blauwe woonkamer

Nieuwe hoekje in de woonkamer (mét een te gekke kokospalm)

 • 3 juli 2020
 • 15 Reacties
Categorieën: Interieur

Je kunt mij niet blijer maken dan met een mini home make-over. En dan het liefst een make-over waarbij je met een paar piepkleine veranderingen toch iets heel anders kunt creëren. Dat is gelukt! Veel meer dan een nieuwe lamp, een toffe kokospalm, een plantenstandaard en wat in-elkaar-zet-hulp kwamen aan deze mini make-over niet te pas. Toch zag mijn hoekje naast de bank er binnen een uur al totaal anders uit. Ik laat je graag meegluren naar het resultaat.

Het vergeten hoekje

Je hebt volgens mij in bijna elk huis wel een hoekje waar je je gewoon niet echt raad mee weet. Voor mij was dat het hoekje naast mijn bank. De plek is te groot om alleen een plantje neer te zetten, maar tegelijkertijd vond ik een hoge kast of een extra stoel ook weer te veel van het goede. Wat moest er dan komen? Ik heb er heel wat Pinterest-sessies aan besteed om daar achter te komen.

» Bekijk hier hoe dit hoekje er eerst uitzag.

Ikea Satsumas-plantenstandaard

In eerste instantie liet ik mijn oog vallen op een veel te duur dressoir, maar uiteindelijk bleek de Zweedse meubelgigant een veel goedkoper en beter alternatief te hebben: een plantenstandaard. Deze Ikea Satsumas-plantenstandaard was precies hoog en smal genoeg voor mijn plekje naast de bank én bood genoeg opbergruimte. Tien minuutjes klussen later (samen met mijn vriend als klusteam!) stond het ding in elkaar. Ik was een gelukkig mens.

ikea satsumas-plantenstandaard
ikea satsumas-plantenstandaard
fabrik vogel

Een kokospalm in huis (eindelijk!)

Natuurlijk moest op mijn plantenstandaard ook een plant komen te staan. Ik gaf mijn lelieplant, die het nog steeds supergoed doet, door aan mijn moeder en maakte in plaats daarvan plek voor deze kokospalm. Een tijdje geleden zag ik die in een Instagram-post van Sandra voorbijkomen en ik was direct laaiend enthousiast. Zo’n ding moest en zou ik hebben!

Bofte ik even dat ik deze mooie kokospalm tussen de kamerplanten van Plantsome tegenkwam. Plantsome is een te gekke webshop die heel veel soorten planten en plantenpotten verkoopt. Ik koos zelf het plantenpakket met Dushi’s, waar drie exotische planten in zaten: een ananasplant, een bananenplant en deze kokospalm. Kijk dat mooie ding eens shinen! Tja, als je de tropen niet kunt opzoeken, moet je de tropische sferen maar in huis halen, toch?!

blauwe muur blauwe bank

Hallo nieuwe lamp!

Verder zocht ik een nieuwe vloerlamp uit. Mijn vorige lamp vond ik toch wat te groot voor mijn woonkamer en heeft inmiddels via Marktplaats een nieuwe eigenaar gevonden. Deze industriële zwarte lamp met metalen kap was wat mij betreft een betere match met mijn interieur. Ik zocht hem trouwens uit bij Straluma, een webshop met toffe lampen in allerlei stijlen. Van industrieel tot landelijk. En van vloerlampen tot hanglampen en ook bureaulampen – er is heel wat tofs in hun assortiment te vinden.

handed by mandjes
kleurrijk wonen

14 jaar oude mandjes

Verder kon ik het natuurlijk niet laten om de plankjes op de plantenstandaard op te vullen met leuke spullen. Ik zette op het middelste plankje twee witte plastic mandjes neer. Geloof het of niet, maar die mandjes heb ik ooit als 13-jarige van mijn zakgeld gekocht. € 15,- per stuk kostten ze destijds en ik weet nog dat ik heel lang twijfelde of ik me dat – als puber met een krantenwijkje – wel kon veroorloven. Gelukkig heb ik ze toen toch gekocht, want ik heb er dus al 14 jaar lang plezier van. Verder ligt naast de mandjes een stapel met favoriete zelfhulpboeken. Of ik die gematcht heb qua kleuren? Eh misschien.

