Deze havermoutpap smaakt door de kwark net wat smeuïger dan anders. Een heerlijke toevoeging! Probeer het eens en trakteer jezelf op dit snelle ontbijtje. Binnen 5 minuten kun je je lepel er al in zetten.
100mlsoja-kwark(bijvoorbeeld High Protein van Alpro)
1tlvanille-extract
1tlkaneel
1tlkokosrasp
Voor de topping:
1elpindakaas
Verse blauwe bessen en/of frambozen
Handje walnoten(in stukjes gehakt)
Instructies
Prak de banaan met een vork en doe deze in een steelpan.
Gooi ook de havermout en amandelmelk in de pan. Schenk het vanille-extract erbij en strooi het kaneel over de havermout.
Zet het vuur aan en laat de havermout zo’n 5 minuten op middelhoog vuur opwarmen. Roer ondertussen goed door. Check zelf even of je de havermout dik genoeg vindt. Als je havermout liever wat vloeibaarder eet, kun je de pan natuurlijk al eerder van het vuur halen.
Roer na die 5 minuten de sojakwark door de pan en kook nog zo’n 1 minuut mee. Haal dan de pan van het vuur.
Schep de havermout met kwark in een kom. Verdeel het verse fruit over de havermout, strooi er wat walnoten overheen en schep de pindakaas erbij. Voeg ten slotte de kokosrasp toe. Die maakt de havermout extra zoet en fris.