Collage keuken 2

Wish list met leuke items voor mijn kleurrijke keuken

 • 21 december 2021
 • 10 Reacties
Categorieën: Interieur

De keuken is een van mijn lievelingsplekken in dit huis. Ik kijk er vanaf mijn professionele thuiswerkplek (lees: de eettafel) dan ook hele dagen op uit. Naast dat ik dol ben op koken, houd ik ervan om de keuken gezellig aan te kleden. Zolang er maar nog steeds genoeg snijd- en werkruimte overblijft. Waar ik zoal blij van word qua must-haves in mijn kleurrijke keuken? Ik laat je mijn lijstje zien. Met zowel items die bovenaan mijn wish list staan als dingen die hier al present zijn in mijn “kookhemel”.

kleurrijke keuken

Van roze waterkoker tot praktische hordeur

Mijn keuken is van nature vrij basic: zwart met wit. Uiteraard kon ik het daarom niet laten om er wat kleurrijke accessoires aan toe te voegen. Zie hier: mijn kleurrijke keuken (die inmiddels overigens een stuk minder vol staat!). Met op dit moment mijn blauwe waterkoker als belangrijkste eye-catcher. Dit zijn een paar items die daarnaast voor mij niet in mijn kleurrijke koken mogen ontbreken. Van hordeur tot hét keukenapparaat.

 • Pastelblauwe keukenmachine – Bella Elegance via Electronic Star: € 81,99. Ken je de keukenmachines van SMEG? Die vind ik er alleen al als accessoire geweldig uitzien. En eerlijk, ik heb ook al heel vaak bij recepten gedacht “Hoe fijn zou zo’n automatische hakmachine zijn!”. Die van SMEG zijn alleen wel extreem duur. Deze van Bella Elegance is een stuk betaalbaarder en doet het vast net zo goed. Nooit meer zelf kracht hoeven zetten met de blender en razendsnel deeg of smoothies maken – een droom voor ooit!
 • Roze cappuccino-mok – HK Living via Villa Jipp: € 8,50. Hoe blij ik ook ben met mijn Blond Amsterdam-verzameling, deze subtiele roze mok is mijn allergrootste favoriet. Ik kocht hem in Dordrecht en inmiddels staan hij en zijn dubbelganger hier op een prominente plek in de servieskast als duo te shinen. Ik vind sowieso servies een tof accessoire om prominent te laten zien in de keuken.
 • Voorraadpot met bamboe deksel – Dille & Kamille: € 8,95. Naast servies, ben ik dol op voorraadpotten. Ik vind het wel iets culinairs en gezelligs hebben om (smakelijk uitziende!) ingrediënten tentoon te stellen op een wandplank. En zo’n pot is ook reuze-handig om bijvoorbeeld pasta en rijst in te bewaren. Scheelt ons veel plek in de voorraadkast!
 • De Groene Bakplaat – bol.com: € 21,99. Kookboeken zijn niet zozeer een accessoire voor in de keuken, maar wat mij betreft wel een must-have. Ik ben zelf superkritisch op kookboeken. Ik haak al af zodra koks met te lange ingrediëntenlijsten strooien of karige gerechten delen waarbij ik me na afloop een slappe vaatdoek met tergende zin in méér zou voelen. Maar De Groene Bakplaat vind ik tot nu toe een heel geslaagd kookboek. Je vindt er allerlei recepten in voor gerechten vol groenten die je alleen even de oven in hoeft te schuiven.
 • Pannenkoekenplant – tuincentrum. Mijn vensterbank boven het aanrecht was stiekem een van de dingen waar ik verliefd op werd in dit huis. Een paar maanden na de bezichtiging stond die al vol met planten. Uiteraard ook een pannenkoekenplant. Aangezien onze laatste pannenkoekenplant het op een voortplanten heeft gezet, zijn we inmiddels trotse plantenouders van een stuk of zes stekjes. Ook de keuken telt dus een paar van deze mooie Pilea’s.
 • Hordeur – GAMMA: verschillende prijzen. Als er iets is waar ik niet tegen kan, dan zijn het rondvliegende beestjes in de keuken. Aangezien Pippa geen beste vliegenvanger is (ze vindt het leuker om naar ze te staren dan om er fanatiek op te jagen), lijkt een hordeur me een absolute must. Hordeuren, zoals deze van GAMMA, zijn ook fijn om muggen buiten de deur te houden overigens! We hebben op dit moment geen horramen of -deuren, maar bij een volgend huis zou ik dat wel heel graag willen. Vooral een hordeur in de keuken lijkt me heel fijn. Weet je zeker dat je niet een vlieg uit je pan moet vissen en (vooral) dat je prullenbak geen broedplaats voor fruitvliegjes wordt!
 • Grillplaat – Princess via bol.com: € 31,83. Geen stylish accessoire, maar in de keuken moet uiteraard ook gekookt worden. Ik heb al van veel mensen gehoord dat een gewone grillpan voor op het fornuis vaak niet doet wat-ie belooft, maar volgens mijn kookgrage broertje is een grillplaat wel een aanrader. Lijkt me heerlijk om groenten in klaar te maken, maar online vind je nog veel meer ideeën voor wat je met zo’n grillplaat kunt.
 • Gele theedoek met ruiten – Zeeman: € 1,29. De één spaart mooie vaasjes, de ander spaart theedoeken. Je raadt het al: ik behoor tot die laatste categorie. Een knalgeel exemplaar hebben wij nog niet hangen, maar vind ik wel errug leuk. Ik vermoed dat deze het ook erg goed zal doen op foodfoto’s.
 • Blauwe mini braadpan – Le Creuset: diverse winkels. Zo’n grote roze of blauwe braadpan van Le Creuset vind ik helemaal het einde. Helaas is het prijskaartje ook meer dan ik waarschijnlijk ooit bereid ben aan een braadpan uit te geven. Zo tegen de € 200 *slik*. Gelukkig hebben ze ook mini-exemplaren, waar je in elk geval een ontbijttaartje in kwijt kan. Hier in de servieskast staat de roze look-a-like van deze mini braadpan te shinen. Heel blij mee en met zijn € 20 een stuk betaalbaarder dan zijn grote broer!
 • Houten broodtrommel ‘Magasin’ – IKEA: € 12,99. Deze houten broodtrommel van IKEA was een van mijn allereerste aanwinsten voor de keuken. Ik houd van hout en wilde ook in de keuken graag iets van dit materiaal. Het werd deze broodtrommel, die misschien heel cheap en simpel is, maar waar ik na bijna drie jaar nog steeds dolgelukkig mee ben.
 • Beker met strepen – Xenos: € 2,99. Driemaal raden welke beker hier sinds een paar weken in de servieskast staat. Deze dus. Hij kost drie keer niks, maar ik vind hem er fantastisch uitzien.
 • Roze Nedis waterkoker – bol.com: € 47,95. Op dit moment bevalt mijn blauwe waterkoker nog altijd uitstekend. Heel blij dat ik destijds niet voor een simpel zwart exemplaar heb gekozen! Mocht mijn blauwe waterkoker het ooit begeven, dan is deze roze vervanger zeker een goede kanshebber. Die stel ik met alle liefde tentoon in mijn kleurrijke keuken.

