Ga terug
+ servings
kruidige rijst met paprikacurry

Kruidige rijst met paprikacurry & cashewnoten

Romy
Deze paprikacurry is anders dan andere curry's. Heerlijk romig doordat de paprika's geblend zijn en tegelijkertijd goed kruidig en vullend. Maak de paprikacurry klaar met cashewnoten gebakken in sojasaus als extra smaakmaker.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 porties

Equipment

  • Staafmixer of blender
  • Koekenpan
  • Steelpan (voor de rijst)
  • Kleine koekenpan (voor de cashewnoten)

Ingrediënten
  

  • 150 gram basmatirijst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 wortels
  • 130 gram linzen (uit blik, dit is het uitlekgewicht)
  • ½ rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl peper
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 el olijfolie

Als garnering:

  • Peterselie

Instructies
 

  • Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd daarnaast de paprika in kleine blokjes en de wortel in dunne plakjes.
  • Schenk wat olie in een koekenpan en bak daarin de ui en knoflook een minuut of drie aan. Voeg dan de stukjes paprika toe. Bak zo'n 5 minuten mee op wat lager vuur.
  • Schep de tomatenpuree bij de stukjes paprika en strooi ook de gedroogde kruiden (kaneel, garam masala, kerriepoeder, komijn, paprikapoeder en peper) over de paprika. Laat de paprika nog 5 minuten aanbakken, totdat die iets zachter wordt. Hij hoeft niet helemaal gaar te zijn.
  • Haal dan de pan van het vuur en maak met de blender van het paprikamengsel een vloeibare saus. Het is niet erg als er nog wat paprikaschilletjes of kleine stukjes paprika te zien zijn. Ze de saus even apart.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de rijst. Bereid de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Giet dan opnieuw wat olijfolie in de koekenpan en bak daarin de plakjes wortel een minuut of 7-10 aan, totdat ze iets zachter zijn. Schenk daarna de paprikasaus en de kokosmelk erbij. Voeg ook de linzen uit blik toe. Laat nog zo'n 5-10 minuten pruttelen op laag vuur totdat je de curry dik genoeg vindt.
  • Bak tegelijkertijd de cashewnoten aan in een koekenpan met 1 eetlepel sojasaus. Zet het vuur middelhoog en blijf erbij staan tijdens het bakken. Het kan hard gaan als je noten bakt. Haal ze van het vuur zodra ze iets bruinig zien op bepaalde plekken.
  • Schep de rijst in twee kommen. Maak in het midden een kuiltje, zodat je daar de curry in kunt schenken. Strooi dan de cashewnoten en eventueel wat peterselie over de rijst met paprikacurry. Bon appetit!
Trefwoord Curry, Glutenvrij, Lactosevrij, Linzen, Paprika, Rijst, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!