Ga terug
+ servings
groene risotto met erwten

Frisse groene risotto met tuinerwten

Romy
Zoek je een heerlijk frisse risotto voor een zwoele zomeravond of een fijne lentedag? Deze groene risotto wil je proeven. Heerlijk fris, mild en romig tegelijk.
5 (1 stem)
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram risottorijst
  • 250 gram diepvrieserwten
  • ½ courgette
  • 150 gram asperges (ik gebruikte ze uit de diepvries; verse asperges moet je nog zelf van het houtachtige stukje verlossen)
  • 100 ml plantaardige kookroom
  • 2 el pesto
  • 250 ml bouillon (= 250 ml water + ¼ bouillonblokje)
  • 3 druppels citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zwarte peper
  • Parmezaanse kaas (zoveel als je wilt)
  • 1 el olijfolie

Optioneel (voor de garnering):

  • Pijnboompitjes
  • Verse basilicum
  • (Vegan) feta of geitenkaas

Instructies
 

  • Snijd om te beginnen de courgette en de asperges in kleine stukjes. Heb je die maar vast klaarliggen!
  • Doe daarna een el olijfolie in een wokpan en voeg daar de knoflook en de ongekookte risottorijst aan toe. Bak een minuut of drie op hoog vuur (totdat de risottorijst wat glazig wordt) en schep alles goed om.
  • Voeg na die drie minuten ⅓ van de bouillon toe. Blijf doorroeren en wacht totdat de risottorijst het water volledig heeft opgenomen.
  • Bak in een roerbakpan 150 gram diepvrieserwten en courgette in wat olijfolie in zo’n drie minuten op hoog vuur. De courgette hoeft niet volledig glazig te zien; je mag ze al eerder van het vuur halen.
  • Zet daarna de blender in de courgettestukjes en erwten en maak er een fijn papje van.
  • Voeg, zodra de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen, nog eens ⅓ van de bouillon toe. Schenk na een paar minuten ook de kookroom en het erwtenprutje erbij. Blijf steeds goed roeren, zodat het niet gaat aankoeken.
  • Doe in de laatste vijf minuten de asperges en overgebleven diepvrieserwten en de pesto erbij. Strooi er naar smaak wat peper over en druppel een klein beetje citroensap (drie druppels geconcentreerd sap is wat mij betreft genoeg) bij het gerecht.
  • Voeg ten slotte het laatste beetje bouillon bij de risotto. Kijk zelf even of de risotto nog wat vocht kan gebruiken of dat hij zo goed is. Dit kan per type risottorijst verschillen.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en serveer de rijst met de pijnboompitten en eventueel met wat basilicum of (vegan) feta/geitenkaas. Rasp er ten slotte een beetje (vegan) Parmezaanse kaas overheen.
  • Klaar, aanvallen maar!
Trefwoord Asperges, Erwten, Glutenvrij, Lactosevrij, Risotto, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!