Collage woonkamer

Wish List | 11 lekker opvallende items voor in de woonkamer

 • 15 februari 2020
 • 21 Reacties
Categorieën: Interieur

Soms vind ik het haast jammer dat ik maar één huis om in te richten heb. Ik vind genoeg meubels mooi om minimaal tien verschillende woonkamers naar mijn smaak te kunnen maken. Bij gebrek aan een spaarrekening die toereikend is om eigenaar van tien woningen te worden, houd ik het maar bij regelmatig online windowshoppen en Pinterest afstruinen op zoek naar nieuwe ideetjes. Het is dat mijn woonkamer inmiddels vol genoeg is, maar deze 11 nogal opvallende items staan absoluut op mijn wishlist. Wie weet weten ze tóch nog eens de weg naar mijn huis te vinden.

opvallende items voor in de woonkamer
 1. Sierkussen knoop koraal – WoonQ: € 9,95. Het is haast jammer dat je op de bank altijd een zitplekje vrij moet hebben. Anders had ik zonder moeite genoeg mooie kussens kunnen vinden om mijn hele bank mee te vullen. Dit superzachte en chique roze kussen zou dan absoluut een plekje op mijn bank veroveren.
 2. Eetkamerstoel ‘Ferm’ – WoonQ: € 99,95. Met mijn huidige eetkamerstoelen ben ik nog altijd heel tevreden. Toch zie ik regelmatig de mooiste stoelen voorbijkomen die ik zeker ook met plezier aan mijn eettafel zou schuiven. Deze hippe stoel met fluwelen zitting en Scandinavische pootjes vind ik bijvoorbeeld helemaal het einde.
 3. Hanglamp ‘Heze’ – Kwantum: € 45,-. Lampen ophangen was nogal een rotklus, waarvoor ik uiteindelijk maar een handige klusser via Werkspot heb ingeschakeld. Een nieuwe hanglamp zal ik dan ook niet snel in huis halen. Mocht het alsnog ooit zover komen, dan is deze geweldige houten lamp voor aan het plafond zeker een goede kanshebber.
 4. Velvet stoel ‘Janne’ turquoise – WoonQ: € 231,95. Bij WoonQ kwam ik nóg meer geweldige eetkamerstoelen tegen. Deze blauwe bijvoorbeeld. Ik zie mezelf hier al wel in wegzakken en vind de kleur ook heel tof. Zo’n stoel zou het trouwens ook heel goed doen naast de bank. Ik vind het echt een tv-kijkstoel waar je heerlijk in kunt hangen na een lange werkdag.
 5. Tafellamp konijn – Kare Design: € 129,95. Het prijskaartje dat aan deze lamp hangt, is niet mis. Maar dan heb je ook wat: een ondergoedloos konijn dat je lampenkap vasthoudt. Ongetwijfeld zal niet alle visite laaiend enthousiast zijn over dit ding, maar ik ben dat zelf lekker wel.
 6. Wandspiegel met vlinders – Westwing: € 159,00. Ik heb dus iets met grote spiegels. Niet omdat ik honderd keer per dag een blik in de spiegel werp of een ware selfiekoningin ben (totaal niet zelfs!), maar wel omdat ik zo’n ding gewoon mooi vind aan de muur. Ik heb al een prachtige zonnespiegel hangen, maar deze schitterende vlinderspiegel zou ik ook met liefde een plekje aan de muur geven.
 7. Kentia palm – WoonQ: € 29,95. Oh planten! Het zal geen verrassing zijn dat ik mijn plantenverzameling met liefde eindeloos zou uitbreiden. Een enorme plant in huis lijkt me al helemaal geweldig. Zo’n mooie palm bijvoorbeeld. Helaas is mijn woonkamer daarvoor wat te klein (en mijn plantenverzameling te groot), maar dromen kan natuurlijk altijd.
 8. Jute poef naturelkleurig – WoonQ: € 99,95. Nog zoiets: poefjes. Ik zou niet weten waar ik er een kwijt zou moeten, maar leuk vind ik ze wel. Helaas vrees ik dat Pippa het verschil tussen een jute poef en haar krabpaal niet direct zal zien, dus deze poef in huis halen lijkt me geen slim idee. Maar het blijft een te gek ding!
 9. Fluwelen poef ‘Bubbly’ – Westwing: € 39,00. Poefjes dus. Nog zo’n leuk ding is deze! Ik heb sinds kort iets met bordeauxrood, zeker in combinatie met oudroze. In een volgend huis wordt dat misschien wel dé kleurencombinatie. Voorlopig houd ik het bij een slaapkamer in min of meer die kleurencombinatie en een Pinterest-bord vol ideetjes.
 10. Krabpaal cactus – Designed by Lotte: vanaf € 59,99. Over krabbende Pippa’s gesproken, deze krabpaal is daar natuurlijk juist wel voor bedoeld. En mooi dat ik hem vind! Ik vind Designed by Lotte sowieso een tof merk. Helaas is de cactuspaal ok een tikkeltje duur en is het altijd de vraag of mevrouw Pippa net zo enthousiast is over mijn aankopen voor haar als ikzelf. Ach, wie weet trakteer ik haar (en mij) toch nog eens op deze stijlvolle en ietwat overpriced kattenkrabpaal.
 11. Dressoir ‘Barbier’ van Zuiver – Fonq: € 589. Oké, mijn bankrekening zou hier niet blij van worden. En ik heb ook geen idee waar ik het dressoir kwijt zou moeten. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb al regelmatig op Marktplaats gekeken of iemand zo gek is dit dressoir tweedehands aan te bieden. Ben ik de enige die hem ge-wel-dig vindt?! Je kunt er niet veel in opbergen, maar dan heb je wel een echt toffe eye-catcher in de woonkamer staan.

