Wooninspiratie collage

Wooninspiratie voor mijn droomhuis

 • 14 januari 2017
 • 25 Reacties
Categorieën: Lifestyle

In mijn omgeving zijn er steeds meer mensen die gaan samenwonen of in hun eentje een huis kopen. Hoewel ik nog geen plannen heb om binnen nu en een jaar het huis uit te gaan, raak ik wel altijd erg enthousiast als ik weer van een housewarming terugkom. Dat komt vooral doordat ik barst van de inspiratie voor de inrichting van mijn toekomstige paleisje. Ik kan een woonwinkel bijna niet meer doorlopen zonder te fantaseren over hoe ik die ene kast in elkaar zet of zonder in mijn hoofd al een schilderij aan de muur te hangen. Hoe zou mijn droomhuis eruit komen te zien? In dit artikel deel ik mijn wooninspiratie.

Wooninspiratie droomhuis inspiratie

Woonkamer

Eén ding is duidelijk: ik ben groot fan van kleur. Al jaren heb ik het idee in mijn hoofd om (hoe origineel!) één muur in een felle kleur te schilderen en de overige muren wit te laten. Ook in mijn accessoires zou ik graag kleur willen laten terugkomen, zoals vaasjes, kaarsen, vrolijk servies en kussens. Ik vind bijvoorbeeld turquoise of geel erg mooi, maar ook een combinatie van meerdere kleuren. Voor inspiratie voor kleurrijk wonen, ga ik ook altijd graag naar de blog van Shifra. Zij heeft zo’n leuke woonstijl.

wooninspiratie woonkamer

Qua meubels droom ik van een mooie hoekbank, waarop ik heerlijk van onder een dekentje tv kan kijken. Ook een prachtige staande lamp die de zithoek verlicht, mag daarbij wat mij betreft niet ontbreken. Het liefst zou ik zo’n grote lamp hebben die half over de bank hangt (stoot je daar je hoofd niet aan?). Voor de andere meubels, zoals stoelen en tafels, vind ik een lichte kleur hout mooi. Ook voor sloophout heb ik altijd een zwak gehad, alhoewel ik het niet zo mooi vind als het hout er te robuust uitziet. Een meubel moet voor mij wel mooi afgewerkt zijn.

Wooninspiratie woonkamer

Slaapkamer

Mijn slaapkamer bij mijn ouders thuis is op dat moment vooral een soort ontplofte chaos. Ik heb standaard iets te veel spullen voor de kleine ruimte die ik hier heb. Ik kan dan ook niet wachten totdat ik een heel huis heb om die spullen op te bergen, zodat ik voor een iets rustigere inrichting in mijn slaapkamer kan kiezen. Ook in de slaapkamer wil ik, naast een rustige basis, graag uitpakken in vrolijke accenten. Zo moet een hanglamp voor mij echt een eye-catcher zijn en droom ik van een bed vol felgekleurde kussens.

Wooninspiratie slaapkamer

Qua meubels vind ik klassieke meubels wel mooi, zoals de kaptafel op de foto linksonder. Daar zie ik mijn parfumflesjes al staan. Boven het bed zou ik een mooi groot schilderij hangen of een zelfgemaakte foto op canvas. Ik vind het namelijk altijd wel leuk om een kamer een persoonlijk tintje te geven en daar zijn foto’s ideaal voor. Voor mijn kleding hoef ik absoluut geen inloopkast. Dat vind ik zonde van de ruimte en zoveel kleding heb ik nu ook weer niet. Ik zou liever een grote garderobekast hebben met veel handige lades, planken en kledingrekken. Die zou ik uiteraard volledig netjes organiseren, zodat ik nooit meer dingen kwijt ben. Ahum, keep on dreaming!

Wooninspiratie slaapkamer

Badkamer

Ik moet bekennen dat de badkamer de kamer is waar ik eigenlijk het minst over heb nagedacht. Juist daarom neem ik weleens een kijkje op een websites met inspiratie voor de badkamer, bijvoorbeeld wat betreft de tegels. Ook op Pinterest kom ik uiteraard graag. In ieder geval ben ik vastbesloten om grote badkamertegels te nemen, al is het alleen al omdat ik mezelf niet elke dag al die kleine tegeltjes zie schrobben. Voor de tegels zou ik graag voor een neutrale kleur kiezen, net als voor mijn badkamermeubels. In tegenstelling tot veel anderen heb ik nooit zo de behoefte gehad aan een bad. Ik vind het zelf fijner om snel onder de douche te springen en vind een groot bad dan meer een sta-in-de-weg.

