Collage dorpsmeisje

Ben ik een dorpschick of een Randstadmeisje?

 • 24 maart 2018
 • 40 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Al mijn hele leven woon ik in een dorp onder de rook van Amsterdam. Bijna 30.000 inwoners hebben we, dus piepklein is het niet, maar een metropool is mijn woonplaats ook niet te noemen. Elke werkdag maak ik de reis naar de grote stad en ik ben door mijn woonplaats in de Randstad niet anders gewend dan dat Amsterdam “om de hoek ligt”, dat ik bioscopen, winkels en scholen in de buurt heb én dat de huizenprijzen nogal hoog liggen. Tegelijkertijd woon ik in een dorp met buurthuizen, kom ik in de supermarkt bijna altijd bekenden tegen en hebben wij elk jaar een heuse straatbarbecue. Wat past beter bij mij: ben ik een dorpschick of toch een Randstadmeisje?

dorpschick of randstadmeisje

Het kleine meisje in de grote stad

Als klein meisje was ik al gefascineerd door het verschil tussen “ons dorp” en “de grote stad”. Wanneer we de tram namen naar Amsterdam, keek ik mijn ogen uit als ik zag hoe de bomen en rijtjeshuizen plaatsmaakten voor het drukke verkeer en de hoge kantoorgebouwen van Amsterdam. Ik vond de stad vooral een gekkenhuis met de vele mensen, de toerende auto’s en het gebrek aan groen. Ik slaakte dan ook altijd een zucht van verlichting wanneer de kantoorgebouwen op de terugweg weer langzaamaan plaatsmaakten voor de knusse rijtjeshuizen en lanen met bomen in mijn eigen dorp.

De student in de bruisende stad

Hoe anders werd dit toen ik ging studeren in Amsterdam! Ik voelde me als een vis in het water wanneer ik op mijn fiets de binnenstad onveilig maakte tussen de talloze toeristen. Langzaamaan leerde ik de vele bus-, tram- en metrolijnen kennen en werd het openbaar vervoer fijn in plaats van “eng”. En ook nu, nu ik aan de rand van Amsterdam werk, breng ik heel wat bezoekjes aan de stad. Ik drink er graag een kop thee op een terrasje, ga naar de bioscoop of spreek af om met een vriendin te winkelen of een museum te bezoeken. Juist nu ben ik blij dat ik dicht bij Amsterdam woon en hier alles binnen handbereik heb wat ik zoek.

Verwend in de Randstad

Alles binnen handbereik hebben maakt me alleen ook weleens “verwend”. Ook al woon ik zelf niet in de stad, toch ben ik als inwoner van de Randstad bijvoorbeeld gewend dat er altijd een supermarkt in de buurt is, dat mijn sportclub op 3 minuten fietsen is, dat er nachtbussen rijden van en naar Amsterdam en dat de straten op zondag niet volledig uitgestorven zijn. Ik kan me dan ook moeilijk voorstellen hoe het is als je eerst in de auto moet stappen om bij een supermarkt te komen, als de laatste bus op zaterdag om 16.00 uur vertrekt of als je naar huis moet fietsen door onverlichte polders waar je niemand anders tegenkomt dan een verdwaalde hardloper op z’n tijd.

Het dorpse meisje in mij

Toch is er ook een kant in mij die blij wordt van het dorpse dat ik nu ook een beetje heb. Dat is het stemmetje dat ervoor zorgt dat ik de huizen in Amsterdam op Funda vrolijk voorbij scrol en mijn oog eerder laat vallen op grote dorpen hier in de buurt. Net zo min als ik me kan voorstellen dat ik in een uithoek van het land woon, zo kan ik me ook niet voorstellen dat er trams langs mijn deur rijden, dat ik dag en nacht sirenes hoor of dat mijn huis zich midden in een druk winkelgebied bevindt. Of dat ik €200.000 betaal voor 35 vierkante meter en dat mijn visite €4 parkeergeld per uur moet neertellen om bij mij op verjaardagsbezoek te komen…

Midden in de drukte of toch in een rustig rijtjeshuis?

