Ga terug
+ servings
glutenvrije muffins

Snelle mango-muffins met kokos (glutenvrij & lactosevrij)

Romy
Zoek je een lekker zoet en zomers tussendoortje? Probeer deze mango-muffins eens. Ze smaken heerlijk zoet naar mango, kokos en vanille, en zijn supersnel en simpel te maken. Oh ja, en door de ingrediënten ook nog gezond genoeg om mee te ontbijten of lunchen. Perfect toch?
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bakrecepten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 6 muffins

Equipment

  • Metalen muffinvorm
  • 6 papieren muffinvormpjes
  • Oven
  • Keukenmachine of blender

Ingrediënten
  

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 2 eieren
  • 100 gram mango (mag uit de diepvries)
  • 1 banaan
  • 100 gram kokoskwark (bijvoorbeeld van Lidl- of AH-huismerk)
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el agavesiroop (of honing of ahornsiroop)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout

Optioneel als topping:

  • Kokosrasp of kokossnippers
  • Extra mango voor de topping

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout fijn met een keukenmachine of blender, zodat er fijn havermeel ontstaat.
  • Prak de banaan en doe deze samen met het gemaakte havermeel en met het amandelmeel in een kom.
  • Klop de twee eieren in een aparte kom los met een garde. Schenk het eimengsel samen met de kokoskwark, het vanille-extract, de agavesiroop en het snufje zout door het meel met banaan. Roer goed door totdat je een vloeibaar beslag hebt.
  • Snijd de mango in kleine stukjes (van ongeveer 5 mm breed). Roer de mango door het muffinbeslag heen.
  • Voeg als laatste ook het bakpoeder toe en roer nogmaals goed door.
  • Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen muffinvorm. Verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
  • Zet de muffinvorm in de oven en laat daar zo’n 30 minuten staan. Check na 25 minuten of de muffins al gaar zijn. Zodra je een satéprikker droog uit de muffins kunt halen, zijn ze klaar.
  • Laat de muffins daarna nog zo’n 10 minuten in de metalen vorm afkoelen op een rooster, zodat het overtollige vocht kan verdampen. Daarna is het tijd om je tanden erin te zetten. Eens zien of je het bij één mango-muffin kunt houden ;)

Notities

Tip: voor deze mango-muffins kun je zowel verse als diepvriesmango gebruiken. Laat wel de mango van tevoren ontdooien, zodat de mango-blokjes niet te vochtig meer zijn. Ik maakte de muffins zelf met ontdooide stukjes diepvriesmango en dat ging perfect.
Trefwoord Bananenmuffins, Glutenvrij, Havermoutmuffins, Lactosevrij, Mango, Ontbijtmuffins, Suikervrij, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!