Ga terug
+ servings
pasta met rode biet 3

Vegan pasta met rode biet en geroosterde amandelen

Romy
Heb jij zin in een goed gevulde en vegan pasta met rode biet en andere groenten? Deze lekker zoete en romige pasta is een aanrader én heb je razendsnel gemaakt. Wat amandelen en (vegan) feta erbij en je hebt een heerlijke pasta op tafel staan die echt anders dan anders is.
5 (1 stem)
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren pasta ik gebruikte farfalle
  • 500 gram rode biet voorgekookt
  • 1 wortel
  • 100 gram tuinerwten uit de diepvries
  • ½ rode ui
  • 50 gram ongeroosterde amandelen
  • 100 ml (soja)kookroom
  • 50 gram vegan feta (bijvoorbeeld de Greek White van Willicroft)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zwarte peper
  • Snufje zout

Optioneel:

  • Verse basilicum
  • Vegan Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snijd de rode bieten in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de wortel in plakjes.
  • Breng een pan water aan de kook voor de pasta en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
  • Hak de amandelen in stukjes met een groot mes en bak ze even aan in een droge koekenpan. Blijf erbij staan, want het kan opeens hard gaan. Haal de amandelen van het vuur zodra ze lichtbruin kleuren en houd ze apart voor de garnering.
  • Schenk wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de knoflook en rode ui een minuut of drie aan op hoog vuur. Voeg de plakjes wortel aan de pan toe zodra de ui en knoflook glazig zien.
  • Schep na zo’n 5 minuten bakken de rode biet door de pan met groenten. Zet het vuur iets lager en bak een minuut of vijf mee. Strooi ook peper en zout over de groenten.
  • Voeg daarna de tuinerwten toe aan de pan en schenk de kookroom erbij. Bak nog een minuut of twee. Proef even of de groenten goed gaar zijn en of je ze genoeg gekruid vindt. Strooi er zo nodig wat peper of zout bij.
  • Roer dan de pasta door de saus heen en schep op de twee borden. Strooi de stukjes (vegan) feta en de amandelen over de pastasaus. Rasp er eventueel (vegan) Parmezaanse kaas bij en leg optioneel wat basilicumblaadjes op de pasta voor nog meer gezellige kleuren op je bord. Maaltijd klaar, smullen maar!
Trefwoord Lactosevrij, Pasta, Rode biet, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!