Als je van (vegetarische) kip-kerrie houdt, dan is dit recept net iets voor jou. De saus smaakt lekker zoet en mild door de kokosmelk en ananas. Vegetarische noedels in een zomers jasje dus! Lekker om hartje zomer te eten, maar ook om ‘s winters fijn door op te warmen.
160gramvega-kip(ik gebruikte de Sensational Pieces van Garden Gourmet)
½gele ui
150mlkokosmelk
½zakje gele curry(bijvoorbeeld die van Fairtrade)
2teentjesknoflook
1tlpeper
1tlkerrie
¼tlcayennepoeder
Olijfolie
Voor de garnering:
1lente-ui(in ringen)
Klein handje pinda’s(ongezouten)
Sesampitjes
Schijfje limoen
Instructies
Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en hak de wortel in dunne plakjes.
Schenk een beetje olijfolie in een wokpan en bak daarin de ui en knoflook een paar minuten aan. Voeg de currypasta toe zodra de ui en knoflook iets glazig zien. Bak nog 2 minuten op hoog vuur.
Gooi daarna de wortel en paprika bij de wok. Bak 1 minuut mee, en doe dan ook de vega-kipstukjes erbij. Bak zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de ananasstukjes toe en bak nog één minuut mee.
Strooi dan de kruiden over het groente-en-kipmengsel en schenk de kokosmelk in de pan. Laat een minuut of zeven sudderen en roer regelmatig door.
Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de noedels. Kook ze volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vaak hoef je noedels maar 2-4 minuten te koken en zijn ze dan al klaar.
Schep na het 7 minuten sudderen de diepvrieserwten bij de pan met groenten en bak 1 minuut mee. Proef even of de saus voor jou kruidig genoeg is. Doe er anders nog wat extra peper en/of zout bij.
Leg de noedels in twee kommen en schep de kip-kerriesaus eroverheen. Garneer met lente-ui, een paar pinda’s en sesampitjes. Pers er eventueel wat sap van een schijfje verse limoen bij. Geen must, wel erg lekker!