Wooninspiratie badkamer

Verder zou ik in mijn badkamer vooral neutrale meubels willen en wederom kleur willen aanbrengen in de details. Mijn badmat en handdoeken mogen bijvoorbeeld niet saai grijs zijn, maar moeten wel een vrolijk kleurtje hebben. Daarnaast heb ik eigenlijk maar één must voor mijn badkamer, namelijk dat ik één grote of twee kleinere wastafels heb met een grote spiegel erboven. Dat vind ik wel zo ideaal voor als je met iemand samen zou wonen en ’s ochtends allebei haast hebt.

Wooninspiratie badkamer

Hobbykamer

Mijn grote droom voor mijn eigen huis is toch wel om ooit een eigen hobbykamer te hebben. Op dit moment zijn al mijn knutselspullen in één kast weggestopt, waarvan de deuren nog maar net dicht kunnen. Hoe ideaal zou het zijn om een speciale kamer te hebben waarin ik kaarten kan maken en kan bloggen! Voor de inrichting van die hobbykamer zou ik graag een mooie kast op de kop tikken met glazen deuren of een mooie vakjeskast, waarin ik zoveel mogelijk kan uitstallen. De kamer zelf mag vrij licht en neutraal zijn, omdat ik al genoeg kleurrijke knutselspullen heb om de kamer mee op te vrolijken. Een leuk artikel met inspiratie voor de hobbykamer vond ik hier.

Wooninspiratie hobbykamer
Wooninspiratie hobbykamer

In mijn hobbykamer zou een groot bureau met ladekastjes onmisbaar zijn, maar zou ik ook veel kleine mandjes en opbergbakjes aan de muur willen hangen. Verder lijkt het me leuk om voor mijn hobbykamer zelf saaie meubels op te pimpen, bijvoorbeeld door ze te beplakken of te schilderen. Als DIY-liefhebber vind ik dat ik me ook best creatief op een paar standaard meubels mag uitleven. Misschien vind ik de hobbykamer eigenlijk nog wel de leukste kamer van mijn toekomstige droompaleis. Al wordt zo’n kamer misschien nog wat lastig als ik in een flat twee hoog achter eindig… Maar goed, dromen mag!

Waar haal jij graag wooninspiratie vandaan? En hoe zou je jouw stijl omschrijven?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 14 januari 2017 op 7:34 am - Beantwoord

  Gave stijl! Vrolijke kleuren waardoor jezelf helemaal vrolijk wordt. Mooie bron van inspiratie

 2. Susan 14 januari 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Zo leuk en vrolijk! Past goed bij je 🙂

 3. Aneta 14 januari 2017 op 9:34 am - Beantwoord

  Mooie inspiratie! Dat okergeel vind ik echt heel cool. Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit Pinterest en De Ikea. Ikea steelt mijn hart Hihihi

 4. Sylvia 14 januari 2017 op 10:05 am - Beantwoord

  Wij (mijn vriend en ik) zouden ook graag een huisje willen kopen voor onzelf. Echter vanwege het werk van mn vriend kan dat helaas (nog) niet. Ik kan niet wachten totdat het zover is. Mijn pinterest staat bomvol met ideetjes voor als het moment eindelijk daar is. Dus voorlopig nog lekker dromen.

  • Romy 14 januari 2017 op 10:28 am - Beantwoord

   Wat jammer dat dat door zijn werk op dit moment niet mogelijk is! Hopelijk komt die dag er snel en kun je dan al je Pinterest-ideetjes uitvoeren 🙂

 5. Saskia 14 januari 2017 op 10:48 am - Beantwoord

  Leuk he, inspiratie opdoen.. Ik heb heel erg veel op Pinterest opgeslagen de loop der jaren. Uiteraard nu ons droomhuis gevonden en ben erg blij met onze stijl.. Rustiek, rustig en een vleugje landelijk, zo zou ik het maar omschrijven.

