1/2zakjecurrypasta(ik gebruikte gele curry van Fair Trade)
150grammango(evt. uit de diepvries)
1/2kleine bloemkool
200gramtuinerwten(uit de diepvries)
1grote wortel
200mlkokosmelk
3teentjesknoflook
1tlkurkuma
1tlkerriepoeder
1/2tlzwarte peper
1snufjechilipoeder
1/2elolijfolie
Handjecashewnoten
Instructies
Snijd de halve prei doormidden en daarna in halve ringen. Hak daarnaast de bloemkool in kleine roosjes en de wortel in dunne plakjes (van hooguit 2 mm dik).
Breng een pan water aan de kook. Kook daarin straks de rijst zolang als op de verpakking staat.
Schenk een scheutje olijfolie in een roerbakpan en bak daarin de currypasta een minuut of twee op middelhoog vuur. Voeg daarna de prei en geperste knoflook toe en bak die twee minuten mee.
Voeg vervolgens aan de pan ook de bloemkoolroosjes en de wortelplakjes toe. Zet na een paar minuten meebakken het vuur iets lager.
Roer de kurkuma, kerriepoeder, peper en cayennepoeder door de groentenmix en roerbak zo’n 10 minuten.
Schenk daarna de kokosmelk en diepvriesmango in de pan. De mango hoeft niet ontdooid te zijn; in de pan wordt hij snel genoeg warm en zacht. Laat het even sudderen op het vuur en voeg dan ook de diepvrieserwten toe.
Zodra de bloemkool lekker zacht is geworden (even prikken met je vork is de simpelste test!), kun je de pan van het vuur halen.
Serveer de curry met de rijst en strooi wat cashewnoten (heel of in stukjes) over de curry met mango. Eten maar!