Ga terug
+ servings
havermout met aardbei

Roze havermout met aardbei en banaan

Romy
Ben je dol op aardbeienkwark of -yoghurt en houd je wel van een vleugje banaan? Dan is dit roze ontbijt iets voor jou. Kwestie van vijf minuten werk om de ingrediënten door elkaar te roeren en je ontbijt staat klaar om van te genieten!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

Voor de havermout:

  • 40 gram havermout
  • 135 gram sojakwark of andere (plantaardige) kwark
  • 1 banaan (min een paar plakjes voor bovenop)
  • 75 gram aardbeien
  • ½ tl vanille-extract

Voor de topping:

  • Losse aardbeien
  • Cashewnoten (in stukjes gehakt)
  • Cacao nibs
  • Kokosrasp
  • Stukje pure chocola

Instructies
 

  • Doe ⅔ banaan, de 75 gram aardbeien en de sojakwark in een blender, zodat je een smeuïg roze papje krijgt.
  • Schep de havermout in een steelpannetje en schenk het roze mengsel erbij. Voeg ½ tl vanille-extract toe.
  • Kook de havermoutpap op laag vuur en roer ondertussen goed door. Ga hiermee door totdat de havermoutpap de voor jou gewenste dikte heeft. Wil je hem liever iets dunner? Voeg dan een klein beetje water of een scheutje (plantaardige) melk toe.
  • Schep de havermoutpap in een bakje. Snijd de resterende banaan in schijfjes en leg die op de havermoutpap. Versier je havermout verder met de andere toppings.
  • Geniet van je aardbeienontbijt! Eet je liever een koel ontbijtje? Laat dan de havermout even afkoelen en eet hem daarna op of zet kort in de koelkast.

Notities

Ben je niet zo’n banaanliefhebber? Gebruik dan eventueel iets minder banaan en in plaats daarvan wat meer aardbeien. Daardoor wordt de aardbeiensmaak wat meer overheersend.
Trefwoord Aardbei, Banaan, Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Havermoutpap, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!