  • Romy 14 januari 2017 op 7:56 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een prachtige stijl! Ik vond de foto’s op je blog er laatst ook erg mooi uitzien. Heerlijk om te horen dat je nu echt jullie plekje ervan hebt kunnen maken.

 6. Lieke - Life as Lieke 14 januari 2017 op 11:36 am - Beantwoord

  Wat een toffe stijl! Hoewel ik ook wel houd van felle kleuren trekt wit me heel erg. Witte muren lijken me prachtig, lekker fris en licht…ik zou mijn stijl omschrijven als rustig, veel wit met een beetje kleur, strak maar wel lief.. 😉

  • Romy 14 januari 2017 op 7:55 pm - Beantwoord

   Dat klinkt ook als een superleuke stijl! Door wit lijken kamers wel altijd zo mooi licht en fris inderdaad 🙂

 7. Ayla 14 januari 2017 op 12:01 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s, helemaal om bij weg te dromen! Ik was vroeger ook heel erg van de kleurexplosies, maar tegenwoordig houd ik meer van een wat rustigere basis en dan natuurlijke materialen. In het nieuwe huis ga ik hélemaal los daarmee, een houten muur, een jute kleed, een hanglamp van beton en touw. Ik heb ook heel veel zin om de slaapkamer eens goed aan te pakken. Dat heb ik nooit echt gedaan en dat gevoel ga ik nu compenseren door een soort luxe hotelkamer te maken. Ohhh Romy, je hoort het al, het hebben van een eigen huis is echt zo droomachtig als jij nu denkt. Ik hoop dat je je droomhuis snel waar kan maken!

  • Romy 14 januari 2017 op 7:55 pm - Beantwoord

   Zo leuk om je met zoveel enthousiasme over jullie nieuwe huis te horen praten! Heerlijk toch om je eigen huis helemaal naar jouw smaak te kunnen inrichten. Ik vind die rustieke stijl ook wel wat hebben. Als ik niet voor kleur zou gaan, zou ik ook echt voor die stijl kiezen 🙂 Heel veel plezier alvast met het inrichten en de voorbereidingen daarvoor! Dat lijkt me echt het allerleukste aan verhuizen.

 8. Henrieke 14 januari 2017 op 1:06 pm - Beantwoord

  Leuk! Die gele woonkamer en de gouden bedsprei, ik vind ze allebei geweldig goed bij je passen. Mijn inspiratie komt meestal gewoon door een beetje rond te kijken in de winkel. Webwinkel Westwing heeft me ook flink geïnspireerd trouwens.

  • Romy 14 januari 2017 op 7:50 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het nog best lastig is om echt te beginnen met inrichten als je eenmaal een huis uit. Je moet toch met van alles rekening houden en het is altijd maar afwachten hoe alles er in het echt bij elkaar uitziet. Hopelijk kun je er snel echt jouw plekje van maken!

  • Romy 14 januari 2017 op 7:52 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je door mijn blog al echt een idee hebt van wat goed bij me past 🙂 Zelf vind ik het ook altijd heel inspirerend om gewoon door woonwinkels te lopen. Alleen al de modelkamers in een winkel kunnen heel inspirerend zijn.

 9. Rebecca 14 januari 2017 op 3:21 pm - Beantwoord

  Leuk dat je zo dol bent op kleur, dat past ook wel echt bij je. Ik had jaren lang een idee hoe ik mijn huis wilde inrichten, tot dat het eenmaal zo ver was en ik eigenlijk geen idee had. Ik ben nog heel erg zoekende naar wat ik wil en vind het nog steeds niet af.

 10. Evelyne 14 januari 2017 op 4:01 pm - Beantwoord

  Leuke stijl heb je! Als ik ooit alleen ga wonen (of samen met een partner) dan wil ik heel veel licht in de ruimtes. Het interieur van mijn ouders is donker eikenhout en dat zorgt wel voor een donkere ruimte..

  • Romy 14 januari 2017 op 7:49 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je graag licht zou willen. Zelf zou ik ook echt niet blij worden van een hele donkere ruimte.

 11. Mariska 14 januari 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

  Super leuk! Ik ben nog een beetje zoekende voor mijn woning, maar het bureau (onderste plaatje in het midden) heb ik precies zo! 2 Alex kastjes van Ikea en een los blad ook van Ikea. Super handig!

