Ga terug
+ servings
havermoutmuffins met appel 15

Recept havermoutmuffins met appel

Romy
Zin in iets zoets, wat ook nog verantwoord is? Deze havermoutmuffins zijn precies wat je nodig hebt! Snel te maken en superlekker!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bakrecepten, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 6 muffins

Equipment

  • 1 metalen muffinvorm (voor 6 muffins)
  • 6 papieren muffinvormpjes
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 100 gram havermout (eventueel glutenvrij)
  • 2 bananen
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 30 gram rozijnen
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl honing

Optioneel als topping:

  • Handje pecannoten
  • Beetje amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen met een vork en doe ze samen met de havermout, eieren, kaneel en honing in een beslagkom. Meng de ingrediënten met een lepel.
  • Gebruik daarna een blender om de havermout fijn te maken en er één geheel van te maken. Heb je een keukenmachine? Dan is dat natuurlijk een nog beter alternatief voor je blender.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes van ongeveer 1 x 1 centimeter.
  • Voeg de appelstukjes, rozijnen en een theelepel bakpoeder toe aan het beslag en roer nog een keer goed door.
  • Schenk het beslag in 6 muffinvormpjes, die je tot de nok toe vult. De havermoutmuffins zullen in de oven nog een beetje rijzen.
  • Snipper daarna de pecannoten in stukjes en verdeel die, samen met het amandelschaafsel, over de gevulde muffinvormpjes.
  • Schuif de havermoutmuffins in de oven en laat ze in zo’n 20 minuten gaar worden. Prik met een vork om te testen of ze goed stevig en gaar zijn. Zo nodig laat je ze iets langer garen.
  • Laat ze eenmaal uit de oven nog een minuut of vijf afkoelen. Als je ze daarna eet, zijn ze op z’n lekkerst én verbrand je je vingers niet.

Notities

Tip: gaat je oven wat te hard en kleuren de pecannoten daardoor wat zwart? Haal dan de vorm na 10 minuten uit de oven en dek de bovenkant af met aluminiumfolie. Dan kunnen de muffins wel verder garen, maar blijven de pecannoten lichtbruin van kleur.
Trefwoord Glutenvrij, Havermout, Havermoutmuffins, Havermoutontbijt, Lactosevrij, Muffins, Suikervrij, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!