Ga terug
+ servings
havermout met framboos 9

Havermout met framboos en kokos

Romy
Deze warme havermout met framboos en kokos is een heerlijk zoet en gezond ontbijt om de dag letterlijk fris en fruitig mee te beginnen.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Overig
Porties 2 porties

Equipment

  • 1 steelpan

Ingrediënten
  

  • 80 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 200 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 85 gram (diepvries)frambozen
  • 1 snufje kokosrasp

Topping op de havermout met framboos

  • 35 gram (diepvries)frambozen
  • 1 tl cacao nibs
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 banaan

Optioneel

  • 1 scheutje honing of agavesiroop

Instructies
 

  • Gooi de havermout, amandelmelk en de 85 gram frambozen bij elkaar in een steelpannetje.
  • Laat de havermout warm worden op niet te hoog vuur. Vijf minuten opwarmen en goed blijven roeren was bij mij genoeg om een stevige havermoutpap te creëren. Proef wel even of de frambozen goed warm zijn, mocht je ze direct uit de diepvries hebben gehaald.
  • Splits de havermout en vul er twee bakjes mee. Strooi over beide bakjes een beetje kokosrasp.
  • Snijd de banaan in plakjes en verdeel die ook over de havermout. (Ik heb stiekem nog een paar plakjes in mijn havermout verstopt, dus er zit meer banaan in dan het lijkt.)
  • Maak daarna de havermout met framboos af met wat cacaonibs, cashewnoten en eventueel een scheutje honing. Wat pindakaas kan eventueel ook. Maar ondanks dat ik een enorme pindakaasliefhebber ben, vond ik dit ontbijtje zonder pindakaas al vullend genoeg.
Trefwoord Framboos, Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Havermoutpap, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!