Winterdip? Mijn 5 lichtpuntjes op winterse dagen!

Ik kan er wel omheen draaien, maar de winter is gewoon niet echt mijn seizoen. De donkere dagen maken me nooit zo vrolijk en ook van de winterkou ben ik geen fan. Een winterdip ligt dan ook elk jaar weer op de loer. Toch heb ik zo mijn manieren gevonden om de winter zonder problemen te overleven. Als ik er zo over nadenk, vind ik dit seizoen zelfs wel wat hebben. Vandaag deel ik daarom mijn 5 lichtpuntjes op winterse dagen. Misschien kunnen ze jou ook de winter door helpen.

winterdip winter

 • Genieten van de mooie natuur. Ik kan je echt aanraden om eens die grote muts en dikke handschoenen aan te trekken en eropuit te gaan. Juist in de winter is de natuur namelijk vaak mooier dan je denkt. Bekijk eens de takjes verstopt onder een dun laagje ijs of de mist die ‘s ochtends boven de weilanden hangt. Heb je ook al eens de roodborstjes gezien die zich in een vogelhuisje nestelen om een heerlijk plekje voor zichzelf te bouwen? Als je maar goed genoeg om je heen kijkt, is er zoveel moois te zien. Neem eventueel je camera mee en geniet van al deze winterpracht.
 • Het huis gezellig inrichten. Ik ben eigenlijk altijd wel een huismus, maar op winterse dagen ben ik dat des te meer. Wat is er dan leuker dan van je huis een heerlijk thuis maken met allerlei winterse decoratie? Gisteren nog wilde ik bijna de hele Xenos leeg kopen, toen ik langs de mooie houten sneeuwvlokken, kitscherige hangers en gebreide plaids liep. In de winter gun ik mezelf graag de tijd om de stofzuiger er weer eens bij te pakken en alles gezellig in te richten. Daar knapt niet alleen mijn kamer flink van op, maar ikzelf ook.
 • Smeren, lakken en badderen. Eerder schreef ik een artikel over hoe persoonlijke verzorging je uit de negatieve sleur kan halen. Het is dat ik geen bad heb, maar anders zou ik uren met een bruistablet kunnen badderen. Gelukkig kan ook een vette crème, een heerlijke douchegel of een fijne scrub al veel met je doen. Het is goed om een droge huid te voorkomen en je ziet er voor de buitenwereld leuk uit. Maar dat is slechts een bijkomstigheid. Waar het vooral om draait, is dat je jezelf door dit soort kleine dingen echt beter kunt voelen. Bye bye winterdip.
 • Binnen hobby’en. De winter is voor mij de ideale tijd om me in onze warme huiskamer en met vrolijke muziek op de achtergrond op mijn hobby’s te storten. Zelf maak ik graag kaarten of ga ik schrijven, bloggen of lezen, maar je kunt ook talloze andere dingen bedenken. Bak een heerlijke appeltaart, maak eindelijk eens die puzzel van duizend stukjes of pak je brei- of haaknaalden uit de kast. Vooral in de avonden vind ik het heerlijk om dit soort dingen te doen. Dan is zo’n donkere avond voor je het weet alweer voorbij en ben je nog goed bezig geweest ook.
 • Afspreken met anderen. Als er een ding is wat bij mij helpt tegen een winterdip, dan is het wel om niet alleen te zijn. Ook als je het niet ziet zitten om de deur uit te gaan in de kou, zijn er genoeg mogelijkheden om iemand te spreken. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van een avondje theedrinken en bijkletsen met vriendinnen. Of nodig eens een vriendin uit om een avondje films te kijken bij jou thuis onder een fleeche deken. Maak voor jullie allebei een grote mok warme chocolademelk met een toef slagroom en je avond is per definitie geslaagd.

Wat is jouw lichtpunt in de winter?

Volg:
Deel:

23 Reacties

  • Romy
   Auteur
   2 december 2016 / 09:26

   De decembermaand is echt heerlijk! Ik kan ook echt uitzien naar het versieren van de kerstboom. En die lichtjes doen ook al zoveel :)

 1. 2 december 2016 / 10:18

  Goede tips! Als ik eenmaal buiten geweest ben, vind ik een koo chocomelk ook heerlijk!