Wat staat er nog op jouw wishlist voor de woonkamer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 15 februari 2020 op 7:30 am - Beantwoord

  Ik vind het ook heerlijk om met interieur bezig te zijn en gelukkig zit ik daar nu middenin. De turquoise stoel vind ik geweldig!

 2. bychristiana 15 februari 2020 op 7:38 am - Beantwoord

  Haha, wat niet? Elke keer als ik denk dat ik ‘klaar’ ben, verzin ik weer iets nieuws. Ach, het houdt je van de straat;-) Je hebt echt toffe spullen uitgezocht, ik vind het dressoir vooral erg mooi. Ook dat kussen is gaaf.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:06 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Dingen veranderen in huis is absoluut geen vervelende bezigheid.

 3. Tineke 15 februari 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Ooh die poef met twee kleuren, die tafellamp met het konijn en die spiegel. Als ik meer geld te besteden had, had ik die dingen sowieso gekocht.

 4. Naomi 15 februari 2020 op 9:02 am - Beantwoord

  Oh wauw, die spiegel vind ik wel heel erg gaaf. De rest ook. En ik ben ook aan het rondkijken, want het kriebelt vreselijk om mijn woonkamer te veranderen, maar inderdaad kost dat geld, dus ik wil wel zeker weten dat ik dingen koop waar ik lang blij van word.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:06 pm - Beantwoord

   Jammer altijd hè dat aan mooie interieuraanwinsten vaak een prijskaartje hangt? Soms zijn mijn plannen helaas ook wat grootser dan mijn interieurbudget 😉

 5. Audrey 15 februari 2020 op 9:45 am - Beantwoord

  Haha, heel herkenbaar van die lampen ophangen! Gelukkig vind ik de mijne nog steeds heel mooi. Die cactus-krabpaal is wel echt geniaal bedacht!

 6. Yvonne 15 februari 2020 op 10:07 am - Beantwoord

  Die krabpaal! Ik heb geen kat maar zou dat echt geweldig vinden als ik er wél een had, haha! Mooie spullen he, ik herken het helemaal dat het haast jammer is om al een ingericht huis te hebben.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:11 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben zelf ook helemaal weg van die krabpaal. Ik vind het haast jammer dat Pippa niet altijd een even grote fan is van mijn kattenaanwinsten als ik zelf 😉 Het is dus altijd even afwachten of zo’n dure aankoop dan daadwerkelijk wordt gebruikt.

 7. Sabine 15 februari 2020 op 11:06 am - Beantwoord

  Ah die konijn geweldig! De krabpaal ga ik onthouden voor wanneer die van ons aan vervanging toe is. Super leuk!

 8. Marloes 15 februari 2020 op 12:43 pm - Beantwoord

  Die lamp met het konijn heb ik al vaker voorbij zien komen en ik vind ‘m zo leuk Ik wil later graag een mooie zachtroze stoel, maar dat past nu niet in het huis.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:10 pm - Beantwoord

   Ja, wat een leukerd is dat konijn hè?! Ik ben er ook heelmaal weg van.
   Hopelijk komt jouw zachtroze stoel er ook nog eens van. Ik ben nog steeds dolblij met mijn exemplaar.

