Cocoonen op de bank met een mok thee? Dat vraagt om iets zoets! Deze pompoenmuffins kosten niet te veel tijd om te maken, waardoor je zó iets lekkers hebt voor bij je theemoment.
20grampecannoten of walnoten+ extra voor op de muffins
2tlbakpoeder
snufzout
Voor het "glazuur"
45gramgebrande cashewnoten(een tijdje geweekt in water)
15gramahornsiroop
30mlwater
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de pompoenpuree samen met de banaan, het havermeel, het amandelmeel, de appelmoes, het vanille-extract en de ahornsiroop in een blender of keukenmachine totdat je een fijn beslag hebt.
Schep het beslag in een kom en roer de koek- en speculaaskruiden, kaneel en het snufje zout erdoorheen.
Hak de 20 gram pecannoten in kleine stukjes en schep met een lepel door het beslag. Check even of het beslag voldoende stevig is. Mis je wat stevigheid? Voeg dan een beetje extra havermout toe.
Voeg ten slotte bakpoeder aan het beslag toe en roer goed door.
Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Vul de vormpjes tot iets over de rand. Daar krijg je straks mooie "muffintops" van.
Verdeel nog wat pecannoten over de top van de muffins en schuif ze dan voor 25-30 minuten in de oven.
Maak ondertussen het cashewglazuur door de ingrediënten in de blender te vermalen tot een smeuïg sausje. Wil je het glazuur wat dikker hebben? Voeg dan extra cashewnoten toe.
Check na 25-30 minuten met een satéprikker of de muffins goed gaar zijn. Laat ze dan volledig afkoelen in de muffinvorm op een raster, zodat het water kan verdampen.
Schenk daarna het glazuur over de muffins. Aanvallen!