  • Romy 15 januari 2017 op 9:47 am - Beantwoord

   Wat grappig dat je het bureau precies zo hebt staan! Dan ga ik zeker ook eens bij Ikea kijken 🙂

 12. marit 15 januari 2017 op 12:23 am - Beantwoord

  Wat een vrolijkheid, het ziet er gezellig uit. Na jaren wisselijk is nu mijn interieurstijl Scandinavisch met warme materialen.

 13. Marsha 15 januari 2017 op 6:51 pm - Beantwoord

  Zo mooi die foto’s van de badkamer en slaapkamer. Ik zou ook zo graag zo’n hobbykamer willen!

 14. Irene 16 januari 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

  Ik vind het zoooo leuk om inspiratie op te doen voor later in ons huis! Doe bijvoorbeeld ook niets liever dan in de Ikea naar die ingerichte kamers en keukens te kijken. Haha 🙂 Vrolijke stijl heb je! Ik denk dat ik vooral basic kleuren wil zoals wit en grijs en hout en dan een kleuraccent. Beetje scandinavische stijl. Maar dat zal zich maar uitwijzen als het eenmaal zo ver is!

  • Romy 16 januari 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Oh ja, dat is echt heerlijk! Ik vind het zo fijn om een rondje door een woonwinkel te lopen en gewoon wat inspiratie op te doen. Jouw stijl klinkt ook prachtig. Ik vind zo’n basic stijl ook altijd wel wat hebben.

 15. Monique | WritingMonique 17 januari 2017 op 11:58 am - Beantwoord

  Wauw! Wat een mooie inspiratiefoto’s, zo kleurrijk en gezellig! Leuk!

 16. Odetta 21 januari 2017 op 3:47 pm - Beantwoord

  Heel vrolijk met hier en daar retro-invloeden. Het wordt later vast heel erg mooi bij jou!

Recente blogs

Mediterraanse orzo met aubergine, hummus en crispy kikkererwten

17 april 2024|Recepten|

Van alle keukens vind ik de mediterraanse zonder twijfel de lekkerste. Ik ben dol op warme kruiden, gegrilde groenten, dadels, noten en meer van dat. Daarom past deze orzo met aubergine en hummus helemaal in mijn straatje. Bij dit recept ga ik eens niet op de Italiaanse orzo-toer, maar gooi ik het over de mediterraanse boeg. Met een heerlijk romige saus van hummus en gegrilde aubergine en paprika in combinatie met zongedroogde tomaat heb je een méga-smaakvolle orzo te pakken. Smeuïg van textuur, vol van smaak en ook nog eens heel simpel te maken. De oven neemt je veel werk uit handen om dit lekkere gerecht klaar te maken.

5 waardevolle lessen die ik leerde van 4,5 jaar single zijn

17 september 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

"Zeg, hoe zit het eigenlijk met jouw liefdesleven?" Sinds ik met Bart samen ben, heb ik die vraag niet meer gekregen. Maar vóór die tijd werd ik er regelmatig mee geconfronteerd dat ik jarenlang geen mannelijke wederhelft aan mijn zijde had. "Is het niet eens tijd dat jij aan de man gaat?", werd me zelfs weleens gevraagd. Achteraf ben ik juist blij dat ik meer dan 4 jaar single ben geweest. Die tijd heeft me namelijk zo veel geleerd dat ik hem voor geen goud had willen missen. Tijd om mijn single-lessen op een rij te zetten.

De 29 (te) gekste dingen die ik in mijn leven heb gedaan

29 juli 2022|Persoonlijk|

Meestal ben ik van de lijstjes, de dichtgetimmerde plannen en de schema’s waar geen speld tussen te krijgen is. Ik impulsief? Nee, ik gok dat mensen die mij kennen allesbehalve dat woord zouden gebruiken om mij te beschrijven. Toch heb ik wel degelijk een impulsieve, gekke en creatieve kant. Bart kan erover meepraten als ik weer eens ‘s ochtends roep “Schat, we moeten echt…” en dat hij dan mijn zin afmaakt met “En dat moet zeker ook nog vandaag?”. Yup, negen van de tien keer wel. Terugkijkend zijn dit de 29 gekste en minst binnen-mijn-comfortzone-dingen die ik de afgelopen 29 jaar heb uitgespookt.