Ga terug
+ servings
recept pindarisotto kruidige risotto

Recept voor kruidige pindarisotto

Romy
Het kruidige van curry en het smeuïge van risotto. Deze pindarisotto heeft het beste van twee werelden. Heerlijk voor als je een verwarmende maaltijd zoekt!
4.50 (2 stemmen)
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas, Italiaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram risottorijst
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook (geperst of gesneden)
  • 100 ml kokosmelk
  • 500 ml bouillon (= 500 ml water + 1/2 bouillonblokje)
  • 1 el olijfolie

Voor de currypasta:

  • 3 el pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl peper
  • Mespunt cayennepoeder

Voor de garnering (en voor de lekker)

  • Peterselie of koriander
  • Pinda's of cashewnoten

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de currypasta en zet de pasta even apart.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en hak de wortel in dunne plakjes.
  • Doe de ui en knoflook samen met de currypasta en een eetlepel olijfolie in een wokpan. Bak zo'n 3 minuten aan, totdat de ui en knoflook wat glazig worden.
  • Doe dan de risottorijst erbij in de pan en bak 3 minuten mee.
  • Bak in een aparte pan de wortel en paprika aan, totdat ze gaar zijn (ongeveer 15 minuten).
  • Schenk ondertussen een kwart van de bouillon bij de rijst met currypasta. Laat de risotto de bouillon volledig opnemen en voeg dan nog een kwart toe. Ga zo door totdat de risotto alle bouillon heeft opgenomen. Roer goed door.
  • Bak vervolgens de champignon zo'n 5 minuutjes in een aparte pan totdat ze flink geslonken zijn.
  • Schenk dan de kokosmelk bij de risotto en voeg ook de paprika en wortel toe. Laat de risotto nog even koken totdat alle vocht is opgenomen en proef of de risottorijst goed zacht is. Is dat niet het geval, voeg dan wat extra water toe en laat nog even pruttelen.
  • Serveer de risotto in twee kommen. Leg de champignons bovenop en garneer verder met peterselie, pinda's of cashewnoten en eventueel wat fijngehakte stukjes noot.

Notities

Je kunt de risotto ook de volgende dag nog eten. Schenk er dan wat extra water bij voordat je de risotto opbakt in een pan (of verwarm de risotto in de magnetron).
Trefwoord Curry, Glutenvrij, Lactosevrij, Paprika, Pindakaas, Risotto, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!