Vegan pasta met rode biet en geroosterde amandelen
Romy
Heb jij zin in een goed gevulde en vegan pasta met rode biet en andere groenten? Deze lekker zoete en romige pasta is een aanrader én heb je razendsnel gemaakt. Wat amandelen en (vegan) feta erbij en je hebt een heerlijke pasta op tafel staan die echt anders dan anders is.
50gramvegan feta (bijvoorbeeld de Greek White van Willicroft)
2teentjes knoflook
1elolijfolie
1tlzwarte peper
Snufjezout
Optioneel:
Verse basilicum
Vegan Parmezaanse kaas
Instructies
Snijd de rode bieten in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de wortel in plakjes.
Breng een pan water aan de kook voor de pasta en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
Hak de amandelen in stukjes met een groot mes en bak ze even aan in een droge koekenpan. Blijf erbij staan, want het kan opeens hard gaan. Haal de amandelen van het vuur zodra ze lichtbruin kleuren en houd ze apart voor de garnering.
Schenk wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de knoflook en rode ui een minuut of drie aan op hoog vuur. Voeg de plakjes wortel aan de pan toe zodra de ui en knoflook glazig zien.
Schep na zo’n 5 minuten bakken de rode biet door de pan met groenten. Zet het vuur iets lager en bak een minuut of vijf mee. Strooi ook peper en zout over de groenten.
Voeg daarna de tuinerwten toe aan de pan en schenk de kookroom erbij. Bak nog een minuut of twee. Proef even of de groenten goed gaar zijn en of je ze genoeg gekruid vindt. Strooi er zo nodig wat peper of zout bij.
Roer dan de pasta door de saus heen en schep op de twee borden. Strooi de stukjes (vegan) feta en de amandelen over de pastasaus. Rasp er eventueel (vegan) Parmezaanse kaas bij en leg optioneel wat basilicumblaadjes op de pasta voor nog meer gezellige kleuren op je bord. Maaltijd klaar, smullen maar!