Ga terug
+ servings
appelmuffins

Recept voor vegan appelmuffins

Romy
Ben jij gek op appeltaart en heb je zin in een zoete snack? Deze gezonde appelmuffins hebben de lekker zoete smaak van appeltaart, maar zijn tegelijkertijd reuze-gezond. Na tien minuten in de keuken staan heb jij een lekker en verrassend verantwoord hapje om je tanden in te zetten!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bakrecepten, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Overig
Porties 8 muffins

Equipment

  • Metalen muffinvorm
  • papieren muffinvormpjes
  • Keukenmachine of blender
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 50 gram havermout evt. glutenvrij
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 bananen
  • 100 gram ongezoete appelmoes
  • 1 appel
  • 30 gram ahornsiroop
  • 2 el rozijnen
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 30 gram pecannoten

Optioneel voor op de muffins:

  • Amandelschaafsel
  • Pecannoten (fijngehakt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout in de blender of keukenmachine, zodat deze fijngemalen wordt.
  • Voeg daarna de bananen toe aan de blender of keukenmachine. Maak er een bananenprutje van. Ziet er misschien nog niet heel smakelijk uit, maar dat komt straks helemaal goed!
  • Schep het mengsel in een kom en roer daar ook de appelmoes, ahornsiroop, vanillepoeder en kaneel doorheen. Zorg ervoor dat het een egaal beslag wordt. 
  • Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Hak ook de 30 gram pecannoten fijn.
  • Roer dan de rozijnen, stukjes appel en fijngehakte pecannoten door het beslag. Check of het beslag stevig genoeg is. Is het nog wat vochtig? Voeg dan eventueel een klein beetje meel toe.
  • Roer als laatste het bakpoeder door het beslag. Zet de papieren muffinvormpjes in de metalen vorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Verdeel eventueel wat amandelschaafsel en fijngehakte pecannoten over de bovenkant van de muffins. Schuif de muffins voor zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Check na die 30 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn. Zodra de prikker schoon uit je muffins komt, zijn ze klaar om uit de oven gehaald te worden.
  • Laat de muffins nog zo’n 10 minuten in de muffinvorm afkoelen, het liefst op een rooster. Dan kan het vocht verdampen.
  • Haal ze daarna uit de vorm, zodat je eindelijk kunt doen waar je al die tijd naar uitkeek… eten!
Trefwoord Appel, Glutenvrij, Havermout, Havermoutmuffins, Lactosevrij, Muffins, Ontbijtmuffins, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!