Maak van elke dag een feestje, en van je ontbijt dus ook. Dat lukt zeker met deze havermout met blauwe bessen uit de oven. Een heerlijk smeuïg en zoet ontbijtje dat goed vult en waarmee je meteen aan je twee stuks fruit komt!
Klein ovenschaaltje of soufflévorm (die van mij is 10 cm doorsnee)
Ingrediënten
50gramhavermout(eventueel glutenvrij)
135mlamandelmelk
1banaan
85gramblauwe bessen
1elpindakaas
1tlahornsiroop(of agavesiroop of honing)
1tlkaneel
1tlvanille-extract
Amandelschaafsel(voor de garnering)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de banaan met een vork in het ovenschaaltje. Voeg daarna de havermout, amandelmelk, pindakaas, ahornsiroop, kaneel en vanille-extract toe. Roer goed door met een lepel.
Meng dan de blauwe bessen met de havermout. Zorg ervoor dat een paar bessen aan de oppervlakte liggen. Dan krijg je straks een mooi paars kleurtje.
Strooi ten slotte het amandelschaafsel over het ontbijt en schuif het voor 25 minuten in de oven.
Leg eventueel nog wat verse blauwe bessen op de havermout. En zet er dan als de wiedeweerga je tanden in. Warm is de havermout met blauwe bessen namelijk op z'n lekkerst.