Tja, enerzijds lijkt het me geweldig om een treinstation op de hoek te hebben. Of om lopend naar de bioscoop te kunnen gaan en alleen maar de deur uit te hoeven om ergens aan te schuiven en een gezellige avond te beleven. Toch zie ik mezelf voorlopig eerder in een groot dorp vlak bij de stad (en zeker wel in de Randstad!) wonen. Want ja, vaak ben ik na een paar dagen in de stad ook wel weer blij als mijn bus “ons dorp” inrijdt. Het voelt dan toch als thuiskomen wanneer de hoge kantoorgebouwen en hordes toeristen weer plaatsmaken voor rustige woonwijken, rijtjeshuizen en rijen met bomen. En die straatbarbecue? Die is toch eigenlijk ook wel heel gezellig!

Woon jij liever in een dorp of in een stad?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 24 maart 2018 op 6:15 am - Beantwoord

  Ik ging van stad naar dorp (Amsterdam naar Zandvoort) maar verlang altijd terug naar Amsterdam

 2. Shirley 24 maart 2018 op 6:46 am - Beantwoord

  Ik ben opgegroeid in IJsselstein (33.000 inwoners, obder Utrecht). Ik vond het er heel leuk wonen. Ik had er alles. Wat ik wel echt miste was een treinstation. Nu woon ik in Utrecht, wel echt in een rustige woonwijk en niet in het centrum. Ik denk dat ik dit leuker vind wonen. Het is wel zo dat ik nu om te sporten bijvoorbeeld verder moet fietsen. Ijsselstein is gewoon wat kleiner en ik woonde echt naast het centrum. Alles was dus maximaal 5 minuten fietsen, terwijl ik nu op 10 minuten van het centrum woon. Ik woon wel pal naast een winkelcentrumpje met supermarkt etc. Voorlopig woon ik graag in de stad, maar wie weet verhuis ik ooit weer naar een klein stadje, wel graag met alles binnen handbereik en goed ov, geen echt dorp dus.

  • Romy 24 maart 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar! Ik heb ook zo’n beetje alles in mijn dorp (Uithoorn), behalve een treinstation. Ik moet meer dan een half uur met het OV reizen voordat ik bij een station ben, dus dat is niet echt ideaal 😉 Maar verder is Uithoorn gelukkig van alle gemakken voorzien. In een echt klein dorp zonder OV zou ik mezelf dan ook nooit zien wonen.
   Utrecht lijkt me ook wel een fijne woonplaats trouwens, alhoewel ik me kan voorstellen dat sommige dingen juist een stuk verder fietsen zijn in zo’n grote stad. Ik ben benieuwd of je uiteindelijk toch nog een keer voor een kleiner stadje kiest 🙂

 3. Maaike 24 maart 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Ik kom uit een dorpje bij Utrecht. Inmiddels bestaat het dorpje niet echt meer omdat het is opgeslokt door Utrecht. Maar het dicht bij een grote stad wonen vond ik ook altijd erg fijn. Als student heb ik wel echt in de binnenstad van een grote stad gewoond en vond dat ook geweldig. Nu woon ik met mijn gezin in een behoorlijk grote plaat ook weer vlakbij een grote stad. De kinderen hebben alle ruimte en alles is vlakbij zoals school supermarkt en sport. Maar als we willen zijn we ook zo in de stad. Persoonlijk zou ik met kinderen niet graag in de stad wonen. Ik gun ze graag de ruimte die ik vroeger zelf ook gehad heb.

 4. Neverdullmoments 24 maart 2018 op 8:18 am - Beantwoord

  Ik heb exact hetzelfde! Heerlijk om in de stad te zijn, maar wat fijn als ik weer binnenstap in ons rustige rijtjeshuis met park om de hoek. Ik ben inderdaad ook een beetje verwend door de randstad, zo ben ik altijd heel verbaasd wanneer ik in een andere provincie ben en de supermarkten niet open zijn op zondag. Dat realiseer ik me dan vooraf echt niet hahaha.

