Ga terug
+ servings
winterse smoothie bowl met appel

Winterse smoothie bowl met appel, kaneel & pindakaas

Romy
Waarom alleen smoothie bowls eten in de zomer? Deze winterse smoothie bowl is lekker warm en vinkt het hele lijstje aan najaarsclichés af: appel, kaneel, koek- en speculaaskruiden en havermout. Een lekker warm ontbijt dat je binnen 5 minuten maakt en waar je een hele tijd goed vol van zit!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Overig
Porties 1 portie

Equipment

  • Blender of staafmixer
  • steelpan

Ingrediënten
  

Voor de smoothie bowl:

  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 30 gram havermout
  • 150 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 tl vanille-extract

Voor de topping:

  • Droogfruit (ik gebruik gevriesdroogde banaan en frambozen)
  • Handje rozijnen
  • Pompoenpitten
  • Kokosrasp
  • Pindakaas
  • Walnoten

Instructies
 

  • Schil de appel en snijd in stukjes.
  • Gooi daarna alle ingrediënten voor de smoothie bowl in de blender en maak er een smeuïge smoothie van. Met een staafmixer lukt dat overigens ook.
  • Schenk de smoothie bowl in een steelpan en verwarm zo'n 2-3 minuten. Vind je de smoothie bowl te stevig? Schenk er dan wat extra plantaardige melk bij.
  • Doe de smoothie in een kom en versier met gedroogd fruit en andere toppings. Eet smakelijk!
Trefwoord Appel, Glutenvrij, Havermout, Lactosevrij, Pindakaas, Smoothie, Smoothie bowl, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!