Ben jij dol op alles wat naar chocola smaakt? Dan zijn deze glutenvrije muffins met chocola ongetwijfeld helemaal jouw ding. Ze zijn lekker smoochie, hebben een intense smaak van chocolade en zijn gezonder dan je zou denken.
100gramstevige (plantaardige) kwark(bijvoorbeeld sojakwark of kokoskwark)
40gramcacaopoeder
50grampure chocola(ik gebruikte 85% puur)
5dadels(ontpit)
1elagavesiroop
1tlvanille-extract
2tlbakpoeder
Optioneel voor op de muffins:
Bakvaste chocoladedruppels of smeltchocolade
Kokosrasp
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen met een vork en doe ze in een grote mengkom, samen met het amandelmeel, de kwark, het cacaopoeder, de agavesiroop en het vanille-extract. Klop de eieren los met een garde en roer ze door het beslag met een lepel.
Hak de pure chocolade in kleine stukjes en de dadels in kleine stukjes. Roer door het beslag heen.
Doe ten slotte het bakpoeder ook bij het beslag en roer nogmaals goed door.
Zet de papieren vormpjes in de metalen muffinvorm. Verdeel het beslag over de vormpjes.
Zet de muffins in de voorverwarmde oven en laat ze in zo’n 30 minuten gaar worden. Check na 25 minuten alvast met een satéprikker of de muffins klaar zijn. Je kunt ze uit de oven halen zodra de satéprikker schoon uit de muffins komt.
Leg dan wat bakvaste chocoladedruppels op de muffins en strooi er eventueel wat kokosrasp overheen. Laat ze nog ongeveer 10 minuten afkoelen in de muffinvorm op een raster. Dan kan het water verdampen. Haal ze daarna uit de vorm en zet er vooral direct je tanden in. Warm uit de oven zijn de muffins nóg lekkerder.