 2. Mylene
  2 december 2016 / 10:49

  Ik merk dit jaar dat ik ook wat meer moeite heb met de koude, donkere dagen. Opstaan in de ochtend gaat echt een stuk minder makkelijk helaas :( Maar ik probeer nu juist veel met vrienden af te spreken, want dat is leuk en dan heb je ook goede redenen om productief bezig te zijn op een dag. En de natuur blijft een favoriet van mij :) En hardlopen!

  • Romy
   Auteur
   2 december 2016 / 15:21

   Ja, opstaan is op dit soort dagen niet bepaald een makkie helaas. Fijn om te horen dat je op zulke dagen iets hebt aan met vrienden afspreken. En hardlopen is inderdaad ook heerlijk, zelfs met koud weer :)

 3. Lieke - Life As Lieke
  2 december 2016 / 10:26

  Goede tips! Ik vind de winter juist heeeerlijk haha! Dan moet ik er wel bij zeggen dat ik elk seizoen heeeeeerlijk vind ;) Lekker naar buiten gaan en binnen knutselen vind ik echt superleuk :)

  • Romy
   Auteur
   2 december 2016 / 15:18

   Dat is helemaal ideaal: als je van elk seizoen kunt genieten :)

 4. 2 december 2016 / 11:28

  Oh ik vind de Xenos in deze tijd van het jaar ook echt geweldig! Alle kerstdecoratie heb ik er ook gekocht :) Ik ga nu ook vaker in bad, bijna iedere dag. OOPS!

  • Romy
   Auteur
   2 december 2016 / 15:19

   Haha, dat is inderdaad ook een goede! Niets fijner dan in de winter lekker in de keuken aan de slag gaan.

 5. 2 december 2016 / 11:53

  Mijn lichtpunt is onze houtkachel! Die vind ik zo heerlijk knus. En de belofte van de lente in maart.

  • Romy
   Auteur
   2 december 2016 / 15:21

   Haha, dat is inderdaad ook iets fijns om alvast naar uit te zien :)

 6. 2 december 2016 / 22:04

  Genieten van de natuur is iets wat mij echt enorm vrolijk kan maken tijdens de Winsterse dagen. Maar daar moet je wel een mooie, enigsinds zonnige dag hebben om er van te kunnen genieten. Tijdens een druilerige ijskoude dag kan ik niet echt genieten van de natuur.

  • Romy
   Auteur
   2 december 2016 / 22:43

   Dat is begrijpelijk inderdaad. Op een regenachtig dagje ben ik ook niet echt met mijn camera buiten te vinden, hoor ;) Dan zit ik liever binnen met mijn scrapbookspullen, een leuke serie en een grote mok thee.

 7. Charel
  3 december 2016 / 00:20

  Vind het super gezellig om mijn kamer winterproof te maken en te genieten van een maskertje met een bakje thee! Heerlijk zo’n lijstje!
  Charel blogde over…Hotspot ‘t Zusje

 8. Renske
  3 december 2016 / 20:22

  Jaaa, badderen! Dat is ook echt één van mijn winterhobby’s, haha. Verder vind ik het ook echt mooi om te zien hoe de natuur veranderd. Hoewel ik er nu niet zo veel aan vind met al die kale bomen. ;-) Een laagje sneeuw erop zou leuk zijn!

 9. Bettie
  3 december 2016 / 22:59

  De lichtpuntjes in de winter zijn voor mij de kerstdagen en oud&nieuw.
  En als het gesneeuwd heeft, is het heel leuk om er vroeg op uit te gaan en ben jij de eerste die door de sneeuw loopt.

 10. 6 december 2016 / 22:14

  Ik heb een hekel aan de winter omwille van het koude weer en de donkere dagen, maar ik hou wel van de gezelligheid binnen. Afgelopen weekend heb ik zelfs de kerstboom al gezet, superleuk. En verder helpt Netflix ook natuurlijk!

  • Romy
   Auteur
   6 december 2016 / 22:35

   Wat heerlijk dat je er binnen toch iets moois van maakt door de kerstboom al vroeg op te tuigen. Geniet daar lekker van, onder het genot van een paar goede Netflix-series uiteraard :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge