Ben jij gek op Oreo's én op muffins? Dan zijn deze Oreo-muffins vast een hit voor je volgende theemoment. Ze smaken intens naar chocola, bevatten stukjes Oreo en zijn onwijs smeuïg. En goed nieuws voor als je veganistisch, lactosevrij of glutenvrij eet: ze voldoen aan alle drie die criteria!
120gramhavermout(kies voor glutenvrije havermout als je glutenvrij eet)
80gramamandelmeel
2rijpe bananen
7Oreo-koekjes(Eet je glutenvrij? Kies voor de glutenvrije Oreo-koekjes van AH-huismerk)
60mlamandelmelk(of andere plantaardige melk)
25gramcacaopoeder
20gramahornsiroop(of agavesiroop)
20grampure chocola
1tlvanille-extract
2,5tlbakpoeder
Snufjezout
Voor de chocoladesaus op de muffins:
50grampure chocola
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout, amandelmeel, banaan, cacaopoeder, plantaardige melk en ahornsiroop samen in de blender. Maak er zo een glad beslag van.
Voeg dan het vanille-extract en het snufje zout toe en roer door.
Hak de chocola in kleine stukjes en snijd ook de Oreo-koekjes klein. Roer 2/3 van de Oreo-stukjes, samen met het bakpoeder, door het beslag heen. Houd de rest van de Oreo's apart.
Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen muffinvorm. Schenk het beslag in de papieren vormpjes. Leg dan de overgebleven stukjes Oreo op de bovenkant van de muffins. Schuif ze daarna voor 25 minuten de oven in.
Check na 25 minuten met een satéprikker of de muffins goed gaar zijn. Laat ze dan een minuut of 10 goed afkoelen in de metalen vorm. Haal ze er vervolgens uit.
Smelt nu de chocola au bain mairie. Oftewel: breng een pan water aan de kook en doe de chocola in een bakje dat je in het water laat drijven. Laat zo de chocola smelten tot een vloeibare saus. "Drizzle" die met een lepel over de muffins door snelle heen-en-weer-bewegingen te maken.
Laat de muffins nog even afkoelen. En dan: eet smakelijk!