Ga terug
+ servings
vegetarische zoete aardappel uit de oven

Recept gevulde zoete aardappels uit de oven

Romy
Deze gevulde zoete aardappels uit de oven zien er niet alleen feestelijk uit. Ze zijn ook een feestje om te eten. Rijkelijk gevuld met groenten, couscous en crispy kikkererwten. En bestrooid met een lekker pittig sausje voor een bijzondere smaak. Dit wil je proeven!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overig
Porties 2 porties

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Wokpan
  • Ovenschaal (voor de kikkererwten)

Ingrediënten
  

Voor de zoete aardappels met vulling:

  • 2 oranje zoete aardappels
  • 75 gram couscous (gebruik erwtencouscous als glutenvrij alternatief)
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 100 gram tuinerwten (uit de diepvries)
  • 100 gram kikkererwten uit blik (= uitlekgewicht)
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 lente-ui
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl komijn
  • 2 snufjes cayennepoeder
  • 1 tl sesampitjes
  • Olijfolie

Voor de dressing:

  • 4 tl tahin
  • 1 tl sambal
  • 1 tl sojasaus
  • 30 ml water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de zoete aardappels goed schoon en dep ze daarna droog met keukenpapier. Snijd eventuele lelijke plekjes op de schil weg.
  • Snijd de zoete aardappels elk in twee helften en smeer ze aan alle kanten goed in met olijfolie. Leg ze dan met de schil naar beneden op een bakplaat met bakpapier en laat ze zo’n 45 minuten garen.
  • Schuif daarnaast een kleine ovenschaal met de (uitgelekte) kikkererwten in de oven. Ook die rooster je 45 minuten. Schep de kikkererwten tussentijds 1x om.
  • Begin alvast met het bereiden van de vulling. Snipper de ui, snijd de wortel in dunne plakjes en snijd de paprika in stukjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een apart schaaltje. Zet apart.
  • Maak de (erwten)couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit in een wokpan de knoflook en ui even aan. Voeg na 2 minuten de paprika en wortel toe en bak 5 minuten mee.
  • Strooi dan de kruiden over het groentemengsel en voeg ook de tuinerwten toe. Bak nog zo’n 5 minuten en roer dan de groenten door de pan.
  • Haal de kikkererwten en zoete aardappels uit de oven. Leg de geroosterde zoete aardappels op een bord en schep het couscous-en-groenten-mengsel op de zoete aardappels. Verdeel ook de kikkererwten en lente-ui over de zoete aardappels. Schenk dan de dressing eroverheen en maak eventueel af met sesampitjes.
Trefwoord Erwten, Glutenvrij, Kikkererwten, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch, Zoete aardappel
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!