Recept vegetarische couscous met kruidige groenten
Romy
Gek op gerechten met een Mediterraans tintje? Dan valt deze vegetarische couscous vast letterlijk en figuurlijk goed in de smaak. Warm gekruid met o.a. koek- en speculaaskruiden en rozijnen, en supersnel te maken!
150gramcouscous(evt. erwtencouscous van Jumbo-huismerk voor een glutenvrije variant)
300gramtomatenblokjes (uit blik)
1/2aubergine
1rode paprika
1/2gele ui
125gramlinzen (= uitlekgewicht, dat is een blikje van ongeveer 200 gram)
1eltomatenpuree
30gramrozijnen (geweld)
2tlkoek- en speculaaskruiden
1tlpeper
1tlgemberpoeder
1tlkomijn
1tlkerriepoeder
2teentjesknoflook
40gramamandelen
1elolijfolie
Optioneel:
Blaadjesmunt
Instructies
Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat apart staan.
Snijd de aubergine en paprika in stukjes en snipper de ui.
Schenk een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak daarin de knoflook en ui even aan, totdat ze glazig gaan zien.
Voeg daarna de paprika en aubergine toe aan de pan. Bak ze zo'n 10 minuten. Schep dan een eetlepel tomatenpuree bij de groenten en roer alle gedroogde kruiden door de pan. Bak 5 minuten mee.
Giet de tomatenblokjes en linzen erbij en voeg ook de rozijnen toe. Laat zo'n 5 minuten sudderen op laag vuur.
Hak de amandelen in kleine stukjes en roer door de groenten. Haal dan de pan van het vuur en serveer de couscous met de groenten en eventueel met een paar blaadjes munt.