Wat is jouw favoriete accessoire voor de keuken?

1 3

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 21 december 2021 op 8:50 am - Beantwoord

  Hm, hij had een probleem met mijn reactie…
  Nog een poging dan.
  Die voorraadbus vind ik heel tof. En die blauwe keukenmachine ‘ademt’ Vaker Vrolijk.
  Ik zou zeggen: zoektocht naar nieuw huis geslaagd? Blauwe keukenmachine erin;).

  • Audrey 21 december 2021 op 9:07 am - Beantwoord

   Ik ben heel benieuwd naar dat kookboek. Ga je er nog een ander artikel over schrijven?

   Enne: zo’n keukenmachine is inderdaad echt een heerlijke aanwinst voor je keuken, kan ik je vertellen. Die van BOSCH (waar ik er een van heb) kun je tegenwoordig ook helemaal personaliseren qua kleur.

   • Romy 22 december 2021 op 8:37 pm - Beantwoord

    Ja, ik wil binnenkort eens een artikel over het boek schrijven 🙂 Vind het echt een aanrader (en heb het zelf ook al twee mensen cadeau gedaan, omdat ik het ook een leuk cadeau-idee vind).
    En hoe tof, zo’n gepersonaliseerde keukenmachine! Daar ga ik misschien maar eens voor sparen 🙂 Lijkt me zo fijn om te hebben en hij ziet er ook nog eens heel leuk uit.