  • Romy 24 maart 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij zowel in de binnenstad als in een dorp vlak bij een stad hebt gewoond! Zo te horen heb je nu ook een ideale woonplaats, zeker met kinderen. Het lijkt mij met een gezin ook niet echt een pretje om bijvoorbeeld in het centrum van Amsterdam of Utrecht te wonen. Dan is een dorp toch wat veiliger en heb je daar ook inderdaad meer ruimte om te spelen.
   Gelukkig zijn er heel wat dorpen en steden vanaf waar je alsnog vrij snel in de stad zit. Wat dat betreft ben ik ook heel blij met het dorp waar ik tot nu toe mijn hele leven woon.

  • Romy 24 maart 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

   Haha, dat heb ik ook altijd! Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik op zondag nergens boodschappen zou kunnen doen 😉 Het went toch best snel dat er op zondag altijd wel wat open is.

 5. Jessica J. 24 maart 2018 op 8:28 am - Beantwoord

  Ik zou willen zeggen dat ik een stadsmeisje ben, maar Antwerpen is natuurlijk wel klein en rustig in vergelijking met Amsterdam. 😉 Aan de andere kant voelde ik me als een vis in het water in New York City en de andere Amerikaanse grootsteden die we bezochten, dus ik dénk dat ik wel kan zeggen dat ik in de stad thuishoor. Die toeristen moet ik er dan maar bijnemen, hehe.

  • Romy 24 maart 2018 op 7:47 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij juist een stadsmeisje bent! New York City is toch ook wel echt het perfecte voorbeeld van een enorme stad waar het altijd druk is, dus als je je daar thuisvoelt zegt dat waarschijnlijk wel genoeg 🙂 Antwerpen vind ik overigens ook wel een heel leuke stad, in ieder geval de paar keer dat ik er ben geweest. Een echte stad, maar toch ook wel een beetje knus en niet al te druk!

 6. Darina 24 maart 2018 op 8:46 am - Beantwoord

  Ik heb 21 jaar in een dorpje gewoon, waar je 3km moest rijden om een pak melk te halen 🙂 Nu woon ik in een middelgrote stad. Ik woon niet in het centrum, maar heb wel alles bij de hand. Die pak melk 🙂 en een treinstation en het is er rustig. Heerlijk. Maar ik kan me ook voorstellen dat ik naar Amsterdam zou verhuizen.

  • Romy 24 maart 2018 op 7:48 pm - Beantwoord

   Zo te horen woon je nu ook in een fijne woonplaats! Ideaal dat alles goed te bereiken is en een treinstation lijkt me al helemaal heel fijn. Dat is het enige wat ik weleens mis in mijn dorp 😉
   Ik ben benieuwd of het er nog eens van komt dat je tócht naar Amsterdam verhuist 🙂

 7. Josephine 24 maart 2018 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat leuk geschreven! Ik kom uit een middelgrote plaats in de Randstad, en zou echt nooit buiten de Randstad willen wonen. Ik ben inderdaad nogal gewend aan frequent openbaar vervoer en andere faciliteiten die dichtbij zijn. Tegelijkertijd woon ik in een hele leuke wijk, waar ook dingen georganiseerd worden. Toch een beetje dorpsachtig, dus.
  Als ik in Amsterdam kom, voel ik me altijd enorm provinciaal. :-p

  • Romy 24 maart 2018 op 8:54 pm - Beantwoord

   Zo te horen woon jij ook op een heel fijne plek! Ik vind het zelf ook ideaal om alle faciliteiten in de buurt te hebben (oké, op een treinstation na in mijn geval :P) en dicht bij de stad te wonen, maar tegelijkertijd ook dat dorpse aspect te hebben.
   Tegelijkertijd herken ik wel wat je zegt over Amsterdam. Als ik in Amsterdam ben, voel ik me ook altijd wel een dorpsmeisje.

