🙂 Ik ga nu ook vaker in bad, bijna iedere dag. OOPS!

 9. Vlijtig Liesje 2 december 2016 op 11:53 am - Beantwoord

  Mijn lichtpunt is onze houtkachel! Die vind ik zo heerlijk knus. En de belofte van de lente in maart.

  • Romy 2 december 2016 op 3:21 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad ook iets fijns om alvast naar uit te zien 🙂

 10. Sara | MevrouwMiauw 2 december 2016 op 10:04 pm - Beantwoord

  Genieten van de natuur is iets wat mij echt enorm vrolijk kan maken tijdens de Winsterse dagen. Maar daar moet je wel een mooie, enigsinds zonnige dag hebben om er van te kunnen genieten. Tijdens een druilerige ijskoude dag kan ik niet echt genieten van de natuur.

  • Romy 2 december 2016 op 10:43 pm - Beantwoord

   Dat is begrijpelijk inderdaad. Op een regenachtig dagje ben ik ook niet echt met mijn camera buiten te vinden, hoor 😉 Dan zit ik liever binnen met mijn scrapbookspullen, een leuke serie en een grote mok thee.

 11. Marsha 2 december 2016 op 10:13 pm - Beantwoord

  Fijne tips heb je gegeven! Ik zelf nu veel met vrienden afspreken. Dat is toch weer een beetje afleiding 🙂

 12. Charel 3 december 2016 op 12:20 am - Beantwoord

  Vind het super gezellig om mijn kamer winterproof te maken en te genieten van een maskertje met een bakje thee! Heerlijk zo’n lijstje!

 13. Renske 3 december 2016 op 8:22 pm - Beantwoord

  Jaaa, badderen! Dat is ook echt één van mijn winterhobby’s, haha. Verder vind ik het ook echt mooi om te zien hoe de natuur veranderd. Hoewel ik er nu niet zo veel aan vind met al die kale bomen. 😉 Een laagje sneeuw erop zou leuk zijn!

 14. Bettie 3 december 2016 op 10:59 pm - Beantwoord

  De lichtpuntjes in de winter zijn voor mij de kerstdagen en oud&nieuw.
  En als het gesneeuwd heeft, is het heel leuk om er vroeg op uit te gaan en ben jij de eerste die door de sneeuw loopt.

 15. Vanessa 6 december 2016 op 10:14 pm - Beantwoord

  Ik heb een hekel aan de winter omwille van het koude weer en de donkere dagen, maar ik hou wel van de gezelligheid binnen. Afgelopen weekend heb ik zelfs de kerstboom al gezet, superleuk. En verder helpt Netflix ook natuurlijk!

  • Romy 6 december 2016 op 10:35 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je er binnen toch iets moois van maakt door de kerstboom al vroeg op te tuigen. Geniet daar lekker van, onder het genot van een paar goede Netflix-series uiteraard 🙂

 16. Amina 11 december 2016 op 2:53 pm - Beantwoord

  Goede tips Romy! En inderdaad, vooral ‘s morgens vroeg kan het in de winter met al dat moois in de stilte gewoon een sprookjeswereld zijn! ❤️

Recente blogs

Outfit | Roze gestreepte trui, shorts en rode hakken

14 december 2018|Outfits|

Het warmetruienweer is wat mij betreft alweer sinds oktober aan de gang. Het kan mij wat kleding betreft niet warm genoeg zijn zodra het kwik ook maar in het buurt van het vriespunt begint te komen. Niet gek dus dat het de laatste tijd vooral warme truien zijn waar ik een zwak voor heb. Graag wil ik je mijn allernieuwste aanvulling op mijn truiencollectie laten zien: een rood-roze-wit gestreept exemplaar dat mij zelfs op de koudste dagen nog warm houdt. En ik combineerde hem eens op een heel andere manier dan ik normaal zou doen. Kijk je mee naar mijn winterse outfit mét shorts en mijn allermooiste schoenen?

6 simpele tips voor iets meer zelfvertrouwen

17 mei 2017|Persoonlijke groei|

Laatst kreeg ik het verzoek voor een artikel met tips voor meer zelfvertrouwen. Zelf ben ik ook niet iemand die barst van het zelfvertrouwen, dus ik heb de titel ietwat voorzichtig geformuleerd. Ik denk dat problemen met je zelfvertrouwen soms diep kunnen zitten. Zelfvertrouwen is niet iets wat je zomaar van de ene op de andere dag kunt krijgen. Wel zijn er volgens mij een paar simpele dingen om je zelfvertrouwen een klein beetje op te krikken. Hoe dan? Dit zijn 6 simpele tips die mij een beetje helpen als boost om meer zelfvertrouwen te krijgen.

DIY: kaarten maken met Action knutselspullen

2 oktober 2016|DIY|

Drie dagen geleden deelde ik mijn budgetaankopen voor kaarten maken van de Action. Daarbij beloofde ik tegelijkertijd een DIY waarin ik stap voor stap uitleg hoe je met deze spullen een kaart kunt maken. En beloftes zijn er om waar te maken, dus waagde ik me gisteren aan deze uitdaging. Normaal gesproken combineer ik vaak budgetspullen met wat duurders. Maar dit keer maakte ik een uitzondering om aan jullie (en mezelf!) te bewijzen dat je ook met alleen budgetspullen prima uit de voeten kunt. Dus zette ik mijn schaar in het papier, maakte ik mijn handen flink vies met inkt en rolde er uiteindelijk een kaart uit mijn handen. Ik legde op foto's vast hoe dit kaartje tot stand is gekomen. Dus pak je knutselspullen en doe gezellig mee!

Ga naar de bovenkant