Ga terug
+ servings
vegan aardbeienmuffins

Glutenvrije en vegan aardbeienmuffins

Romy
Deze vegan aardbeienmuffins zijn heerlijk smeuïg, zoet en extra lekker door de stukjes aardbei en chocola. Maak ze zelf en geniet!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bakrecepten, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 6 (grote) muffins

Equipment

  • Metalen muffinvorm
  • papieren muffinvormpjes

Ingrediënten
  

  • 225 gram amandelmeel
  • 2 bananen
  • 120 gram plantaardige kwark bijvoorbeeld sojakwark
  • 60 gram aardbeien + extra voor op de muffins
  • 70 gram chocolade (35 gram voor in de muffins en 35 gram om te smelten)
  • 1 ½ el agavesiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout

Optioneel voor de versiering:

  • Extra aardbeien
  • Kokosrasp of poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de bananen in de blender of keukenmachine, zodat je een smeuïg papje krijgt. Giet in een mengkom.
  • Doe daar ook het amandelmeel, de kwark, de agavesiroop, het vanille-extract en het snufje zout bij en roer met een lepel goed door.
  • Snijd de 60 gram aardbeien in kleine stukjes (max. een halve centimeter, zodat het deeg om de aardbeien heen niet te vochtig wordt). Hak ook 35 gram chocola in kleine blokjes. Roer dan de aardbeistukjes, de brokjes chocola en 2 tl bakpoeder door het beslag heen.
  • Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen vorm en schep het beslag in de papieren vormpjes. Vul ze tot de rand, zodat de muffins straks tijdens het rijzen boven de randen uit komen.
  • Schuif de muffinvormen in de voorverwarmde oven en laat ze in ongeveer 30 minuten goed gaar worden. Check na 30 minuten of je een satéprikker er droog uit kunt halen. Zodra dat het geval is, zijn je muffins klaar om uit de oven te halen.
  • Laat ze buiten de oven 10 minuten afkoelen in de metalen muffinvorm op een raster. Zo kan het laatste beetje vocht uit de muffins ontsnappen. Haal ze daarna uit de metalen muffinvorm en laat ze nog een paar minuten op het raster uitdampen.
  • Smelt de chocolade au bain mairie (dus in een kommetje in een pan met kokend water) en roer goed door. Verdeel de gesmolten chocola met een lepel over de bovenkant van de muffins. Steek er eventueel een aardbei of een plakje van een aardbei in. Van die laatste kun je mooie hartjes maken (let wel op: gesneden aardbeien zijn minder lang houdbaar).
  • Laat de chocolade nog een tijdje uitharden of val direct aan (met risico op chocoladevingers) en geniet van de aardbeienmuffins met chocola.
Trefwoord Aardbei, Bananenmuffins, Glutenvrij, Havermoutmuffins, Lactosevrij, Muffins, Ontbijtmuffins, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!