 8. Merel 24 maart 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Grappig artikel. Hier een Brabants dorpsmeisje die er niet aan moet denken in Amsterdam te wonen. Lijkt me verschrikkelijk altijd die drukte. Doe mij maar gewoon het dorp of een overzichtelijk stadje als Den Bosch of Breda, daar heb je ook alles bij de hand maar heeft het gemoedelijke van een dorp.
  En ja, ik behoor ook tot de categorie die als tieners 8 km moesten fietsen voor een discotheek en dus ook snachts weer terug door de donkere weilanden. Was je wel weer nuchter zodra je thuis was 😉

  • Romy 24 maart 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij juist van de dorpen of van een wat kleinere stad bent! Het dorpse heeft ook eigenlijk ook wel wat! Den Bosch en Breda lijken me trouwens wel heel leuke steden. Volgens mij is het daar inderdaad veel gemoedelijker dan in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht 🙂
   Haha, zo’n fietstocht door de polder is inderdaad wel weer een goed medicijn tegen een kater! 😉

 9. Nikita 24 maart 2018 op 10:31 am - Beantwoord

  Ieder zijn voorkeur natuurlijk! Het heeft allebei wel iets. Ik kan me jouw voorkeuren wel vinden, dus ik heb een gelijkaardige mening. Ik ben ook hoogsensitief dus al die drukte is ook wel een probleem denk ik.

  Zelf woon ik een stad, maar dat vind ik niet erg. We wonen niet in het drukste gedeelte van de stad. Onze straat is rustig. De stad ligt op loopafstand als je niet lui bent, dan bedoel ik echt de winkelstraten en terrasjes. En de bioscoop ligt op tien minuten wandelen. En de bibliotheek? Die ligt op vijf minuten afstand. En reken maar dat ik dat een van de meest leuke dingen vind aan de ligging van ons huis. Toen we gingen verhuizen maakte ik grappen dat ik om de hoek van de bibliotheek wou wonen, ik vind het fantastisch dat dat werkelijkheid is geworden haha! Leuk artikel 🙂

 10. Mariëlle 24 maart 2018 op 10:49 am - Beantwoord

  Ik ben geboren in een dorp, maar woon nu in de stad. Al was ik daar al heel vaak voor mijn studie en uitgaan enzo! Ik denk dat ik stiekem toch wel meer een stadsmeisje ben!

 11. Elisabeth 24 maart 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Ik ben echt een dorpsmeisje. Ik vind in de stad wonen en zijn maar niks. Ben opgegroeid in een heel klein dorpje. Nu woon ik in een redelijk groot dorp en dat vind ik prima.

 12. Lianne 24 maart 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Geef mij de stad maar. Heerlijk alles binnen handbereik en tenminste niet de hele tijd ergens naartoe gaan en overal bekenden tegenkomen. I know the struggle! Als Amsterdam goedkoper was, gingen we daar denk ik echt wel wonen. Maar Alkmaar is ook prima, en het winkelcentrum is om de hoek 🙂 Heerlijk om elke dag naar de winkel te kunnen gaan zonder daar een flink eind voor te moeten rijden, om erachter te komen dat alles in het weekend dicht is… Nee, geef mij maar wat meer beschaving 😉 Al vind ik een klein dorpje op zich wel eens leuk voor een weekendje! Of nou ja, doordeweekse vakantie, want in het weekend is daar alles dicht natuurlijk 😉

  • Romy 24 maart 2018 op 11:54 pm - Beantwoord

   Haha, heerlijk om als boekenliefhebber zo dicht bij een bibliotheek te wonen! Ik kan me voorstellen dat je daar blij van werd 🙂 Zo te horen woon jij op een ideale plek: alles dicht in de buurt, maar tegelijkertijd niet al te veel drukte. Ik denk ook dat er in België (en ook in sommige delen van Nederland) ook wel steden zijn die een stuk minder druk zijn dan Amsterdam of Utrecht. Dat maakt het wonen in een stad meteen al iets anders misschien 🙂

  • Romy 24 maart 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Ideaal dat je in Alkmaar straks ook zo dicht bij alles woont! 🙂 Ik kan me wel vinden in wat jij zegt. Als ik echt zou moeten kiezen, zou ik toch liever in een grote stad wonen (mits de huizenprijzen betaalbaar zijn natuurlijk, haha) dan in een klein dorpje. Ik ben ook wel blij dat ik nooit in een echt klein dorp heb gewoond. Uithoorn is geen enorme stad, maar gelukkig kent niet iedereen iedereen hier en hebben we bijna alles om de hoek zitten 🙂
   Die echt heel kleine dorpjes bewaar ik dan ook liever voor een korte vakantie inderdaad. Ik moest stiekem wel lachen om je opmerking over de weekendjes weg. Ik ben ooit op zondag een dagje naar Texel geweest, maar toen was alles in de Texelse dorpjes dicht inderdaad, haha.

