Deze fantastische chocoladecake is verrassend gezond, maar bovenal fantastisch lekker. Denk aan de intense smaak van chocola en een heerlijk zoet tintje erbij door onder andere de bananen in de cake. Probeer deze glutenvrije gezonde chocoladecake zeker een keer. Je gaat er geen spijt van krijgen!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen met een vork en vermaal de havermout tot havermeel met de blender of keukenmachine.
Meng de geprakte bananen samen met de vermalen havermout, het amandelmeel, de 3 eieren, het cacaopoeder en de ahornsiroop in een kom en roer goed door. Doe er ook een snufje zout bij en meng het geheel met een blender of keukenmachine tot een glad beslag.
Voeg daarna een scheutje (plantaardige) melk toe. Check even hoe droog of vochtig het deeg is. Is het nog wat te droog? Doe er dan een klein beetje melk bij. Bij mij was het deeg met 50 ml plantaardige melk precies goed.
Snijd of breek de 30 gram pure chocola in heel kleine stukjes en snijd ook de dadels in kleine brokjes. Roer ze door het beslag.
Vet het cakeblik in met wat boter en giet dan het beslag erin. Laat het beslag zo’n 40-45 minuten in de voorverwarmde oven staan. Check na 40 minuten of de chocoladecake goed gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt die er droog uit? Dan is je cake klaar en mag de oven uit.
Laat de cake zo’n 10 minuten afkoelen in het cakeblik en haal hem dan uit de vorm. Zet hem op een raster om te laten uitdampen. Zo verliest de cake wat vocht door de bodem.
Ga je voor de variant met extra chocolade van deze gezonde chocoladecake? Doe dan zo’n 30 gram chocolade in een steelpannetje en laat au bain mairie (dus in een kom in kokend water) smelten.
Strijk dan met een lepel de chocoladesaus over de bovenkant van de cake. Strooi er eventueel ook wat mokkaboontjes en kokosrasp overheen voor extra zoetigheid.