Maak deze vegan chocolademousse met maar 5 ingrediënten. En met een verrassend ingrediënt: aquafaba (kikkererwtenvocht). Daar proef je helemaal niets van: de mousse smaakt één en al naar heerlijke chocolade. Tien minuten mixen, even in de koelkast laten opstijven en dan heb je een verrukkelijk toetje!
Vang het kikkererwtenvocht op en klop het met een handmixer. Houd de kom daarbij een beetje schuin, zodat je lucht bij het kikkererwtenvocht klopt.
Smelt na zo'n 5 minuten kloppen de chocolade au bain mairie in een kommetje. Blijf daarna doorgaan met het kloppen van het kikkererwtenvocht.
Schenk de gesmolten chocola al mixende bij het kikkererwtenvocht. Voeg ook het vanille-extract en de ahornsiroop toe.
Blijf mixen om de vegan chocolademousse steviger te maken. Doe ook de plantaardige kwark bij de mousse. Ga dan door met mixen totdat de afdruk van de mixer in de mousse blijft staan. Dan is hij stevig genoeg. Dit zal waarschijnlijk zijn na zo'n 10-15 minuten mixen.
Schep de chocolademousse in een afgedekt potje of bakje en laat nog minimaal 1 uur verder opstijven in de koelkast.
Serveer de chocolademousse met toppings naar jouw keuze, zoals frambozen, kokosrasp en extra chocola (hoe meer, hoe beter!).