blauwe muur kokospalm

Een geslaagd (droogbloem)ongelukje

Op de bovenste plank van de Ikeas Satsumas-plantenstandaard staan twee vaasjes (ook van Ikea) en een mooie houten vogel van het merk FBRK. Zie je trouwens de mooie eucalyptusbladeren in het blauwe vaasje? Die heb ik zelf gedroogd. Eigenlijk per ongeluk trouwens. Ik had laatst – gênant maar waar – per ongeluk een boeket met bloemen laten uitdrogen. De enige bladeren die het nog wel goed deden, waren deze eucalyptusbladeren. Ik besloot ze met een klein scheutje water nog een paar dagen in een vaas te laten staan. Verrassend genoeg doen ze het dus nog steeds, nu zonder water. Mooi zijn ze, hè?!

Ikea snidad mand

Een mand a.k.a. schuilplek voor Pippa

Onder de Ikea Satsumas plantenstandaard maakte ik plek voor deze rieten mand. Yep, ook van Ikea! Hij is gevuld met twee kussens en een plaid. Altijd handig om bij de hand te hebben voor als het zomerse weer het toch een keer laat afweten. Sowieso vind ik zo’n mand gewoon leuk staan. Pip was het vast met me eens dat deze mand opnieuw een plekje in de woonkamer verdiende. Zij verschuilt zich graag achter zo’n mand om haar speeltjes ongezien te bespringen. Tja, katten hè…

ikea satsumas plantenstandaard

Blij met mijn nieuwe hoekje

Met Pip erbij is mijn nieuwe hoekje in de woonkamer helemaal af. Ik ben zo blij dat ik eindelijk een goede opvulling voor deze hoek heb gevonden nadat er lange tijd alleen een verdwaalde plant en een mand stonden. Stiekem kijk ik al een paar dagen steeds achterom (vanaf mijn werkplek) naar dit hoekje. Gewoon omdat het helemaal is geworden wat ik in gedachten had.

Of dit hoekje altijd zo blijft? Tja, aangezien ik de wispelturigheid zelve ben, kan ik niets beloven. Gelukkig kan ik met de plantenstandaard nog alle kanten op. Maar geen zorgen: voorlopig ben ik helemaal happy met hoe het er nu uitziet.

Wat is het laatste dat jij hebt veranderd aan je interieur?

De lamp heb ik ontvangen van Straluma. De plant kreeg ik van Plantsome.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 3 juli 2020 op 6:21 am - Beantwoord

  Een heel gezellig hoekje heb je ervan gemaakt. De kokospalm vind ik ook een hele mooie plant. Nu nog een plekje voor zoeken 🙂

 2. Naomi 3 juli 2020 op 7:58 am - Beantwoord

  Heel mooi geworden! De lamp vind ik prachtig. Subtiel en toch een tikkeltje stoer. Ik had nog nooit van een plantenstandaard gehoord joh, zo leer ik nog eens wat;).

  • Romy 4 juli 2020 op 11:20 am - Beantwoord

   Haha, het was ook niet de eerste term waar ik op zocht toen ik “iets voor bij de muur” zocht. Ook ik heb er een term bij dus 😉

 3. Audrey 3 juli 2020 op 9:34 am - Beantwoord

  Heel tof! Ik verander dus echt bijna nooit iets aan mijn huis, haha. Dat er een heleboel planten binnenkwamen, was het meest recente.

 4. Giovanna Jansen 3 juli 2020 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een leuk hoekje heb je ervan gemaakt! En een goede aankoop toentertijd die manden. Ze zien er nog uit als nieuw.

 5. bychristiana 3 juli 2020 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een gezellig hoekje, mij vielen ook meteen de eucalyptusbladeren op, grappig dat je die min of meer per ongeluk had gedroogd. Ik heb zelf een bos gedroogde eucalyptus op het toilet staan. Soms is het inderdaad heel lastig om bepaalde hoekjes in huis in te richten. Zo hadden wij vroeger een gaskachel naast het tv meubel maar die gebruikten we nooit. Die hebben we dus weggehaald maar toen ben ik ook lang zoekende geweest naar iets anders voor op die plek. Nu staat er natuurlijk die open zwarte kast van Ikea en daar ben ik nog steeds super blij mee;-)

  • Romy 4 juli 2020 op 11:21 am - Beantwoord

   Het blijft leuk om je huis steeds iets meer naar je zin te maken. Soms kost het gewoon wat tijd om te ontdekken wat je met een bepaald hoekje wilt. Jouw open zwarte kast is een perfecte opvulling van dit plekje 🙂 En natuurlijk vooral fijn om te horen dat je er zelf ook zo blij mee bent.

