Ga terug
+ servings
havermout met kwark

Recept havermout met kwark & vers fruit

Romy
Deze havermoutpap smaakt door de kwark net wat smeuïger dan anders. Een heerlijke toevoeging! Probeer het eens en trakteer jezelf op dit snelle ontbijtje. Binnen 5 minuten kun je je lepel er al in zetten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 7 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 portie

Equipment

  • steelpan

Ingrediënten
  

  • 40 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 125 ml amandelmelk of andere plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 100 ml soja-kwark (bijvoorbeeld High Protein van Alpro)
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kokosrasp

Voor de topping:

  • 1 el pindakaas
  • Verse blauwe bessen en/of frambozen
  • Handje walnoten (in stukjes gehakt)

Instructies
 

  • Prak de banaan met een vork en doe deze in een steelpan.
  • Gooi ook de havermout en amandelmelk in de pan. Schenk het vanille-extract erbij en strooi het kaneel over de havermout.
  • Zet het vuur aan en laat de havermout zo’n 5 minuten op middelhoog vuur opwarmen. Roer ondertussen goed door. Check zelf even of je de havermout dik genoeg vindt. Als je havermout liever wat vloeibaarder eet, kun je de pan natuurlijk al eerder van het vuur halen.
  • Roer na die 5 minuten de sojakwark door de pan en kook nog zo’n 1 minuut mee. Haal dan de pan van het vuur.
  • Schep de havermout met kwark in een kom. Verdeel het verse fruit over de havermout, strooi er wat walnoten overheen en schep de pindakaas erbij. Voeg ten slotte de kokosrasp toe. Die maakt de havermout extra zoet en fris.
Trefwoord Banaan, Blauwe bessen, Glutenvrij, Havermout, Havermoutontbijt, Havermoutpap, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!