 13. Anna 24 maart 2018 op 12:10 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik woon in Groningen, maar Groningen is eigenlijk heel dorps, haha! Hier kom je ook altijd wel een bekende tegen en het is zo gek dat iemand altijd wel weer iemand kent die jij ook kent, als je snapt wat ik bedoel. Daardoor heb ik soms ook wel het gevoel dat ik geen nieuwe mensen leer kennen, of zo. Toch vond ik het wel een verademing om weer terug te gaan naar Groningen na 4 jaar gestudeerd te hebben in Amsterdam. Ik ben zelf best wel nuchter en ik werd langzaamaan een beetje moe van het snelle leven in Amsterdam en de ‘ik ben zo druk en ik ben zo belangrijk’ mentaliteit die er heerst. Dat heb je hier niet. Maar nu ik weer een jaar in Groningen woon vind ik het hier af en toe ook wel saai hoor. Het studentenleven en het uitgaan is hier fantastisch, maar daar ben ik wel een beetje klaar mee. Amsterdam is toch wel inspirerender voor een jonge, creatieve starter denk ik, haha!

  • Romy 25 maart 2018 op 12:01 am - Beantwoord

   Wat grappig dat Groningen eigenlijk meer een dorp is dan een stad, in ieder geval qua sfeer. Ik zag Groningen altijd als een grote stad, maar zo te horen is er ook wel echt zo’n “ons kent ons”-gevoel 🙂
   Ik kan me voorstellen dat het verschil tussen Amsterdam en Groningen best wel groot is. Amsterdam is een stuk vrijer en creatiever misschien, maar ook wat egoïstischer en meer gehaast denk ik. Dat nuchtere van “het hoge noorden” lijkt me soms wel wat, juist omdat ik in mijn studietijd dat gehaaste gevoel van Amsterdam ook een beetje heb overgenomen 😉

 14. Iris 24 maart 2018 op 12:23 pm - Beantwoord

  Ik woon ook niet echt in een drukke stad. Ik zou het ook niet willen, maar om er heen te gaan of om er te studeren vind ik het me wel heel leuk!

 15. Anouk 24 maart 2018 op 3:20 pm - Beantwoord

  Dorps en 30.000 inwoners klinkt voor mij (als drent) heel gek in oren. Ik woon in de grootste plaats van mijn gemeente en we hebben net meer dan 10.000 inwoners :,)

 16. Saskia 24 maart 2018 op 4:43 pm - Beantwoord

  Ik ben zo blij dat we nu in een fijn dorp wonen<3 Ga er toevallig mee aan de slag voor een artikel 🙂

  • Romy 25 maart 2018 op 12:02 am - Beantwoord

   Haha, daarmee vergelijken is mijn dorp bijna een stad inderdaad 😉 Ik vind het soms ook wel grappig hoe verschillend sommige mensen aankijken tegen wat een dorp en wat een stad is. Veel collega’s hebben het idee dat mijn woonplaats een of ander gehucht is. Als ik ze vertel dat we 2 middelbare scholen, 5 supermarkten en 2 winkelcentra hebben, zijn ze vaak stomverbaasd 😉

  • Romy 25 maart 2018 op 12:02 am - Beantwoord

   Leuk! Ik ben heel benieuwd naar je artikel 🙂

 17. Daenelia 24 maart 2018 op 5:33 pm - Beantwoord

  Ik mis het wel, in Amsterdam wonen. Maar we hebben dan ook op ‘rustige’ plekken in Amsterdam gewoond. De tramhalte voor de deur was alleen vervelend als we in de zomer de ramen open deden. En de buren waren erg lawaaiig. Niet de stad zelf.
  We wonen nu een een dorp, dat eigenlijk een stad denkt te willen zijn. Of andersom. En het is hier wel weer errug rustig. Ik zie ons nog wel terugverhuizen,. Niet naar het centrum, maar naar betaalbare woningen in Amsterdam (die er nog zijn in Noord en in Zuidoost).
  Ik = een stadsmeid, denk ik?

