Ga terug
+ servings
vegan smoothie bowl met mango en ananas

Vegan smoothie bowl met mango en ananas

Romy
Deze vegan smoothie bowl met een tropisch tintje is er één waar je blij van wordt op een warme zomerdag. Hij barst van het tropische fruit: ananas, mango en banaan, heeft een subtiele kokossmaak en je kunt er alle toppings overheen strooien waar je maar zin in hebt.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Nagerecht, Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 bowl

Equipment

  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

Voor de smoothie bowl:

  • banaan
  • 75 gram mango uit de diepvries
  • 75 gram ananas uit de diepvries
  • 150 gram kokoskwark

Voor de topping:

  • banaan
  • Blauwe bessen
  • Paar aardbeien
  • Kokosrasp
  • Cashewnoten
  • Gepofte spelt (of granola of andere granen)
  • Cacao nibs

Instructies
 

  • Haal de mango en ananas uit de vriezer en houd ze in een zeef of boven een vergiet 10 seconden onder warm water. Dan kan het fruit iets ontdooien en kom je er straks makkelijker doorheen.
  • Doe ⅔ banaan samen met de kokoswark, de mango en de ananas in de blender en maak er een gladde smoothie van.
  • Schenk de smoothie in een kom en versier met de resterende banaan in plakjes gesneden en andere toppings naar keuze.
Trefwoord Glutenvrij, Lactosevrij, Mango, Smoothie, Smoothie bowl, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!