  • Romy 22 december 2021 op 8:40 pm - Beantwoord

   Hihi, met dat laatste ben ik het hélemaal eens 😀

 2. Daenelia 21 december 2021 op 9:22 am - Beantwoord

  Ik verdenk jou ervan die beker met strepen gewoon zelf ontworpen te hebben 😉 Dat zijn echt jouw kleuren. Mijn favo in de keuken is onze rooie broodrooster. Iedere keer denk ik dat we geen broodrooster nodig hebben, maar het is wel ontzettend handig. En waar ik ook snel naar op zoek ga is een goede keukenmachine voor hakken, snijden en mixen. (Hoewel mijn handmixer prima is voor kleine klusjes, zoals slagroom op de koffie!)

  • Romy 22 december 2021 op 8:39 pm - Beantwoord

   Haha, ik vond ook dat die beker absoluut mij ademde. Helemaal mijn ding!
   Een broodrooster is inderdaad ook heel handig! Ik houd zelf niet zo van geroosterd brood, maar Bart is er wel gek op. Komt goed uit, want daardoor heeft hij zijn eigen glutenvrije broodrooster 😀

 3. Darina 21 december 2021 op 10:23 am - Beantwoord

  Mooie items. Ik heb het kookboek en ik heb er al heerlijke dingen uit gemaakt. Echt een aanrader.

 4. Janne 21 december 2021 op 10:43 am - Beantwoord

  Mijn keuken is mini en is ook de gang waardoor je mijn huisje binnenkomt, dus ik heb niet bepaald ruimte voor accessoires. De meeste dingen die ik er heb staan zijn gekregen, zoals de combimagnetron (was van ex), de waterkoker (m’n vader), de wok (kerstpakket), pannenlappen (oma). Mocht iets ooit aan vervanging toe zijn, dan kies ik misschien iets wat meer mijn smaak is. Nu heb ik op zich ook best een vrolijk allegaartje. Kleurrijke theedoeken helpen altijd!

 5. Ilona Wielinga 21 december 2021 op 5:16 pm - Beantwoord

  Ah zulke leuke spulletjes!

 6. Maaike 23 december 2021 op 9:20 pm - Beantwoord

  Dat zijn leuke items! Vooral de waterkoker vind ik geweldig.

Recente blogs

Blij Lijstje #59 | 5 kilo uien, 25 kattenfilmpjes & 1 dierbaar compliment

29 november 2022|Positiviteit, Persoonlijk|

Dit weekend was er één met een gouden randje. Daar droegen 5 kilo uien ook zéker aan bij. Tja, iets met een Sinterklaas-dobbelspel, een paar creatieve cadeautjesbedenkers en een cadeau om van te huilen (van het lachen). Vertel ik je zo meer over! Daarnaast werd ik heel blij van de fantastische nieuwe aankoop die ik mezelf dit weekend cadeau deed, van soep, zonnige novemberdagen en van mooie woorden die spontaan in mijn oor gefluisterd werden. Oh ja, en ik werd blij van Barts eerste hulp bij technische issues die onze springvorm een enkeltje prullenbak bespaarde. Tijd voor een Blij Lijstje!

Werkplezier | 10 tips om je werkdag (nóg) leuker te maken

26 maart 2018|Carrière en ondernemen|

Met plezier naar je werk gaan, dat willen we natuurlijk allemaal. Wat zou het leuk zijn als je na je weekend nog net niet de slingers ophangt omdat je weer naar je werk mag. Of als je de hele dag met een glimlach van oor tot oor achter je computer zit. In werkelijkheid heeft zelfs iemand met een droombaan weleens geen zin in werk na het weekend en vraagt zelfs de meest gepassioneerde werknemer zich vast op dinsdag weleens af of het al bijna weekend is. Maar gelukkig kun je zelf je werkdag leuk(er) maken. Wie weet helpen deze 10 tips voor meer werkplezier je zelfs op die beruchte eerste dag na de vakantie aan een voorzichtige glimlach.

Ik moet bekennen dat ik…

12 december 2019|Persoonlijk|

Perfectie is zó 2018. Of 2017 zelfs? Iedereen heeft wel dingen die - om het maar positief te framen - redelijk "bijzonder" zijn. De een vindt het leuke trekjes die je uniek maken, de ander noemt het nogal rare gewoontes. En ik? Ik houd wel van grappige imperfecties. Omdat ik graag smul van andermans bijzonderheden, ga ik ook zelf met de billen bloot door je met een aantal gekke bekentenissen van mij op te zadelen. Dit zijn 17 niet al te perfecte dingen die ik wel durf op te biechten over mezelf.