Ga terug
+ servings
havermout met blauwe bessen uit de oven

Havermout met blauwe bessen uit de oven (vegan!)

Romy
Maak van elke dag een feestje, en van je ontbijt dus ook. Dat lukt zeker met deze havermout met blauwe bessen uit de oven. Een heerlijk smeuïg en zoet ontbijtje dat goed vult en waarmee je meteen aan je twee stuks fruit komt!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bakrecepten, Lunch, Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 portie

Equipment

  • Klein ovenschaaltje of soufflévorm (die van mij is 10 cm doorsnee)

Ingrediënten
  

  • 50 gram havermout (eventueel glutenvrij)
  • 135 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 85 gram blauwe bessen
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl ahornsiroop (of agavesiroop of honing)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • Amandelschaafsel (voor de garnering)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan met een vork in het ovenschaaltje. Voeg daarna de havermout, amandelmelk, pindakaas, ahornsiroop, kaneel en vanille-extract toe. Roer goed door met een lepel.
  • Meng dan de blauwe bessen met de havermout. Zorg ervoor dat een paar bessen aan de oppervlakte liggen. Dan krijg je straks een mooi paars kleurtje.
  • Strooi ten slotte het amandelschaafsel over het ontbijt en schuif het voor 25 minuten in de oven.
  • Leg eventueel nog wat verse blauwe bessen op de havermout. En zet er dan als de wiedeweerga je tanden in. Warm is de havermout met blauwe bessen namelijk op z'n lekkerst.
Trefwoord Blauwe bessen, Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!