 9. Olga // Daar Was Eens 15 februari 2020 op 6:37 pm - Beantwoord

  Ik heb laatst een heel mooi dressoir bij Kwantum zien staan, ook in die kleur hout die je op je blog deelt. Ik vond ‘m vooral mooi, omdat het kleurtje goed past bij wit, roestbruin en groentinten (die ik dus allemaal in de woonkamer gebruik). Ik denk dat het ook goed bij jou zou staan, gelet de kleuren die ik hier altijd voorbij zie komen 🙂 Ben even de naam kwijt, maar het meubel heeft van die semi-doorkijkdeuren.

  • Romy 18 februari 2020 op 11:09 pm - Beantwoord

   Oeh, je maakt me heel nieuwsgierig! Ik ga meteen even een kijkje nemen op de Kwantum-site. Het meubel klinkt in ieder geval al prachtig.

 10. Marsha 15 februari 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

  Wat een leuke producten staan er hier tussen! Die spiegel vind ik wel erg gaaf.

 11. Jessica J. 16 februari 2020 op 11:19 am - Beantwoord

  Hoe leuk is die krabpaal?! En die blauwe stoel vind ik gewoonweg prachtig!

 12. Amy 16 februari 2020 op 4:56 pm - Beantwoord

  Die plant en de spiegel vind ik heel leuk! Plantjes maken je huiskamer echt af en geven zoveel sfeer.

 13. Anna 17 februari 2020 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een leuke items! Zo’n grote palm zou ik ook nog wel in huis willen halen, zo tof 😀

 14. Rachel Kromdijk 17 februari 2020 op 2:23 pm - Beantwoord

  Wat een mega toffe en mooie items zeg, en die palm is ook echt heel tof

 15. Lesley 21 februari 2020 op 2:57 pm - Beantwoord

  Hihi, ze hebben vanochtend blauwe velvet stoelen bij mij thuis geleverd, hoe leuk zijn die hé!

  • Romy 29 februari 2020 op 11:22 pm - Beantwoord

   Oh wat tof, zeg! Velvet stoelen in een blauw kleurtje klinken alleen al geweldig!

Recente blogs

Minder plastic gebruiken | Hoe wil ik dat aanpakken?

2 december 2019|Lifestyle, Groen doen|

Zeker wekelijks breng ik een zak vol plastic weg naar de ondergrondse container. Hup, plastic zak erin, deur dicht en weer door. Maar eigenlijk is plastic wegbrengen niet zo gewoon. Op internet lees ik steeds vaker over de plastic soep die ik mede creëer door wekelijks mijn plastic verpakkingen naar de plasticstort te brengen. Tijd voor verandering, vond ik. Niet omdat ik het perfect kan doen, maar omdat ik wel graag mijn haalbare steentje wil bijdragen. Minder plastic gebruiken, hoe wil ik dat aanpakken?

Mijn nieuwe Nordkisa nachtkastjes

3 april 2020|Interieur|

Tja, je moet toch wat met je extra vrije tijd. Een Ikea-bestelling plaatsen leek mij de ideale bezigheid. De inhoud? Onder andere twee Ikea Nordkisa nachtkastjes, waar ik al maanden geleden mijn oog op had laten vallen. Inmiddels staan de nachtkastjes in elkaar gezet en wel naast mijn bed te pronken. Hoog tijd om je de mini-upgrade van mijn slaapkamer én mijn nieuwe nachtkastjes te laten zien.

Je zelfvertrouwen vergroten | 7 stappen om te zetten

2 maart 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

"Waarom doe ik het nu alweer verkeerd?" Het is zomaar een van de vele opmerkingen die je innerlijke criticus je weleens naar je hoofd kan slingeren. Als jouw innerlijke kritische stem net zo hard tettert als die van mij soms doet, dan kan het ongetwijfeld soms flink tekeer gaan in je hoofd. Gelukkig lukt het mij steeds iets beter om dat soort stemmetjes te temmen. Je zelfvertrouwen vergroten helpt daarbij, heb ik zelf gemerkt. En dat kan zelfs met kleine stappen, die je misschien wel vandaag al kunt zetten. Dit zijn 7 stappen die mij helpen om mijn zelfvertrouwen te vergroten.