  • Romy 25 maart 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Leuk om te lezen over jouw ervaringen met in een stad wonen! Ik kan me voorstellen dat de stad best wel blijft trekken als je gewend bent om in een stad te wonen. En in een rustige buurt van Amsterdam lijkt het mij ook nog best prima vertoeven! Het is dat Amsterdam Noord nogal moeilijk bereikbaar is vanaf mijn werk en vanaf mijn ouderlijk huis, maar anders had ik dat wel overwogen om te wonen. Volgens mij is het een heel fijne buurt die echt in opkomst is en waar de huizen best betaalbaar zijn voor Amsterdamse begrippen.

 18. Justine 24 maart 2018 op 8:53 pm - Beantwoord

  Leuk geschreven! Ik herken me best wel in dingen die je noemt. Ik denk uiteindleijk dat het echt aan de stad ligt. Ik groeide namelijk ook op in een dorp, vond dat echt te klein, verhuisde naar de stad (eindhoven) en dat vond ik helemaal prima. Groter hoefde niet van mij. Echter, in Australië voelde ik me helemaal thuis in Perth. Het voelde dorps, maar dan met alle voorzieningen van de stad. Een stad met bijna 2 miljoen inwoners. Nooit vond ik het té druk of groot, terwijl ik dat bij Amsterdam bijvoorbeeld wel heb. Dus ja, het ligt denk ik echt aan de stad hoor!

 19. Marjolijn 24 maart 2018 op 9:58 pm - Beantwoord

  Ik groeide ook op in zo’n uit de kluiten gewassen dorp. Inmiddels woon en werk ik al ruim tien jaar in Den Haag. Alles – maar dan ook alles, zelfs de zee – is op fietsafstand. Ik ben verknocht aan deze fijne stad!

  • Romy 25 maart 2018 op 12:09 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je gek bent op Den Haag. Ik ben er zelf een paar keer geweest en vind het ook wel een heel fijne Nederlandse stad. Rustiger dan Amsterdam, maar inderdaad ook dicht bij de zee en je hebt alles in de buurt. Ideaal!

 20. Nesrin 24 maart 2018 op 9:59 pm - Beantwoord

  Wat een leuk stuk heb je geschreven. Ik ben opgegroeid in een piepklein dorpje. Het dorpje had geen winkels, geen telefooncel behalve huizen, twee speeltuinen en veel bossen.
  Nu woon in Arnhem maar dan wel in het meest bosrijke gebied van de stad 😉

  • Romy 25 maart 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Wauw, dat klinkt inderdaad wel héél dorps 😉 Leuk om te horen dat je uiteindelijk toch naar een stad bent verhuisd, ook al zit je nog steeds in een bosrijk gebied 🙂

 21. Mevrouw Marloes 25 maart 2018 op 12:50 pm - Beantwoord

  Stad! Ik woon al heel mijn leven in Rotterdam en ik denk dat ik gek zou worden in een dorp. Vooral als het een dorp is waar iedereen elkaar kent. Aan de andere kant lijkt me dat ook wel weer gezellig, zo’n dorps gevoel. Maar ik zou er niet kunnen wonen, hahah. Dan zou in teveel het stadse missen.

  • Romy 26 maart 2018 op 12:17 am - Beantwoord

   Als je al je hele leven in de stad woont, is een dorp inderdaad wel een flinke stap! Een dorp waarin iedereen elkaar kent, lijkt me trouwens ook niet echt fijn. Dan ben ik toch blij dat ik in een redelijk groot dorp woon, waar dat in ieder geval niet echt geldt 😉

 22. Mariska 10 april 2018 op 8:38 pm - Beantwoord

  Eigenlijk woon ik mijn hele leven al in een dorp, maar nu tijdelijk in Hoorn en heb een aantal jaar geleden in Purmerend gewoond. Ik merk wel dat de stad heel anders is en als ik echt moet kiezen woon ik toch liever in een dorp denk ik.

  • Romy 12 april 2018 op 7:03 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen wat jouw ervaringen zijn met in een stad of in een dorp wonen. Ik kan me voorstellen dat het best wel een overgang zou zijn als je van altijd in een dorp wonen opeens naar de stad zou gaan.

Recente blogs