Ga terug
+ servings
vegan Oreo muffins 5

Vegan & glutenvrije Oreo-muffins

Romy
Ben jij gek op Oreo's én op muffins? Dan zijn deze Oreo-muffins vast een hit voor je volgende theemoment. Ze smaken intens naar chocola, bevatten stukjes Oreo en zijn onwijs smeuïg. En goed nieuws voor als je veganistisch, lactosevrij of glutenvrij eet: ze voldoen aan alle drie die criteria!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bakrecepten, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 6 muffins

Equipment

  • 1 Metalen muffinvorm
  • 6 papieren muffinvormpjes
  • Oven
  • Steelpan en kom (voor het smelten van de chocola)

Ingrediënten
  

  • 120 gram havermout (kies voor glutenvrije havermout als je glutenvrij eet)
  • 80 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 7 Oreo-koekjes (Eet je glutenvrij? Kies voor de glutenvrije Oreo-koekjes van AH-huismerk)
  • 60 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 25 gram cacaopoeder
  • 20 gram ahornsiroop (of agavesiroop)
  • 20 gram pure chocola
  • 1 tl vanille-extract
  • 2,5 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de chocoladesaus op de muffins:

  • 50 gram pure chocola

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de havermout, amandelmeel, banaan, cacaopoeder, plantaardige melk en ahornsiroop samen in de blender. Maak er zo een glad beslag van.
  • Voeg dan het vanille-extract en het snufje zout toe en roer door.
  • Hak de chocola in kleine stukjes en snijd ook de Oreo-koekjes klein. Roer 2/3 van de Oreo-stukjes, samen met het bakpoeder, door het beslag heen. Houd de rest van de Oreo's apart.
  • Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen muffinvorm. Schenk het beslag in de papieren vormpjes. Leg dan de overgebleven stukjes Oreo op de bovenkant van de muffins. Schuif ze daarna voor 25 minuten de oven in.
  • Check na 25 minuten met een satéprikker of de muffins goed gaar zijn. Laat ze dan een minuut of 10 goed afkoelen in de metalen vorm. Haal ze er vervolgens uit.
  • Smelt nu de chocola au bain mairie. Oftewel: breng een pan water aan de kook en doe de chocola in een bakje dat je in het water laat drijven. Laat zo de chocola smelten tot een vloeibare saus. "Drizzle" die met een lepel over de muffins door snelle heen-en-weer-bewegingen te maken.
  • Laat de muffins nog even afkoelen. En dan: eet smakelijk!
Trefwoord Bananenmuffins, Chocola, Chocoladecake, Glutenvrij, Lactosevrij, Muffins, Oreo, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!