 6. Anouk 3 juli 2020 op 11:38 am - Beantwoord

  Wij zijn onze keuken aan het uitbreiden (een extra kastje erbij naast de koelkast) het is nog niet af maar van het vooruitzicht op extra bergruimte wordt ik al heel blij!

  • Romy 4 juli 2020 op 11:21 am - Beantwoord

   Oeh leuk hoor! En natuurlijk ook fijn om wat extra bergruimte te hebben 🙂 Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

 7. kristel 4 juli 2020 op 2:01 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Het ideale hoekje ervoor.
  Ik ben de waskamer aan het opleuken. Nieuw likje verf, nieuwe rekjes en nieuwe doosjes om alle wasproducten in te verbergen.
  En nu hopen dat meer zin krijg om de was te doen.

  • Romy 19 juli 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

   Leuk hoor! Straks wordt de was doen dan nog een feestje 🙂

 8. Els 5 juli 2020 op 9:57 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooi rustig hoekje. Heel fijn zo. Ik vind die plant echt fantastisch!

 9. nicolekatje 5 juli 2020 op 3:51 pm - Beantwoord

  Wat een gezellig hoekje en leuke kleuren ook

 10. Anna 5 juli 2020 op 4:00 pm - Beantwoord

  Wat een super leuk hoekje is het geworden! Die kokospalm is ook tof trouwens, nooit eerder gezien!

 11. Saskia 7 juli 2020 op 10:45 am - Beantwoord

  Wat een ideaal hoekje, dat lijkt me zeker genieten <3

Recente blogs

Macrofotografie: mijn eerste uitprobeersels

18 november 2016|Lifestyle|

Fotografie is voor mij eigenlijk een groot experiment. Jullie hebben al eerder over mijn vorderingen bij de fotografiecursus kunnen lezen, maar ik vind het ook heerlijk om zelf een beetje te 'prutsen' met mijn camera. Deze week liep ik een blokje om en ging ik met mijn tweedehands macrolens (Canon 28-105 mm) aan de slag te gaan. Macrofotografie is voor mij nog helemaal nieuw; tot nu toe deed ik alles met mijn gewone lens en af en toe met een zoomlens. Vandaag laat ik mijn eerste uitprobeersels zien.

Beginnen met vegetarisch eten | Mijn 7 tips als vegetariër!

4 augustus 2019|Lifestyle, Groen doen|

Vegetariër ben ik inmiddels alweer zo’n 12-13 jaar. Ik kan me dan ook niet eens meer herinneren dat ik ooit frikandellen en gehaktballen at. En eerlijk? Ik heb de gemarineerde kip, gekruide gehaktballen en vissticks nooit ook maar een beetje gemist. Laatst kreeg ik de vraag of ik eens tips wilde delen om te beginnen met vegetarisch eten. Jazeker! Ik vind het juist leuk om mijn ervaringen te delen. Dit zijn mijn 7 tips voor als jij vegetarisch wilt gaan eten (of wat minder vlees en vis wilt eten).

Mijn blogjaar: Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2017

31 december 2017|Persoonlijk|

Hopelijk ben je mijn terugblikken op 2017 nog niet zat. Op de allerlaatste dag van 2017 heb je er namelijk nog één van mij tegoed. Dat is het Vaker Vrolijk-jaaroverzicht, waarin ik aan de hand van lijstjes (want ja, ik houd van lijstjes!) terugblik op mijn afgelopen blogjaar. Ik tel af van 9 naar 1 in lijstjes. Wat waren mijn 9 populairste Instagram-foto's? Op welke 5 artikelen ben ik het meest trots? Welke 2 artikelen werden het minst gelezen? En wat is dat ene blogdoel dat ik meeneem naar 2018?