Deze gevulde zoete aardappels uit de oven zien er niet alleen feestelijk uit. Ze zijn ook een feestje om te eten. Rijkelijk gevuld met groenten, couscous en crispy kikkererwten. En bestrooid met een lekker pittig sausje voor een bijzondere smaak. Dit wil je proeven!
75gramcouscous(gebruik erwtencouscous als glutenvrij alternatief)
1wortel
1rode paprika
1rode ui
100gramtuinerwten (uit de diepvries)
100gramkikkererwten uit blik(= uitlekgewicht)
6cherrytomaatjes
1lente-ui
1tlzwarte peper
1tlkomijn
2snufjescayennepoeder
1tlsesampitjes
Olijfolie
Voor de dressing:
4tltahin
1tlsambal
1tlsojasaus
30mlwater
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de zoete aardappels goed schoon en dep ze daarna droog met keukenpapier. Snijd eventuele lelijke plekjes op de schil weg.
Snijd de zoete aardappels elk in twee helften en smeer ze aan alle kanten goed in met olijfolie. Leg ze dan met de schil naar beneden op een bakplaat met bakpapier en laat ze zo’n 45 minuten garen.
Schuif daarnaast een kleine ovenschaal met de (uitgelekte) kikkererwten in de oven. Ook die rooster je 45 minuten. Schep de kikkererwten tussentijds 1x om.
Begin alvast met het bereiden van de vulling. Snipper de ui, snijd de wortel in dunne plakjes en snijd de paprika in stukjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een apart schaaltje. Zet apart.
Maak de (erwten)couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit in een wokpan de knoflook en ui even aan. Voeg na 2 minuten de paprika en wortel toe en bak 5 minuten mee.
Strooi dan de kruiden over het groentemengsel en voeg ook de tuinerwten toe. Bak nog zo’n 5 minuten en roer dan de groenten door de pan.
Haal de kikkererwten en zoete aardappels uit de oven. Leg de geroosterde zoete aardappels op een bord en schep het couscous-en-groenten-mengsel op de zoete aardappels. Verdeel ook de kikkererwten en lente-ui over de zoete aardappels. Schenk dan de dressing eroverheen en maak eventueel af met sesampitjes.